04.11.2012 г. (тренировъчен ден 5, седмица 2)
Тренировка - гръб, трапец
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Набирания с широк хват - 4, 4.
Работни серии:
1. Набирания с широк хват (с доп.тежест) - 6х20, 5х20, 5х20 кг.
2. Придърпване на горен скрипец с (с V-образна дръжка) - 6х90, 5х90 кг.
3. Придърпване на хоризонтален скрипец към корема (с V-образна дръжка) - 6х105 кг.
4. Гребане на машина (едностранно) - 5х50, 5х50 кг.
5. Повдигане на рамене на машина за тяга (за трапец) - 10х100, 10х150, 8х180, 8х180, 8х180 кг.
6. Хиперкестензии с доп. тежест - 12х0, 12х15, 10х30 кг.
Обобщение за тренировката:
Много слабо днес. Бях адски изморен физически и се чудех дали да тренирам. Накрая май само отбих номера. Е, има и такива дни.
Добавки:
1. След ставане - 2 грама бета аланин на Pure, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods, 2 капсули Омега-3 на Now Sports.
2. Преди тренировката - 2 грама бета аланин на Now Sports.
3. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
4. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
5. Kъм 20 (план) - 2 грама бета аланин на Now Sports, 2 капсули Омега-3 на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - четири кюфтета на скара, лютеница, две пилешки пържоли, към 800 мл айрян.
2. Вечеря (план) - не знам какво ще ям още.
През деня - около 500 мл. прясно мляко, 2-3 лъжици мед.
Обобщение за деня:
Днес цял ден разчиствахме един стар, задръстен до пръсване с вещи и дрехи (доста от които - на отдавна починали хора) апартамент. Адски уморителна, мръсна и емоционално неприятна задача.
Накрая в залата Тоди ме взе на подбив, ама аз си го изпросих. Съблякох се след тренировката (само от кръста нагоре, да не си помислите нещо :)), за да преценя на големите огледала пораженията от бирата, а Тодорка ми вика “чакай и аз да оплакна очи”. :)
Отдавна съм се зарекъл да не се разсъбличам, като има жени в залата, за да не предизвиквам присмех или други усещания, ама ей на - все така ще се случи.
Интересно, че споменавате храната и алкохола точно сега, защото тази сутрин кантарът за пръв път от доста време се качи над 113 кила, което ще рече 4 качени за по-малко от два месеца. Това категорично не ме устройва, затова и ще скъсам с бирата. Засега храната няма да орязвам - и без друго не е кой знае колко много.
Привет :) Може би си споменал, но съм изпуснала момента, но по колко бира пиеш на ден, та смяташ, че тези качени килограми за толкова кратко време са от бирата (wasntme)
4 килограма в + за 2 месеца от бира.......много ми се вижда да е от бирата само.....
Мнението беше редактирано от Vess на 05.11.12 09:08.
Пий по една бутилка вино, не по 2 :) Не можеш да скъсаш така с алкохола, не е хуманно (wait)
Започвам да се притеснявам за теб :D
А, и направи номера с киселото мляко няколко пъти като от ония ден и ще видиш резултати :)
По принцип,качването от бира не е от самата бира,ами от онези неща покрай бирата ;) бадеми,всякакви ядчици,кашкавали,луканки и др... ,тях никой не ги брои!
казано от Vessi-barabesi на 05.11.12, 09:08:
Привет :) Може би си споменал, но съм изпуснала момента, но по колко бира пиеш на ден, та смяташ, че тези качени килограми за толкова кратко време са от бирата (wasntme)
4 килограма в + за 2 месеца от бира.......много ми се вижда да е от бирата само.....
Ами сложил съм си ограничение от 4 бири на вечер, но рядко успявам да го спазя. Аз съм от хората, които без едно могат, но с едно не могат.
казано от gotcha на 05.11.12, 09:08:
Не можеш да скъсаш така с алкохола, не е хуманно (wait)
Започвам да се притеснявам за теб :D
А, не мога да го спра. :) Гледай и се учи.
Ако не друго, мога да спра да го пиша в дневника. :D
казано от Jikata на 05.11.12, 09:26:
По принцип,качването от бира не е от самата бира,ами от онези неща покрай бирата ;) бадеми,всякакви ядчици,кашкавали,луканки и др... ,тях никой не ги брои!
На теория е така, но при мен увеличението на такива нещица никак не е голямо. Бирата си я жуля на голо. :)
05.11.2012 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. След ставане - 2 грама бета аланин на Pure, 2 капсули (2000 мг) Омега-3 на Now Foods, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods.
2. На обяд - 2 грама бета аланин на Now Sports.
3. Kъм 20 (план) - 2 грама бета аланин на Pure, 2 капсули (2000 мг) Омега-3 на Now Foods, 3 капсули ZMA на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, порция свинско със зеле.
2. Към 15 - стотина грама сурово кашу и бадеми.
3. Вечеря - не знам още.
През деня - към 500 мл прясно мляко, две лъжици мед.
Обобщение за деня:
Днес - нормален понеделник без драматични събития (засега). :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.11.12 14:55.
06.11.2012 г. (тренировъчен ден 1, седмица 3)
Тренировка - рамо, трицепс
Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 10х20, 8х40 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен подхват - 10х20, 8х70 кг.
Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 5х60 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен подхват - 6х100 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 4х85, 5х80, 4х80 кг.
2. Повдигане на прав лост от лег с тесен подхват - 7х120, 6х120, 5х120 кг.
3. Раменни преси с дъмбели от седеж - 6х40, 6х40 кг.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 5х55, 5х55 кг.
5. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 6х30, 6x30 кг.
6. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава (с една ръка) - 7х20, 6х20 кг.
Днес една идея по-добре от предната седмица. 85 кила ми е точната тежест за раменна преса и в момента 90 е изхвърляне. Ще стигна и до там.
Интересното днес беше, че в залата тренраше Велизар Митов. В края на тренировката се хванаха с Владо да пробват малко мас-рестлинг. Снимах ги, но заради слаба батерия беше без светкавица. Въпреки това се вижда (снимките - по-долу) за какво става въпрос. Много ме заинтригуваха, даже се пуснах и аз с Велизар два пъти. Успявам да му се опъна за 20-30 секунди и двата пъти, но хватът ме предаде и изпуснах пръчката - и двата пъти на дясната ръка. Някой път ще пробвам с малко магнезий все пак, че сега бях мазал и с Бен Гей раменете, та съвсем мазна беше работата. :)
Чак после се сетих, че ми е контузен кръстът. :) Щом това опъване срещу стронгмен с 15 кила по-тежък от мен, завършило с лека болка в трапеца и ожулена в дъската дясна китка, не ми активира пак травмата, значи вече мога да се пробвам лекично с тяга. :)
Добавки:
1. След ставане - 2 грама бета аланин на Pure, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Sports.
2. Преди тренировката - 2 грама бета аланин на Pure.
5. Kъм 20 (план) - 2 грама бета аланин на Pure, 3 капсули Омега-3 на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, “гнездо” от кайма с яйце, шунка и кисели краставички, зелена салата.
2. Вечеря (план) - много е рано още.
През деня - около 500 мл прясно мляко, две лъжици мед.
Обобщение за деня:
Денят започна нормално, но после голямата дъщеря ми се обади, че кучката е започнала да ражда и отпраших с 200 към нас, макар че е още рано. Оказа се фалшива тревога (поне засега), затова използвах “намалението” и минах по-рано през залата. Във всеки случай в следващите дни май ще трябва да дежури някой посоянно у нас. Пуснал съм си отпуска в петък и понеделник, за да акушерствам, но както вървят нещата, може и да е късно тогава.
Сърбят те ръчичките за тягата :D
Свикне ли човек с нея,после е много трудно да не я правиш.
06.11.12
17:49
казано от Boby_ на 06.11.12, 16:23:
Обобщение за деня:
Денят започна нормално, но после голямата дъщеря ми се обади, че кучката е започнала да ражда и отпраших с 200 към нас, макар че е още рано. Оказа се фалшива тревога ...
Имам известен опит, затова ще споделя следното:
1. Шанса кучето да роди преди 58 ден е минимален.
2. Най-добрият индикатор за наближаващо раждане е падането на телесната температура. Нормално тя е над 38 градуса. Когато падне под 37, раждането ще се случи в следващите 24 часа.
3. Друг симптом е промяната в поведението. Кучето спира да се храни, става неспокойно и иска да се усамоти. Някой кучета стават превъзбудени и раздразнителни.
Хайде сега, безпроблемно раждане!
казано от Владимир Караиванов на 06.11.12, 17:49:
Хайде сега, безпроблемно раждане!
Благодаря за пожеланието! :)
И на мен не ми е за пръв път. Подготвил съм се с всичко необходимо.
А днес е 58-ми ден, освен това щерката какво мерила, какво правила, измерила температурата с половин градус по-малко от вчера, та затова и паниката. Като се прибрах обаче, се оказа, че термометърът показва 38,1. Още е рано. Наближава, но има още ден-два. :)
Честито Боби! Ей ти си човека “питомец” във форума, само изненади от теб! :)
Аз бях малък, когато нашата кучка роди, но помня, че беше някакъв ад... 10-тина кученца, които щъкаха, акаха и правеха бели навсякъде, успех и да им се радвате много, толкова са непринудени и ти идва да ги изядеш :)
казано от gotcha на 06.11.12, 18:09:
Ей ти си човека “питомец” във форума, само изненади от теб! :)
Това всъщност е дълга история. Преди стотина години, когато бях дете, мечтата ми беше да стана зоолог. Идолът ми беше Дейвид Атънбъро. У нас гледах рибки в малко аквариумче, вълнисти папагалчета и канарче (само това ми разрешаваха), а зад шкафа на балкона тайно от всички бях наредил едно аква-терариумче със собственоръчно уловени от мен тритони. :) После дойде време да кандидатствам в гимназия и родителите ми (математици и двамата, бащата понастоящем отдавна професор, но по онова време амбициозен научен сътрудник в не помня кой институт) ме натиснаха на сила да кандидатствам математика в Софийската математическа гимназия, вместо биология в НПМГ, каквато беше мечтата ми. Щял съм да мога да избирам какво висше образование да запиша после. Да, ама животът ме подхвана - захванах се с програмиране и бази данни, нещата там взеха да ми се получават и пътят ми тръгна в съвсем друга посока, а после се лашна и в още по-различна.
Сега компенсирам с тонове вода и десетки животинки у нас. Голямата ми дъщеря учи... биология в НПМГ, гледаме у нас риби, насекоми, паякообразни, влечуги, птици (за щастие само първите и последните са с по повече от един представител). Периодът на гризачите отмина - най-вече заради тежки алергии при мен и двете деца.
Общо взето дърт мъж с известни възможности, реализиращ непреживяна детска мечта. :) За някои сигурно е жалка история, но мен си ме радва това. :)
казано от Boby_ на 06.11.12, 19:58:
Общо взето дърт мъж с известни възможности, реализиращ непреживяна детска мечта. :) За някои сигурно е жалка история, но мен си ме радва това. :)
Всеки рано или късно трябва да преживява детските си мечти или ще си замине нещастен...
06.11.12
21:57
Аз от любов към животните даже бях започнал работа в зоопарка. Абе, това си е любов за цял живот.
Жените да не ревнуват! И за тях има малко.
07.11.12
09:37
казано от Владимир Караиванов на 06.11.12, 21:57:
Аз от любов към животните даже бях започнал работа в зоопарка. Абе, това си е любов за цял живот.
Еее, Владе, това ми беше мечтата едно време :)
07.11.2012 г. (тренировъчен ден 2, седмица 3)
Тренировка - бицепс, преса
Загрявка:
Скотово сгъване с крив лост - 8х28, 8х28 кг.
Адаптация:
Скотово сгъване с крив лост - 5х48 кг.
Работни серии:
1. Скотово сгъване с крив лост - 5х63, 5х63, 4х63 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип чукчета) - 6х40, 6х40 кг.
3. Бицепсово сгъване на долен скрипец (портален) - 6х80, 6х80 кг.
4. “Молитва” на скрипец - 10х55, 10х65, 10х65, 10x65 кг.
5. Коремни преси на римско столче (с доп. тежест) - 13х15, 12х15, 12х15 кг.
Тежеше ми малко повече, отколкото миналата седмица, но се събрах и избутах същия брой повторения на същите тежести.
Добавки
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 грама бета аланин на Pure, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Sports.
6. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Sports, 2 грама бета аланин на Pure, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Преди обяд - 50-тина грама сурово кашу и бадеми.
2. Обяд - купичка пилешка супа, порция чушки с кайма и ориз.
3. След тренировка - по 100-тина грама шунка и кашкавал.
4. Вечеря (план) - не знам още какво ще ям.
Обобщение за деня:
Нищо за отбелязване днес.
На кучешкия фронт нищо ново (засега).
08.11.2012 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. След ставане - 2 грама бета аланин на Pure, 2 капсули (2000 мг) Омега-3 на Now Foods, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods.
2. На обяд - 2 грама бета аланин на Now Sports.
3. Kъм 20 (план) - 2 грама бета аланин на Pure, 2 капсули (2000 мг) Омега-3 на Now Foods, 3 капсули ZMA на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - купичка супа топчета, порция свинско със зеленчуци, салата настъргани моркови и семки.
2. Вечеря - не знам още.
Обобщение за деня:
Днес цяла сутрин ме болят всички възможни стари травми. Вероятно е заради застудяването. Така или иначе това плюс тежък пристъп на хроничен мързел ме карат да отложа днешната тренировка за утре - ще съм в отпуска у нас да дебна кучката вече, така че ще намеря един час да ида до залата още преди обяд.
08.11.12
16:00
Боби, впечатления от ефективността на бета аланина на Pure Nutrition можеш ли да споделиш? Аз не съм впечатлен особено след един месец прием...
казано от Кольо Пияндето на 08.11.12, 16:00:
Боби, впечатления от ефективността на бета аланина на Pure Nutrition можеш ли да споделиш? Аз не съм впечатлен особено след един месец прием...
Кольо, не мога да дам - не взимам само него. За да компенсирам евентуално неработещия продукт, взимам в някои дни две дози на Pure + една на Now, а в други - обратното. Изключено е да дам меродавно мнение, докато единият не свърши и не остана само на другия. :)
08.11.12
17:18
Ми... аз пия само него. Честно казано не намирам никаква разлика в поведението на мускулатурата ми - сравнявам два периода: (1) само с креатин монохидрат и (2) креатин монохидрат + този бета аланин. Креатинът в двата периода е един и същ. Като прибавим съмнителната липса на параестезия и разочароващо гадния вкус, аз се затруднявам да дам добро мнение за този продукт. Имам още малко от него (за около 8-10 дни) и се колебая дали да не го спра... това е първият продукт на Pure Nutrition, който нямам очи да препоръчам. Ще драсна повече тия дни в дневника ми. Предишния ми опит с бета аланин е чудесен, но беше на други марки.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.11.12 17:18.
За мен пък след протеина на Pure, който се желира като че има поне 20% чисто нишесте в него, това е вторият продукт на фирмата, който пробвам. Едва ли ще потретя.
Така или иначе днес съм на други добавки. :) Ердингер е (поне за мен) най-добрата немска бяла бира, която се намира у нас, а и изобщо. Идва ми малко скъпа за ежедневно лочене, но за веднъж в седмицата става.
Кефи ме как се вижда на заден фон аквариума с рибоците :)
Аз намерих някаква Болярка в хладилника, със сигурност не е най-добрата бг бира, но поне мога да ти кажа наздраве (beer)
09.11.2012 г. (тренировъчен ден 3, седмица 3)
Тренировка - бедра, прасец
Загрявка:
Преден клек с фитили - 10х0, 10х0, 8х60, 8x60 кг.
Адаптация:
Преден клек с фитили - 4х100 кг.
Работни серии:
1. Преден клек с фитили - 4х135, 4х130, 5x130 кг.
2. Лег-преса - 6х250, 7х250 кг.
3. Бедрени екстензии на машина - 12х115, 11х115 кг.
4. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 7x95 кг.
5. Повдигане на пръсти на машина за тяга (за прасци) - 10х130, 9х150, 8х180, 8х180, 8х180 кг.
Малко по-слабо от миналата седмица, но горе-долу добре за моментните ми възможности.
Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 грама бета аланин на Pure, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods.
5. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Sports, 2 грама бета аланин на Pure.
Храна:
1. Закуска - кофичка кисело мляко (4,5%).
2. Обяд (план) - омлет с шунка и чедър.
3. Вечеря (план) - не знам още.
Обобщение за деня:
Днес си пуснах отпуска - у нас съм и се дебнем с кучето кога ще се започне... Денят е 61-ви, така че вече е възможно всеки момент.
09.11.12
12:00
Понеже си съмишленик-любител на бирата - в Хит от няколко месеца има бутилиран Радебергер с доста пресни дати на производство - ако харесваш и по-горчив вкус.
казано от Von Suthaus на 09.11.12, 12:00:
Понеже си съмишленик-любител на бирата - в Хит от няколко месеца има бутилиран Радебергер с доста пресни дати на производство - ако харесваш и по-горчив вкус.
Благодаря за информацията! Ще потърся, ако имам път към Хит. :)
Това ще си го пусна и в дневника, защото ме потресоха безумните коментари на обидени сънародници. Баси, толкова ли сме комплексирани и тъпи, че да не можем да поемем малко хумор за наша сметка?!?
НЕ СМЕ НАРОД
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
“Аз не зная! Аз не мога!” - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика “Яман ни е нам хала!” -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
П. Р. Славейков, 1875
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.11.12 20:39.
09.11.12
20:55
Не я хващам много тази реклама...
казано от trancemater на 09.11.12, 20:55:
Не я хващам много тази реклама...
Ето и малко предистория.
Хората си правят реклама на някакви инструменти. Посланието е, че не може само сила без гъвкавост. Имат два клипа - единият е с българския “щангист”, скачащ от кула, а другият - с “уелски” ръгбист, който играе съчетание от художествената гимнастика с лента. Нашите дебили обаче скачат като ужилени - сякаш някой ги е обидил страховито.
Че то това си е направо реклама за нашите щангисти... уфф!
А чичо Славейков дали го е написал преди повече от век това...
09.11.12
21:40
И аз го виждам, как по-скоро е реклама, че точно нас са избрали за най-силна щангистка нация( което в момента не е точно така).
Обаче стихотворението не знам дали е на място- винаги ще има орки, ама това не ние прави всички орки. Като гледам топ коментарите не са писани от малоумници.
10.11.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 3)
Тренировка - гърди, преса
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 10x20, 9х70, 9x70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 6х150, 4х155, 3+1х155 кг.
2. Повдигане на дъмбели от полулег - 6х50, 6х50 кг.
3. Повдигане на щанга от лег с обратен наклон - 4х135, 7х130 кг.
4. Сгъване за предмишница с щанга - 10х50, 8х55, 8х60, 8х60, 8x60, 8х60 кг.
На лежанката най-сетне чиста шестица на 150! :) Веднага последва логичното - 155. Записах се и там с чиста четворка и тройка плюс едно повторение с малко помощ. Много съм доволен от себе си! При упражненията, за които не ми пречи контузията на кръста, като сила в момента съм там, където бях миналата година по това време, но с 20 килограма по-лек. На лежанката даже мисля, че не бях правил никога чиста шестица на 150, така че може да се каже, че имам и прираст на сила в сравнение с тогава.
Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now Foods, 2 грама бета аланин на Pure, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Sports.
5. Kъм 21 (план) - 2 капсули Омега-3 на Now Foods, 2 грама бета аланин на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Към 11 - четири варени яйца, салата домати, горчица, шунка.
2. Обяд - порция свинско с гъби и праз.
3. Вечеря - рано е още.
Обобщение за деня:
Все още нищо ново при кучето. За сметка на това малката щерка пак е болна, този път е вирусът с повръщането. Надявам се, че ще отмине бързо и без усложнения.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.11.12 16:59.
казано от Miyu на 10.11.12, 18:28:
Пробвай един смолов джуниър на лега, много ще дръпнеш :D
А, да, че да си наруша рутината. :) Не търся сила като основна цел в тренировките ми. Тя е просто следствие от начина, по който тренирам. Да, приятно ми е, но няма да сменя MAX-OT заради 5 или 10 кила на лежанката отгоре.
Мислете му вие, дето смятате да се пускате по състезания. :) Аз съм си добре така.
казано от gotcha на 10.11.12, 19:38:
Боби, какви са ти краткосрочните и дългосрочни цели в тренировките?
Краткосрочните - да съм силен, да изглеждам и да се чувствам добре.
Дългосрочните - да съм силен, да изглеждам и да се чувствам добре след 15 години.
Обаче ограниченията, които си поставям, са не по-маловажни от целите. Основното е, че трябва да ми е приятно да тренирам, защото една от най-важните ми цели в залата е психологическото разтоварване. В този смисъл тренировките по начина, по който тренирам сега, сами по себе си са и цел, а не само средство. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.11.12 19:41.
Очаквах този отговор :)
Имах предвид чисто в тренировъчен смисъл, тежести, движения, повторения и тн.
Все пак, за да постигнеш нещата от горе трябва да имаш стимул за тях.
казано от gotcha на 10.11.12, 19:43:
Очаквах този отговор :)
Имах предвид чисто в тренировъчен смисъл, тежести, движения, повторения и тн.
Все пак, за да постигнеш нещата от горе трябва да имаш стимул за тях.
Единственият ми стимул винаги е бил да надмина себе си. Не се сравнявам с някой друг, само със себе си. Затова и още напредвам и не съм се обезкуражил. :)
11.11.2012 г. (тренировъчен ден 5, седмица 3)
Тренировка - гръб, трапец
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Набирания с широк хват - 4, 4.
Работни серии:
1. Набирания с широк хват (с доп.тежест) - 6х20, 5х20, 5х20 кг.
2. Набирания с раменен подхват (с доп. тежест) - 6х20, 5х20 кг.
3. Придърпване на хоризонтален скрипец към корема (с V-образна дръжка) - 6х105 кг.
4. Гребане на машина (едностранно) - 6х50, 5х50 кг.
5. Повдигане на рамене на машина за тяга (за трапец) - 10х100, 10х150, 8х180, 6х200, 8х180 кг.
6. Мъртва тяга - 6х70, 6х90, 6х110, 6х130, 6х130 кг.
Тягичка! My preciousssss! Най-после! До 130 с оставяне на земята и старт от мъртва точка на всяко повторение, но най-важното - без болка.
Мисля да използвам това намаляване на работните тежести, за да променя две неща - първо да изхвърля фитилите и второ да започна да оставям щангата след всяко повторение и да започвам от мъртва точка.
Извън това общо взето посредствена тренировка. Щифтчето на горния скрипец за гръб ми се счупи в ръцете и затова правих втори вид набирания.
Добавки:
1. След ставане - 2 грама бета аланин на Pure, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Sports, 2 капсули Омега-3 на Now Sports.
5. Kъм 20 (план) - 2 грама бета аланин на Now Sports, 2 капсули Омега-3 на Now Sports, 3 капсули ZMA на Now Sports.
Храна:
1. Обяд - две порции свинско с праз и гъби.
2. Вечеря (план) - не знам какво ще ям още.
През деня - около 500 мл. прясно мляко, 2-3 лъжици мед.
Обобщение за деня:
Сутринта сложих зелето. Правя си го задължително всяка година от незапомнени времена, като от няколко години гледа солеността на разтвора да е 2 - 2,5%. От мен да знаете - количеството сол няма отношение към ферментацията и от по-солен разтвор зелето не става по-стегнато. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.11.12 17:40.
казано от Boby_ на 11.11.12, 17:33:
2. Набирания с раменен подхват (с доп. тежест) - 6х90, 5х90 кг.
Боби, напълно наясно съм, че си силен като скала, но тези 2 серии ги ската някъде в пиковите моменти на кондицията ми и не можах да ги видя ;)
Content Nazi съм :D