26.10.12
15:56
Здравейте и от мен!
Чета форума от доста време. Дойде и момента да си направя свой дневник, където да се отчитам пред себе си и пред всеки, решил да надникне тук и да ме покритикува или посъветва :)
Тренирам от 4 години в домашни условия, изтеглила съм си тренировки от интернет и правя по нещо почти всеки ден. Имам кростренажор и 2 комплекта гирички от по 1 и 2 кг, както и новото попълнение - 2 дъмбела от по 8 кг (използвам единия за сега). Имам 3 деца, по време на последната ми бременност правих специални тренировки за бременни, 2-3 седмици след раждането (30.08.2012) започнах с по-леки упражнения, пилатес и кардио на кростренажора, вече правя всичко :) По принцип съм нямала проблеми с теглото, след първата бременност килата паднаха сами и не личеше да съм раждала - 48-9 кг, след втората ми останаха 5-6 кг , след третата съм като след втората :D , а имено около 55 кг, 165 см съм.
Тренирам сутрин на гладно, освен ако дребния не ме изненада и се събуди по-рано.
Храненето ми е основният проблем. 2 месеца след втората бременност реших, че ще бъда на диета и от тогава започнаха проблемите - глад - тъпчене и т.н. Хубавото беше, че започнах и тренировки. Опитвам да се храня с нормални количества, без да преяждам (да ям като за последно, защото от утре съм на диета) и да избягвам прекалено обработени храни. Пия по около 2 литра вода на ден.
Целта ми е да започна да се храня правилно и да намаля мазнините по тялото.
Темата беше редактирана от vania p на 27.01.13 22:09.
Да добавя днешната тренировка. Правих я сутринта на гладно след 1 кафе.
http://www.fitnessblender.com/v/exercise-detail/17-Minute-At-Home-Cardio-High-Intensity-Interval-Training-Workout/8l/
Храната до момента:
09.15 - 1 малка активия 190 грама с 3 с.л. мюсли (овесени ядки и стафиди), 1 ч.л. семена от чиа и 1 ч.л. мака на прах, канела
14.00 - сварено и обезкостено пил.бутче с броколи и кашкавал запечено във фурната
салата от червено цвекло и морков с лимонов сок и зехтин, ленено семе и слънчоглед суров
1 бисквита (уж здравословна домашна с мед, мусковадо, ов.ядки, пълнозърнесто брашно и семена)
Планувам за остатъка от деня:
17.00 - 1 ябълка и сурови бадеми
19.30 - 20.00 - от пилешкото със салата домати и краставици
евентуално още някоя бисквитка и ядки
Пия рибено масло на капсули и хром пиколинат. Мултивитамини от време на време.
Ядки ям само сурови, основно бадеми и кашу.
Не мога да се храня в определени часове, пак зависи от дребното.
Ще кача и снимки тези дни, само да се наканя да се снимам в приличен вид (blush)
26.10.12
16:17
Малеееее, 3 броя - да са ти живи и здрави рожбите и успех с дневника! :)
Деска, добре дошла :)
Дописвам за вчера - ябълката и пилето по план, малко се поолях с бисквитките. Правих и 10 минути пилатес за корем.
Снощи видях, че е време за детоксикация преди пълнолуние. Знам, че тук едва ли ще срещна разбиране за това, че 3 дни ще съм на плодове и салати, но имам спешна нужда от пречистване на организма. Последния месец ми се наложи да пия 2 вида антибиотик и 2 вида ми вливаха венозно и още куп хапчета покрай това. Та така 3 дни ще съм веган суровояд :P или поне планът е такъв.
Тренировките през това време ще са йога и пилатес.
Пия кафенце и съм си намацала лицето с мед, ще се подмладявам :)
Приятни последни топли почивни дни на всички!
Мнението беше редактирано от vania p на 21.01.13 21:16.
Аз искам само да те поздрвя за куража да родиш 3 деца в тези тежки времена. Дай боже всекиму.
3 дни суровоядство е супер щом усещаш, че имаш нужда от това. Нищо не бива да се категоризира крайно като “става” или “не става” стига да е осмислено и да се прави с акъл.
Антъни, благодаря :) Надявам се да се справим и като поотраснат, че тогава започват големите разходи и притеснения най-вече.
Мария, благодаря за подкрепата :)
Вчера хапнах 2 ябълки, големи, 1 банан, салата от цвекло, морков, ленено и слънчогледово семе със зехтин и лимон, и доста сурови бадеми и кашу, а и мед, че пак се разболявам май. Гладна не останах.
Обаче дребосъка не ме остави да си довърша йогата и отчитам само 15-тина минути. След това бяхме на пикник и го носих 3 часа.
Сега пия кафенце и ще се захващам с пилатес, докато още спи.
28.10.12
10:00
Родила си три деца и изглеждаш далеч по-добре от мен :( Трябва да се стегна ...
А бе, Деска, как можа да го напишеш това (muscle) Вчера ти гледах снимките, супер стегната си, има да те стигам, за сега съм малко тип желенце, особено корема и паласките.
Направих си пилатеса сутринта 30 минути - корем, долна част на тялото и стречинг.
Храната до тук - 2 банана и малко ядки, 2 кафета.
С нетърпение чакам да дойде срядата (като мине и захранването), че съм си нагласила вече тренировките като за начало, само с ваша помощ ще дооформя и храненето.
Нямам възможност да посещавам фитнес зала, въпреки че има една само за жени в близост :(, но мъжът ми категорично не иска доброволно да остане сам и с трите хлапета. Задоволявам се с тренировките от интернет.
След малко за пръв път от както се е родил малкия ще го оставяме на майка ми и отиваме на шопинг, трябват ми едни нови маратонки и някоя дрешка. След това сме на детски рожден ден. Програмата е пълна :)
Приятен следобед, аз ще се пробвам преди да тръгнем с малко лицеви и планкове :)
Мнението беше редактирано от vania p на 28.10.12 13:05.
Вчера денят мина успешно, много съм доволна от пазара.
Допълвам към храната 1 ябълка и още малко ядки.
Днес - сутринта равих пак пилатес за корем и долна част, преди малко - горна част и стречинг.
Храната до момента е банан и ядки.
Много добре се чувствам със суровата храна, изобщо не ми се яде друго в момента.
Усмихвайте се повече, дано и времето прихване :)
Кратичко, но бегам, че ме викат :)
Храната до края на деня - 2 ябълки, ядки, морков с цвекло, зехтин, лимон и семена, домат, малко банан и малко мед.
Покляках с дребния на ръце пред телевизора 3 х 10, повдигане на краката в страни 3 х 10 и назад 3 х 10 :D
Мнението беше редактирано от vania p на 29.10.12 22:06.
29.10.12
22:33
Благодаря, ама това беше лятото :D. Сега клоня към снимката от аватара :D. А и мойто злато си е само едничко.
Имам предвид, че нямаш много за корегиране след три бременности. (А аз не смея да си покажа корема и баджаците :( .)
Отделно - ти си факир - деца, тренировки, домакинстване ... Като знам колко ми е трудно да се справя сама с едно и половина (слагам и таткото), не знам какво ще е с три. Откъде намираш сили ????
:D
Много ме развесели! Уж намирам време за всичко, но понякога в края на деня съм като парцал.
През декември сме на сватба и ще го използвам като повод да не се отпускам и да бъда стриктна с храненето и тренировките (до колкото ми е възможно).
7.00 - кафе
7.35 - тренировка за долна част, редуват се силови и кардио интервали от по 1 минута, общо е 35 мин.
8.30 - 3сл мюсли, 1/2 активиа, 1чл мака, 1 чл чиа, канела
рибено масло, хром, витамини
11.00 - ябълка
14.00 - омлет 2 яйца със сирене, салата цвекло и морков със зехтин,лимон, слънчогледово и ленено семе,
2 домашни бисквити с ов.ядки, мусковадо, мед, слънчоглед, стафиди и ленено семе (страшно вкусни)
15.30 - 10 минути стречинг от пилатес
16.00 - зелен чай с мед и малко мляко
18.00 - малко пиле с ориз, пиле с броколи и кашкавал, салата домати и краставици със зехтин,
малко бадеми и 1 бисквитка
20.00 - дописвам - печена скумрия малко бадеми
По-късно най-вероятно ще хапна още нещо, ще дописвам.
Лека вечер!
Мнението беше редактирано от vania p на 31.10.12 07:13.
Днес ми е малко уморено, но и доста работа свърших из къщи.
Малкият ме оставя два дни сутрин да си направя тренировките и съм му много благодарна, подкрепя ме детето. Другата седмица се очертава да тренирам следобед, сутрин няма да ми остава време - голямата ще е първа смяна на училище, малката ще тръгва пак на градина и времето изобщо няма да стигне и за мен.
Отчет за деня:
7.00 - кафе
7.30 - тренировка горна част - пак е на интервали от по 1 минута силова и кардио, общо 35 минути
8.30 - 3сл мюсли, 1/2 активиа, 1чл мака, 1 чл чиа, канела
рибено масло, хром, витамини
11.30 - печена скумрия, салата цвекло и морков със зехтин,лимон, слънчогледово и ленено семе,
2 бисквити с ов.ядки, мусковадо
16.00 - ябълка, малко бадеми
17.30 - 1 парче домашен кекс
19.30 - свинска пържола със салата домати и краставици, 2 бисквитки, 1 тик-так-че :)
Мнението беше редактирано от vania p на 31.10.12 19:58.
Да си дам отчета за вчера...
01.11.2012
7.30 - кафе
8.30 - 3сл мюсли, 1/2 кисело мляко, 1чл мака, 1 чл чиа, канела, брашно от рожкови
рибено масло, хром
9.30 - тренировка долна част
10.30 - чай с малко мед и мляко, 5 бадема
13.30 - печена скумрия, 1 краставица, около 20 грама натурален шоколад 74 %
витамини
18.00 - 1 круша, малко кашу
20.00 - чернокоп на скара, салата цвекло и морков със зехтин,слънчогледово и ленено семе,
2 бисквити с ов.ядки, мусковадо
... и да се засрамя за днес - храна няма да описвам, трагично е...Ще се оправдая с това, че дребното ме тероризираше с рев почти цял ден и се поддадох на емоционалния глад, яд ме е, ама свърши вече... Утре с нови сили :) Няма да е лесно - 2 дни ще празнуваме рожден ден на малката ми дъщеря (whew)
Иначе потренирах добре - сутринта програмата за горна част, следобед въртях 40 минути кростренажора, изкарах си го на него, че бях ядосана на децата.
Та не ми беше ден днес и това е.
Отделно имам някакви стомашни (спечени) проблеми, не ми се беше случвало от много отдавна, и тях ще решавам утре с накиснато ленено семе и прясно мляко, дано има ефект, не съм пробвала до сега.
Голямо жалване стана :D
Лека вечер и много усмивки и положителни емоции през почивните дни!
02.11.12
21:30
Накисни ленено семе и излий само водата - тя помага :)
Здравей :)
Моят съвет към тебе е да се постараеш да не пиеш кафе на гладно, доста вредно е. Храната ти е супер даже според мен няма нужда да я намаляш, щом казваш че тренираш доста няма смисъл да падаш под 1500 калории :)
Остана ред и за дневника :)
През двата почивни дни празнувахме РД на малката ми дъщеря и храната не беше на ниво, омешах полезни и боклучави (ама вкусни, предимно домашни) храни. Тренировките не ги пропуснах, в събота правих долна част и кростренажора 40 минути вечерта, а в неделя интервална кардио
тренировка http://www.fitnessblender.com/v/exercise-detail/At-Home-HIIT-Workout-Program-for-Fat-Loss/a6/
От днес започнах една тренировъчна програма за 30 дни. Тук е обяснено подробно
http://vancouvergal.hubpages.com/hub/Review-of-Jillian-Michaels-30-Day-Shred-DVD
Правила съм я и преди, но ми омръзваше бързо, но сега мисля да я изкарам до края, че и без това времето ми е кът, а програмките са по 30-тина мин.
Преди малко и 10 минути стречинг от пилатес.
Днес храната до момента е
кафе с малко мляко след тренировката
мюсли с кисело мляко, чиа, мака
1 круша, малко бадеми
паламуд на скара, салата морков и цвекло с лимон, зехтин, ленено и слънчогледово семе
2 домашни бисквитки, от уж здравословните
Накиснатото ленено семе почти не даде резултат, взех си таблетки сена и се отчетох подобаващо (blush)
Пламски, аз храната не искам да я намалям, не мога толкова да се затормозявам :) Просто през този ден ядох малко повече боклуци. А за кафето и аз съм чувала, че не е хубаво на гладно, ще помисля по въпроса, въпреки че до сега не ми е навредило, но знае ли се пък. Благодаря за съвета.
Според вас добре ли правя като започвам тренировката 10-тина минути след ставане от сън. Преди пак тогава тренирах, докато ходех на работа. Притеснява ме, че дребния няма да ме остави да я направя по-късно през деня и действам (ако още спи като стана, иначе оставям за по-късно). Та дали ще е по-добре сутринта или да оставя за вечер след 9 и 30 часа като заспи?
Мнението беше редактирано от vania p на 05.11.12 17:21.
05.11.12
18:40
Сутринта определено е по-доброто време за трениране, според мен.
05.11.12
21:22
Цяло лято си тренирам 30 мин след ставане и ми беше по-добре. Напоследък ми е студено и ме домързява :D
Ще драсна, само за да ти пожелая много успех с дневника, живота и отглеждането на дечицата (F)
Мнението беше редактирано от Kath на 05.11.12 22:38.
Пак пропуснах няколко дни. Не, че има нещо интересно, по-скоро малко оливане, днес вече по-добре.
Днес започнах с храната чак към 13 и 30, до тогава бях на 2 кафета. Върти ми се идеята за фаст до обяд (около 16-17 часа ще е някъде, последно хранене до 20.00-21.00). Преди време правих опити да се храня по Ори и резултатите бяха добри.
Тренировките си вървят по план, вчера освен първото ниво въртях и 40 минути кростренажора.
Днес влязох в едно магазинче за годжи бери-та, но си взех и соев протеин, обаче май трябваше да попрочета повече преди това. Може ли да ми навреди по някакъв начин?
Дани, Деска, благодаря за съвета.
Кат, благодаря ти.
Лека вечер!
Мнението беше редактирано от vania p на 08.11.12 21:43.
08.11.12
22:00
казано от Mom_of_3 на 08.11.12, 21:42:
Днес влязох в едно магазинче за годжи бери-та, но си взех и соев протеин, обаче май трябваше да попрочета повече преди това. Може ли да ми навреди по някакъв начин?
Не, няма проблем. :) Употреби го спокойно.
А и се съмнявам да си купила 25 kg-ов чувал. ;)
Кольо, благодаря за отговора, успокоих се, наздраве ;)
Такааа, вчера мина не особено добре, тренировката я направих, хапнах малко повечко пак... Не ми остава време да записвам храната, но днес се постарах, дори и изчислих приблизително колко калории съдържа.
кафе
шейк от 3 с.л. соев протеин, 1 банан, мед, мака, годжи бери, рожково брашно, вода
тренировка - кростренажор 40 мин., като 20 мин. интервали от по 20 сек.
1 домат, 2 парчета кашкавал, 2 парчета бекон на тиган, 2 варени яйца
мляко с нес кафе
бадеми, кашу
1 ябълка
малко мусака, 3 бутерки със сирене, краставица, бадеми, 1 с.л. ленено семе
3 бисквити шоколадови, 3 вафлички
Около 1600-1700 калории
Мнението беше редактирано от vania p на 10.11.12 21:24.
Отчет за днес
Дребният ме излъга, че се събужда, и успях да си направя тренировката раничко - първо ниво от програмата.
7.30 - 3 с.л.соев протеин, нес кафе, мляко 100 мл, канела
годжи бери
10.00 - бадеми и кашу-40 гр
12.00 - 1 круша
13.15 - салата от цвекло, морков, магданоз, ленено семе накиснато 1 сл, лимон, зехтин,
2 варени яйца, 1 бутерка със сирене
16.00 - крем 1 банан, 100 г извара, 60 г кисело мляко, 1 сл соев протеин, мака, 2 чл млени орехи, малко стафиди
малко бадеми
18.30 - пилешко филе на тиган и задушени зеленчуци (грах, царевица, морков, броколи) с масло, 1 домат
малко домашен сладкиш Агнеса
Мнението беше редактирано от vania p на 11.11.12 20:04.
11.11.12
21:30
Ох, тоя сладкиш ни е сред любимите. Потекоха ми лигичките ... :D
Деска, и ние го обичаме много, вече го няма :D
За вчера:
тренировка - първо ниво
7.30 - кафе
8.00 - 1 сл накиснато ленено семе, 1 ябълка, 15 годжи бери-та
10.00 - 200 гр кисело мляко с 3 сл мюсли, 1 чл мака, 1 чл чиа
13.00 - 1 банан
14.30 - 1 домат, 2 яйца, смес от извара, кашкавал, сирене, червен пипер и чубрица
3 биквити орео, малко Агнеса, малко марципан, доста печен белен слънчоглед
15.30 - кафе с мляко
21.00 - половин палачинка от соев протеин 2 сл и 1 яйце, със смес извара сирене кашкавал, бекон на тиган,
малко бадеми и кашу
13.11.12
09:56
Каква е тази програма, по която тренираш?
http://vancouvergal.hubpages.com/hub/Review-of-Jillian-Michaels-30-Day-Shred-DVD
Интервали гирички, кардио и корем. 3 нива от по 25 минутки и три кръга, всяко се изпълнява 10 дни. Не ги мисля тренировките поне всяка сутрин :) Ето за първо ниво.
Circuit 1
Strength:
30 seconds pushups (beginners may do knee pushups)
1 minute squat and press
repeat above
Cardio:
30 seconds jumping jacks
30 seconds jump rope
repeat above
Abs:
30 seconds basic crunch
30 seconds reverse crunch
Circuit 2
Strength:
30 seconds dumbbell rows
1 minute lunges with bicep curls
repeat above
Cardio:
30 seconds butt kicks
30 seconds punches in squat position
repeat above
Abs:
60 seconds oblique crunch (30 seconds on each side)
Circuit 3
Strength:
30 seconds chest fly
1 minute anterior raises with side lunges
repeat above
Cardio:
30 seconds jumping jacks
30 seconds butt kicks
30 seconds punches in squat position
30 seconds jump rope
Abs:
1 minute bicycle crunches
И да дам отчета от днес.
тренировка първо ниво
7.30 - кафе
8.15 - 1 сл накиснато ленено семе, 15 годжи бери-та
9.30 - 200 гр кисело мляко с 3 сл мюсли, 1 чл мака, 1 чл чиа
14.30 - 1 банан, бадеми и кашу, 1 ябълка
16.30 - половин палачинка от соев протеин 2 сл и 1 яйце, смес извара сирене кашкавал, омлет 2 яйца със сирене, краставица
17.15 - печен белен слънчоглед
19.30 - пиле филе с гъби, 1/2 кебапче, домати и краставици
20.30 - торта, 1 бисквитка Орео
Много изморителен ден, като пребита съм, то и за това основно тъпках тортата и орео-то.
Лека нощ от мен :)
Ето как мина днешния ден откъм хранене и тренировка
6.40 - тренировка - първо ниво
9.30 - 1 сл накиснато ленено семе, 15 годжи бери-та
10.45 - 1 ябълка, 10 бадема
11.30 - кафе с мляко
14.15 - омлет 2 яйца, 40 гр сирене, 60 гр свински гърди, салата морков цвело лимон зехтин сусам
оризовка намазана с мед и поръсена с млени орехи и канела - страшно вкусно се получи :)
16.45 - 200 гр кисело мляко с 1 сл соев протеин, рожково брашно, канела, стевия
бадеми и кашу
19.30 - пиле филе с гъби, малко свински гърди, домати и краставици
малко торта, 3 бадема
Лека нощ :)
Мнението беше редактирано от vania p на 14.11.12 21:53.
7.45 - кафе с мляко
9.15 - 200 гр кисело мляко с 1 сл ленено семе, 15 годжи-та, канела, мака
12.15 - 3 яйца с 50 гр сирене, краставица
2 оризовки с 1 чл мед и канела
12.45 - кафе с мляко
13.00 - 13.20 - опит за кардио тренировка, осуетен от дребния, та с него си покляках малко
14.45 -круша, кашу
16.00 - кардио кикбокс
http://www.youtube.com/watch?v=UuUBRP3g73A&feature=relmfu
17.30 - половин ябълка с 200 гр кисело мляко, бадеми, кашу
19.00 - кашкавал, салам, свински гърди, домат
2 парчета домашен кекс, малко крем пита и торта
Тези дни много десерт, много нещо, а съм уж на диета :(
Увеличила съм килограмите с 1, а по дрехите виждам, че и на обиколки съм пораснала малко в краката. Явно от както започнах по-интензивни тренировки. Ще понаблегна повече на кардиото, да видим.
Преди време правих Инсанити, тогава пак увеличих, май най-добре се чувствам с кардио и умерени силови с гирички.
Зачетох се в дневника на Деска и да си призная, че и аз го имам същия проблем с храненето. А след като родих и не можех да тренирам (тренирах до деня преди да родя, иначе) и до момента, в който пак започнах с интензивни тренировки, бях по-слаба от преди да забременея.
Ще кача някоя снимка в галерия-та да изпробвам как става :)
15.11.12
22:24
Мисля пак да пробвам с повечко кардио пък да видим ;) Само да не почнат да мрънкат пак домашните, а и времето ... уф, няма угодия :D
Деска, аз ще опитам да правя кардио сутрин, а следобед някакви по-леки тренировки за мускулчетата, успех и на теб, дано постигнем резултати :)
За днес:
7.20 - 25 минути бягане на място
8.00 - кафе с мляко
10.00 - 2 варени яйца, свински гърди, 1 сл ленено семе, 15 годжи
13.00 - свинско с картофи, краставица, 5 бадема
14.50 - малка тренировка за долна част
http://www.youtube.com/watch?v=IZs2EEnv2d4&feature=relmfu
16.00 - 300 мл прясно мляко с нескафе, 10 бадема
17.30 - 1 толумбичка, 1 хапка баклава, 5 бадема
19.00 - свински врат шпикован с чесън и моркови, кашкавал, 1 парче салам, 1 банан
20.00 - парче от врата
Мнението беше редактирано от vania p на 16.11.12 20:53.
Отчета:
7.10 - 40 мин кростренажор, редувах степените за по 1 минута
8.00 - кафе
9.15 - 200 гр кисело мляко с 3 сл мюсли, 1 сл овесени трици, 1 чл мака, 1 чл чиа, канела
11.30 - 1 ябълка, 10 бадема
14.30 - 120 гр свински врат шпикован, 100 гр картофи, 200 гр домат, зехтин
1 оризовка с 1/2 чл мед, орехи, канела
15.40 - кафе с мляко, 15 годжита
17.30 - 1/2 грейпфрут, 10 бадема
18.30 - 1 варено яйце, св. врат шпикован 100 гр, сирене 40 гр, 100 гр краставица
1 оризовка с 1/2 чл мед, орехи, канела
20.00 - 45 гр кашкавал
:)
Отчет:
7.30 - кафе с мляко
9.00 - 200 гр кисело мляко с 3 сл мюсли, 1 сл овесени трици, 1 чл мака, 1 чл чиа, канела, 15 годжи
11.00 - кафе с мляко
11.40 - 1 ябълка, 10 бадема
14.00 - чернокоп на скара, 2 картофчета, сирене
1/2 палачинка от 1 яйце, 3 сл овесени трици, малко мляко, намазана с 1 чл мед и орехи
16.00 - ментов чай с малко мляко
19.00 - 10 бадема
20.30 - свинска пържола, 1 домат, 1 оризовка с мед и канела
Днес почивах, направих си план за тренировките за следващата седмица, че сутрин няма да имам време да ги мисля. В 7 и 10 събуждам голямата за у-ще, в 7 и 50 малката за градина (не е ходила от близо 2 месеца, време и е вече) и трябва да се вместя някак си в промеждутъка :), дребосъкът и той яде към 8, 8 и нещо.
Лека вечер :)
Здравей!Първо искам да те поздравя за хубавия дневник и да ти пожелая упсех в постигането на целите!Мога ли да те попитам откъде мога да си сваля клипчета на програмите на Джилиан Майкълс?Ще съм ти благодарна ако споделиш,мерси! :)
Деситка, здравей, благодаря за пожеланията, да ти се връща :)
В този сайт има каквито се сетиш тренировки, само се регистрирай
http://rutracker.org/forum/tracker.php