Предпочитан начин за изпълнение на мъртва тяга?

Георги Милев

28.10.12
11:19

Кой е по-предпочитания начин от хората във форума за изпълнение на мъртва тяга и защо?

Конвенционална... по-силен гръб в сравнение с краката и затова така :)

Георги Милев

28.10.12
11:23

А как я правиш с лоу хипс или с хай хипс? :)

28.10.12
11:36

Хвърли едно око на статията.
http://stronglifts.com/deadlift-hips-low-high-position-technique/

Георги Милев

28.10.12
11:37

Точно заради нея пуснах темата. :)) Просто искам и тук да чуя мнения :))

28.10.12
13:57

Краката ми са по-силни от гърба и затова тръгвам по-отдолу.Позволява ми да вдигам по-големи тежести :)

28.10.12
14:04

Как дърпате с гърба ми е интересно?Динамистите са ви краката както и да дърпате.

Георги Милев

28.10.12
14:08

На мен пък така ми е по-тегаво явно има някаква цака дето не знам. Не знам дали височината е пряко свързана (187 съм). А интересното е, че краката ми не са чак толкова слаби...

казано от Vintage на 28.10.12, 14:04:

Как дърпате с гърба ми е интересно?Динамистите са ви краката както и да дърпате.

те че са динамисти са такива но при определени ситуации тръгваш от полуклек че и по-дълбок клек а в други ситуации краката са по-изправени и натоварването пада върху еректорите....

28.10.12
14:28

казано от kristiancho на 28.10.12, 14:19:

казано от Vintage на 28.10.12, 14:04:

те че са динамисти са такива но при определени ситуации тръгваш от полуклек че и по-дълбок клек а в други ситуации краката са по-изправени и натоварването пада върху еректорите....

еректорите..да,но те не са целия гръб.
Как се тръгва от по - дълбок клек на тяга?Освен на загрявки(където тежеста е лека и можеш да дърпаш с рамената зад лоста) не става.Колкото по - тежко става тялото автоматично се намества да дига по най - ефективния начин(дига се гъза което води до по - малко сгъване в коленете=>пътя на лоста е свободен и не се търка в пищялите,извива се кръста за да може еректорите да действат и те като динамисти, не локнат кръст само като статисти,ъпер бек-а и той се извива,раменете минават пред лоста,а той е точно под скапулата)
^това е за конвенционална тяга.Аз сумота не гледам много и не разбирам,особено ако са с екипировка,те напрао ги стават на крака...

И в крайна сметка се опита да кажеш нещо толкова просто по много сложен начин :D

28.10.12
14:44

Кристианчо, пробвай да съкратиш еректорите възможно най-много.....Е? С това ли вдигаш мъртва? Всъщност те са стабилизатори, или така да се каже, работят изометрично по време на движението....Вдигане “на кръст” в буквалния смисъл няма, просто някой хора са с по-слаби бицепс фемориси и квадрицепси и не могат да задържат ъгъла при старта. Глутеуса дърпа торса, а бицепс фемориса помага при съкращението на гъза, един вид “опъва” гъза за да има добра основа на която на свой ред да се съкрати и да издърпа торса. Плюс 20-30 тазови мускули, поддържащи всичко това и така...Аз предпочитам конвенционалната щот ми харесва като движение и съм му свикнал...дори да дърпам криво, после се чувствам много добре..В бъдеще, след 30-40 год, може и да имам проблеми...ама то кой няма...

28.10.12
14:58

Дърпам само snatch-grip, high hips. 170см съм висок, имам дълги ръце и този вариант ми допада много. Добре се облягам назад на пети и обтягам задните бедра... точно както каза Валери, създавам стабилна среда за включване и на глутеуса. На lockout-a не правя хиперекстензия, а просто заключвам с глутеуса (posterior pelvic tilt демек). В коленете движението е съвсееем минимално.

28.10.12
15:10

казано от kristiancho на 28.10.12, 14:38:

И в крайна сметка се опита да кажеш нещо толкова просто по много сложен начин :D

аз по прост начин не мога да говоря,оправяйте се

28.10.12
18:54

При мен най-качествено се получава Power тягата

28.10.12
18:57

Clean style. Макар да дърпам рядко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1