казано от gotcha на 21.11.12, 22:19:
Мю, мяу, бау (blush) ммм имах предвид блога на Джорджо, или пак нещо не съм вчас (giggle)
Пояснявай за кое питаш, ние коментирахме предаването и си помислих, че за него питаш.
GEORGO имаше блог. Няколко блога даже.
Последният беше предимно насочен с тематика към цикличното хранене и различните му протоколи.
Всичко е изтрито. Трябва ми време за да направя нов, но не мога да реша как да изглежда и за какво да пиша.
казано от Miyu на 21.11.12, 22:10:
“Лежиш и отслабваш” “Аз се храня само с хляб” “Ама няма как да не си на пръсти и да не си със сгънати колене с тези обувки, но то е полезно”
“Храниш се със слънчева светлина и визуализираш”
Толкова глупости на едно място скоро не бях чувала.....Милко няма да го коментирам, въпреки че и той се изказа на няколко места пресилено.
А тренерите с 15 годишен стаж, че изглеждат на мумии...
Милко си го знаем, такова му е поведението от край време, но това изобщо не значи, че не е прав. Особено за общата непросветеност!!!
Други биха му опонирали по-сериозно в един такъв формат на дебата...така подбрани събеседниците, не са никакъв дразнител за бай Миле:)
А Кали...си е извадка на 80% от женското съсловие...тя затова е там и затова изглежда така...
22.11.12
10:08
Добре дошъл отново. Ти обичаш да се появяваш, да разпръснеш доза знание и после пак потъваш в информационно затъмнение. :D На какво се дължи това - на моменти нямаш желание да пишеш изобщо или?
Мнението беше редактирано от Yakovliev Y. на 22.11.12 10:08.
казано от Ufighter на 22.11.12, 10:08:
Добре дошъл отново. Ти обичаш да се появяваш, да разпръснеш доза знание и после пак потъваш в информационно затъмнение. :D На какво се дължи това - на моменти нямаш желание да пишеш изобщо или?
Просто характера ми е такъв от как се помня.
Непостоянен съм в целите си и това винаги ме прецаква. Днес вдигам щанги, утре вися по лостовете и никога нищо за дълго. Малкото периоди в които съм бил сериозен в живота си са били много продуктивни. Лошото е че на 37 вече съм изтървал много възможности(например футбола).
Във форума влизам за да видя накъде вървят тенденциите в храненето и тренировките, понеже тук има “всякакви” потребители. На някои им трябва “само малко” за да направят “много” и понякога се чувствам “подтикнат” да споделя нещо което на мен е действало.
Затова пиша само за неща минали през ръцете и стомаха ми. Теория - колкото искаш, но реално приложена теория - много малко.
Хубавото в ББ-тийм е че можеш да се учиш и от грешките на другите. Въобще ако погледнеш форума от различна гл.т. можеш много изводи да направиш за действителни неща. Аз търся това - истината, а не обещания.
Еми ето ти не си постоянен, но пък виждаш нещата как да кажа “отгоре” и имаш обща представа и поглед. Друг е задълбал яко като къртица в дупка и дълбае с най-нечовешкото постоянство на света и наистина има резултати, но с много пот и труд. То не си го избираш това, ама предпочитам да съм като теб, с тая разлика, че аз хем не съм постоянен, хем нямам този поглед на нещата... :D
22.11.12
15:29
казано от GEORGIO на 21.11.12, 16:18:
казано от James Hinks на 21.11.12, 14:36:
казано от GEORGIO на 21.11.12, 12:34:
антипаразитни.
Антипаразитни добавки ?
комбинирани екстракти с антипаразитен и въобще анти-патогенен ефект. Главно присъства Черен орех. Други които търся да участват са - карамфил, бъз, куркума, чесън, пелин. Убедеб съм че 99% от заболяванията се предизвикват от патогени. Търся варианти да съм чист от тях(доколкото е възможно)
Да не си хипохондрик ?
Те за боляванията наистина в по-голямата си част се предизвикват от патогени, но дали е успешно това “предпазване” ? Питам от любопитство, не вярвам да си изложен на сериозна опасност от паразитози и като прочетох “антипаразитни добавки” се сетих за две възможности...Иначе добре подбрани компоненти, но дали имат осезаем и силен превантивен ефект ? Как ги усещаш ?
Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.11.12 15:30.
Хипохондрик? - надявам се не, че си е диагноза!, но определено ме интересува света на микрооргзнизмите и най вече как да не им ставам гостоприемник.
Ефекта е подобрен имунитет. Има един продукт който като го пиех всеки ден ми идваше в повече. Сега го пия само два пъти в седмицата и го понасям много по добре.
Първа тренировка на 22.11.2012
Лег, Тяга - бях много вдървен и извън кондиция. Болката в рамото пречи, но се търпи.
Цял ден фаст и вечерта след тренировка ок 3 часа ядене.
26.11.2012
тренировката беше супер. основно лег и клек
много съм дървен. Определено ще съсредоточа усилията си в лега, а тягата и клека ще са ми асистиращи.
Има ли някъде инфо за регионални състезания по лег.?
До днешна дата понасъбрах тренировки и отговора е един - “дърво”. Не мога да разбера защо ми е толкова трудно. Дали е вярно че 35+ е края на стълбицата ...... не ззнам. Разбирам само че повече ме мързи, по трудно се мотивирам и по трудно тренирам.
Впечатление ми прави поведението на тялото ми при клек. Много сковано! В момента клякам само с 80кг и изпитвам адски затруднения с формата на изпълнение. Тежеста е определно лека за мен(винаги съм стартирал прекъсванията си досега със 100кг), но не мога да клякам достатъчно дълбоко. Когато се изправям имам много експлозивна сила и даже губя равновесие, но определено съм много скован, а разтягам ли разтягам и подготвям за по добър обхват. Отдавам проблема на недостатъчно разтегнат прасец, особено от миналогодишаната контузия и малук ханш( 90см). Така при кофти прасец явно няма как да стане качествен клек. Ама защо преди не беше така............?????
казано от GEORGIO на 14.12.12, 09:57:
... Не мога да разбера защо ми е толкова трудно. Дали е вярно че 35+ е края на стълбицата ...... не ззнам.
Не. На 41 г продължавам да си подобрявам постиженията.
Дали е лесно? Не. Ако беше лесно, всеки щеше да го прави.
Разбирам само че повече ме мързи, по трудно се мотивирам и по трудно тренирам.
Тук не мога да ти помогна. Никога не съм имал проблем с мотивацията. По-скоро обратното - трудно се удържам да не се хвърлям да вдигам света, щото с напредването на възрастта става все по-важно да усетиш границата.
Впечатление ми прави поведението на тялото ми при клек. Много сковано! В момента клякам само с 80кг и изпитвам адски затруднения с формата на изпълнение. Тежеста е определно лека за мен(винаги съм стартирал прекъсванията си досега със 100кг), но не мога да клякам достатъчно дълбоко. Когато се изправям имам много експлозивна сила и даже губя равновесие, но определено съм много скован, а разтягам ли разтягам и подготвям за по добър обхват. Отдавам проблема на недостатъчно разтегнат прасец, особено от миналогодишаната контузия и малук ханш( 90см). Така при кофти прасец явно няма как да стане качествен клек. Ама защо преди не беше така............?????
Върти клековете (заден, преден, овърхед), може да помогне. Имам периоди, в които един или два от типовете клек са ми “неудобни”, съответно наблягам на останалите. След време нещата си идват по местата.
ммм, да това беше добра идея за клека. Ще мина малко на преден, тогава клякам по дълбоко. Мерси!
14.12.12
11:14
Възрастта е ама много удобно оправдание за мързела и липсата на желание за живот..
На 35 в никакъв случай не слизаш от стълбицата,виж след 55 може би да ,макар да познавам ярки примери за противното.
Проблема е по-скоро психологически ,с течение на годините човек се размеква от удобния начин на живот и постепенно се превръща в мекотело с причудлива измъдена структура...
‘’.хубавото на пущинака е че осигурява независимост,каквато с нищо не може да се замени
и която е напълно невъзможна в цивилизования свят
тя произтича от това че дивите места разкриват поле за действие или по-точно направо изискват действие
тази независимост се купува с необходимостта да се грижиш сам за себе си и да разчиташ всъщност
само на себе си
човек трябва здраво да напряга мускулите си и да закали сърцето си за да се справи с всичко,трябва да бъде безкрайно взискателен към себе си
живота в пустошта не търпи хитруване и не може да се замени с някакъв обичаен стереотип
и е така съвършено демократичен и важат съвсем други норми
човек има такава стойност и е зачитан до толкова доколкото издържи борбата с дивата природа
той няма никаква помощ нито съветници
той може да понесе толкова свобода и независимост колкото му достигат силите да остане господар на положението
и има свобода и независимост до толкова ,доколкото е готов да полага усилия и да рискува
да се пребориш с дивата пустош означава на първо място да се прбориш сам със себе си и да игнорираш непрекъснато желанието си за удобство и комфорт....’‘
това е цитат от една любима моя книга ,някой може и да са я чели ..поздрави и успех с мотивацията..
doni, този цитат е много показателен, но как да го приложиш в “дивата цивилизована действителност”. Стреса на съвременния живот в “града” е много по различен и по “тежък” от този в “пущинака”. Аз затова практикувам ЦХ и тренирам нетипично, понеже търся “адаптация” към настоящата “агресивна” среда в която живея. Един мой голям приятел(в монета на 48 и всички в залата го респектират заради функционалната му форма), цитирам думите му: Жоре, след 35 всичко върви надолу! Ясно е че самия той е пример на “запазване” и дори прогрес, но всичко става по трудно. Данчо Йовчев и той така каза преди последната олимпиада. Аз съм в момента на 37, но започнах да “усещам” затруднения, които не бяха характерни преди 35. На 32 при тегло 75 кг дърпах 200 тяга, 160клек 125лег и правех 1х116 лицеви(пълни цели със заключване на лактите). Сега като почна лицеви и на 30 тата имам чувството, че ще пукна.
Психика ли е това или физика?
Много як цитат :)
Според мен има различни хора и те различно реагират на стрес с прогресирането на възрастта. Някой по-късно съзряват (така наречените Late Bloomers - въперки, че примерите за тях са от сферата на аеробните спортове и изкуството, сигурен съм, че има примери и за по-силовите спортове ), друго рано-рано стигат пик и изгарят...
Въпрос на запазване на хормоналния баланс е, и запазване на цялостната “младост”, така да се каже...със сигурност някога ще дойде спада :)
14.12.12
11:57
Разбира се че може да се приложи в някаква степен и в дивата цивилизация па било и просто като подход към проблемите си да го използваш пак е нещо.
Ся за Данчо Йовчев и след 35 еди какво си може да водим дълга полемика...ама не е добре човек сам да си слага бариери има хора на 50 и нещо с твоите постижения на 32 ..мен да ти кажа мн пъти са ме засрамвали разни пенсий с мотивация и дух независимо в каква насока...
14.12.12
12:07
GEORGIO, според мен трябва да смениш малко подхода при тренриовките. Мини в другата крайност - маообемно, свежо, тежко и често трениране за около месец - два и ще си с тонус и енергия като на момченце ;)
doni, моите резулати бяха “слаби”. Но в моя случай бяха “добри”, понеже костната ми структура, предшестващите заболявания и други фактори не биха ми позволили да ги постигна ако тренирах “неправилно”. Имам изградени принципи на трениране, благодарение най вече на опита ми от проби и грешки. Просто новото което се получава при мен е това чувство на “неспособност” да върна “бързо” старата си кондиция. Затова коментирам проблема с хора които са в добра кондиция макар и на 35+ години. Почти всички споделят че е “по -трудно”, но никой не може да обясни “защо” или поне аз не разбирам?! МОята цел е да прескоча това “защо” и да продължа, ама явно искам твърде много!
14.12.12
13:34
35+
Отчетливо усещам разликата във възстановяването след по-тежко натоварване и във времето за излекуване на контузии. Психичният аспект също има значение.
14.12.12
13:38
Да , с течение на годините мнооого по-трудно си връщаш формата след мързелуване и моят съвет е не спирай .
Винаги има време знам че го знаеш.Аз съм на 41 и тренирам от дете като последните десетина години нямам паузи повече от за 10 дена и то само ако пътувам.
Преди като бях млад ,като се контузех /а аз се контузвам много, чуплив съм/ спирах да тренирам докато не се оправя.
Сега колкото и нещо да ме боли знам ,че винаги мога да правя нещо ,дори куцайки и подскачайки на един крак примерно.
Спра ли става много по- зле... та така
Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 14.12.12 13:42.
Привет на всички!
Забелязвам интересни ефекти от тренировките ми и начина на хранене. Много трудно овладявам храненето. Изпитвам постоянна нужда от калории и протеин. Зпазването на постоянно тегло е наистина ангажиращо и изисква голям самоконтрол. Теглото ми постоянно варира в рамките на 79-83кг. Мазнините по корема падат, но понякога правя водна задръжка като се наблъскам с боклучави въглени. За сметка на това пък ставам по силен когато съм в залата. Тренирам с леки тежести, а развивам повече мускулна маса. Въобще започнах ревизия на много мои разбирания.
Интересни наблюдения... но дай пак :)
Ставаш по-силен, заради гадните въглени ли?
Ставаш по-силен пък тренираш с леки тежести?
Качваш мускулна маса с леки тежести и много повторения?
Сори, но са ми интересни постовете ти, сигурно, защото намирам доста общи неща в храненето най-малкото, а и до някъде и възраста (blush) но понякога не успявам да ти хвана мисълта :D
19.12.12
13:12
казано от GEORGIO на 19.12.12, 12:47:
Мазнините по корема падат, но понякога правя водна задръжка като се наблъскам с боклучави въглени. За сметка на това пък ставам по силен когато съм в залата.
Абсолютно нормално. Особено ако по принцип се храниш НВД ориентирано.
казано от GEORGIO на 19.12.12, 12:47:
Тренирам с леки тежести, а развивам повече мускулна маса.
Също абсолютно нормално, особено ако по принцип тренираш по-силово ориентирано.
казано от Von Suthaus на 14.12.12, 13:34:
35+
Отчетливо усещам разликата във възстановяването след по-тежко натоварване и във времето за излекуване на контузии. Психичният аспект също има значение.
Ела да видиш как е на 43 да стартираш :D
19.12.12
13:41
Килата, килата друг проблем на годинките/поне при мен/...като млад исках да съм тежък и изяждах света
Сега пък ми е трудно свалянето/искам да свалям/ поограничавам се чат пат в яденето и си седя 92-3 не е като да не тренирам де- бягам, правя кръгови ,чат пат спаринги в движение е съм, не водя застоял живот в никакъв случай.Мисля ако спра и ми остане само яденето и пиенето и 120 ще стана гаранция,може и 130.
По едно време се бях вманиачил да съм лек и за да поддържам около 80 кила бягах много километри пресечен терен/по равно не мога да тичам тъпо ми е/, играех десетки рундове борба, бокс, висях по лостове и ядях сигурно по-малко от катерица.Всичко това изискваше много ограничения/само пиенето май не съм спирал/.Та като че ли с течение на времето метаболизма се променя става по-икономичен ли и аз не знам , но лесно се качва .Говорил съм и с други атлети на възраст и при тях е така ...Поздрави
Моята супер серия:
34кг дъмбел x 2-4 повторения за упражнение.
Tutkish get up L/R hand + Clean &press; two hands + Clean&press; L/R hand + Renegade rows + Напади + Клекове дълбоки(дъмбели горе)+ Клекове(дъмбели долу) + Прасци преси L/R
Всичко на един дъх. Много ме кефи! Накрая едвам дишам, но пък съм супер напомпен!
14.02.13
08:43
казано от doni dimitrov на 19.12.12, 13:41:
Килата, килата друг проблем на годинките/поне при мен/...като млад исках да съм тежък и изяждах света
Сега пък ми е трудно свалянето/искам да свалям/ поограничавам се чат пат в яденето и си седя 92-3 не е като да не тренирам де- бягам, правя кръгови ,чат пат спаринги в движение е съм, не водя застоял живот в никакъв случай.Мисля ако спра и ми остане само яденето и пиенето и 120 ще стана гаранция,може и 130.
По едно време се бях вманиачил да съм лек и за да поддържам около 80 кила бягах много километри пресечен терен/по равно не мога да тичам тъпо ми е/, играех десетки рундове борба, бокс, висях по лостове и ядях сигурно по-малко от катерица.Всичко това изискваше много ограничения/само пиенето май не съм спирал/.Та като че ли с течение на времето метаболизма се променя става по-икономичен ли и аз не знам , но лесно се качва .Говорил съм и с други атлети на възраст и при тях е така ...Поздрави
Прецакани митохондрии (периода когато си “изяждал света”) + прецакана лептинова чувствителност (причините може да са доста) = влошени хормони (най-общо - по-бавен метаболизъм), по-малко енергия, по-бавно възстановяване, лесно качване на мазнини.
Марине: Митохондриите са просто “печки”. Прецакването им не зависи от тяханат функция а какво гориво им даваш. Последователността в която разглеждаш проблема, както и Круз е отвътре-навън. От биохимия към физиология и хранене. Проблема е в това че възникват куп допълнителни въпроси “ако”? Например ако митохондриите не работят добре, ако лептина е кофти, ако общо казано метаболизма е по бавен, защо ако инжектираме тироксин на същия човек, митохондриите му ще се развъртят на маск(зависи от дозата).
В примера на Дони, аз лично забелязвам проблем като “Всичко това изискваше много ограничения/само пиенето май не съм спирал/.” Сигурен съм, че не е “само” пиенето, но и яденето. Така пак стигаме до основния принцип на калорийния баланс + допълнителните фактори(алкохол).
Та по отношение на възрастта като фактор - колкото е по млад човек толкова е метаболитно по успешен. Това има своето биохимично обяснение, но стартовия проблем е по скоро прецакани не “органели”, а органи - като основен пример - добрия стар черен дроб.
Затова тайната на фастинга и на ЦХ е стимулирането детоксикацията на ЧД, а оттам ЧД подава добро гориво - митохондриите си бачкат както му е реда. Кофти ЧД, кофти метаболизъм. Изглежда се получава износване. Както ставите се износват от прекомерна и неправилна употреба, така и ЧД се износва. Лошото е обаче, че не е в играта само ЧД, а почти всичко. Когато човек е млад използва на макс тялото си и така го износва.
Мен винаги ме е вълнувал въпроса за брзата възвращаемост на формата. Това не може да стане, понеже човек се износва с времето. Вярно е че противоречи на генетичната ни обезпеченост за вечност, но фактите са ясни. Идва един момент когато не става.
Тук е ролята на правилното трениране(например с тежести) и правилното ханене - например Цх. Тези методи(външни стимули) поддържат физиолгията и биохимията на организма по дълго време, но не означават компенсиране на вече износените системи на тялото.
14.02.13
11:12
То е ясно ,че нещата са доста по-комплексни от това, което съм написал. За черния дроб съм съгласен. Определено от него зависи страшно много метаболизма на човека! Аз просто давам идея, не поставям окончателна диагноза. Не съм всеки ден с човека, за да определя по-точно от къде е проблема. А за “печките”, определено има значение какво гориш в тях, за това как ще работят. Това е моето мнение.
1.Някой да знае случайно от колко суровина (пресен червен, лют пипер) се получава сух. Например колко сух е равен на пресен.?
2. Има ли някъде в момента в БГ да се продава червен лют пипер, червени люти чушки или камби? Пресни, не сушени! Купувам! Трябват ми около 5кг.
20.02.13
20:24
Тениса на маса е натоварващ, не се учудвай :)
20.02.13
20:31
казано от инж. Марин Маринов на 14.02.13, 11:12:
То е ясно ,че нещата са доста по-комплексни от това, което съм написал. За черния дроб съм съгласен. Определено от него зависи страшно много метаболизма на човека! Аз просто давам идея, не поставям окончателна диагноза. Не съм всеки ден с човека, за да определя по-точно от къде е проблема. А за “печките”, определено има значение какво гориш в тях, за това как ще работят. Това е моето мнение.
Една отказна тренировка и митохондриите са изгорени....
Понеже ми писаха няколко човека, искам да поясня че съм слаб в ИТ областта и си прецаках всичко в профилите на гугъл. Така се наложи да закрия всичко вкл и блоговете си.
Понеже писането на блог за мен е предизвикателство от гл т на време и подбор на конкретна информация на този етап събирам всичкото инфо разпръснато из хардовете и ще се опиртам да понапиша нещо.
Една вметка: Блоговете ми досега бяха Лични. Писането в бб-тийм също е просто моя личен коментар, а не експертно мнение.
04.03.13
15:41
Защо не си пишеш тренировките подробно ?
За редовното да не говорим...:D
Доста хора има какво да научат от теб ;)
James: НЯмам какво да описвам поради простата причина че не тренирам целенасочено. Единствено поддържам кондиция с два дъмбела, силови, наб ирания, преси на стена и колелце. Наблягам на стечинга(много съм дървен). Само да видя накъде ще отиде шампионската лига и а аверите ми почваме интензивен футбол. Така че тази година до към октомври ще съм активен в любимия си спорт - Футбол. Цх ще ме поддържа лек, енергийно обезпечен на макс и ще мога на воля да пия бира и да ям пица или пържени картофи!
04.03.13
19:33
Аз също не тренирам целенасочено ;)
Различния поглед към силовата винаги е от полза...за тези, които знаят как да извличат информация :)
Лично за мен е любопитно как тренираш защото имаш сходни постижения с мои познати.
04.03.13
21:25
казано от инж. Марин Маринов на 14.02.13, 08:43:
казано от doni dimitrov на 19.12.12, 13:41:
По едно време се бях вманиачил да съм лек и за да поддържам около 80 кила бягах много километри пресечен терен/по равно не мога да тичам тъпо ми е/, играех десетки рундове борба, бокс, висях по лостове и ядях сигурно по-малко от катерица.Всичко това изискваше много ограничения/само пиенето май не съм спирал/.Та като че ли с течение на времето метаболизма се променя става по-икономичен ли и аз не знам , но лесно се качва .Говорил съм и с други атлети на възраст и при тях е така ...ПоздравиПрецакани митохондрии (периода когато си “изяждал света”) + прецакана лептинова чувствителност (причините може да са доста) = влошени хормони (най-общо - по-бавен метаболизъм), по-малко енергия, по-бавно възстановяване, лесно качване на мазнини.
Кой е казал че не съм във форма бе,даже съм в много добра и възстановяване и всичко ...и сега ако съм 95 кила съм си подвижен и се чувствам страхотно бе, какви митохондрии.... по лесно се качва мускулна маса за това говоря, то тлъст се става лесно и на 25години.
Проблемите са ми от хронични травми от бойните спортове..цял живот хобито са ми бойни спортове бокс, борба, бушидо каквото се сетиш .Та всичко това го поддържам с по-малко храна ..което е супер , е пия и пуша което не е добре, ама...
Много превъзнасяте разни диети и изследвания като че трябва да си завършил биохимия за да се храниш..дивото прасе или мечката нищо не знаят за митохондрии вервай ми..всъщност проблема ни е че живеем като бройлери в цивилизования ни свят /не че е лошо/ и ни мързи ама яко ......я мини педесетина километра пресечен терен без да ядеш и после искам да видя дали ще пробираш въглени или мазно или нещо друго не няма да пробираш ще се натъпчеш до пръсване и всичко ще се усвои на 100 процента вервай ми .Мога и още да пиша но не ми се занимава ...Поздрави
Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 04.03.13 21:27.