Anelia: Много OFF Season

Темата е заключена.
Прескочи до:

13.11.12
15:12

Потичах доста днес + много ходене. Така става човек като не  може да кара колело :(

14.11.12
19:22

Йей, мина ми малко ръката, ходих на работа с колелото+някои упражнения във фитнеса:
малко ходещи напади+разгрявка
А1: 4х10 лежанка @лост
А2: 4х5 мъртва тяга @не знам колко, но около 35
Б1: 4х10 напада с десен крак@лост
Б2: 4х10 напада с ляв крак @лост
ноо тук се налагаше малко да почивам между сериите, че пулсът ми скачаше много
В1: 4х15 shoulder shrugs @5,5 кг/ръка
В2: 13,10,9,10 кофички на пейка
Г1: 4х10 навеждане за корем над уреда за бицепсово сгъване @10 кг диск на гърдите
Г2: 4х10 плие @най-тежката пудовка (това тежи тон!)
Д: 13,10,7бицепсово сгъване @лост 
Разтягане

Мнението беше редактирано от Anelia на 14.11.12 19:24.

17.11.12
07:40

Този месец много дълъг и продължителен ПМС. Цяла седмица ме мъчи, +2 кг съм: тежка, подута, боли кръст. Сладкото също замина (blush) Но гледам и да спортувам, донякъде ме облекчава или поне спирам да мисля колко ми е гадно, ревливо и тежко. Не мога да си обясня защо така: понякога не усещам този период, а понекога се връщам в тийн годините си с болката и дискомфорта...
Стига съм хленчила, отивам да карам 8-)

17.11.12
16:21

казано от Anelia на 17.11.12, 07:40:

Този месец много дълъг и продължителен ПМС. Цяла седмица ме мъчи, +2 кг съм: тежка, подута, боли кръст. Сладкото също замина (blush) Но гледам и да спортувам, донякъде ме облекчава или поне спирам да мисля колко ми е гадно, ревливо и тежко. Не мога да си обясня защо така: понякога не усещам този период, а понекога се връщам в тийн годините си с болката и дискомфорта...
Стига съм хленчила, отивам да карам 8-)

Мен понякога /този месец/ ме почва от овулацията до термина. Облекчава ме единствено НЕ яденето на сладко и леките тренировки/разходки/, може би и брезата/таблетки/. Ама трудно се получава, особено със сладкото. Аз явно сега съм тййн щото преди ПМС нямах :D

17.11.12
20:45

Хаха, днес бяхме на кални бани :D

Само да не беше тази поредица от падания в последно време...добре, че винаги нося каска. Но все пак ще ми трябва грим (makeup) тези дни.

19.11.12
22:35

Проба проба 1 2 3
Меню за ...
Закуска: 4 яйца с мааалко масло
Закуска 2: ябълка
Обяд: 80 гр. мюсли, чаша мляко, 25 гр. протеин
Следобедна закуска: банан, чаша мляко, 25 гр. протеин (следтренировъчно)
Вечеря: 200 гр. пиле, салата домат или зеле с морков
Това е цели 2000 калории!!! ще падне глад, но няма как: трябва да се спра вече с тези кексове и вафли...
Мога да ям всеки ден едно и също, няма да ми омръзне.

20.11.12
19:41

Първи ден на рестрикция: почти успешен. 2200 калории. Бирата е по случай РД на моя съпруг (beer).

20.11.12
19:47

Честит празник! :) (^)

Да е жив и здрав съпруга ти Ани (нали може да ти казвам така?). Честит да му е рождения ден!

21.11.12
17:58

Ето това качване 2 пъти на 1300 стъпала през 1 + още малко бягане + още доста ходене, което трябваше да е също бягане, но мнооого ме боля диафрагмата.
1 час почивка, хапване и:
клекове СТ, Jumping jacks за загрявка
3 кръга:
10 лежанка @лост
10 гребане от стоеж @лост
10 ренегадско гребане @неизвестни кг, но около 7. Тук съм дръпнала много назад ;( А бях стигнала по 10-на на ръка с пудовка...
3 кръга:
8,8,10 лицеви с крака на пейка
10 дърпане долен скрипец @10 кг
изписване на цифрите до 10 с крака
малко разтягане + 3х 1 мин преден планк
Опитах раменна преса с много леки кг, но ме боли рамото, ще изчакам.
Храна...бях на рожден ден на обяд (blush):
+половин бананова палачинка и половин нар за вечеря и станаха тъкмо 2 к

Мнението беше редактирано от Anelia на 21.11.12 19:31.

21.11.12
18:43

Здравей :) От няколко дни те чета, за да си направя план за действие - реших да се пробвам лятото на Витоша100, само дето моята цел ще е просто (или сложно) да финиширам :D
Да разбирам ли, че ограничаването на калориите и чистенето на мазнини трябва да е сега, а не на пролет когато започнат същинските тренировки. Аз мислех зимата да си тренирам вкъщи както до сега (кардио и упражнения, предимно със собствено тегло) и от 1 април да  се мятам на колелото и да понамаля храната. :D
Извинявай, че ти се изтипосах в дневника, но ще се радвам да ми кажеш 2-3 окуражителни думи (F)

21.11.12
19:36

Здрасти Радост,
Витоша 100 не е много тежко състезание, просто е малко дълго...Иначе е доста равно и позволява добри скорости.
Кардиото ако имаш възможност го прави на велоергометър, а април вече е малко късничко. Когато има хубаво време, излизай с колелото, ако ще и януари да е.
Чистенето...по принцип въобще не е задължително да си слаб, за да завършиш Витоша 100. Там всеки може да завърши, стига да е карал едни 50-60 км преди това.
Така че мятай се на байка когато можеш и карай колкото можеш, разбира се постепенно увеличавай разстоянието и натоварването.
Поздрави и успех!

22.11.12
19:32

Тази тренировка днес, по-точно даже не и тренировка, а каране с доста тежко колело и дебели гуми. Забравих си бидона и мислех, че в студа няма да ми се пие вода, но 500 мл определено не ми стигнаха. Като се върнах, изпих ужасно много течности. Да не говорим, че реших да не ям по време на карането и едва го изкарах...нали в последно време съм в дефицит. Придържам се към 2000 калории, според калкулаторите с 1000 по-малко (blush).
Ако ме видите да поствам в 3 посред нощ, значи съм се събудила от глад...

23.11.12
02:50

няма и 3 даже...
+ 1 бананова палачинка (1 банан+2 яйца) и чаша топло мляко.

23.11.12
20:06

Днес калориите са по-малко, защото тренировката ми беше доста кратка, а и среднощната закуска ми даде малко повече енергия.

25.11.12
21:13

Вчера бягах 16 km, днес едва покарах малко колело, но след 20-на км се поотпуснаха мускулите и добре ми дойде.
Храна: бях на село основно на свинско под различни видове.

26.11.12
19:00

Днес тренировката беше излагация, пиша го почивен. Залата беше толкова студена, че ръцете ми придобиха синьо-лилав цвят и извърших следното:

3х7 лежанка @22кг
10,9,8 лицеви опори (тук си забелязах сините ръце)
3х7 френско сгъване @12 кг
3х10 кофички на пейка
Пробвах и раменна преса и дърпане на скрипец, но усещам рамото, засега отлагам.

Храна...не мога да я смятам сега, и там оплесках нещата, но:

1. ябълка с чай
2. мюсли с прясно мляко и протеин
3. ябълки
трен...
4. прясно мляко и протеин
5. свинско пушено, но съвсем малко
6. суши и бира

26.11.12
19:17

казано от Anelia на 25.11.12, 21:13:

Вчера бягах 16 km, днес едва покарах малко колело, но след 20-на км се поотпуснаха мускулите и добре ми дойде.
Храна: бях на село основно на свинско под различни видове.

ще станеш фен на тичането май :D

01.12.12
06:56

Дива, тичането е добре за разнообразие. Освен това е удобно ако имаш малко време и става по-добра тренировка отколкото да се губи време с екипиране за колелото. Също ако човек пътува и няма възможност да си носи байка, е добре да се поддържа с веднъж на седмица бягане. Не че аз пътувам много без колелото :D
Ей, зарязах броенето нещо...
Вчера много малко съм яла, въпреки че карах доста.

03.12.12
21:03

Много неща съм опитала днес, трябва по-еднообразни неща да ям. Тортата беше дояждане на малкия парчето една част малиново сладко, което не му допадна (blush)
Тренировката, след 3 дни каране, беше бягане: цък на Гармина

04.12.12
10:24

Нещо като фитнес, нещо като кардио с тежести, нещо като разтягане с тежести:

А 13х10 лежанка @19кг
А2 суперсет с 10, 4, 2 лицеви опори (до отказ) 
Б 1 3х10 Hang clean @20 kg
Б 2 3х20 странични напада @10 кг диск пред гърди
В 1 3х10 френска преса @крив лост (колко ли кг е)
В 2 3х10 суперсет кофички на пейка
Г 1 3х20 извиване от стоеж настрани @10 кг диск пред гърди
Г 2 3х10 ренегадско гребане @някакви дъмбели
Д 1 3х10 раменна преса с много лек лост, защото ми се дърпа още рамото
Д 2 разтягане на краката през време на почивките

На обяд или ще покарам байк в снега, или ще поплувам...

04.12.12
21:15

Нито карах колело, нито плувах...заради това явно не съм яла много:

05.12.12
20:38

Активност: плуване 40 мин 1 км.
Така и не успявам да покарам колело от неделя насам :( Все нещо става...

05.12.12
20:40

В сняг и мокро време караш ли? Мен ме е страх (blush)

05.12.12
20:46

Така или иначе ходя с колелото на работа и из града. И да: доста е страшничко, особено с колите около теб. Но странното е, че се чувствах по-сигурна отколкото пеш с моите хлъзгави обувки. А сутринта в 7:30 беше много много заледено.
Има обаче начини да се кара...1.междуградските пътища са сравнително сухи, дори когато в града е лапавица 2. велоергометър, спинбайк или тренажор.
Аз си инсталирах тренажора вкъщи, но задната ми гума на байка е доста “рошава” и бучи ужасно. Трябва да я сменя.

06.12.12
21:46

Тренировка: 1 час тренажор средно натоварване. От утре започвам интервалите, не трябва да се мърдосвам повече (blush)

07.12.12
14:00

Уфф, не знам аз ли съм дърта и не възстановявам добре, но постоянно ходя с мускулни трески като един кросфитър...Още не са ми минали мускулните от понеделник и вторник, а усещам, че и днес си докарах пак...

I трен в залата за около 30 мин. Сложих си ръкавици, че желязото беше студено на пипане:

редуване на висене на лост и загрявка с лост на лежанката

А 1: 5х5 лежанка @25 кг
А 2: 5х10 клек @20 кг (обяд е едва, а усещам квадрицепсите вече)
Б 1: 5х6 военна преса @някакъв лек лост+5 кг
Б 2: 5х10 суингове @пудовка (мисля, че е 24)
В 1: 5х6 френска преса @крив лост + 5 кг
В 2: 5х10 бавни наклони (ей това не се сетих как се казва) от стойката за бицепсово напред и нагоре с 10 кг диск на гърди

II трен
След малко излизам за 2-3 часа с байка.

07.12.12
22:19

Втората тренировка беше дългичка: над 3 часа отиде и в студа и снега: добре се получи като за зима, доволна. Въпреки, че съм извън всякаква форма, все пак ми доставя голямо удоволствие да си карам без всякакви измервателни уреди и джаджи :)
Храната: малко е като за двуразова сякаш и за зимно каране, но съм доволна, че не се прибрах озверяла от глад и долу-горе свежа, въпреки че по едно време имах кризичка.

08.12.12
19:23

Ммм много хубаво беше днес в снега! Като дете се радвах. Въпреки, че карането стартира с не дотам хубави емоции. Един тъпанар реши, че целият път е негов и аз макар да се бях свила много вдясно, явно нещо му пречех, че се разсвири и заръкомаха докато ме изпреварване. Аз на свой ред го напсувах, той пък слезе и се опита да ме хване. Ще хване ама (finger) Поговорихме си за майките си и за сексуалните си наклонности и опит...Мила родна картинка :x
Все пак, чудно чудно каране. За съжаление не носех читаво фото, само с телефона снех това-онова.
Искам да похваля чайчетата на Pickwick, и тази година се представиха супер с промоциите си с чашки, чайничета и захарнички. Освен това на вкус и аромат са великолепни!
Стана не съвсем фитнес дневник, но храна по-късно мога да опиша ако не ме домързи :)

08.12.12
20:11

Мен още ме свива под лъжичката като почнат да ми свирят и подвикват, когато съм с колелото - много неприятни хора има!! Все си мисля, че аз нещо нередно съм направила, а то не е това - те просто са “тъпанари” :(

08.12.12
21:20

Хич не им цепя басма даже и ако трябваше, щях да вляза в ръкопашна разправия. Както се казва: купили са си шибана малка колица, а не целия път!
Днес 2500 калории, а според Fitday съм на -730!
На обяд си взех Скандинавски хляб от една малка пекарничка и си го хапнах половината преди карането. Страхотен е, но трябва да севъздържам и да се използва само преди/след каране.
Протеин пих сутринта в 6, за да залъга малко стържещия стомах, както и след тренировката, за да не се нахвърля и да опоскам хладилника. Цели 2 дози от тази страхотна ягодка! Бях резервирана и към марката, и към вкуса, но се оказа невероятен!
Вечерта изпекох страхотен кекс по молба на моя син: той много го обича. Но засега удържам положението :D

09.12.12
13:05

Честит имен ден :)

09.12.12
19:34

Благодаря, Радост! Ама име имаш и ти! Много е свежо :)
Днес ще ми е по-лесно да си опиша тук храната, отколкото да я търся във фитдей...
8:00 80 гр. мюсли, 300 мл мляко, доза протеин Whey Golden Standart вкус Rocky Road
11:00 ябълка
13:00 2 чаши греяно червено вино. Вътре сложих 1 мандарина, лъжица кафява захар, карамфил, индийско орехче, джинджифил и пръчка канела. Салата червено цвекло, моркови, малка ябълка, подправки: сол, лимон и магданоз. Ядене: опити за кюфтета, но се разпадаха и сърбахме печена кайма с лъжица :D
18:30 300 мл прясно мляко, малко вода и 1 доза Scitec Whey Protein ягода (ням ням!)
Още не съм измислила вечеря, но ще е нещо със сварени яйца.

Болна съм, цял ден изкарах по пижама, сополивя се и кихам. Така сме цялото семейство. Времето е ужасно и цял ден валя и духа. И какво, да не си мислите, че изпуснах тренировка? Неее :P Правих тези 30-секундни интервали на тренажора.
Разбира се, целих се в поне 20 интервала, но успях да направя 13 и усетих, че скоро ще се изтощя до край. Спазих правилото да се усетя да спра 1 интервал по-рано и останалото изкарах равномерно темпо. Като за болен човек, стига.

10.12.12
19:11

Добре де, как ли се отслабва с 2600 калории? Ама щом ми се получава, значи може...

1 тренировка:
висене на лост и загрявки
10, 7, 3, 3, 7, 10 лежанка @20, 25, 30, 30, 25, 20 кг
20, 14, 7, 7, 14, 20 напади @20, 25, 30, 30, 25, 20 кг (тук очаквам зверската мускулна)
3х10 ренегадско гребане @някакви дъмбели
3х10 раменна преса @2х5 кг дъмбели
3х10 Hang&clean; @20 кг
Малко (ама много малко) разтяжки
Мускулната треска на трицепса ме държи от петък (grin)

2 тренировка (или опит за такава):
1 час в снега с колелото, не успях да се натоваря много, по-скоро измръзнах, вятърът щеше да ме издуха, а по леда щях да се пребия...
Храна...как се получи така, че днес имам 3 хранения с яйца, не знам, но е факт. Нищо, утре по-малко.

11.12.12
21:22

Тадаа, днес нямаше да тренирам, но утре ще ми е натоварено откъм работа и предпочетох днес. Зимата навън все още вилнее и аз лея пот в коридора...
Таз тренировка извърших. Гордея се, че я завърших, в началото мислех, че си поставям твърде високи цели. По средата точно имам един спад, а то е защото се наложи баш на най-дългия интервал да сляза и да закачам крачето на тренажора, че щеше да се разпадне...
Храна:
8:00 80 гр. мюсли, 300 мл мляко, доза протеин
11:00 грейпфрут
13:30 омлет от кайма и 3 яйца (нямах никакъв зеленчук за гарнитура)
От 14 часа като се метнах да готвя та чак отиде до 17. Пощипвах от тук, от там. Сготвих ябълков пай и супа топчета. Чупих орехи, белих ябълки, месих теста, измих камара съдове, сложна работа е...
20:30 1/4 ябълков пай, 300 мл прясно мляко

Поствам снимка на пая. Моля, хората със слаби сърца да не гледат. Рецептата взех от Блога на Руми. Само дето вместо в бренди, накиснах стафидите в ракия (blush) Наложи ми се да добавям и още брашно за коричката освен упоменатите в рецептата 2,5 чаши.

11.12.12
21:47

Поздравления! Изглежда страхотно! :)

12.12.12
11:16

Ейй опасни сте! Човек да се изкърти от тренировки, няма един “Like” на постовете. Пусне ли се снимка на захар, веднага 6 лайка :D
Уж нямаше днес да тренирам, но ми се отвори свободен прозорец и ей ме за 30 мин какво направих:

А 15, 10, 10 лицеви. Пробвах с 1 ръка, но самата физика на моето тяло противоречи на това упражнение и ми се струва невъзможно!
Б 5х5 подобие на комплекса “Мечката”, т.е. последователно и без прекъсване hang&clean;, front squat и push press @20 kg като на последните повторения на пресата малко си помагах с крачета (blush)
В 1: 3х15 дърпане на долен скрипец @10 кг
В 2: 3х15 кофички на пейка
Г 1: 3х7 навеждане за пояс @10,5 кг диск пред гърди
Г 2: 3х7 бицепсово сгъване от стоеж @20 кг

С посинели от студ ръце толкова.

12.12.12
11:19

Ейй опасни сте! Човек да се изкърти от тренировки, няма един “Like” на постовете. Пусне ли се снимка на захар, веднага 6 лайка

И аз съм съгласна с тези твои наблюдения
:D

12.12.12
11:29

нещо не разбрах от тази таблица- как така 25 гр протеин на прах ти дават 7.8 гр протеин в последната колона?!

12.12.12
11:47

Хм, права си, Queen Kobra, не го бях отбелязвала. Трябва да са 20-на грама протеин в пудрата...fitday-ска работа  (dull)
Тъй като няма whey protein, най-близко до това, което пия е Soy Protein Isolate за 30 грама: 95.8 калории, мазнини: 0.96 гр Въглехидрати: 2.1 гр Белтъчини 22.9 гр.

Мнението беше редактирано от Anelia на 12.12.12 11:54.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1