Правилно ли тренирам ?

18.10.12
22:22

Здравеите  искам да попитам правилен  ли е начинът ми на  трениране ? 
Понеделник: гърди,бицепс
  гърди :  повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
          повдигане на дъмбели от полулег - 4 серии по 8 повторения
          разгаване с дъмбели ( не знам точно как се казва )
бицепс:  бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
          бицепсово сгъване с дъмбели - 3 серии по 8 повторения
          чукчета - 3 серии по 8 повторения

коремни преси до отказ 3 серии

Вторник: гръб, трицепс, рамо

гръб: Придърпване на вертикален скрипец с раменен и широк хват  3 серии по 8 повторения
          гребане с щанга - 3 серии по 8 повторения
          придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения

трицепс: повдигане на щанга от лег в тесен хват - 3 серии по 8 повторения
            френска преса - 3 серии по 8 повторения
            Трицепсово разгъване на горен скрипец - 3 серии по 8 повторения

рамо: разтваряне с дъмбели встрани - 3 серии по 8 повторения
          Раменни преси с дъмбели от седеж - 3 серии по 8 повторения

Сряда : ПОЧИВКА

Четвърък :  гърди,бицепс
Петък :  гръб, трицепс, рамо

Събота: почивка
Неделя: почивка

Темата беше редактирана от Dimitar Dimitrov на 18.10.12 22:30.

18.10.12
22:47

казано от Dimitar Dimitrov на 18.10.12, 22:22:

Флайс. Няма ги краката. Затова пък  правиш двуразово всичко останало.

18.10.12
22:55

казано от Миро на 18.10.12, 22:47:

казано от Dimitar Dimitrov на 18.10.12, 22:22:

Флайс. Няма ги краката. Затова пък  правиш двуразово всичко останало.

мерси много...  мдам  краката ги няма  ама работя по 8 часа на ден  сварзано с клякане и ставане с тежести и долу горе покривам и краката

18.10.12
23:06

казано от Dimitar Dimitrov на 18.10.12, 22:55:

мдам  краката ги няма  ама работя по 8 часа на ден  сварзано с клякане и ставане с тежести и долу горе покривам и краката

Това не замества тренировката поради ред причини.
Как па всички летни тренирате достатъчно краката с ежедневна дейност, работа, разходки, тичане, футбол...

19.10.12
00:15

А отговори ли си на въпроса: ” Правилно ли се храня”  ?          .........(може би се лъжа,но той е малко по-важен )

19.10.12
22:16

Ми  гледам да се храня колкото се може  по честичко с  по малко количество храна. Но наи вече наблягам на  по високо протеинови храни, зеленчуци и без паржено.

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.10.12 23:40.

19.10.12
22:59

нямаш крака, а тренировката за гръб е пародия....

19.10.12
23:19

Баце, би ли споделил какво работиш точно, че товариш толкова добре тез бедра

22.10.12
20:22

казано от Миsh0 на 19.10.12, 22:59:

а тренировката за гръб е пародия....

Е как веее, девет серии са си това, колкото и за бицаги, все пак бицагите са култ, перфе си е гърба. :D :D :D

22.10.12
21:05

казано от Veso Pervazov на 22.10.12, 20:22:

казано от Миsh0 на 19.10.12, 22:59:

а тренировката за гръб е пародия....

Е как веее, девет серии са си това, колкото и за бицаги, все пак бицагите са култ, перфе си е гърба. :D :D :D

Абе, без да се заяждам и аз правя по 9 серии за гръб, колкото и за корем и за бицепс и за трицепс, но пак си расте. Тук идва другото - зависи как правиш всяко едно повторение в тези 9 серии. Лично аз не мога да разбра, и друг път съм го казвал, как и защо копирате тренировките на професионални атлети? 4-5 упражнения с по 3-4 серии за мускулна група са си много, бе хора. Освен ако не тренирате с 50% от максимума си, за да може да завършите тренировката и предписаните ви упражнения. Тогава пък само си губите времето в залата.

22.10.12
21:21

казано от Камен Илиев на 22.10.12, 21:05:

Абе, без да се заяждам и аз правя по 9 серии за гръб...

Е то и с една-две серии може да си се тренира и да си расте, от твоите коментари, които съм чел до сега вярвам, че няма смисъл да ти обяснявам Heavy Duty, наясно си за какво иде реч. Ама тука случая не е такъв, па и има бая разлика между 9 серии и 9 работни серии... Предполагам ти пишеш за второто, докато съдейки по написаното до тук от автора, ми изглежда като тотал. А виж му ся и подбора на упражненията, виж има ли тяга, има ли трапец (нито с гръб, нито с рамо), освен едното гребане другото си е та*ак, та няма да коментирам повече.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 22.10.12 22:18.

22.10.12
21:38

прав си. работни серии са моите. Според мен едно упражнение със собствено тегло - някакъв вид набиране, едно със свободни тежести и едно на машина и готово... за начало, като всяка тренировка си сменя по едно упражнение с друго. свежа тренировка всеки път, деадаптация и т.н.

22.10.12
21:41

казано от Камен Илиев на 22.10.12, 21:38:

прав си. работни серии са моите. Според мен едно упражнение със собствено тегло - някакъв вид набиране, едно със свободни тежести и едно на машина и готово... за начало, като всяка тренировка си сменя по едно упражнение с друго. свежа тренировка всеки път, деадаптация и т.н.

А сега вече си стиснахме ръцете (handshake). С това, което си написал автора само ползи ще види.

24.10.12
13:47

Окау виждам  че  няма да се  получи.. щом сам  попипал  във форум значи имам  нужда от съвет  а не  от  глупави базици.
Не напразно бях кръстил темата по  този начин  с надежда че ще се  появи някои  които може да  ми направи ефикасна програма :)

27.10.12
11:36

А защо не се поразровиш малко из сайта ? Прочети малко за материята и сам реши какво, как и колко ти е необходимо.

07.11.12
19:57

Ам  този начин  на тренировка ми беше  препорачан  от  човек  които  уш се занимава с фитнес  от много години  и  исках  да разбера  дали е  добра  като програма... :)

07.11.12
21:01

казано от Dimitar Dimitrov на 07.11.12, 19:57:

Ам  този начин  на тренировка ми беше  препорачан  от  човек  които  уш се занимава с фитнес  от много години  и  исках  да разбера  дали е  добра  като програма... :)

Със сигурност този човек УЖ се занимава с фитнес, ама не са му съвсем ясни нещата...
А ти получи изключително правилни и ценни съвети в коментари #1, #3, #4, #6, #9, #11 (най-вече), не виждам от какво си недоволен, че и неблагодарен на всичко отгоре. Остана ти само да осмислиш казаното и да си извадиш правилните изводи.
Ето ти един дневник за пример как когато питаш умно и се опитваш сам да си помогнеш и другите ще ти помогнат: дневник
Ето и една тема, откъдето можеш да почерпиш идеи: още идеи
Ама защо трябва аз да ровя и чета вместо тебе, при положение, че на мен това ми е ясно и знам как да структурирам тренировката за себе си...

07.11.12
21:31

Благодаря много..  по  вапроса защо ти трябва да ровиш  отговорат  ми е че си  много  по компитентен  от  мен  и много други  хора и като четеш дадена  тема  или тренировка  знаеш точно каде човек греши защото очевадно ги разбираш нещата, все  пак това е  идеята на форума.
ДА наистина  сам  взел  под  внимание  някои  от саветите.. вече  вклучих и краката  в сряда.
В началото на темата забравих да споделя че  тренирам от 6 месеца

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.11.12 10:16.

07.11.12
22:00

Мисълта ми беше, че човек може и трябва първо да почете, да се разрови, да си помогне доколкото може сам и след като е добил базови знания и обща представа как да структурира тренировката си, да пита тогава и със сигурност ще му се помогне. Да, точно затова е форума и колегите. Специално за тренирането или нетренирането на краката са изписани стотици теми. Подразни ме и начина ти на писане, липсата на елементарно уважение към българския език.
Както и да е, по темата... Не знам къде си включил краката, но ако си запазил разпределението както беше и си сложил краката за сметка на почивката в сряда, ще е голяма грешка. Щом стажа ти е 6 месеца, можеш да опиташ сплита от дневника на Божидар, 5х5 или това:
Понеделник/четвъртък:  Тяга, високо изтегляне, набиране с раменен надхват (с тежест), гребане с щанга, чуково сгъване с дъмбели, сгъване за задно бедро; Тягата 3х5, останалото 3х8-10;
Вторник/Петък: Клякане, напади с тежест, кофи с тежест, лег/полулег с дъмбели, военна преса, френско от лег.; Клек 3х5, останалото 3х8-10;
Успех.

07.11.12
22:35

казано от Veso Pervazov на 07.11.12, 22:00:

Мисълта ми беше, че човек може и трябва първо да почете, да се разрови, да си помогне доколкото може сам и след като е добил базови знания и обща представа как да структурира тренировката си, да пита тогава и със сигурност ще му се помогне. Да, точно затова е форума и колегите. Специално за тренирането или нетренирането на краката са изписани стотици теми. Подразни ме и начина ти на писане, липсата на елементарно уважение към българския език.
Както и да е, по темата... Не знам къде си включил краката, но ако си запазил разпределението както беше и си сложил краката за сметка на почивката в сряда, ще е голяма грешка. Щом стажа ти е 6 месеца, можеш да опиташ сплита от дневника на Божидар, 5х5 или това:
Понеделник/четвъртък:  Тяга, високо изтегляне, набиране с раменен надхват (с тежест), гребане с щанга, чуково сгъване с дъмбели, сгъване за задно бедро; Тягата 3х5, останалото 3х8-10;
Вторник/Петък: Клякане, напади с тежест, кофи с тежест, лег/полулег с дъмбели, военна преса, френско от лег.; Клек 3х5, останалото 3х8-10;
Успех.

Извинявам се не сам искал  да  убиждам никого  може  би моментат е  бил такав  :)
А на теб  лично  много  ти благодаря за  отделеното време, савети  и всичко сварзано  с моито въпроси.. Ще се вслушам в саветите ти.

Следваща забележка няма да има. Мненията, написани при това ниво на грамотност, ще бъдат отстранявани от форума.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.11.12 10:18.

08.11.12
06:53

Убиждам, такав, савети, моито... бахти, момче, ми ти си по-скоро за съвети по правопис, отколкото за тренировки. Ако всички не пазим българския език кой ще го пази? Искам учителите да имат пак правото да наказват, да бият и да обиждат. Само така банда безмозъчни маймуни биха се превърнали в хора. Леле какво идва само... лошото е, че тогава ще бъдем прекалено стари, за да внесем промяна или да се оправяме.

08.11.12
13:55

Еми не  живея в българия от 11 години а сега сам  на  21, и на  мен  ми е трудно  да пиша на БГ но  правя каквото мога

Мнението беше редактирано от Dimitar Dimitrov на 08.11.12 13:58.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1