Дишането при обръщане.

19.09.12
20:26

Можете ли да ми обясните как да дишам докато правя обръщане в серия без да спирам в долната/мъртва точка(когато щангата е на земята), за да си поема въздух?

19.09.12
20:46

Лично аз вдишвам още преди да обърна щангата , след което издишам , поемам отново дъх и тогава тласкам

19.09.12
22:01

Не говоря за Clean&Jerk;, а само за Clean. Не знам как да направя така, че да не се бавя след като я пусна.

20.09.12
15:48

Няма как да не спираш. Самото упражнение не е създадено за бройки (освен ако не правиш с 30% от макс). Отделно , за да може да поемеш щангата стабилно трябва да си изпълнил гръдния кош с въздух.

20.09.12
15:53

казано от Ramon Dekkers на 20.09.12, 15:48:

Няма как да не спираш. Самото упражнение не е създадено за бройки (освен ако не правиш с 30% от макс). Отделно , за да може да поемеш щангата стабилно трябва да си изпълнил гръдния кош с въздух.

Може много да се спори ;)
Всяко едно движение може да се направи с бройки. Освен това опитай да я дръпнеш тая щанга и в същото време да пълниш гръдния кош - свит, с максимално напрежение в коремната кухина и наистната от вътрешните органи диафрагма ;)
Вероятно най-удачен е вариант с две вдишвания - при хващането на лоста, издишване при изтеглянето и вдишване при ракването. После издишаш с пускането към земята и отначало.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.09.12 15:53.

20.09.12
17:13

Благодаря James. :)

20.09.12
17:32

Аз бих издишвал между самите повторения.Може да пробваш да задържиш въздух за 2-3 поредни повторения.При клек или тяга примерно така правя = увеличава много коремното налягане и си мега стабилен.
Виж са ако са много повторения се приготви да ти причернее,особено ако си в ОКБ

20.09.12
17:57

Мисълта ми беше следната :
лоста стои на земята, наместваш се , хващаш го, дишаш дълбоко, задържаш, дигаш, ракваш , ставаш го и издишаш :)
Поне така на мен ми е най-удобно. Не казвам дали е правилно, понеже съм самоук ;)

Мнението беше редактирано от Абазаба на 20.09.12 17:58.

20.09.12
23:17

Какво мисли старата школа по въпроса:

21.09.12
07:17

^^ по време на военна преса съм забелязал,че много по ефективно вдишвам през носа в корема,отколкото от устата.Тогава не мога да напълня коремО със вуздух.

06.11.12
07:59

Ами аз го правя по следния начин, когато дигам вдишвам леко дори и в началото на движението, после стягам. След това при свалянето вече към края на започвам да издишвам леко. Упражнението го правя в темпо 2x2xX, но общо взето както на теб ти е удобно, важното е да не оставаш без въздух защото много пречи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1