06.11.12
20:46
Здравейте :) Ще съм благодарен, ако погледнете програмата ми, защото скоро ще подновя тренировките ми в залата. Лятото тренирах на лостовете и в домашни условия. На 16 години съм - 1.80, 73-4 кг.
Понеделник - Бицепс
1. Набирания за бицепс (подхват) - 3 серии
2. Сгъване на щанга от прав стоеж - 3 серии
3. Скотово сгъване на дъмбел - 3 серии
4. Сгъване на дъмбел в седнало положение - 3 серии
*След тренировка: 20 минути кардио (бягане на пътечка).
Вторник - Трицепс
1. Кофички - 3 серии
2. Лицеви опори с тясно разположение на ръцете - 3 серии
3. Кик-бек - 3 серии
4. Разгъване на дъмбел над главата - 3 серии
Сряда - Кардио + Корем
1. Бягане - 10 минути
2. Коремни преси
3. Бягане - 10 минути
4. Вдигания на крака от вис
5. Бягане - 10 минути
6. Коремни преси и веднага след това крака от вис
Четвъртък - Рамо
1. Индийски лицеви опори - 3 серии
2. Повдигане на дъмбели встрани - 3 серии
3. Тук ми трябват повече упражнения, ако може да помогнете.
Петък - Гръб + Корем
1. Набирания с широк надхват - 3 серии
2. Набирания с широк подхват - 3 серии
3. Лицеви опори с широко разположение на ръцете - 3 серии
4. Коремни преси
5. Вдигания на крака от вис
Събота - Гърди
1. Кофички (за гърди) - 3 серии
2. Повдигане на щанга от нормален лег - 3 серии
3. Повдигане на щанга от полулег - 3 серии
4. Повдигане на щанга от обратен лег - 3 серии
5. Флайс с дъмбели - 3 серии
Неделя - Кардио + Корем
1. Бягане - 10 минути
2. Коремни преси
3. Бягане - 10 минути
4. Вдигания на крака от вис
5. Бягане - 10 минути
6. Коремни преси и веднага след това крака от вис
Въпроси: Добре ли е или е много кардио тренировката ? 3 пъти в седмицата корем достатъчно ли е ?
На 1.80 колко килограми искаш да си 60???
Краката не ги тренираш защото... а сетих се правиш кардио :)
Btw,сплита ти е много зле!
Мнението беше редактирано от Pavel на 06.11.12 20:56.
06.11.12
21:14
казано от Pavel на 06.11.12, 20:55:
Btw,сплита ти е много зле!
Не бе, щото тренира футбол, ходи много, краката са му добре развити и така, товари ги много в ежедневието/работата/училището и най-вече като ходи често до тоалетна по голяма нужда, щото кляка бавно и контролирано... А, забравих, ако не е едно от всички изброени до тук, значи се възстановява от травма.
Към сплита: забравил си ден 8/следващия понеделник-предмишница, ден 9/следващия вторник-врат, ден 10/сряда-тренировка за сгъвачите на малките пръстчета на краката, ама ако дойде много тежко ги раздели в отделни дни за ляв и десен крак, че да не претренирВаш.
Релеф ще направиш на тоя ръст като стигнеш 45-50 кила, не повече, няма начин.
Едва ли е останал някой неразбрал, но съм длъжен да кажа, че всичко това е ирония.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 06.11.12 23:11.
06.11.12
21:15
Братле, няма смисъл да се правиш на интересен. Краката ги тренирам чрез кардиото. Имам мазнини по корема. Не искам да съм под 70 кг, просто искам да изчистя. Сподели, как мога да я подобря :)
Мнението беше редактирано от Симеон Newbie на 06.11.12 21:16.
06.11.12
21:17
казано от Veso Pervazov на 06.11.12, 21:14:
Btw,сплита ти е много зле!Не бе, щото тренира футбол, ходи много, краката са му добре развити и така, товари ги много в ежедневието/работата/училището и най-вече като ходи често до тоалетна по голяма нужда, щото кляка бавно и контролирано... А, забравих, ако не е едно от всички изброени до тук, значи се възстановява от травма.
Към сплита: забравил си ден 8/следващия понеделник-предмишница, ден 9/вторник-врат, ден 10/сряда-тренировка за сгъвачите на малките пръстчета на краката, ама ако дойде много тежко ги раздели в отделни дни за ляв и десен крак, че да не претренирВаш.
Релеф ще направиш на тоя ръст като стигнеш 45-50 кила, не повече, няма начин.Едва ли е останал някой неразбрал, но съм длъжен да кажа, че всичко това е ирония.
Да допълня-задължително по 3 часа на ден тренировка на мускулите на главата.
06.11.12
21:24
Я се стегни бе.. какво ще чистиш?! И като ти се покаже пресичката на 65кг с мокри дрехи кво? Релеф на кожата ли ще правиш? Започни да ядеш по 3500калории, най-малко 160гр протеин, качествена храна и след 4-5 месеца като станеш 85-86кг тогава чисти.. Айде и дано ти дойде акъла!
казано от Veso Pervazov на 06.11.12, 21:14:
Btw,сплита ти е много зле!Не бе, щото тренира футбол, ходи много, краката са му добре развити и така, товари ги много в ежедневието/работата/училището и най-вече като ходи често до тоалетна по голяма нужда, щото кляка бавно и контролирано...
:D:D
06.11.12
22:20
Не бяха нужни повечето коментари, но все пак благодаря за мненията. Ще се ориентирам към друга програма. :)
Започни с някой кръгова програма като за начало.
След 1-2 месеца може да се ориентираш към някой 3 дневен сплит или разделяш на дърпащи и бутащи.
На теб ти трябва маса и след това чистиш.
06.11.12
23:05
казано от Симеон Newbie на 06.11.12, 22:20:
Не бяха нужни повечето коментари, но все пак благодаря за мненията. Ще се ориентирам към друга програма. :)
Това вече звучи доста по-добре, така че ще опитам да помогна. Вариантите са следните:
1. 3 дневна тренировка за цяло тяло, идеи можеш да вземеш оттук. Виж мненията на CarnalK. (тая тема я давам за n-ти път вече, ама като е толкова полезна...)
2. 4-дневен сплит разделен на бутащи и дърпащи (и това не знам за кой път го пиша вече):
Понеделник/четвъртък: Тяга, високо изтегляне, набиране с раменен надхват (с тежест), гребане с щанга, чуково сгъване с дъмбели, сгъване за задно бедро; Тягата 3х5, останалото 3х8-10;
Вторник/Петък: Клякане, напади с тежест, кофи с тежест, лег/полулег с дъмбели, военна преса, френско от лег.; Клек 3х5, останалото 3х8-10;
При всички случаи обаче НЕ изключвай краката.
Успех.