Дневникът на Иви

Темата е заключена.
Прескочи до:

Вчера и днес не тренирах,първо,защото продължават да ме болят мускулите все едно съм се разтегнала,второ-защото нямах грам свободно време и в тоя куц никакъв сезон направо се разбих от работа.
Прави ми впечатление,че след тези 2 тегави тренировки,освен,че не мога да тренирам съм и доста по-гладна... вчера си позволих от толкова много време насам да ям салата в 23:00ч-по това време отдавна не съм била гладна,особено след като съм си изяла всичко и предният ден не съм гладувала.Днес пък нападнах дъвчащи бонбони,изпила съм към 2,5 литра вода и ми тежи,но...
Ще видя утре как съм първо с болежките,после с времето и трето с умората :) Не ми се пише днес менюто,но си е обикновенното:месо,яйца,мляко,но+ многото дъвчащи бонбони.

Ей сега се премерих и въобще не съм доволна,със сигурност спирам силовите тренировки!

11.08.12
10:47

казано от Ив Величкова на 11.08.12, 10:33:

Ей сега се премерих и въобще не съм доволна,със сигурност спирам силовите тренировки!

Skinny-fat изгледът не е върхът на женската красота, да ти кажа.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.08.12 10:48.

казано от Boby_ на 11.08.12, 10:47:

Да де,но ти пък как разбра изгледът при мен какъв е? Предполагам,че ако си чел предни страници и даже началото ще разбереш за какво става дума :)
Принципно се радвам на съветите,когато някой се опитва да ми помогне и обясни кое,как,защо,но много мразя някой,който не се интересувал и не знае какво се случва с мен да ми извади критика...  Та ти помагаш или просто вметкаш няюва критика в/у горният ми пост ?

11.08.12
16:04

казано от Ив Величкова на 11.08.12, 14:53:

казано от Boby_ на 11.08.12, 10:47:

Да де,но ти пък как разбра изгледът при мен какъв е? Предполагам,че ако си чел предни страници и даже началото ще разбереш за какво става дума :)
Принципно се радвам на съветите,когато някой се опитва да ми помогне и обясни кое,как,защо,но много мразя някой,който не се интересувал и не знае какво се случва с мен да ми извади критика...  Та ти помагаш или просто вметкаш няюва критика в/у горният ми пост ?

С кое да ти помогна? С “не искам повече релеф, но искам да свалям още килограми до 46”? Не мога да ти помогна да имаш реална самооценка, а ти нямаш, ако съдя по целите, които декларираш и ги сравнявам със снимките в профила ти.
Щом водиш публичен дневник, получаваш публични коментари и не е задължително всички да са положителни. :)
Според мен най-добрата рецепта за теб е правилно хранене, стабилни и редовни тренировки (като не е задължително да са силови, но определено ще е по-добре) и по-дългосрочни цели. Няма магическа пръчица - с няколко месеца тренировки не можеш да постигнеш преобразяване, а дори да имаш резултати, ако спреш да тренираш, те ще се изпарят доста бързо.
Да не говорим, че това, което правиш в залата с тия 30 повторения в серии за клек, определено не се класира за силова тренировка.
Храната не искам да коментирам, но тия 1300-1500 калории са малко за трениращ човек, който води активен начин на живот. Мисли не за диета на ябълки и чай, завършваща в “Пирогов”, а за РБД с достатъчно протеини и към 1800 ккал.
Всичко това вече е коментирано по-назад в дневника ти, но явно не си го разбрала или не си съгласна с него, което си е твое право. Както е и мое право да си кажа мнението за това, което правиш, дори и то да е негативно. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.08.12 16:04.

Така може да си говорим,а не “необоснована критика”.  И ето,казах,че спирам силовите,които ти определено не приемаш за силови,но от тях положително не виждам,първо-моята цел не е бодибилдърство,второ-не искам релеф и силно изразени крака,камо ли да качвам на кантар заради тях.Ще си продължа на по-тежко кардио,с което бях преди да включа някакви тежести.
От дете до ден днешен съм тренирала нещо. От художествена гимнастика,на народи танци,модерен балет,лека атлетика,последно в училище-хокей на трева 4 години,след това по фитнесите и последните няколко години тичах по час и 30 мин. по стадиони и паркове,после се катерех по стълбите. А от 7 месеца вече вече обръщам специално внимание на храната,за мен тя е първа по приоритет в ежедневието ми,знам колко ми е калорииният ежедневен баланс,но аз искам просто да сваля на обиколки и кантар,аз съм ниска и не искам набити крака.Снимките са за “прогреса” Кефя се на девойките с мускули,но не значи че искам да съм от тях,кефя се и на моторите,но не съм се записала да карам курса за тяхната категория,това имам предвид. И ако виждаш нещо,което пречи в ежедневието ми за моята цел-кажи го така,че да те разбера :) Да,свалих от 1 месец 1800калории,на 3 месеца 1500 и свалих 5 кг за 3 месеца,след това на 1300-1400 и включих тежестите последните месец и половин и кантара отиде на 55 обратно.Попринцип има кой да ме наблюдава и напътства,но няма как да върна съвет,все пак.... :)

11.08.12
19:15

казано от Ив Величкова на 11.08.12, 19:06:

Така може да си говорим,а не “необоснована критика”.  И ето,казах,че спирам силовите,които ти определено не приемаш за силови,но от тях положително не виждам,първо-моята цел не е бодибилдърство,второ-не искам релеф и силно изразени крака,камо ли да качвам на кантар заради тях.Ще си продължа на по-тежко кардио,с което бях преди да включа някакви тежести.
От дете до ден днешен съм тренирала нещо. От художествена гимнастика,на народи танци,модерен балет,лека атлетика,последно в училище-хокей на трева 4 години,след това по фитнесите и последните няколко години тичах по час и 30 мин. по стадиони и паркове,после се катерех по стълбите. А от 7 месеца вече вече обръщам специално внимание на храната,за мен тя е първа по приоритет в ежедневието ми,знам колко ми е калорииният ежедневен баланс,но аз искам просто да сваля на обиколки и кантар,аз съм ниска и не искам набити крака.Снимките са за “прогреса” Кефя се на девойките с мускули,но не значи че искам да съм от тях,кефя се и на моторите,но не съм се записала да карам курса за тяхната категория,това имам предвид. И ако виждаш нещо,което пречи в ежедневието ми за моята цел-кажи го така,че да те разбера :) Да,свалих от 1 месец 1800калории,на 3 месеца 1500 и свалих 5 кг за 3 месеца,след това на 1300-1400 и включих тежестите последните месец и половин и кантара отиде на 55 обратно.Попринцип има кой да ме наблюдава и напътства,но няма как да върна съвет,все пак.... :)

1. Според мен досега не си тренирала “силово” за да можеш да дадеш оценка за положителното и отрицателното въздействие на тежките тренировки
2. Не всяка жена тренираща с тежести “бодибилдърства”
3. Много силно ме съмнява дори и кардиото ти да е в графата “тежко”
4. Кантара може да показва много неща, по-важни са показанията на огледалото
5. Това, че обръщаш внимание на храната на пръв поглед в дневника ти не личи - храниш се най-малкото еднообразно и непълноценно
6. Цифрите на кантара надали са се увеличили за последния месец и половина заради дву- и трикилограмовите ти “тежести”
7. Все пак дневника си е твой, целите са си твои, щом скини-фет визията ти допада, избрала си верен подход...то всъщност скини-фет  не е толкова нарицателно само за визия, колкото за начин на (не)мислене
:)

Мнението беше редактирано от Margi на 11.08.12 19:16.

Ок,първо -не пиша всеки ден в дневника,защото нямам време,2-ро  преди да започна с тежестите в упражненията не можех да направя със собствено тегло 50 клека,защото ме боляха колената,а последните ми клекове са в 4 серии по 50 клека с 10 кг,все пак си мисля,че не е малко,3-то на фона на храната ми преди тези 7 месеца сегашната ми е цвете,дори се уча да си взимам храна от вкъщи поради простата причина,че през деня докато съм на работа няма къде да си угодя и ща - неща я еднообразявам,но поне не е бургер,пица,дюнер,манджи с картофи,ориз и т.н,еднообразието ми е яйца ,месо,млечни и сурови ядки.
Учих се близо месец да скачам на въже и съм доволна,че вече дори редувам краката. И в крайна сметка кардиото,което лично на мен доста повече ми допада от фитнес историите е на Зузана,за теб може да е леко,но за мен не е :)
И така мисля да се завръщам към Зузанените тренировки,зашото преди огледалото целта ми е кантара,защото знам как се чувстам на 48 кг и  как на 55кг. И искренно благодаря за вниманието ви в/у моя проблем :)

11.08.12
19:44

Търсиш бързите резултати, там ти е грешката.
От една година се занимава със себе си и се въоръжих с търпение, все още не мога да кажа, че съм намерила правилния начин на хранене, въпреки, че напоследък съм доволна от смяната на някои храни, виждам, че ми влияе добре, ама го виждам на огледалото и на снимка, иначе кантарът не е мръднал, но и това ще стане :D

казано от Puppy на 11.08.12, 19:44:

Търсиш бързите резултати, там ти е грешката.
От една година се занимава със себе си и се въоръжих с търпение, все още не мога да кажа, че съм намерила правилния начин на хранене, въпреки, че напоследък съм доволна от смяната на някои храни, виждам, че ми влияе добре, ама го виждам на огледалото и на снимка, иначе кантарът не е мръднал, но и това ще стане :D

Дааам, и аз виждам в огледало и снимки разлика,но тя не ме задоволява :) и си права,че не съм от търпеливите,а и това с тежестта си беше чист експеримент дали пак ще качвам на мускул. Утре ще се виждам с Мастера и ще видим какво ще променим,а и той като Мастер ще каже мускул ли е това на кантара или не,но при всички положения не ми харесва този път :)

Нещо ми се губите г-це Величкова!!!

Нямам време за сега,но обмислям как да подновя тренировките,като ще започна с храна-калории и въже :) Ай уил би бак :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1