27.10.12
12:39
Здравейте, пия креатин монохидрат от почти 2 седмици, минах зареждащата фаза и сега след като вече я намалих ( от около 2 дни ) по 1 доза а не по 3х5 грама започнах да се схващам много гадно. Врата ми се е схванал и също краката. Така съм схванат от няколко дни. Креатина е монохидрат 100% аз съм на 16 години 56 кг, а бях 52.
Също така имам и схващания и в корема или болки по скоро, под пъпа. Появиха се след като правих тренировка за корем... нямам проблеми с бъбреците.
27.10.12
13:01
Трябва да пиеш повече вода,защото монохидрата задържа вода.И най-вероятно не пиеш достатъчно вода и от там се получават схващания и спазмите.А за болките под пъпа пак пии повече водяаи ще се оправиш.
Можеше да минеш и без зареждаща фаза.Това за болката под пъпа след коремни преси се нарича мускулна треска! Според мене тия схващания са породени от други причини.
Как да го пия в почивни дни, както са днес и утре ? Смисъл кога да го пия ? Все още е съм го пил !
27.10.12
14:36
Дигни водата на 3,4 литра и ще се оправиш !
Ами аз съм 56 кг. Не трябва л ида е по малко ? И ако може ми кажете кога да пия креатина в почините дни !
Хубаво беше да го пиеш по 8-10 грама дневно разпределени в 2 приема.
1-2 литра дневно са прекалено малко, независимо дали суплементираш с екстра креатин.
Ами тогава пак да ви попитам, ще ми кажете ли кога да пия креатин-а в почивни дни ?
27.10.12
16:42
Сутрин и следобед, тренировъчните сутрин и след тренировка по 5 грама.И от креатина няма да наедреш, трябва ти хубава ХРАНА!
27.10.12
17:26
казано от Димитър Иванов на 27.10.12, 16:42:
Сутрин и следобед, тренировъчните сутрин и след тренировка по 5 грама.И от креатина няма да наедреш, трябва ти хубава ХРАНА!
Да, що да не пие направо по 5 грама сутрин, на обяд, след обяд, вечер... А, да и преди и след тренировка... Кви са тия 10 грама на ден на 56 кила човек бе?
Към автора: пий си по 5 грама на ден за предпочитане след тренировка. В нетренировъчен ден 5 грама когато и да е. Всъщност можеше да минеш без тая тема и компетентните коментари ако беше потърсил и прочел това.
Относно схващанията ако е неволно стягане на мускула което не можеш да контролираш и е до болка това е крампа. Ако болката е при волево стягане на даден мускул, който си тренирал предния или по-предния ден вероятно е мускулна треска.
Във всеки случай ще имаш голяма полза ако първо потърсиш и прочетеш сам, а после пускаш теми.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 27.10.12 17:26.