казано от Miyu на 30.10.12, 09:13:
На мен ми махнаха седалката... :D
Ти си била на някакъв специален спининг :D
При нормални обстоятелства това не би трябвало да се случва...
30.10.12
09:21
казано от Miyu на 30.10.12, 09:13:
На мен ми махнаха седалката... :D
Да не си била в Кемпински в София? Там имаше един луд дето махаше седалките :D
Спининга е яко! Отивай, не мисля че на някой не би му харесало, особено на човек който се кефи да спортува.
И на мен ми казаха, че махали седалките :) Ама то това ми се струва като за напреднали; аз ще заявя категорично, че съм начинаещ!
казано от Atom на 30.10.12, 10:14:
И на мен ми казаха, че махали седалките :) Ама то това ми се струва като за напреднали; аз ще заявя категорично, че съм начинаещ!
Не е толкова страшно без седалка, просто като се умориш намаляш темпото малко и не сядаш.
Такава беше хореографията, Марги :)
30.10.12
11:20
казано от Atom на 30.10.12, 07:16:
А аз имам един въпрос към съфорумците - ходили ли сте на спининг? Как е интензивността? Мисля да посетя един клас, и се опитаха да ме наплашат, че ще е много интензивно и трудно?!
Препоръчвам категорично и без да се замислям. Наистина е важно кой ще ти води заниманието. Спинингът е чудесна тренировка, а ако ти е читав водещия ще се натовариш екстра. Приятничко е - музичка, това-онова... :) Преди 2-3 години почти едно цяло лято ходих и впечатленията ми са страхотни (после започнаха проблемите с дясното коляно и се наложи да се простя с този тип тренировки). Да, седалката може да се маха и тогава става още по-интересно, защото можеш да променяш стойката в много по-широки граници (можеш да изтегляш тялото назад и надолу). Не е страшно да ти махнат седалката, просто не се тормози от мисълта, че не няма къде да поседнеш. :) Има упражнения с гирички по време на въртенето, не се мятай на прекалено тежки в началото - 2 кг пробвай (остави си егото в къщи ;) ) Не го мисли - започвай! :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.10.12 11:26.
казано от Atom на 31.10.12, 09:33:
Благодаря ви за подробните отговори :) (sun) После ще споделя впечатления :)
Дано си попаднала на готин спининг, че аз вчера бях на един който толкова много ме отегчи и разочарова, че загубих всякаква мотивация да тренирам ;)
Рали, чак мотивация да тренирам не загубих, но спинингът не е моята тренировка... Някво такова - постарали се хората, треньорът много надъхващ, добра атмосфера - ама мен лично не ме вдъхнови.
Иначе всички бяха с впечатлението, че правят някаква уникално тежка тренировка (giggle) (giggle) (giggle)
Да, ако се напъне човек - може да се поизпоти и да се поизтощи бая... ама не виждам за кво му е, като може да си пази силите за смислени кондиции :)
Иначееее, аз напоследък не съм писала, ама си тренирам с пудовките, и в обедната почивка - единички набирания с широк успореден хват, и тройки с тесен.
Мнението беше редактирано от Atom на 02.11.12 22:27.
И като ме хвана едно вдъхновениеееееееееееееее аааааааааа :) :) :)
Най-после успешни мъфини, след толкова провалени опити. Според мен имаше някаква мистериозна партида дефектен бакпулвер :D Но да не изпадам в кулинарни паранои - днес ми се получиха и се радвамммм нетърпимо (sun)
Мъфини с черен шоколад и домашно сладко от ягоди. И за разнообразие - без какао в сместа (за първи път от години не сложих) :)
Жалко само, че не ги направих вчера - да разваля фаста на някои от съфорумците, с които пихме кафенце :)
направо си ужасна (devil), а за бакпулвера, май си права и аз претърпях провал в правенето на най-елементарния кекс
04.11.12
14:37
Изглеждат прекрасно,a за бакпулвера потвърждавам и аз :) (но пък явно са си стрували множеството опити) Откровено ме е страх да си направя такова чудо вкъщи (nlick)
Дива, по-ужасна ще съм този уикенд, като направя тирамису (giggle)
Т., защо те е страх? Аз изядох само едно кексченце - то като ги прави човек, и не му се ядат после :)
Тези дни съм на строг бодибилдинг режим - ям по 6-7 пъти :D Като в доброто старо време се събуждам гладнааа. Ще видим колко ще продължи, много е хубаво да се живее с приличен апетит :)
Тази сутрин - тяга-гребане-лицеви опори-тръстъри с пудовките.
казано от Atom на 06.11.12, 08:00:
то като ги прави човек, и не му се ядат после :)
Бряяя каква е таз фантастика мъри?! :D
06.11.12
10:17
казано от Atom на 02.11.12, 22:26:
Иначе всички бяха с впечатлението, че правят някаква уникално тежка тренировка (giggle)
Абе има такова нещо... :D Аз ползвах спининга като кардио-сесия след нармална силова тренировка. Като самостоятелно натоварване... знам ли, въпрос на цели все пак. Мен един час спининг не може да ме ликвидира, но за много хора това е много над нормалната им физическа активност.
казано от Кольо Пияндето на 06.11.12, 10:17:
Иначе всички бяха с впечатлението, че правят някаква уникално тежка тренировка (giggle)
Абе има такова нещо... :D Аз ползвах спининга като кардио-сесия след нармална силова тренировка. Като самостоятелно натоварване... знам ли, въпрос на цели все пак. Мен един час спининг не може да ме ликвидира, но за много хора това е много над нормалната им физическа активност.
Зависи от спининга :) аз съм била на такъв, след който ми е трудно да слеза от колелото, и на който въртенето е най-малкият проблем. Но трудно се намират такива инструктори, от опит се убеждавам.
казано от Кольо Пияндето на 06.11.12, 10:17:
Аз се имам за прилично кондициониран човек (поне във формата, в която бях миналата зима) и час спининг при колегата направо ме сдухваше отвсякъде, след като слезех от колелото краката ми бяха извън всякакъв съзнателен контрол, да не говорим за литрите излята пот. Не че е невъзможно да се комбинира с друга тренировка в един ден, но е въпрос на цели и на възстановяване.
Явно не сте попаднали на инструктор, който знае каква е идеята на заниманието. ;)
казано от gotcha на 06.11.12, 09:54:
Бряяя каква е таз фантастика мъри?! :D
При мен така се получава - самият процес на творчество храни :) (sun)
А относно спининга - дам, не е много добре да генерализираме (за да не ставаме като тези, които твърдят - “на фитнес ми е скучно”). Като цяло, мисля че бях при един от най-изцеждащите треньори в София - не става дума за скатаване или отегчение, а за усещане - не е моята тренировка.
Не е въпрос в спининга, а точнов усещането. Някои не ги кефи да въртят колело, други да плуват, трети да тичат...и всички други които ги кефят предните неща им казват “абе, ти луд ли си”...:))))
Аз не знам кой колко е кондициониран:) 100% Силве не си попаднала на група и инструктор, който да натиска(т) здраво, а и ти да следваш точно указанията(там онова с врътките и съпротивлението)...
Лично аз като съм ходил във Варна на спининг, след сесиите едвам стигах до до съблекалнята.
А до мен един чичко(всъщност много сериозен състезател по колоездене), само се усмихваше и се чудеше защо се напъвам като глист на буца...:)))
Силве сега остава да се качиш на C2R, да изгребеш 1000м. за 3 минути...и да кажеш “баси лесното”...:)
07.11.12
10:59
казано от slavko на 07.11.12, 10:52:
100% процента съм сигурен, че спининга е адската кондиция, че вентилатора е адската трудност и че тия неща въобще не са никакъв комерс булшит :) (rock)
Сашо, че са комерс булшит, така е, особено начина по който, го пропагандират, но си представи, ако нямаш възможност независимо каква да се докоснеш до истинското колоездене и гребане защо да не се докоснеш поне малко по този начин?
Според мен тези “играчки” могат да направя много скандинавци щастливи, примерно :)
07.11.12
11:11
казано от slavko на 07.11.12, 11:04:
200% съм сигурен, че не си гребал на вентилатора:)
Да съм ти споменавал за едни мои родни по съребрена линия - гребци, шампиони неколкократни ? ;)
Да съм ти споменавал, че в Института имахме гребен тренажор на вода и че в Пловдив е единствения Гребен Канал ?
(wave)
казано от gotcha на 07.11.12, 11:09:
Сашо, че са комерс булшит, така е, особено начина по който, го пропагандират, но си представи, ако нямаш възможност независимо каква да се докоснеш до истинското колоездене и гребане защо да не се докоснеш поне малко по този начин?
Според мен тези “играчки” могат да направя много скандинавци щастливи, примерно :)
Да, както и секса с надуваема кукла може да замести секса с красива жена, вибратора да замести мъж и тези неща могат да направят щастливи доста само хора... (puke)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.11.12 11:13.
Не бе бат Сашо, аз искам да кажа, да си се качвал и да си се напъвал!!!
Другото си го спомням и ще те разпитвам още:)
Казвам, че според зависи как ти направят тренировката, ще усетиш и различния ефект.
Едно е да направиш 3х10 кофички.
Друго е да правиш на +25 кг. в супер серия с амнайсе други гадости, нали...:)
07.11.12
11:45
За едно си прав - не съм се напъвал да греба на тренажор за някакво време ;)
Обаче гребането не е само напъване и хамалене, лично съм се интересувал от тоя въпрос. Там има ъгъл на атаката на греблото, загребно движение, ритъм...говоря за академичното гребане(за кану и каяк не съм наясно). И поради тези неща тренажора има малко общо с лодката и греблото. Но американците обичат гръмки изрази и комерс, те да са най-великите и най-отворените...Мисля, че е ясно защо C2R е “марката !” и защо Reebok наливат пари в КФ.
Спинига не е кой знае какво чудо, пак от гребците от родата го знам, аз няма да се кача на такова нещо(че да дам и пари), тук има един, който води спиниг и доста му се носи славата...Много ясно, че яко някоя кифла отиде на спиниг ще и се види мега яко, както и много ясно, че човек, който не е влизал в лодка ако се напъне да гребе на вентилатор ще види зор.
Малко късно отговарям, ама вятър ме вее на бял кон тези дни...
Славкооооуу, аз не казах, че спинингът е нещо лесно - казах, че не ми хареса на мен. И то не защото, не беше изцеждащо (не знам защо всички решихте, че треньорът е бил лигльо и всички сте ходили при някой, който е бил 10 пъти по-хард), а защото не се вдъхнових от този тип тренировка, за да се раздам (аз) на макс. Освен това ми беше антисоциален ден, и ония госпо’ици там с убежденията си, че са най-кондиционираните атлетки в галактиката, само ме отегчиха (giggle) Точно комерс си е отвсякъде, както е писал Сашо.
Аз лично мога да си намеря по-мои начини да се докарвам до състояние “не мога да стигна до съблекалнята” :) Ма нали казват, че от всичко трябвало да се опита в този живот... :D Ще пробвам и гребния транажор - много добре ми звучи, и без това ми е заслабнал гърбът, та ще ми е полезен.
Само трябва да тръгна пак на зала, че сега го карам само на лостове и пудовки :)
Днес общо 10 L-набирания с подхват + 15 надхват (не в серия разбира се).
L-набиранията ще са много приятни с успореден хват :)
Имате ли някакви впечатления от този калций?
14.11.12
11:13
казано от Atom на 14.11.12, 11:10:
Имате ли някакви впечатления от този калций?
Мда, хубав продукт, но дозата трябва да е 3 таблетки. :) Защото и аз си бях изчислявала, че около 900-1000 мг цитрат се развняват на нормална доза калций.
Абе, много приятен нов интерфейс (sun) Много симпатични шрифтове и подредба :)
Вдъхнових се да опиша днешната тренирока :)
4 км крос (тъкмо ми дойде въздухът и задуха леден вятър, а бял дроб на парчета не ми трябва :D)
9 набирания дед-хенг (3,3,1,2) - подхват
4х5 пръсти към лост
...(припкане към къщи :Д)
3х10 лицеви с отлепяне в долно положение
х5 на ръка обръщане+преса @12кг (с дясна ръка - раменна преса, с лява - пуш)
3х10 лицеви с отлепяне
х5 на ръка обръщане+преса @12 (и за двете ръце - пуш преса)
3х10 лицеви с отлепяне
5 интервала 30:10 стойка на ръце (последният ми беше много труден, 10 сек е твърде кратка почивка)
55 мин.
18.11.12
18:24
Сериозна тренировка ;д ... атомна.
Мнението беше редактирано от donsir на 18.11.12 18:27.
Не се подмазвай :D
п.п. Denny ония ден ме обвини в несериозност и сега се опитва да замаже положението .. с ирония (странен метод) :D
Изминалата седмица тренировки със собствено тегло, малко си прецаках китката на едни лицеви опори, понаду се и после мина.
Напоследък - две неща за отбелязване, и двете леко притеснителни (и все пак - съвсем леко, щото биричка все така ми се пие и си пийвам :D ;) )
1. Изобщо не ми се яде месо
2. Изобщо не ми се тренира с пудовките
За това пък - снощи сънувах че правя силово на лост :D И то с лекота :)
Нещо ме човърка отвътре дали ще мога да направя 2-ка на 30 кг военна преса в момента, и през седмицата се надявам да ми остане време да пробвам... (beer)
26.11.12
11:13
2. Изобщо не ми се тренира с пудовките
Внимавай (wait) Да не дойде Торбалан - Милилан да ти ги отмъкне и после ще плачкаш за тренировки с пудовки...така че залавяй се с тях (wait)
Мнението беше редактирано от Мила на 26.11.12 11:23.
:D Aaaa не, мили Милилане! Моето си мое :р (а чуждото е общо (giggle) ) Шегувам се де ::D
Жегна ме, и днес предстои тренировка с пудовките (отпади, напади и тръстъри) + раменни преси от стойка на ръце и странични планкове. Това ми се прави.. Но чакам да ми слегне вечерята - направих си брускети от хляб от лимец - с доматено пюре, синьо сирене и лук :) Това всъщност беше префърцунената част, иначе имаше и създърма и бира, за душата :D
Мнението беше редактирано от Atom на 26.11.12 19:22.
И днес сутринта пудовки (и гири):
- Римска тяга/Гребане
- Изолиращи за трицепс, бицепс.. ала-бала :)
- Стойка на ръце/планк на длани
От известно време започнах да включвам едва ли не на шега изолиращи за ръце; и днес ми направи впечатление, че всъщност дават резултат. Много, ама много си харесвам ръцете и раменете в момента, просто са много релефни и железни на пипане :) А като обиколка 23 см (нестегнато състояние) :) Добре, похвалих се, чао (sun)
п.п. А, да - днес си готвя задушени картофи с масло, броколи и синьо сирене. И вино :D
казано от Atom на 27.11.12, 19:40:
А като обиколка 23 см (нестегнато състояние) :) Добре, похвалих се, чао (sun)
много си скромна и мила :D
Машините на съботното състезание ме мотивираха да се науча да обръщам щанги и да подобря издръжливостта :) Времето ще покаже...
Сутринта тренирах с пудовките и стената :D (хспу-та половинки)
Суплементацията (от сега, та за цял живот) е вит Д (Вигантол) и калций. Понеже в момента съм в safe mode и не ми се даваха пари за добавки, взех си калциев карбонат - кой го знае колко се усвоява.. :)
Така хубаво заваля! По принцип ходя пеша на работа - всеки ден час ходене (по 30 мин на посока) и мисля да продължа така - като се има предвид колко бяха задръстени пътищата днес...
Ядене:
- Спаначена супа с малко сирене и 5-6 жалки крутона, кроасанче
- Толстолоб, ориз с гъби и маслини, 5-6 хапки домашна пица, тъмна бира
Тренировка след час:
1. Преден клек @2х12/Обръщане @2х12 от ниска подложка + преса (ако много натежи, ще е само с едната пудовка, и пресата от стриктна ще стане пуш)
2. Отпади с гиричките/ПолуХСПУ
3. Лицеви опори с отлепяне/Страничен планк
Повторения до отказ, 7 кръга
Edit:
Правих обръщането от земя, щото от подложка с пудовки е невъзможно за координиране :Д
Мнението беше редактирано от Atom на 03.12.12 21:19.