25.11.12
21:23
Случва се да ме попитат защо все още играя... от къде намирам желание и сили...
Ето къде е отговорът - в тази емоция:
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.11.12 21:24.
казано от Кольо Пияндето на 19.09.12, 10:02:
Много се чудя дали да продължавам да водя дневника си... реално схемата е еднотипна - както на храненето, така и на тренировките.
Не ни изоставяй, де :( (nhappy2)
04.12.12
16:03
казано от Kath на 04.12.12, 15:39:
Не ни изоставяй, де :( (nhappy2)
Колко малко му трябва на човек, Кате... :)
4 декември 2012
Закуска - 6 яйца, 100 g сирене, малко масло и малко бита сметана
Обяд - 300 g свински врат на тиган, 130 g грах и 50 g сурови бадеми
Вечеря - 300 g свински врат на тиган, 130 g грах
Преди лягане - 200 g извара, 200 g цедено кисело мляко и 50 g сурови бадеми
Капването на малко течна сметана в бърканите яйца им придава допълнителен чар според мен. :)
Здрав съм... горе-долу. :) Полека-лека отшумява възпалението на левия ахилес, което лекувах в движение (без да спирам да тренирам). Тази събота на загрявката на мача стъпах на криво с десния крак. Резултат - лека болка в глезена сутрин, вероятно съм подръпнал някоя връзка там. Легендарното ми дясно коляно за момента слушка и се държи прилично. То не останаха здрави крака вече. :) Тренирам по график, но напоследък елиминирам втория фитнес седмично от програмата, защото често ми се събира повече умора... а и понякога добавяме допълнителна тренировка по волейбол. Тонусът като цяло е много добър, физически се справям безпроблемно и възстановявам доста прилично.
04.12.12
16:17
Хм, “забавно” - при мен от баскетбола - именно проблеми с дясното коляно и ляв глезен вкл. ахилес - може бе защото левият крак поема малко повече натоварване при отскок, а десният, освен че е по-късият, поема малко повече при приземяване!?
Каква е схемата за лекуване на ахилеса, ако не е лекарска тайна? :)
04.12.12
16:38
казано от Von Suthaus на 04.12.12, 16:17:
Хм, “забавно” - при мен от баскетбола - именно проблеми с дясното коляно и ляв глезен вкл. ахилес - може бе защото левият крак поема малко повече натоварване при отскок, а десният, освен че е по-късият, поема малко повече при приземяване!?
Възможно е да има аналогия, но все пак техниката на отскачането в двата спорта е достатъчно различно, за да мога да кажа, че причините за проблемите са едни и същи. :)
казано от Von Suthaus на 04.12.12, 16:17:
Каква е схемата за лекуване на ахилеса, ако не е лекарска тайна? :)
А... лекарска тайна... няма такова нещо.
Работих в няколко направления:
- приемах нестероидни противовъзпалителни средства
- поставяха ми кинезиолента на ахилеса
- направих 10 процедури физиотерапия (йонофореза и ултразвук)
- строго контролиран тренировъчен процес
Имаше период, в който участвах в тренировките при строги ограничения на движението в краката и без да скачам. Постепенно започнах да включвам отскоци, като доста време ги броях (нещо, което се оказа много екзотично за мен). :) Травмите в ахилеса без изключение са тежки и като правило - много упорити. Все още не мога да разчитам на този крак напълно (около месец и половина след като възникна контузията), но тренирам на нормални обороти и не броя отскоци вече. :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.12.12 16:45.
04.12.12
16:49
И в баскетбола има предостатъчно отскок от два крака - с и без засилка, въпреки, че е по-различно. Даже според избрания стил на игра някои играчи доста по-рядко отскачат с три крачки и от един крак. Но, да, аз посочих съвпадението повече като любопитен факт.
И аз се мъча с ахилесите от лятото, пълна досада - щеше да е чудно да са измислили най-после вълшебното хапче :D
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 04.12.12 16:50.
04.12.12
16:55
казано от Von Suthaus на 04.12.12, 16:49:
И аз се мъча с ахилесите от лятото, пълна досада - щеше да е чудно да са измислили най-после вълшебното хапче :D
Ако разбереш нещо за това хапче - дай жокер, че аз съм като стара жигула вече - едно оправям, друго се разваля! :D
Преди доста години направих отново възпаление на ахилес, но на десния крак и положението беше много по-тежко. Когато започнах да го лекувам лекарите се учудиха как е възможно да не съм успял да го скъсам... късмет явно. Случи се заради некадърността и безхаберието на един човек, който се смята за треньор по волейбол. Както и да е... но възстановявах няколко месеца и измина близо година преди да достигна нивото на натоварване на краката преди травмата.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.12.12 16:56.
06.12.12
00:16
Честит имен ден, адаш! ;) Жив и здрав и много успехи - на волейболното поле и в личните дела ;) Наздраве ;)
Честит Имен Ден !
Бъди жив и здрав,много щастлив,както в личен,така и в професионален план (party)
И не з******й дневника :D
06.12.12
09:09
Честит имен ден (sun) !
06.12.12
10:30
Чести Имен Ден !
да си оправдаеш прякора днес :D
06.12.12
14:23
Адаш,честит имен ден.Да си жив и здрав.Благодаря ти за помощта,която ми оказваш било то с хранене,тренировки,суплементи и т.н.Да трупаш успехи навсякъде,но най-вече на работното място и във волейбола.Поздрави на семейството.
Честит празник!
С пожелания за упоритост - за да следваш мечтите си,
смелост - за да ги отстояваш,
търпение - за да ги постигнеш и любов,
която да дава смисъл на всичко това.(sun)
06.12.12
20:39
Ми... хайде първо манджата:
6 декември 2012
Закуска - 6 яйца, 100 g сирене, малко масло
Обяд - котлет от акула на скара (3 едри парчета), малко задушени картофи и 50 g сурови бадеми
Вечеря - 1/2 лефер на скара (и той едричък), малко задушени картофи, купичка плодова салата (ягоди, вишни, банан, ананас и киви) с 2 чаени лъжички заквасена сметана, голяма шепа сурови орехи и 30-40 g натурален шоколад (70%-ов Lindt)
Храната днес - мощна като количество, но и общо взето прилична като качество. Котлетите от акула се оказаха великолепен избор - никакви кости, много вкусно чисто месце. Леферът също беше много добър. Абе нещо не харесвам речните риби, все на тиня ми избиват като вкус. Плодовата салата на вечеря стана шедьовър след като прибавих сметанката. Повечко от необходимото е храната, но не смятам да навлизам в драми по този случай... ;)
Тренировка нямам. Съблазних се от фитнес, но в крайна сметка реших, че няма нужда в момента. Здрави крака не останаха, няма полза от проблеми и в горната част...
Искам и да споделя колко ми е приятно от добрите думи и пожелания, които отправихте към мен днес... В такива моменти се чувствам специален и много щастлив, сериозна заслуга за което има BB-Team. Радвам се, че съм част от компанията, за мен това е и чест! Благодаря Ви и продължаваме заедно напред!
(party)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.12.12 20:44.
07.12.12
13:48
7 декември 2012
Закуска - 6 яйца, 100 g сирене, малко масло
Обяд - 300 g свински врат на тиган, 130 g червен боб, 50 g сурови бадеми и малко шам-фъстък
[тренировка]
Вечеря - 300 g свински врат на тиган, 130 g червен боб
Тренировка - волейбол (ще я опиша на кратко довечера).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.12.12 17:20.
10.12.12
10:14
Телеграфно за уикенда - странна смесица между читава и не особено читава храна. :) В събота надвечер джънкосах стабилно с пица, но пък беше заедно с допълнителни количества сирене, суджук и доста макадамия. В останалото време от почивните дни - май като се замисля съм карал на класиката - свински вратни и сурови бадеми. И извара вечер де... :) В събота сутрин направих едно чудесно фитнесче на гладно, много добре се получи - сложих доста по-сериозни тежести от обичайните за мен в този период. В неделя надвечер играх 2 часа тенис на маса.
10 декември 2012
Закуска - 6 яйца, 100 g сирене, малко масло и малко сметана
Обяд - 300 g свински врат на тиган, 130 g червен боб, 50 g сурови бадеми
[тренировка]
Вечеря - 300 g свински врат на тиган, 130 g червен боб
Преди лягане - 200 g извара, 200 g цедено кисело мляко, малко сметана и 50 g сурови бадеми
Като гледам... храната е абсолютно идентична с тази от петък, но това за мен не е никакъв проблем. :) Тонус - екстра. Очаквах порядъчна мускулна треска след необичайно по-тежките щанги в събота, но се оказва доста по-лека. Тренирах добре, но в края на тренировката загубих фокус.
P.S. В неделя бях на кафе с Деско и Карфичето в Конфети... пих само кафе с мляко.
Записвам си го като чист подвиг! (sun)
P.P.S. Извара, цедено кисело мляко и сметана било нещо много вкусно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.12.12 22:57.
11.12.12
11:34
11 декември 2012
Закуска - 6 яйца, 150 g сирене и малко масло
Обяд - 300 g свински врат на тиган, 130 g грах и 50 g сурови бадеми
Вечеря - 300 g свински врат на тиган, 130 g грах
Преди лягане - 200 g извара, 200 g цедено кисело мляко и 70-80 g сурови бадеми
Имах планове за фитнес днес, но уредихме контролен мач в четвъртък със Славия и е по-добре да почивам. Следващият почивен ден ще ми е другият вторник, а ще се получат три поредни тренировъчни дни преди официалния ни мач в събота.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.12.12 18:47.
12.12.12
09:25
12 декември 2012
Закуска - 6 яйца, 120-130 g сирене и малко масло
Обяд - 300 g свински врат на тиган, 140 g царевица, 50 g сурови бадеми
[тренировка]
Вечеря - 300 g свински врат на тиган, 140 g царевица
Друго си е човек да поспи 10 часа през нощта! :) В първия момент едва отворих очи, но се разсъних за броени секунди. Тонус - екстра, батериите - заредени. Готов съм за тренировка днес, четири поредни дни ще се занимавам само с волейбол.
13.12.12
10:30
13 декември 2012
Закуска - 6 яйца, 100-120 g сирене и малко масло
Обяд - 300 g свински врат на тиган, 140 g грах, 50 g сурови бадеми
По никое време - 50-100 g печени фъстъци
[тренировка]
Вечеря - 300 g свински врат на тиган, 140 g грах
Снощи тренировката не беше тежка, както и се очакваше. Днес - контролно мачле със Славия в тяхната зала. Единственото, което със сигурност ме притеснява, е температурата в залата им... от всичко най-мразя да играя в ледени зали. Не е човешко това. Никакви проблеми с тонуса.
P.S. Следобед лоши хора донесоха прясно изпечени фъстъчки (още горещи) и ръчичката на батко се приплъзна ле-е-екинко към чинийката... (giggle)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.12.12 16:18.
14.12.12
09:59
14 декември 2012
Обяд - 300 g свински врат на тиган, 140 g зрял боб, 50 g сурови бадеми, шепа фъстъци
[тренировка]
Вечеря - 300 g свински врат на тиган, 140 g зрял боб
Преди лягане - 200 g извара, 200 g цедено кисело мляко, 100 g сурови бадеми + 100 g кашкавал
Снощи контролната среща завърши при резултат 2:1 за Славия (предварително се бяхме разбрали да играем 3 гейма, независимо от резултата). Всъщност по-важното беше да си изпробваме нашите игрови идеи, а резултатът от срещата е без значение. Горе-долу добре се получи. Голям студ в залата, абсурдно е да се играе при такива условия. Няма загряване, ръцете ми се нацепиха. Чак след средата на втория гейм се постоплих и приближих към работно състояние. Реално почти през цялото време играх в Safe mode с ясната идея да не направя някой сакатлък, че време за още контузии нямам никакво. Както и да е... днес тренираме, а погледът ми е фиксиран върху утрешния мач.
След тренировка - голям глад... та нагребах втори път от бадемчетата и резнах малко кашкавалче :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.12.12 23:12.
21.12.12
09:34
21 декември 2012
По никое време - няколко парти-хапки (филе, кашкавал и маслинка), шепа печени ядки (кашу и лешник)
Обяд - 300 g свински врат на тиган, 140 g зрял боб, 50 g сурови бадеми и 50 g шоколад
[тренировка]
Вечеря - 300 g свински врат на тиган, 140 g зрял боб
Преди лягане - 200 g извара, 200 g цедено кисело мляко, 50 g сурови бадеми
Пак се отнесох и не съм писал, но и няма нищо особено де... В последните дни нещо ме гони глад, та съм пипнал храната малко, но допълнителните количества са само от читави неща (като се замисля основно повече месо и сурови ядки, тук-там кашкавалче и сиренце). За днес това е основата на храната, ако прибавя нещо ще го допълня и тук.
Коледни почерпушки преди обяд! :)
Утре ми е последния мач за този полусезон - единственият в София.
Зала Икономист (бившата Бонсист), от 18:00 часа. Заповядайте, за мен ще е чест!
Иначе днешното настроение изглежда така (тази песен не се слуша тихо!):
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.12.12 12:54.
27.12.12
15:18
Започнах да стягам хаповете за след празниците... Сдобих се с витамини, мисля, че от тях трябва да се започва. За следващите 3 месеца ще разчитам на комбинацията OrangeTriad (Controlled Labs) + Vit-Min 100 (Now Foods). Все още обмислям дали да ги пия заедно (т.е. да ги редувам през 2-3 дни) или да изпия първо единия продукт и после другия. Ще допълвам с още малко витамин С и D.
Мисля да пия прилични дози ВСАА и това да ми е...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.12.12 15:20.
27.12.12
21:16
казано от Кольо Пияндето на 27.12.12, 15:18:
Започнах да стягам хаповете за след празниците...
Химик :D
28.12.12
09:39
казано от Владимир Караиванов на 27.12.12, 21:16:
Химик :D
Айде сега - тежки думи в края на годината! (sun)
Размишлявам си над възможните варианти за суплементация. Рибеното масло отпада от плановете ми за сега. Истината е в бета аланина, но честно казано се уморих да се занимавам с него. Не съм се отказал от варианти с креатин. В интерес на истината още от миналата година зяпам по инозин, но все на намирам смелост да го пробвам. Може би не е лошо да прибавя магнезий.
04.01.13
16:15
Ами... оформих идеята за суплементацията вече.
Нищо сложно и революционно няма да правя, не е и необходимо.
Ето за какво става дума:
(1) Мултивитамини
Controlled Labs OrangeTriad
Now Foods Vit-Min 100
(2) Самостоятелни витамини (допълнително)
Now Foods Vitamin C (500 mg)
Now Foods Vitamin D-3 (1000 IU)
(3) Билки
Now Foods Rhodiola
(4) Аминокиселини
Pure Nutrition BCAA Blast
Bulk Powders Leucine
Всъщност малкият ми експеримент ще бъде какво ще е влиянието на завишени дози левцин към стандартните ВСАА. Приемането на добавките ще бъде стандартно. Мултивитамините ще ги редувам, както правя напоследък - 3 дни Vit-Min 100 + 2 дни OrangeTriad. Всеки ден ще добавям 500 mg витамин С и 3000 IU витамин D-3. Родиолата - 1 g дневно, половината на обяд, другата половина на вечеря (което се пада след тренировка). Аминокиселините ще приемам по време на тренировка - 3 дози BCAA Blast + 5 g левцин (което прави общо 11 g левцин, 3 g изолевцин и 3 g валин).
Голямата тайна, обаче, е друга - нямам никакво намерение да пестя свинското и бадемите! ;)
Кольо, усещаш ли някакво реално антистресово действие от родиолата? Наканил съм се да си взимам, че определено в един много близък момент ще ми изпуши главата. :)
04.01.13
22:40
казано от Boby_ на 04.01.13, 18:59:
Кольо, усещаш ли някакво реално антистресово действие от родиолата? Наканил съм се да си взимам, че определено в един много близък момент ще ми изпуши главата. :)
Ми... зависи какво разбираш като антистресово действие и какво очакваш. С родиола покривам времето, което ми е най-тежко натоварено физически - състезателните периоди. Тогава пътуваме, тренираме, играем мачове (в които никога не е ясно какво ще трябва да вложа като усилия и концентрация, съответно - трябва ми възможният максимум), всичко ми е разграфено по дни и часове за седмици напред. Времето ми за почивка е близо до разумния минимум, нямам право на лоша кондиция. Отделно ходя на работа, естествено, което сравнително често ми се отразява върху психическото натоварване. Та в такива периоди пия родиола. Резултатите - по-лесно понасям натоварване от всякакъв вид, поддържам по-лесно по-добър тонус, възстановявам по-ефективно. Разбира се при условие, че не правя глупости с храната и почивката.
04.01.13
23:19
Пробвай. :) Една опаковка на Now стига за 30 дни. При мен родиолата сработва след около 1 седмица до към 10 дни от началото на приема. Не съм я приемал за периоди над 60 дни.
08.01.13
19:21
Я да си нахвърлям акцентите от днешния фитнес, че да имам ориентир от къде започвам годината. (muscle) ;)
Това са само последните две работни серии от всяко упражнение (т.е. реално по-тежките моменти).
(1) Повдигане на щанга от полулег - 6 повторения с 90 kg и 4 повторения със 100 kg
в суперсерия с гребане с дъмбел - две серии по 6 повторения с 33 kg-ов дъмбел
(2) Повдигане на щанга от обратен наклон - 6 повторения с 90 kg и 4 повторения със 100 kg
в суперсерия с набиране (по 5 повторения в серия, широк надхват, собствено тегло)
(3) Флайс с дъмбели - две серии по 8 повторения с 25 kg-ови дъмбели
в суперсерия с набиране (по 5 повторения в серия, тесен успореден хват, собствено тегло)
Правих и разни други дребни гимнастики - V-преса с 6 kg-ово дъмбелченце в ръце, туистове с лост (сложих му 5 kg-ов диск, колкото да не е съвсем празен), няколко серии разгъване на скрипец за трицепс и накрая подърпах малко ластик (рамената работиха основно там). Можех на набиранията да сложа някое и друго килце отгоре като допълнение на собствените ми телеса, но реших да не се правя на по-голям мъж, от колкото всъщност съм. Снощи на тренировка доста време хвърляхме медицински топки и имаше вероятност да премайсторя нещо в гърбината.
Като цяло - доволен. Мога още, имам резерви. По лежанките мога да сложа още мъничко, 4 повторения със 100 kg ги правя в добро темпо и без помощ. Ще направя още 3-4 по-тежки силови тренировки и после отново ще дам приоритет на основния си спорт. Да е живот и здраве - от април нататък ще се напъваме с тежестите... за морето, естествено... (sun) 8-)
08.01.13
19:57
Като типичен плажен билдър не се сдържах и си направих класическа снимка като такъв... (makeup)
Пиянденце, ти си станал истински Марий Никифоров (Мария, не се обиждай, не е с лошо, само се шегувкам ;) ) :D :D :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 08.01.13 23:04.
08.01.13
23:09
И точно като кифлите дето се снимат в кенефа (банята), и Колето показва демо версията, а реалността е много по-плачевна :D :D :D