15.11.12
04:21
Това ще бъде една книга за грозното патенце, което се събудило една нощ и решило да сбъдне мечтата си.
Казвам се Ники, на 25 години, 173см, а мечтата ми е да стана лебед.
Гледах Вип Брадър. Полезен е да се види масата какви продукти за хранене употребява. Забелязах Къци като искаше читава храна как другите го подиграват. А самите те ядат и пият всякакви боклуци. Аз внимателно ги наблюдавам когато имам възможност и си правя съответните изводи.
Лично аз никога не съм се хранила правилно, нито пък спортувала. Пък и винаги ползвам асансьора. Примерно вечерята ми снощи беше 1 шоколад и 1 пица, която дори не ми хареса, защото беше прекалено солена нещо, но въпреки това си я изядох цялата. Голямо извращение (!) и ме е яд, че си го причиних. Още ми е тежко и топло. В този момент ще направя рязък завой обаче и от днес ще изкарам 3 дена на глад, а всяка сутрин ще следя теглото си. Това е нещо драстично за мен и ако ми е трудно - ще мина на фреш от цитруси. Като цяло ще започна да консумирам повече плодове и качествена лека храна. Паралелно с това ще обърна внимание и на малките женски неща:
- Мразя да се лакирам: Време е да заобичам и да се грижа за ноктите си редовно;
- Мързи ме да се гримирам: Да обърна внимание на това и да си слагам по малко фон-дьо-тен, молив, спирала и гланц сутрин;
- Не ползвам кремове: Да си купя качествен нощен крем за лице и да го ползвам всяка вечер;
- Мързи ме да си мажа тялото с лосион след къпане: Да не ме мързи!
Планирам йога.
Поради естеството ми на работа - през деня почти нямам достъп до компютър затова ще пиша всяка вечер.
С най-добри пожелания,
Ники
Темата беше редактирана от niki на 15.11.12 06:03.
Здравей, успех с дневника !
Само да вметна, че тук всички спортуваме и се опитваме да се храним с хубава храна, глада не се препоръчва.
15.11.12
09:10
Адаш, дай по същество:
- готова ли си да промениш възгледите си за храненето?
- ще започнеш ли да спортуваш?
Не едно грозно патенце се е превърнало в лебед. За да се случи това, обаче, трябва патенцето да повярва в себе си, да остави настрани егото си и да се научи да се харесва. Патенцето трябва да има доверие - както в себе си, така и в хората, които са на негова страна. Ако тези неща се случат, резултатите ще надминат очакванията ти.
Зареди се с постоянство и се приготви да разбиеш някои митове в главата си.
Това е пътят. Дали ще го извървиш - това зависи само от теб.
И нещо странично - ако направиш нещо за себе си в посока здравословен начин на живот, ще обезсмислиш част от малките женски неща, които спомена... защото ще изглеждаш съвсем различно. :)
Аз пък ще те подкрепя в решението ти да изкараш 3 дни без храна. Обаче имай впредвид, че точно първите 3 дена са най-трудни и ако ти е непоносимо – го прекрати. Чувството на глад обикновено изчезва в края на третия ден и докато гладуването не бъде прекратено по някаква причина, човек може да продължи, без да изпита нито слабост, нито глад. Аз направих 12 дни като през това време си ходех на работа. Но не предприемай гладуване, ако след това ще продължиш с пиците и шоколадите. Йогата и леката храна са добро продължение. Погледни дневника на Маргаритка. Не само, че има страхотно тяло, ами може да прави и невероятни неща с него.
15.11.12
20:47
Здрасти, Ники.
Добре си запланувала бъдещето си - долавя се революционно звучене някак, харесва ми. Ето съветите от мен:
1. Нека трите дена бъдат пречистващи, а не гладни. Тоест хапвай свежи зеленчуци и умерено количество плодове, не само сока им - така ще си набавяш фибри, а гликемичният индекс няма да е висок. Освен това ще поддържаш метаболизма, а спадът в енергията далеч няма да е толкова осезаем.
2. Започни промяната в храненето с изключване на пакетираните солени и сладки нещица, пълни с е-та, на рафинираните тестени, пържените и пушените храни, газирани и подсладени напитки. Повече зеленчуци и ненаситени мазнини, месо, яйца, млечни. По0малко въглехидрати (особено “бързи”).
Неясните термини можеш да си ги изясниш от статиите в сайта.
3. Започни да спортуваш. Йогата е добре, но включването на базистни силови упражнения със собствено тегло и свободни тежести ще подобри значително резултатите.
4. Обърни внимание на здравето и доброто си самооусещане. Тоест, нека целта ти бъде здрава физика и психика, както и добро усещане в кожата си, тонус и енергия. Когато постигнеш комбинацията добро психическо и физическо здраве, подкрепени от положително отношение към света около теб, разните разкрасителни “женски” навици ще останат на заден план, защото красотата ще присъства по един много по-ценен и естествен начин.
Като цяло съм на мнение, че подобни “трикчета” служат за завършек, за добавка от време на време. Но всъщност красотата се излъчва, не се поставя.
5. Уважавай се и се цени. Не си поставяй крайна срокове, не се съди за “отклонения” от “правия път”, защото няма такъв. Има решения, има последствия. Това е. Кое е “лошо” и кое - “добро” е безмислено да се решава, тъй като във всяка глава отговорът е различен.
Така че карай спокойно, търпеливо, подхождайки с любов и положително отношение към това, с което се захващаш. Ако ще променяш нещо, променяй го заради теб самата и помни, че целиш собственото си добро.
пОздрави
15.11.12
20:51
Гладувал съм по два дена но не е въпроса за издържането. Ако човек реши може. Въпроса е дали му харесва и дали е правилно. Ако си решила да правиш йога послушай Мария ако е нещо друго послушай Кольо. Лично мен ако слушаш спри с пицата и тръгвай на фитнес, друго спасение няма. Успех !!!
15.11.12
22:22
казано от Miss Fight на 15.11.12, 20:47:
5. Уважавай се и се цени. Не си поставяй крайна срокове, не се съди за “отклонения” от “правия път”, защото няма такъв.
леко допълнение:
Don’t forget to fall in love with yourself first ;)
Мнението беше редактирано от introducer на 15.11.12 22:22.