Дневник - отслабване

Темата е заключена.

Така, на 16 години съм. Тежа 56 кг и съм висока 175.
Някога тежах 66 кг ,  с изключването на тестеното , газираното и включването на плодове,зеленчуци и много вода + тичане и колело свалих 10 кг.
Но уви съм 2 смяна , нямам особено време за тичане. Прибиръм с екъсно изморена , къпя се, лягам , ставам рано уча , излизам.. и мнооого сладко ям. Цел 52 кг . ,или иначе казано - няколко сантиметра от бедрата и коремчето.
Та реших да се взема малко в ръце и да почна упражнения и да следвам този хранителен режим :

Закуска : 250 мл Прясно мляко + 2 суп.л. Овесени трици + полувин суп.лъж ленено семе  и щипка канела.

Обяд: 250 млПилешка супа , или 2 белтъки + парче сирене  и парче пилешко филе , шопска салата + филе или миш - маш.

Следобедна закуска :  400 гр. Обезмаслено кис. мляко + ябълка , може и без .

Вечеря: неограничено количество салата със зеле,  шопска , зелена ..

1 път седмично разтоварващ плодов ден .

Упражненията са следните , ще ги правя сутрин на гладно .

Понеделник: http://www.youtube.com/watch?v=yqx6SO7lfN0&feature=relmfu

Вторник http://www.youtube.com/watch?v=oWBkp9dvC94&feature=relmfu

Сряда: http://www.youtube.com/watch?v=yqx6SO7lfN0&feature=relmfu

Четвъртък: http://www.youtube.com/watch?v=ab2bvyPwyTI

Петък: hodene na 1 mqsto .

Събота и неделя . http://www.youtube.com/watch?v=39SNm32JOdA&feature=related

Не съм особено компетентна  , нямам и много опит така че приемам всякаква критика.

Темата беше редактирана от mechencetooo georgievooo на 28.10.12 22:00.

28.10.12
00:27

Може да напишеш някакви ориентировъчни грамажи, защото ми се струва, че приемаш много малко калории (от които почти никакви мазнини). Също така в Петък ми е интересно как ще изглежда ходенето на място. По-добре качвай стъпалата в блока, скачай на въже или нещо подобно.

Ами написах грамажите ,поне до колкото мога . иначе мисълта ми беше,че ще е нещо между ходене и подскачане , стъпки в ляво - дясно.
Не живея в блок , а на въже немога да скачам , лятото ми беше избор със тичането , нооооооооооо толкова провалени опити и накрая го захвърлих. Иначе аз в училище достатъчно си изкачвам стълбите , просто не искам да оставам без ’ тренировка’  или поне да разгрея малко :)

Мнението беше редактирано от mechencetooo georgievooo на 28.10.12 08:17.

28.10.12
08:39

Не съм много голям разбирач, но ще се опитам да дам някакъв съвет. Като ти сметнах много грубо калориите ги изкарах 1000-1200. По формулата на Харис-Бенедикт (http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744), за твоя ръст и тегло, се получава към 2000 ккал. Според мен много си си понижила калорийният прием- по-добре е да поемаш повече и да гориш повече, отколкото да поемаш малко и да гориш малко. Също така за 175- 52 кг няма ли да са малко? Имам познати, които на 160 тежат толкова и изглеждат много добре. Не си написала колко течности пиеш. Добре е да приемаш поне 2-2,5 литра вода на ден, като кафета, зелени чайове, алкохол не се броят. Може и някакви сурови ядки да включиш- 50гр. бадем няма да ти се отрази зле.

Мнението беше редактирано от Петър на 28.10.12 09:14.

Ами пия около 3 литра вода , + едно мляко с нес и стига толкова .  Иначе аз съм с едър кокал и малкото сланинка която имам , ми изглежда 2ойна.
И принципно искам да съм 52 , защото съм била и се харесвам и се чувствам добре , но и 53-4 ме устройват , само не и 56 . А иначе ядки - мхх.. неможе ли нещо друго да добавя , или да увелича порцията? Принципно аз съм почитател на печените със сол , тъй че хах. Иначе режима , който следвам всъщност е вид протеинов и изключва до голяма степем въглехидрати и мазнини , но все пак за моята възраст не мисля да спазвам пълно ограничение.

28.10.12
10:21

4 килограма здравословно се свалят за 1 месец.Дори и без тренировки ;).Просто си налегни малко мозъка,прочети малко от статиите с режимите за отслабване,изчисли си дневните нужди и си подреди нещата.

п.п яденето ти е трагично(на ръба на оцеляването)

28.10.12
10:28

Оправи си храненето - само така ще постигнеш резултатите, които искаш.
Намали сладкото, увеличи полезните мазнини, яж месо/яйца/извара/млечни. По-добре яж нормално кисело мляко, вместо обезмаслено - просто от обезмасленото няма никакъв смисъл (това, че има по-малко калории не означава, че е по-полезно!). Консумирай си и пълнозърнести продукти. Не се ограничавай от нищо, просто гледай да не прекаляваш и тренирай. Ако си сериозна, след време ще имаш резултати. Успех.

28.10.12
11:32

Аз за протеинов режим не съм чувал. От него няма как да си набавиш енергия, защото в тялото не е предвидено да се добива основно енргия от протеин ( така наречената глюконеогенеза) и може да си навредиш на бъбреците и черния  дроб. Избираш някакво съотношение В и М, в което се покрива 65-70% от дневния ти калориен прием- другото е протеин.

28.10.12
12:21

Няма как да не си чувал.Най-малкото Пиер-Дюкан ще си чувал.После гледам дори тука има  вариант:
http://www.bb-team.org/articles/904_otslabvane-s-visoko-beltachna-dieta-vbd
Не ги препоръчвам,но е факт че високо-белтъчинни режими съществуват и се практикуват от не малко хора.

28.10.12
12:49

Знам го този режим. Една позната го приложи- с него отслабна 3-4 кг за месец, но накрая ноктите взеха да ѝ се чупят, а косата- да се къса. След като го спря, отново си ги върна. Иначе до колкото съм чел, доста хора- са си навредили, ако са оставили П високи, без да вдигнат мазнините( специално Дюкан е НВД). Може и аз нещо да съм в грешка- затова избягвам да давам съвети :D.

Мнението беше редактирано от Петър на 28.10.12 12:50.

Ще увелича грамажа и може приемам белтъците заедно със жълтъците + тук таме ядки .  Просто закуската ми е в 7 , обяда ми е в 10:20 , след това отивам в училище ям в 3 засища  ме и в 7 ям вкъщи. И принципно този режим ще го карам само 2 седмици , после в обяда ми ще присъединя малко въглехидрати ,като варени картофи или знам ли?

Хляб не консумирам от години ,  месо също не ям , освен филе ито много рядко но все някак  ще го мъча , та общо взето единственият ми порок е че всекидневно изяждам голямо количество сладки и по 1 2 шоколада , което си е бомба ..

Мнението беше редактирано от mechencetooo georgievooo на 28.10.12 21:59.

казано от Тайсън на 28.10.12, 10:21:

4 килограма здравословно се свалят за 1 месец.Дори и без тренировки ;).Просто си налегни малко мозъка,прочети малко от статиите с режимите за отслабване,изчисли си дневните нужди и си подреди нещата.

п.п яденето ти е трагично(на ръба на оцеляването)

А някакъв вариянт в,който да удариш 1 рамо?

Ден 1 .

06:00 Малко упражнения
07:00 250 мл мляко + 2 суп.л. овесени трици + 1/2 суп.л. ленено семе + щипка канела .
09:00 Мляко с нес .
12:00 250 гр. кисело мляко 3,5 масленост
Междувременно 1,5 л. вода
Нещо нямам особен апетит да видим , дали ще ми дойде музата следобяд и на вечеря.
Следобяд хапнах 1 белтък и си боднах малко сиренце.

За вечеря Салатка от маруля,краставичка и 250гр кисело мляко 3,5 масленост + 150мл  прясно мляко смесено 1 суп.л. овесени трици и полувин суп.л. ленено семе.

Мнението беше редактирано от mechencetooo georgievooo на 29.10.12 17:34.

29.10.12
14:17

казано от mechencetooo georgievooo на 28.10.12, 22:00:

А някакъв вариянт в,който да удариш 1 рамо?

НВД

казано от mechencetooo georgievooo на 28.10.12, 21:49:

всекидневно изяждам голямо количество сладки и по 1 2 шоколада

Това е проблем...(реши го)

29.10.12
17:03

казано от mechencetooo georgievooo на 28.10.12, 09:26:

И принципно искам да съм 52 , защото съм била и се харесвам и се чувствам добре , но и 53-4 ме устройват , само не и 56 .

Какво си се заинатила над тия цифри (giggle) ? 56-54-52,кво ти пука.Тва са просто цифри.Ако  сега се харесваш (а  така като те гледам,няма причина да е обратното),не смятам че трябва си блъскаш главата със цифри и супер сложни диети.Гледаш си отгоре-отгоре храненето,тренираш си и ако си достатъчно сериозна,резултатите ще дойдат.Още повече че до сега не си тренирала,мускула ще си повиши тонуса,ще се постегнеш така или иначе(дори и килограмите да не мръднат).Само пак ти казвам не се вглъбявай в тоя кантар.
А и някой по-горе беше казал че 4 килограма се сваляли здравословно за месец.Да,това би могло да бъде вярно,ако тежиш 100 кг примерно.Аз лично не виждам как ~50 кг жена,ще свали 4 кг за месец,без сериозна калорийна рестрикция или тренировки до полуда.

29.10.12
17:32

казано от balabanov на 29.10.12, 17:03:

А и някой по-горе беше казал че 4 килограма се сваляли здравословно за месец.Да,това би могло да бъде вярно,ако тежиш 100 кг примерно.Аз лично не виждам как ~50 кг жена,ще свали 4 кг за месец,без сериозна калорийна рестрикция или тренировки до полуда.

Ами аз доколкото виждам тя си тренира до полуда(всеки ден)...Не съм гледал какво,но е всеки ден.Като премине и на ОКБ то май ще си смъкне килцата като нищо.
П.п.Не казвам,че ще е лесно,но постижимо.

Ами да, именно спирам сладкото , защото мнооого обичам да прекалявам , цял ден друго мога да не слагам в устата си , но шоколад да има!

Иначе съм се вторачила в кантара и цифрите , защото знам как съм изглеждала на толкова кг. и как са ми стояли дрехите , и че определено ми допадаше и се харесвах, за разлика от сега! Иначе тренировките ги почнах скоро , бях заложила твърдо на тичането сутрин и вечер , междувременно многото каране на колело и тук таме някое упражнения  , но нямам особено време вече покрай училище , а когато имам е ужасно студено иии.. 
Та волята я имам , няма да се откажа за няколко кг , щом успях да смъкна повечко , значи и тези ще ги поизмъча :)
Та,иначе наскоро бях смъкнала на 54 , но имах хранително натравяне  и се наложи 2 седмици само солети , бисквити , картофи - основно въглехидрати , и после моменталически на сладкото и бам хаха ..

Мнението беше редактирано от mechencetooo georgievooo на 29.10.12 17:55.

29.10.12
17:53

Щом обичаш шоколад не е нужно да се лишаваш от него . Купувай си натурален на ЛИНД 85%

Ех,много мързелива сутрин . Упражненията ги оставям за довечера .
07:00. 250мл прясно мляко + 2 суп.л. овесени трици + 1/2 суп.л. ленено семе .
7:30 : 9:30 . 1,5л вода
10:00   Домат със сирене + парче кашкавал .
12:00 Мляко с нес
12:15:00 - 500 мл вода.
15:00 . Кисело мляко 400гр 1,5 масленост + 1 банан
15:30 - 17:30 . 500 мл вода.
18:00 Салата с маруля,краставичка и кислео мляко + 3 парчета от нарязана пуешко филе .
18:30 - 19 : 30 - 1л вода.
20:00 Тренировка за вторник

Мнението беше редактирано от mechencetooo georgievooo на 30.10.12 18:11.

ДЕН 3

07:00 250мл прясно мляко + 3 суп. л . овсесени трици + 1 суп.л. ленено семе
07:45 - 9:30 1л. вода
09:00 - Мляко с нес
10:00 . 1 яйце + резан сирене и резан кашкавал + 3 парчета филе
10:30 : 14:30. 1л вода
15:00 . Кисело мляко 400 гр 0,1 процент + 1 ябълка + 50 гр бадем
15:30 - 17:30 - 500 мл вода
19:00. Зелена салата от краставици и маруля подправена с оцет
19:30 - 20:30 - 500 мл вода
21:00 - УПРАЖНЕНИЯ

Мнението беше редактирано от mechencetooo georgievooo на 31.10.12 19:35.

31.10.12
08:45

Храната ти е изключително малко! Така няма да постигнеш нищо, освен това, че ще си стоиш непрекъснато гладна за да не качваш, защото организма ще започне да си пази запаси и от на малкото, което ядеш. Последните дни не виждам дори и 1000 ккал., а даже и тренираш. Прочети някоя и друга стаия от форума - препоръчвам ти:
1. Загуба на мазнини и загуба на килограми http://www.bb-team.org/forums/viewthread/12644
2. Как да си съставих хранителен режим за понижаване на тегло http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744

Яж пълномаслени продукти, цели яйца, месо и слагай в салатите зехтин. Не забравяй напълно въглехидратите.
  Ще си докараш страшни проблеми с такова хранене. Ето ти и един полезен дневник http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55977
.

Ами това е въпроса , че не съм гладна и ми е постоянно сито и тежко  + това  не обичам нито олио,нито зехтин в салата и като цяло за това консумирам много рядко .

Иначе тренировките , са по скоро няколко упражнения с по 20 - 30 повторение и отнема около 10тина 15 мин , смисъл,че не са натоварващи.

Мнението беше редактирано от mechencetooo georgievooo на 31.10.12 09:01.

ДЕН 4 - Разтоварващ

6 - 7 ябълки за деня .
3л вода
1 чай с мед
иии прегрешение с 100 гр тиквено семе .
Упражнения за Четвъртък

Мнението беше редактирано от mechencetooo georgievooo на 01.11.12 18:21.

01.11.12
10:35

(fubar) Докога ще изкараш така?

01.11.12
10:43

Докато не си навреди сериозно на организма, да си загуби цикъла. И докато в един момент не започне да преяжда. И аз ги знам тези “не ми се яде, мога цял ден да изкарам на една ябълка.. става ми тежко”. Съжалявам, че се намесвам с негативизъм, но дано малко момичето на дневника помисли кое и е по-важно здравето или да си свали тези 2-3кг, които няма нужда да сваля, защото на 175см, 56кг ми се струва идеално... Аако иска да си ги свали, по-добре да подходи по по-разумен начин, но не с глад. Вместо ненатоварващите упражнение, започни да правиш по-натоварващи и да си хапваш повечко. Всичко е казано с добра мисъл. Успех (F)

01.11.12
11:13

казано от Катето на 31.10.12, 08:45:

Ето ти и един полезен дневник http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55977
.

Хихихих на всички новодошли се дава за пример моя дневник :D ... Просто си има история миличкия ;д;д Мислех да го трия,но някак си просто не мога да се разделя с него.. за 1 година толкова много неща преживях :)
Та по темата: Наистина ядеш прекалено малко.Сега се чувстваш добре,мислиш че всичко е наред.Това е до 1 момент.До момента,в който дойдат проблемите (не е казано,че при теб ще дойдат 100%,но е почти сигурно).Не е особено приятно чувството да чуваш от приятелите си как други хора са ги питали “Абе Виктория да не е болна,какво е станало с нея ?” .. или пък лекарите “Божееее ти живееш на половин обороти” .. сещаш се,че аз си мислех че един вид “цъфтя”..... След време,когато се върнах назад в дневника си,снимките на компютъра и спомените от миналата зима,си блъсках главата и се ядосвах на факта,че съм причинила  това на тялото си.........
Ако не искаш да причиняваш това на себе си,послушай какво ти говорят хората(това,което аз не направих)
Желая ти успех :) (F)

казано от Anelia на 01.11.12, 10:35:

(fubar) Докога ще изкараш така?

До още една седмица,като почна да вкл. постепенно въглехидрати.

01.11.12
19:03

.

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 01.11.12 19:06.

Примерното ми меню за близките няколко дни

Закуска : обичайна
Обяд : 2 бъркани яйца със сирене и кашкавал + няколко парчета филе / 2 купички  супа с пилешко месо+ салата /  шопска салата + 2 пил пържолки/ чушки бюрек / или тиквички със копур,сирене,яйца и чесън :) 
Следобедна закуска: Кисело мляко + плод
Вечеря: Шопска салата със сирене или зелена със кисело мляко

Опитах да изготвя няколко идеи по - ъ калоричен и здравословен режим , може малко градивна критика.

Другото,което е , че
Целта ми е да свалям в сантиментри , а после да стягам.
Искам да сваля сантиметри от бедрата и да разкарам паласките . Коремчето и  дупето ми, имат нужда от малко стягане и това е , но на предните две ще трябва ва да им орежем ‘’ ‘’ сантиметрите . За момента ще се придържам към упражненията,които съм постнала,но приемам нови идеи . И между другото правя 1 упражнение 20 повторения и мисля да ги увелича например 3 х 20 :)

Мнението беше редактирано от mechencetooo georgievooo на 01.11.12 23:22.

01.11.12
23:16

Много ми е интересно да видя твоя снимка. Някакси не мога да си ги представя тези 56 кг. на тази височина, а искаш и още да сваляш. И аз съм толкова висока, а съм стигала до 62 кг. и не изглеждах особено добре.

За сега няма да поствам снимка, може би ако има някакъв прогрес ;д
Иначе, на мен проблема ми е в едрата структора , таза май се води ми е адски широк и кокото и малко сланинка да имам искам да я изчистя и във върешната част на бедрата , там дето хем си ми е отпуснато но последните кг ги налях точно там и всички дънки,вече ми стягат , тесни са , а преди ми бяха широки . Ама аз с моята лакомия и шоколада..

Мнението беше редактирано от mechencetooo georgievooo на 05.11.12 22:24.

01.11.12
23:46

Ти хляб не ядеш ли? Как изкарваш така не знам. Колкото до калориите много са малко наистина, постарай се да ги направиш поне 1500 все пак трябва да имаш сила за тренировките, няма смисъл за 2 килограма да се съсипваш от глад :)

02.11.12
00:07

Аз също не ям хляб, а доста добре изкарвам.

Ще опитам да вкарам и малко мед и ядки , може би и още нещо за да вдигна кк , иначе хляб от 3 години не ям, е случва се понякога да си направя един сандвич или на коледа да ям погача,но ежендневно не!

9:00 . 1 суп. л.  мед + 250мл прясно мляко + 2 суп л. овесени трици + 1 суп л. ленено семе
10:00 Мляко с нес подправено с  1 кафена лъжичка мед
12:15 2 яйца + 2резана пил. филе + резан сирене и  резан кашкавал и бъркани , ох стигнах до полувината и ще повърна мнооого се подух ;д , но ще го изям!
Хихи справих се, и за десерт полувин супена лъжичка мед.

Следобяд: 1 Мляко с нес
За вечеря кофичка кис. мляко с мед

Нямах възможност да хапна,защото цял ден обикалях из магазините ииии съм скапана.

Мнението беше редактирано от mechencetooo georgievooo на 02.11.12 19:14.

..

Мнението беше редактирано от mechencetooo georgievooo на 03.11.12 19:11.

03.11.12
12:12

Това няма и 1000 калории .... то 800 не зная дали има,а на теб са ти нужни минимум 1200-1300,за да функционира нормално тялото ти.Ти решаваш дали ще послушаш хората или ще стигнеш до изводите сама,както направих аз ;)

Е днес имаше , че и семейството се събра и кеф ти пастички, баници , ядене.. охх
Между др. си правa трябва да осмисля режима си, и аз съм минала по твоят път , е не съвсем , ноо историята е такава,че бях по слабичка,но поради здравословни причини лежах в болница и се върнах с 10тина кг отгоре ,което си беше лошо , та от здрав организъм се почна с неядене в най-буквалния смисъл на думата, след него анемия , която беше въпроводена от буквално свличане на земята,сърцебиене , пукане на кожата,рязко приченяване и т.н.,а след нея проблеми с яйчниците, проблеми със стомаха , много ниска имунна с-ма , депресии относно телосложението и т.н.

Утре ще отделя 1 час и ще си прегледам храните , грамажите , калорийте и ще постна режим с не по-нисък калориен баланс от 1300 - 500 ккл.
Та може би и аз се връщам от някъде където съм си изпатила и наистина имам желание да се променя към нещо ПО-ДОБРО , искам на първо място да регулирам храненето си и да възтановя и запазя здравето си , искам да постигна тялото ,което харесвам  и ще се постарая да се вслушам във всеки 1 съвет или поне частично .

Мнението беше редактирано от mechencetooo georgievooo на 03.11.12 19:14.

RMR = 1434
KБ при заседнал начин на живот= 1721
КБ при 1-3 пъти умерен спорт в сед. - 1971

За себе си реших да се придържам към 1400 ккал дневно

Закуска: 3,6 масленост прясно мляко - 250 мл = 152 ккал
          2 суп. л. овесени трици =
          1 суп. л. ленено семе =
          1 суп. л . мед = 64 ккал

Тук незнам грамажа точно и немога да определя ккал , но ще ги сложа 140 ккал общо, може да ме коригирате
та закуската е = на 290ккал

Обяд: 2 яйца  = 152 ккал
      50 гр. сирене = 150 ккал
      200 гр. домати = 40 ккал
Общо= 340 ккал

Следобедна закуска =
Мляко с нескафе = 80 ккал
Ябълка = 60 ккал
кис. мляко 3,6 = 240 ккал
50 гр стафиди = 150 ккал
Общо = 530 ккал

Вечеря =  100 гр Маруля = 25 ккал
          150 гр Краставица = 25 ккал
          200 обезмаслено гр кисело мляко = 64 ккал

Общо = 114

==================================================
всичко 1280 ккал
Заместих едното обмезмаслено мялко с такова с висока масленост и ги докарах що - годе до някъде  , какво мислите за менюто?
Мисля,че като добавя някой чай с мед + парче кашкавал по някое време и ще го докарам , периодично ще замествам стафиди с ядки  , както и обяда е примерен  и ще го замествам със :

200 гр. варени картофи + 50 гр сирене = 310 ккал  и + мойта си салатка,която е 114ккал  = 424 ккал
Или с 500мл пилешка супа , обаче тук незнам колко са калорите + малко шопска или зелена салата .
Или 250 гр. пилешки пържоли  на скара .

Та общо взето този режим ще карам около месец , приемам критики  .
След като ест сваля някой друг кг , може би пак ще се придържам към него,но към обяда ще присъединя малко манджичка :) и естествено тук таме нещо сладичко за душата хаха

Мнението беше редактирано от mechencetooo georgievooo на 04.11.12 19:49.

Днес много забързано всичко.

Закуска обичайна
Обяд 2 купички супа с пил. месо
Следобедна закуска  , 500 гр кис мляко 3,6 масленост + 50 гр стафиди
Вечерята тооооталка пропадна,понеже не си бях вкъщи ииии 40-50 гр. сухари + бисквити с мюсли + мляко  с овесени трици
Вода : 1,5 за целия ден
Днес не се справих добре , в мц  съм и  ми е адски подуто може би затова и не пих толкова вода, вечерята я издъних , понеже бях в майка ми иииииииии , как да откажеш на мамчето .  Утре по-добре , а упражненията ги почвам в Четвъртък , че сега малко ми е кофти .

06,11,2012

Закуска - обичайна
Обяд - 1 бъркано яйце с 50 гр сирене и 2 резанчета пил. филе
Следобяд - 500 гр кис мляко 3,6 масленост , 1 ябълка  + 150 гр. фурми  иууууум
Привечер - мляко с нес
Вечеря : 1 гооооолям домат + 50 гр сиренце + 150 мл. прясно мляко с 1 суп.л трици , полувин суп. л . ленено семе и канела :)))))

2л вода.

Мнението беше редактирано от mechencetooo georgievooo на 06.11.12 20:12.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1