Тренировка 3 дни в седмицата?

13.10.12
17:51

Искам да попитам дали е добра според вас тренировка по 3 дни в седмицата Понеделник Сряда и Петак ?

13.10.12
17:56

Ми зависи как е структурирана... Ако е понеделник-бицепс и корем, сряда-бицепс и корем, петък-бицепс и корем, то не, не е добра.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 13.10.12 17:59.

13.10.12
17:59

Ами понеделник гърди и рамо сряда гръб и корем и петък ръце бицепс и трисепс ?

13.10.12
18:01

На колко години си, какъв ти е стажа във фитнеса, какви са ти целите? И защо няма крака?

13.10.12
19:08

на 23 години  стаж мога да кажа 4 месеца ами целта ми е просто по добра форма

Мнението беше редактирано от Nasko_M на 13.10.12 19:09.

13.10.12
20:15

казано от Nasko_M на 13.10.12, 17:51:

Искам да попитам дали е добра според вас тренировка по 3 дни в седмицата Понеделник Сряда и Петак ?

Иска ли питане? Разбира се,че е добра тридневната програма.

13.10.12
20:48

Първо това е сплит, а не програма. Програма ще е, когато включва освен разделението на мускулните групи по дни и упражненията със серии и повторения.
Второ Миро, разбира се, че е добра тридневната програма, но точно този сплит не е никак добър, защото:
1. гърди и рамо в един ден не е най-добрия вариант; 2. няма крака;
Наско, доста по-удачни според мен са следните варианти:
1. 3 дневна тренировка за цяло тяло, идеи можеш да вземеш оттук. Виж мненията на CarnalK. (баси, тая тема я давам за n-ти път вече)
2. 4-дневен сплит разделен на бутащи и дърпащи движения (и това не го давам за първи път):
Понеделник/четвъртък:  Тяга, високо изтегляне, набиране с раменен надхват (с тежест), гребане с щанга, чуково сгъване с дъмбели, сгъване за задно бедро; Тягата 3х5, останалото 3х8-10;
Вторник/Петък: Клякане, напади с тежест, кофи с тежест, лег/полулег с дъмбели, военна преса, френско от лег.; Клек 3х5, останалото 3х8-10;
3. Ако толкова държиш на 3-дневен сплит го направи така: Понеделник: гърди и трицепс; Сряда: гръб и бицепс; Петък: крака и рамене;
Подредил съм вариантите по уместност според мен, ти си решаваш, но съвета ми е да НЕ изключваш краката.
Успех.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 13.10.12 20:49.

13.10.12
21:22

Момичетата не харесват едри момчета с тънки пищялки и плоски задници, само да добавя ;)

13.10.12
21:34

Точно начинаещи като теб трябва да тренират по 3 пъти на седмица.Бих ти препоръчал предложението в точка 3 на Веско Первазов,като единствено ти предлагам  седмицата да започнеш  с крака и рамо...останалите 2 тренировки той ти е написал кое с кое да тренираш. Лично аз ,когато тренирах по тази програма, гърдите ги правех с бицепса ,а гърба с трицепса :) И не забравяй,че мускулите не растат в залата,а извън нея .

Мнението беше редактирано от Dimitar Kostadinov на 13.10.12 21:39.

13.10.12
21:46

Подобен тридневен сплит е добър за тези,които искат да правят ръцете в един ден. Не видях,че няма тренировка за краката. А иначе може да опита с тая готова програма от сайта,която е почти същата на програмата по която желае да тренира. Но по-добра разбира се от неговата тренировъчна схема: http://www.bb-team.org/workout/1289_pokachvane-na-muskulna-masa-v-tri-dni

казано от Veso Pervazov на 13.10.12, 20:48:

1. гърди и рамо в един ден не е най-добрия вариант;

Тук не мога да се съглася, адаш. Гърди с рамо е един доста добър вариант.

13.10.12
23:14

Благодаря ви много ми помогнахте мисля да опитам тази http://www.bb-team.org/workout/1289_pokachvane-na-muskulna-masa-v-tri-dni ;) за начало

13.10.12
23:39

казано от Веселин Блажев на 13.10.12, 21:55:

казано от Veso Pervazov на 13.10.12, 20:48:

1. гърди и рамо в един ден не е най-добрия вариант;

Тук не мога да се съглася, адаш. Гърди с рамо е един доста добър вариант.

Зависи гледната точка и от нивото на трениращия, адаш :). Има и плюсове и минуси. В случая според мен не е добър вариант, защото след гърди (ако ги направи както трябва) ще влоши контрола на щангата на упражнение като военна преса или преса с дъмбел, което при начинаещ като него с недобре изчистена и заучена техника крие сериозни рискове ;) Като добавим и това, че вероятно ще свали сериозно използваните тежести поради слаба обща силова издръжливост, не мисля че ще се получи пълноценна тренировка за рамо. Ако говорим за трениращ със сериозен опит и възможности, да, би могло да е добър вариант.
Поздрави.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 13.10.12 23:39.

14.10.12
10:41

Прегледах примерната програма в сайта ,но не  е подходяща за него.Доста изтощаваща ще е  според мен за човек ,ходил 4 месеца на фитнес.  А гърди с рамо въобще да не прави,най-много някоя контузия да си докара ! А всички знаем,че рамото прецака ли се...може да ти остане травма за цял живот !

14.10.12
12:14

Ами аз в тези 4 месеца тренирах гърди с рамо и засега нищо ми няма, но не се знае де

14.10.12
12:37

Е щом е така ,тренирай по тази програма от сайта :)

21.10.12
22:56

казано от Lachezar Tomov на 13.10.12, 21:22:

Момичетата не харесват едри момчета с тънки пищялки и плоски задници, само да добавя ;)

ДА - не забравяй краката, това е най-голямата мускулна група /половината тяло , правещи /поне според мен /, най- голямо впечатление , заедно с гърба , ако са добро развити / Успех  с 3 седм. програма  и не забравяй бате краката !!!!

Мнението беше редактирано от novakman jokovich на 21.10.12 22:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1