13.11.12
10:11
Здравейте. Аз съм Цветомира и съм на 14 години. Пролетта някъде успях да отслабна с 10 килограма, но после спрях с тренировките. В момента съм висока 1,64 и тежа 51 килограма. Целта ми вече не е отслабвам, а да изчистя подкожните мазнини и да се стегна. Опитвам се да спазвам РБД, мака че не мога да вдигна над 1300 ккал., независимо че сметнах, че на тялото ми му са нужни около 2100 ккал. Нямам никакъв опит със силовите тренировки, а и кардиото го бях забравила от много време, така че приемам всякакви съвети свързани с тренировките и с храната.
Менюто ми за днес: (редактирането е, защото не знаех, че ще ходим на гости)
Закуска: прясно мляко 1,5% и мюсли
Междинно: една ябълка
Обяд: печена пъстърва, един задушен картоф и сигурно доматки
Междинно: сандвич
Вечеря: салата, пиле със зеленчуци, хляб и доизядох на брат ми сладкиша с тиква
Тренировката ми днес беше лека, за да може тялото ми с времето да привикне, защото не ми се иска утре да не мога да стана от леглото.
Cardio Circuit: x60 секунди всяко упражнение
-Jump Rope
-Jumping Jacks
-Jogging in Place
-Burpees
-Mountain Climbers
-Squat Jumps
След това ми стана нещо на главата и спрях. Надявам се да ми помагате. :)
Лек ден!
Темата беше редактирана от Cvetomira Giaurova на 13.11.12 22:24.
Здрасти. Добре дошла и поздравления за дневника. Пу, за първи път момиче, което е осъзнало, че не трябва да отслабва още, за да изчисти подкожните си мазнини. Доживях!
С храненето малко не съм съгласен ... според мен не е толкова трудно да качиш още малко калориите. Вкарай още някакъв протеин - яйца или извара примерно (ако я харесваш де), или някое месце (не колбаси) при вечерята и си готова. :)
Успех!
13.11.12
10:55
Благодаря. :)
Ще се опитам да вкарам повече протеини във менюто. А вместо извара не може ли да е сирене? Аз ходя на училище и се чудя какво мога да ям в междучасията. Не искам да си купувам боклуците по лафките и тестените им закуски, обаче ако ям само ябълка и после съм гладна. Трябва да намеря някакво решение...
Мнението беше редактирано от Cvetomira Giaurova на 13.11.12 10:57.
И сирене може, защо не.
Сурови ядки може да си купуваш за училище или си прави сандвичи от вкъщи.
13.11.12
11:53
Май засега ще си правя сандвичи. Чакам нашите да се спазарят за сурови ядки на едро, защото излизат минус 5 лева, че и нагоре, за килограм. Благодаря за съветите. :)
14.11.12
09:00
14 Ноември 2012
Колко трябва да е отвикнало тялото ми с интензивния спорт, след като днес имам мускулна треска, а вчера тренировката ми беше съвсем лека. Реших да започна INSANITY Deluxe MAX Interval Sports Training & Insane Abs Workout. Току що направих Fit Test и в момента краката ми треперят от умората.
Менюто ми за днес ще е:
закуска след тренировката: омлет с две яйца и сирене и Nescafe с мляко
междинно: ябълка
обяд: боб чорба, хляб и сиренце
междинно: сандвич
вечеря: сатленки с 1/3 картоф и мнооого салата
Да ви се оплача имам ужасни болки в раменете. Имам проблем със стойката и се опитвам да стоя постоянно изправена и жестоко ме боли. Да се надявам, че в четвъртък ще успея да взема направление от джипи-то и ще отида да ми направят снимка.
Мнението беше редактирано от Cvetomira Giaurova на 14.11.12 20:48.
Ако си имала грешна стойка много дълго време и се опитваш да я оправиш сама, е нормално. Минал съм през това, не искам да те плаша, но моите болки траеха поне 2 седмици. Разбира се при всеки е индивидуално де, така че по-добре отиди на лекар.
Мнението беше редактирано от Nathan на 14.11.12 11:45.
14.11.12
11:51
Ами трябва първо да взема направление и тогава, но не зависи само от мен. А иначе на мен този проблем ми е от много време, но чак сега реших да взема някакви мерки. Ти как успя да се оправиш и колко време долу-горе ти отне.
14.11.12
22:00
Оххх, не мога да пия много вода. Днес изпих около 3-4 чаши, което е нищо. Като се замисля, трябва да се пие по два литра вода, а аз и един не мога да изпия ...
15.11.12
09:16
Днес ще пропусна тренровката, защото:
1. Няма вода
2. Имам ужасна мускулна треска на краката (едвам ходя)
3. Много ме боли кръста. Не съм сигурна защо, но мисля, че е заради опитите ми да стоя постоянно изправена. Явно натоварването му идва в повече.
P.S. Майка ми ми каза, че съм се пристрастила към аспирина.Наскоро бях болна и всяка вечер пих аспирин, но беше само за около седмица и снощи и онзи ден пак пих, само че този път заради тренировките, за да нямам мускулна треска. Не че помогна. Може би е спрял да действа, заради честото пиене. Възможно ли е?
Мнението беше редактирано от Cvetomira Giaurova на 15.11.12 10:08.
казано от Cvetomira Giaurova на 14.11.12, 11:51:
Ами трябва първо да взема направление и тогава, но не зависи само от мен. А иначе на мен този проблем ми е от много време, но чак сега реших да взема някакви мерки. Ти как успя да се оправиш и колко време долу-горе ти отне.
От само себе си ... поне в момента нямам болка. Но както ти писах вече при всеки е индивидуално, така че наистина по-добре отиди на лекар.
15.11.12
12:28
Ок ще отида, ама другата седмица, защото тази нямам възможност.
15.11.12
21:23
15 Ноември 2012
Закуска: Мляко с мюсли, Nescafe 2in1
Междинно: Ябълка
Обяд: Сатленка, хляб и две кисели краставички
Вечеря: Омлет от две яйца, сирене и пушено месо, салата от зеле и моркови, около 75-100 гр. бадеми,1 фурма
Май прекалих с бадемите, но нищо, да има.
Днес имам напредък с водата. Изпих около 1,5 л. (happy)
16.11.12
08:39
Добро утро!
Днес започнах деня с една хубава и изморителна тренировка. Правих Insanity - Plyometric Cardio Circuit и се чувствам супер в момента.
Малко ми е странно в този сайт, защото аз съм най-малка от момичетата, които в момента си водят дневник и се чувствам много неопитна с нещата. :D Повечето момичета са постигнали страхотни резултати, а другите имат воля и се борят за това, което желаят и се надявам и аз да мога да постигна такива резултати.
Пожелавам ви лек ден и само положителни емоции. :)
Мнението беше редактирано от Cvetomira Giaurova на 16.11.12 08:39.
16.11.12
12:25
16 Ноември 2012
Меню:
Закуска: Препечена филия и половина с малко масло, сирене и има-няма 10 гр. пушен бекон (толкова беше останал)
Обяд: Малка сатленка, филия хляб, 3 резена картоф, станалото от снощната салата от зеле и моркови и парче шоколад
Междинно: 25 грама накиснати бадеми
Вечеря: Майка ми ще прави спагети, а това е любимото ми ястие, така че няма как да не го уважа. Няма да ги овкусявам с никакви сосове.
16.11.12
20:56
Успях да изпия около 2 литра вода днес, което е голям напредък за мен. Никога не съм можела да пия много вода, затова за да се подсещам постоянно около мене стои едно шише. :D
Тъй като съм свикнала да ям спагетите овкусени и ми бяха някакси безвкусни, затова си сложих чили, но май попрекалих, защото стана доста парливо. Не съм се замисляла дали чилито е подходящо, когато чистиш мазнини. Някой да знае нещо по въпроса?
17.11.12
02:03
Ако е сухо чили (от смлени сушени чушки) е ок, но ако е “чили сос” със сигурност е пълно със захар, сол и Е-та, така че според мен е неподходящо за ядене по принцип, не само по време на режим.
17.11.12
11:47
Благодаря за включването. :)
Не знаех, че е такъв боклук и затова си сложих, но то е толкова люто, че така или иначе не може да се сложи много. Бяха около четири-пет капки, колкото за вкус. За друг път ще знам.
17.11.12
13:02
17 Ноември 2012
Днес ходих на тренировка по хип-хоп за час и половина. Половин час се обяснявахме за участието ни утре и остана час за тренировката. Танцувахме 45 минути и 15 минути правихме упражнения.
Меню: (засега)
Закуска: Филия и половина намазана с яйце и масло (смесени)
Обяд: Пилешка супа и филия хляб
... другото ще го добавя довечера
След малко отивам на кино. (happy) Ще гледаме последната част на “Здрач” и се надявам пуканките и колата да не ме изкушат. Не мисля обаче, че ще имам проблем с това. Даже се чудя откъде мога да си взема 50 гр. сурови бадеми, че така или иначе няма какво да ям като междинно, но мoже би ще карам без нищо.
Мнението беше редактирано от Cvetomira Giaurova на 17.11.12 13:03.
17.11.12
21:45
Продължение на менюто:
Междинно: Ябълка, 3-4 парченца пушено месо, чаша чай
Вечеря: Свинска пържола, салата, печен лук, гъбка с масло и ябълка
Вода: около 1,5 л
18.11.12
09:40
Чудя дали ще има ефект от тренировките ми, ако правя Insanity три пъти седмично и през почивните от кардио дни правя силови. Ще си оставям и един ден почивка - или събота, или неделя. Какво е вашето мнение?
18.11.12
18:28
18 Ноември 2012
Тренировка: (3 кръга по 10 повторения на упражнение)
- Barbell Deadlift - 2x5 кг.
- Romanian Deadlift - 2x5 кг.
- Bent Over Two-Dumbbell Row - 2x5кг.
- One-Arm Kettlebell Swings - 3 кг.
- Dumbbell Lunges - 2x5 кг.
- Dumbbell Shoulder Press - 2x1,5 кг.
- Dumbbell Squat - 2x5 кг.
- Butt Lift (Bridge)
Днес много се изнервих на нашите. Тръгнахме да се разхождаме след участието ми и минахме през Amadeus. Аз им казах, че няма да ям, но те решиха да вземат една тарелка тарталети и една - нещо с “п” беше, но не му запомних името. Прибрахме се вкъщи и нашитее направиха чай и седнаха да ядат сладките. И като започнаха: “Вземи си една, нищо няма да ти стане”, “Ето заделям ти, ако ти се прияде”, “Знам, че ти се яде”. Направо ме подлудиха. Не стига, че имаме цял шкаф пълен с всякакви такива глупости, ами трябва и да ме дразнят ... Те не са много съгласни да се ограничавам толкова, но пък аз си имам цел и съм от тези хора, които като си набележат цел, не се спират докато не я постигнат.
Менюто за днес ще го напиша след като вечерям, за да не го редактирам после.
18.11.12
18:31
Цвети и нашите са такива, днес ми направиха проблем с хляба...Баба ми пълни главата на майка ми с простотии, че хляба ни бил нужен, че така сме устроени и не можем без хляб... А аз не мога да примемам тесто... Същите са... :) И аз много се ядосвам, но си знам моята! :)
Мнението беше редактирано от Сиси на 18.11.12 18:31.
18.11.12
18:38
Сиси той хляба си е полезен, защото има вещества, които тялото ни не може да си набави чрез други храни.
18.11.12
18:47
Brusakch честно казано не знам, но така съм чела. :D
18.11.12
19:38
Менюто за днес:
Закуска: Две американски палачинки с малко сладко от сливи и праскови, Nescafe 2in1
Обяд: Пилешка супа, филия хляб
Междинно: Чаша чай, малко кашкавал
Вечеря: Салата със сирене, две зелеви сарми и филия хляб
Вода: около 1,5 л
Мнението беше редактирано от Cvetomira Giaurova на 18.11.12 19:38.
19.11.12
10:07
19 Ноември 2012
Тренировка: Insanity - Cardio Power & Resistance
Лошото е, че в тренировката имаше доста упражнения, с които се натоварваха главно ръцете, а на мен не са ми особено силно място. Не мога да направя няколко нормални лицеви опори. :D Опитвах се да ги правя упражненията, но по-бавно. Дано с времето да са ми по-лесни.
Цвети, здравей :)
Инсанити е много натоварваща програма, защо не започнеш с нещо по-леко, като Джилиан Майкълс (и те не са в графата “леки”, но сравнени с Инсанити, са доста по-щадящи), тренировките и са добри.
Аз също не можех да направя и една нормална лицева, правих ги от колене в началото.
Къде си на хип-хоп? Дъщеря ми ходи в Дюн от 2 месеца (при Петката и Иван :D), сега се подготвят за концерта.
Поздравявам те, че на тази възраст си решила да се занимаваш със спорт и здравословно хранене.
19.11.12
18:53
Здравей и благодаря :)
Ами аз преди правих Pump it up и Tae-Bo и разни други от този тип, тоест имам някакъв опит с кардиото. Просто бях спряла за няколко месеца и сега трябва да привикна. Аз съм си инат, ще се справя. :D
На хип-хоп ходя при Никито. Преди и ние бяхме към Дюн, но нещо стана и се разделихме от тях. Това мисля, че стана миналата година. Иначе и ние се приготвяме за коледния концерт. :)
Мнението беше редактирано от Cvetomira Giaurova на 19.11.12 18:53.
19.11.12
22:14
Меню:
Закуска: Филия хляб с малко масълце, кашкавал и пушено филе, Nescafe 2in1
Обяд: Две филии захлюпени една върху друга със същите продукти като закуската
Междинно: Две ябълки, мандарина и кашкавал (по различно време)
Вечеря: Филия хляб, две сарми и малко салата
Днес менюто ми не беше особено добро, но имах предчасове и трябваше да си нося обяда в училище. Уж сме най-елитното училище в Бургас, а нямаме стол и трябва да ядем прави в коридора. Както и да е.
Видях, че някои от момичетата пишат за проблеми с цикъла. За жалост и аз съм едно от тях. Утре ще ходя при личната за направление за ортопед и ще я питам и нея какво да правя, за да си го нормализирам. Преди няколко месеца ходих на генеколожка и тя ми даде някакви хапчета, пих ги и уж се оправих, ама пак ми спря. Вече и аз не знам какво да правя ...
20.11.12
08:16
Добро утро. :)
Днес за първи път от много време се будя гладна. Преди винаги можех да свърша 100 други неща преди да седна да закусвам, а сега корема ми ме изпрати право в кухнята. :D Вчера се бях оплакала от липсата на цикъл от два месеца и той реши, че днес ще ми се появи. Доволна съм, само дано да се нормализира, че вече ми писна. Това обяснява и странното желание за ядене вчера следобяд.
Трябва днес да ходя при джипито и не знам дали ще имам време за тренировка, защото следобяд съм на училище. Може сега да вмъкна някое и друго упражнение, макар че току що ядох. Ще измисля нещо!
Приятен ден.
20.11.12
12:43
20 Ноември 2012
Треинировка: (3 кръга по 10 повторения на упражнение)
- Barbell Deadlift - 2x5 кг.
- Romanian Deadlift - 2x5 кг.
- Bent Over Two-Dumbbell Row - 2x5кг.
- One-Arm Kettlebell Swings - 5 кг.
- Dumbbell Lunges - 2x5 кг.
- Dumbbell Shoulder Press - 2x5 кг.
- Dumbbell Squat - 2x5 кг.
- Butt Lift (Bridge)
Да ви се оплача, голям апетит ми се отвори днес. Много мразя такива дни, защото имам чувството, че мога да изям всичко, което ми попадне пред очите. Засега одържам фронта, но да видим до довечера как ще е. Поне следобяд ще ходя да снимам една изложба в МОЛ-а и ще се поразсея малко.
20.11.12
20:19
Меню:
Закуска: Филия с крема сирене и пушено месо, Nescafe 2in1
Междинно Ябълка и около 25-30гр. сирене
Обяд: Две сарми, филия хляб и парче шоколад
Междинно: Ябълка и съвсема малка флия с крема сирене
Вечеря: Филе от скумрия, 4 цаци, салата от маруля, филия хляб, няколко хапки руска салата и парче шоколад
Вода: около 1,5 л.
Чувствам се като прасенце. :D Дано това състояние на постоянен глад да не продължава дълго, че няма да ми се отрази добре.
20.11.12
20:58
Ами Цвети и аз съм така по някой път. Преди малко толкова много мислех за едно скапано десертче Република в шкафа... Обаче се ‘’ преборих ‘’ с него и не го взех. Не си струва да си разваля всичко заради едно малко нещо. :)
20.11.12
21:54
Много мразя подобни дни. Независимо, че менюто ми можеше да е къде-къде по-зле. Макар, че цял ден разни сладкиши ми се подсмихват от шкафа, но аз им устоях. Гледах допълнителната храна, която приемам да е с повече белтъчини. Не знам до колко ми се получи, но поне опитах.
Мнението беше редактирано от Cvetomira Giaurova на 20.11.12 21:54.
21.11.12
08:38
Добро утро.
Реших да си правя варени яйца за закуска, но се оказа, че не мога. :D Явно не съм преценила времето или температурата и вътре жълтъкът остана течен. Не исках да хабя яйцата, затова си ги изядох, но сега ме е страх да не ме заболи корема. Вие как смятате ще ми създадат ли проблем?
Мнението беше редактирано от Cvetomira Giaurova на 21.11.12 08:39.
21.11.12
09:10
Нищо им няма.Аз преди само така ги ядях. :)
21.11.12
21:04
21 Ноември 2012
Нетренировъчен
Меню:
Закуска: Две яйца, пфх с масло и около 30 гр. сирене, Nescafe 2in1
Междинно: Ябълка и парче шоколад
Обяд: 7 пържени цаци, филия хляб и малко руска салата
Вечеря: Пиле с ориз и заленчуци, салата и мнооого сирене (100+ гр.)
Днес трябваше да правя кардио, но сутринта се чувствах ужасно. Като цяло днес ми е едно-такова никакво. А и май прекалявам със сиренето и ще трябва да го намаля,но ми е толкова вкусно ... Дано утре да имам енергия и да си направя една хубава тренировка.
Лека вечер. :)
21.11.12
22:04
И аз съм така, чувствам се ужасно. :( Но правя някакви тренировки... Иначе ми е още по-ужасно... :( Като парцал съм.
21.11.12
22:13
При смяната на климата се появява и есенната умора. Като слушам хората около мен и те са в някакво такова състояние, така че може би е заради времето. Не е хубаво, но и това ще мине.