05.12.12
23:11
Вторник, 04.12.2012г.
Хранене:
09.30 - Баничка
12.30 - Хек, пържени картофи, зеле и моркови, домати, хляб
18.30 - Идеалка, мандарина, протеин с мляко
21.30 - Спагети с кайма,
22.30 - шоколадов мус, мандарини
Напитки:
3в1 х2
вино около 200грама
Добавки:
Протеин х30гр
Дайли вит на Пуре х1
Витамин Ц 1х0,5мг
Витамин Е 2х0,2мг
Магнезий 1х200UI
Омега 3 х2
Тренировка :
Няма
Бележки:
Ден за почивка много ми бяха умалели рамената... Вечерта мачкане и масажи... Намалят ми добавките затова съм намалил магнезия свършва... Ще поръчвам другата седмица и така. Смятам да взема Магнезий и някакви БЦА и Омега... засега само това...
05.12.12
23:27
Сряда, 05.12.2012г.
Хранене:
07.00 - Мед с тахан
09.30 - Баничка, мит с кренвирш
12.30 - Принцеси с кайма и кашкавал
18.00 - Протеин
20.30 - Банан, мляко Протеин
22.00 - 3 яйца, сланина, биренка, домат, хляб, вино
Напитки:
3в1 х2
вино около 200грама
Добавки:
Протеин х50гр
Дайли вит на Пуре х1
Витамин Ц 1х0,5мг
Витамин Е 2х0,2мг
Магнезий 1х200UI
Омега 3 х2
Тренировка :
18.50 - 19.50 - animal (щангистка)
1. 10мин. колело
2. загрявка и активации
3. Обръщане: 5х1@65
4. Клек над глава (ОХС): 5х1@70
5. Раменна преса: 5х1@60
6. Изхвърляне: 2х1@40 3х1@45
7. Обръщане изтласкване: 3х1@65
8. Обръщане: 3@50
- разтягане
Бележки:
Ден за щанги... Малко ми бяха още схванати рамената. Затова тежестите са малко по-малки. Приятна тренировка. Тежкото беше на ОХС след 3тата 1чка започна да тежи на китките. Изхвърлянето на 40 леко на 45 добре но никаква техника. Обръщане изтласкане хамалската. На обръщането пробвах щангиското. 65кг ми тежат не съм свикнал по този начин. Имам клип там ще напиша повече...
05.12.12
23:39
Опити на 65кг.
И малко от мен:
1. Тежко ми е за тази техника. И едновременно ми е леко вдъгам я повече отколкото ми трябва
2. Не влизам хубаво под щангата...
3. Страх ме от щангата.
4. Някак не я хващам хубаво...
Абе крива е чудя се да намаля малко на 60 примерно и се сцепя от обръщане...
Редакция: След клипа пак обръщам и ми се приплъзна щангата и понеже нямам гъвкавост влезна между ръцете ми и ми одра бицепсите и падна на дясното бедро та сега и двете са сини :)
Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 05.12.12 23:43.
1. Тежко ми е за тази техника. И едновременно ми е леко вдъгам я повече отколкото ми трябва
Защо от такава височина?! Дигай от земя, да усетиш какво се случва, има време и за поставки.
2. Не влизам хубаво под щангата...
Ти я хващаш на полуклек, не мисля, че дори опитваш да влизаш :)
3. Страх ме от щангата.
Голям проблем, преодолей го. Щангата е част от тялото ти ПОСТОЯННО.
4. Някак не я хващам хубаво...
Тоест?
Абе крива е чудя се да намаля малко на 60 примерно и се сцепя от обръщане...
Редакция: След клипа пак обръщам и ми се приплъзна щангата и понеже нямам гъвкавост влезна между ръцете ми и ми одра бицепсите и падна на дясното бедро та сега и двете са сини
Синините ще те съпътстват, докато не ти се оправи техниката, това е съвсем нормално.
Ако се сцепиш на обръщане на 60 кила, значи на 65 ще можеш да се сцепваш също.
Но разбирам какво имаш предвид - на 60 кила ти е леко и обръщаш на бицаги, с увеличаването на тежестта обаче бицагите, освен ако не са мега мощни, започват да дават заден, е, тогава идва моментът с техниката.
Достигнах до извода, че докато не ми стане супер тежко, и аз играя, както ми е удобно, започне ли да ме смазва обаче и да ми е трудно да я издърпам ( от 70 нагоре) става забава.
И да - бавен си, просто си сложи в главата думата МООООООЩНО, реви, ръмжи, напъвай, но движението трябва да става - “Так-так”
Мнението беше редактирано от Блажка на 06.12.12 09:26.
Никъф експерт не съм, но втория опит не е хич лош за силово обръщане, подчертавам силово, и верно леки са му за това ги дърпа повече от колкото трябва и му се разваля техниката, както каза Еси пробвай с по-тежко. Ти спокойно можеш и масъл клийн да избацаш така :)
И аз за обръщането :) След игрите някъде четох въпрос към Рич Фронинг как е направил щангистките си упражнения толкова перфектни и той казва “с правене, много правене, без големи кг”. Също така не помня кой беше (пак от топ състезателите) разправяше- аз 2 години се пънкам да обръщам/изхвърлям с някакви кг и не смея да сваля по 5-10кг, че разбираш ли голям слабак ще стана/изглеждам... и като минаха 2години и гледам някакво момче обръща като щангист след 3месеца в залата и осъзнах че аз за тези 2години 6 месеца да бях правил само с лоста сега да съм на двойни кг като работна тежест. Мисля че масова грешка на всички по едно време е, че се приемаме за прекалено напреднали”
При мен стана същото. Много дълго не можех да се науча да обръщам с удар в бедрата, взех да правя в кръг с много повторения с по 30-40на кг и станаха работите.
Бъргнър казва на всяко обръщане след като я засечеш (където и да е) да си доклякваш както ти правиш (защото проблемът да я поемеш долу бил че за силове много си разчекваш краката), но започни разножката като ново упражнение без да го сравняваш с никое друго за кг и повторения. И само мисли за лактите, толкова бързо върти че да направиш аркада на въздуха.
Всичко е емпирично тествано по моите ловни полета :)
Успех
казано от jalokin на 06.12.12, 10:12:
И аз за обръщането :)
При мен стана същото. Много дълго не можех да се науча да обръщам с удар в бедрата, взех да правя в кръг с много повторения с по 30-40на кг и станаха работите.
Честно не мога да го повярвам това, че от много правене си схванал техниката.
Колко ти е макса и ЛТ?
Ако може клип.
Иначе елитните корсфитъри да си говорят, каквото си искат, повечето е булшит, малките тайни си ги пазят за себе си, или просто пазят името Корсфит, защото от него изкарват пари.
Ако си признаят, че когато се готвят за игрите ходят да тренират при лекоатлети, тежкоатлети, гимнастици, стронгмени и т.н., цялата идея за корсфит ще пропадне ;)
06.12.12
14:16
От няколко дни се каня да ти пиша и да те поздравя за доброто представяне в събота.
Винаги съм уважавал хора, които дават максимума от себе си и се борят до край.
Явно успяваш да заразиш и другите, защото залата те подкрепяше и аплодираше.
казано от Блага на 06.12.12, 10:43:
Честно не мога да го повярвам това, че от много правене си схванал техниката.
Колко ти е макса и ЛТ?
Ако може клип.
Това, както се казва си е твоя работа.
Аз първо написах какво правят хората по света (по техни думи), после какво е било при мен и при обкръжението ми. Не виждам каква ти е идеята на всеки пост да ми задаваш подобни “предизвикателства”- предния път трябваше да правя някви предни клекове на твоите кг, сега някви клипове. Вероятно си забелязала, че не съм от пишещата част на форума, но понеже имах удоволствието да се запозная с Маринчо на състезанието и му се накефих какво куче е, реших да му пиша (белким пък има нещо читаво в думите ми). Четох някъде, че тренираш от 1,2години и вероятно откриваш много неща. Аз много съм се сблъсквал и с калпави треньори/съотборници/тренировки, и с “шампиони”. Едно време в дао-то върлуваше мнението, че точно шампионите най-много бой ядат на улицата. Отново лично аз съм тренирал с европейски шампион, който не можеше (не разбираше достатъчно нещата) за да ги обяснява така че ти да разбереш за какво става дума. Много често просто се повтарят неща чути от едно-времешните треньори (щом нещо е работило преди и при тях, значи пак ще работи- но не винаги обаче). Затова щом тези неща са работили за мен при подобна ситуация има логика да работят и при него. Нещата с времето се уталожват и “черно-белите” ситуации значително намаляват.
И все пак ще отговоря да не излиза че ме е срам, страх или се мишкосвам- прав от вис съм обръщал на 95кг 3х5 в кръг с 10на упр. С разножка съм правил най-много 1ци на 90кг отново в кръг. Лично тегло не съм минавал повече от 82кг по това време мисля.
Дотук де, с клипове няма да се занимавам.
... аз съм тренирал и с Тоди- на мен лично не е като да ми каза товари щангата, защото с много правене няма да стане. Поне аз не съм разбрал така посланията...
казано от Блага на 06.12.12, 10:43:
Иначе елитните корсфитъри да си говорят, каквото си искат, повечето е булшит, малките тайни си ги пазят за себе си, или просто пазят името Корсфит, защото от него изкарват пари.
Ако си признаят, че когато се готвят за игрите ходят да тренират при лекоатлети, тежкоатлети, гимнастици, стронгмени и т.н., цялата идея за корсфит ще пропадне ;)
В това отношение малко като футболна драма става- едни вярват че зобат, други че не зобат, че казват нещата и са си яки, че крият, кой ги готви... Преди 5,6 години народа си правеше Фран и Хелън и нещата бяха много просто.
И в крайна сметка всеки си избира на кого да вярва и кого да слуша- аз разножката на изхвърляне си я оправих от клип на Бърглър, а тази на обръщане (поне започнах да я оправям) след мейл на Сашо Върбанов.
А защо да пропадне идеята- нали КФ е тежки многоставни упражнения изпълнени при висок интензитет. След това ти вече ги смесвай както сметнеш за добре.
Изобщо не съм мислела да се заяждам, но понеже тук много се акцентира на ‘стаж’-а в залата, да ти кажа, че моя е година и 2 месеца, със щанги тренирам от 1 година, специално вдигане на тежести - 6 месеца.
Именно защото знам, че си идвал в залата и знам какви впечатления си оставил у моите познати и приятели там, нямаше как да не те засека на съвета, който даде на Марин.
Аз също не бих се намесила в дневника на Марин, ако не ми е поискал на лично съобщение мнението.
И прочитайки твоята,с извинение, глупост, нямаше как да не реагирам.
Стига с това сравнение на кросфит вдигане на тежести с Вдигане на тежести.
Може би един на 100 кросфитъри има някаква техника на олимпийски лифтове.
Оттук-нататък сам си прави изводите.
Личното ми мненние е, че си доста ‘облъчен’ и досега не съм си го променила. (handshake)
Мнението беше редактирано от Блажка на 06.12.12 18:02.
казано от Блага на 06.12.12, 17:56:
Именно защото знам, че си идвал в залата и знам какви впечатления си оставил у моите познати и приятели там, нямаше как да не те засека на съвета, който даде на Марин.
Виж това е интересно. На състезанието никой от твоята зала не реагира като да ме познава... и какви са тези впечатления ако не е тайна?
казано от Блага на 06.12.12, 17:56:
Личното ми мненние е, че си доста ‘облъчен’ и досега не съм си го променила. (handshake)
Радвам се, че чувствата са взаимни.
Ти писа, че си тренирал с Тоди, доколкото знам е от нашата зала :D, но впечатления не са ми споделяни от нея.
Не ти е товарила щангата, защото явно си тренирал един път ;)
Другата причина да не товари щангите е, защото техниката е под всяква критика.
Мен и до ден днешен ме кара от 70 кила да свалям до лост, като нещо не и харесва.
И да, впечатленията ще ги разбереш, ако тренираш в нашата зала, както и комплексите :D
Уффф, Марински сори, ама ме е избило на простотия, заминавам за Смоооляяяян, че ме чака агънцитуууу 8-)
Мнението беше редактирано от Блажка на 06.12.12 19:31.
06.12.12
21:55
Да честитя първо имения ден на Никилой. Както и на всички Честит имен ден и да си носите името със здраве!
Недейте ми си извинява никой не цапа... Само дето колкото повече чета толкова повече си мисля че това обръщане няма да го науча...
Владо мерси! Радвам се че съм оставил хубави впечатления при теб. Но наистина можех да дам още от мен си. Всичко от себе си даде примерно Илия и Славко... Аз просто бях притеснен и повече гледах да не се изложа. Но наистина се радвам че имаше хора които ме подкрепяха(не очаквах - може би само Ванката :* ).
П.с. после ще опиша и тренировката от днес.
06.12.12
23:09
Четвъртък, 06.12.2012г.
Хранене:
08.00 - шоколадови бонбони 4,5 (много Николаевци)
09.30 - Парче пица
13.20 - Свиснак пържила, салата боб, зеле, вино
18.10 - Протеин
21.20 - Банан, мляко Протеин
22.30 - 3 яйца, сланина, домат, хляб, вино
11.30 - Шоколадов мус, кайсии от компот
Напитки:
3в1 х1
вино около 400грама
Добавки:
Протеин х50гр
Дайли вит на Пуре х1
Витамин Ц 1х0,5мг
Витамин Е 2х0,2мг
Магнезий 1х200UI
Омега 3 х2
Тренировка :
19.10 - 20.30 - animal
1. 10мин. колело
2. загрявка и активации
5 кръга от:
3.1. Преден клек: 3@80, 3@85, 3@90, 3@90, 3@85
3.2. Обръщане изтласкване: 2@70, 3@65, 3@65, 3@65, 3@55 (силово)
3.3. Изхвърляне: 3@45, 3@45, 3@45, 3@45, 3@45
3.4. Преса: 3@55, 3@55, 3@55, 3@55, 3@55
3.5. Тесен лег: 3@80, 3@70, 3@70, 3@70, 3@70
3.6. Кофички: 2@45, 4@25, 3@25, 3@25, 3@25
3.7. Лежанка: 3@80, 3@80, 3@80, 3@80, 1@80
3.8. Набиране с надхват: 4@25, 3@25, 3@25, 3@25, 3@25
3.9. Набиране с подхват: 3@25, 3@25, 3@25, 3@25, 3@25
3.10. Мъртва тяга: 3@115(малки дискове), 3@130, 3@130, 3@130, 3@110
3.11. Скокове: 10, 10, 10, 10, 10
- разтягане
Бележки:
На обяд малко вино и бая ми се приспа следобед. Като цяло три поредни ставам в 6.30 и умората се усеща. Тренировката се получи добре. Клека 3 ките на 90 ми тежаха бая. Обръщането и изтласкването за 3 ка ми удря много кръста затова е с 65кг. Изхвърлянето е зле технически, но 45 кг са ми ок. Лежанката бая ми тежеше и то широката, но не съм я правил отдавна . На набиранията лимитиращ ми беше хвата - заболяха ме мазолите и едвам държах лоста за набиране. По късно малко масажи с топчето и така...
Редакция: Бях забравил едното набиране....
Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 07.12.12 20:17.
казано от Блага на 06.12.12, 19:29:
На философстване нямаме равни. Аз аргументирано какво имах да казввам го казах, изказванията за настъпването на теократично равновесие оставям на другите- ясно ми е че съм в дълбока заблуда за всичко, което правя и знам само трябва да изчакам 70 до 150години и всичко ще излезе на бял свят.
Със здраве.
казано от Марин Маринов на 06.12.12, 21:55:
Мерси, брат.
И само да ти кажа че точно за 1 тренировка си хванал обръщането, после само трябва да го работиш, както досега съвестно се раздаваш в другите тренировки. В Пловдив има много хора дето ги разбират тези неща, привикай някой за помощ.
07.12.12
12:37
казано от Блага на 06.12.12, 19:29:
Мен и до ден днешен ме кара от 70 кила да свалям до лост, като нещо не и харесва.
Трудно се учат оли-та без треньор, само на визуализации...
Другото е да се снимаш и гледаш всеки опит...да сравняваш, коентираш с по-технични вдигачи и т.н.
Блага има всеки ден и нощ понякога:) човек като Тодка до себе си...
Това е все едно да идваш да бягаш и скачаш с мен, ми много ясно че ще ти се подобрят по-бързо нещата, отколкото да практикуваш взеизвестното ю-тубно онлайн обучение.
Такива ми ти работи:)
Блажке, опитай се да помагаш докрай на чиляците, а не да им обясняваш колко са неправи и криви. Помисли ти какво беше февруари месец и каква щеше да бъдеш ако не беше срещнала Тодка, Сашо, д-р Стаматов и много други.
Ники е печен и доста неща е научил и изстрадал върху собствената си гърбина. Уважавай ги тия неща, колкото и да ти звучат...’непрофесионално’.
Сашо Животното, да уточня:)
Че ако беше малък Сашко, щеше да си вече на световното по трибой с 4 медала...поне...:))))
Да, те на световното са кръстосали крак и ни чакат да им вземем медалите хо хо хо :D
Сети се за Федосиенко дето не 59 кляка 290 и пак си постни поста :D
Мнението беше редактирано от Madboy на 07.12.12 13:50.
Сигурен съм, че ти знаеш как да направиш Блага шампион, поне в няколко спорта...та затова:)
Аз пък забелязвам,че теоретическия напредък на Блага,изпреварва с много практическия :D
Мнението беше редактирано от Jikata на 07.12.12 14:11.
Абе и практически дръпна, заеби Жика...do or die ще обърне 90кг. Добре, че е Тодка там да я озапти:)
Ааа не, мерси :D
Няма смисъл сам да си създавам конкуренция :P за сега ви оставям да се мъчите, тя Блага си има треньор .
Иначе Марин се представи много добре, както той каза - направи си максовете от тренировките, което е най-важното.
Мнението беше редактирано от Madboy на 07.12.12 14:15.
казано от slavko на 07.12.12, 14:12:
Абе и практически дръпна, заеби Жика...do or die ще обърне 90кг. Добре, че е Тодка там да я озапти:)
Това никой не го го оспорва :) така си е,но:
Може би един на 100 кросфитъри има някаква техника на олимпийски лифтове.
Това ако го е чула от Тодорка,си връщам думите назад :D
07.12.12
14:40
казано от Madboy на 07.12.12, 14:12:
Иначе Марин се представи много добре, както той каза - направи си максовете от тренировките, което е най-важното.
На OHS можеше да сложи още 10 кг на последния опит, но нейсе...
Като цяло Марин не го мислете, техника на щанги аз няма как да му покажа, щото не я знам, но знам кой може да му я покаже и къде да го намеря. Димитър Стойков, залата по Вдигане на тежести на Спортното Училище - хем е близо, хем човека е голям треньор.
Пък и той си тренира за кеф все пак :) Не е като Блага с амбиции за Олимпиадата :D :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.12.12 15:23.
08.12.12
20:31
Петък, 07.12.2012г.
Хранене:
07.10 - Кисело мляко с мюсли, кисело мляко с протеин
12.30 - 2 Принцеси с шунка и кашкавал,
19.30 - Баница със сметана
21.20 - Тиквено семе, чай
23.30 - Портокал
Напитки:
3в1 х2
чай х2
Добавки:
Дайли вит на Пуре х1
Витамин Ц 1х0,5мг
Витамин Е 2х0,2мг
Магнезий 1х200UI
Тренировка :
Няма
Бележки:
Трябваше да правя кондиция. Но понеже имах пак проблеми с колата. Разправях се по сервизи. Измръзнах... После пътувах и реших да я оставя за утре. Смятах да почивам събота, но то сега пак е същото. Вечерта лягане по късно. Гледане на филмчета и ТВ....
Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 08.12.12 20:37.
09.12.12
13:50
Събота, 08.12.2012г.
Хранене:
10.20 - Кроасана Смаки, банан, 2 мандарни
13.10 - Пилешка супа, пиле по боянски, вино, хляб, млeчна салата, руска салата
16.30 - Банан
18.00 - Протеин
20.00 - Сом, зеле и моркови, хляб, вино
21.30 - Тиквено семе
24.00 - Портокал
Напитки:
3в1 х2
чай х0,5л.
Добавки:
Протеин х25гр
Хтенд х2
Дайли вит на Пуре х2
Витамин Ц 2х0,5мг
Витамин Е 2х0,2мг
Тренировка :
18.20 - 19.00 - animal (Кондиция)
1. Скокове на въже 10 мин - макс 80 в серия (постояно спъване)
2. Суинг с БГ торбата - 35
3. Бърпита за 1 мин с отлепяне в долно положение - 20бр.
4. Суинг с БГ торбата - 26
5. 100 бърпита за време - 7.55мин. (в началото с отлепяне на ръцете)
6. Набирания за една минута - 25 (с три малки прекъсвания)
7. Набирания за 3 минути. - 12+8+5+5+5+5+40бр. няколко отказа, стана ми гадно а вънка беше бая студено
Бележки:
Сутринта разтягах горната част. Раменете ми нещо са умалели. Вечерта кондицийка. На скоковете много зле постоянно спъване, имаше моменти и 10 не можех да направя. Пак скасих въжето за 5път и май още ми е дълго. Бая съм си нисък.
Суинговете доста не удобни с БГ тобата е трудно. Бърбитата за 1 мин никакъв проблем добра скорост малко се пързалях че си ги правих в нас на топло на ламината. 100 бърбита е тука беше голяма драма до 30 няма проблем. Даже с отляпяне на ръцете в долно положение. Но после започнаха да ме болят рамената изпотих се и взех да се пързалям с почивки до 8сем минути. Набиранията също драма станал съм по-тежък вече съм 68 килограма и се усеща. Качил съм само в горната част на тялото... Прилагам даже няколко снимки, който казва че бицепсите не растат като не ги тренираш да си гледа работата. Имам чувство че съм налял килограми само на бицаги, рамене, трапец и гръб. Като киборг съм не мога се почеша по-гърба... :)
П.С. Снимките са 1ч. след тренировката. Не можех си мръдна ръцете толкова се бяха издули рамената и трапеца. Добре че душа ме отпусна...
Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 09.12.12 23:06.
Да, Жика, това са на Тоди впечатленията.
За нея кросфитърите са маняци на тема - Как да бъдем по-криви и да се контузваме по-лесно.
Не че нещо, ама на Битката на машините имаше доста потенциални самоубийци, което според мен е ужасно опасно.
Както и да е - Славко, в случая ставаше въпрос за неправилен съвет.
Това е.
И Сашо-Животното, аз мисля, че нямам времето да се подготвя за Олимпиадата, но виж, ти ми го повтаряш всеки ден, това ме надъхва, твоята вяра в мен.
Благодаря ти, че те има :*
09.12.12
23:05
Неделя, 09.12.2012г.
Хранене:
10.20 - Мед с тахан, банан, мандарина
13.10 - Пилешка супа, пиле с картофи, хляб, млечна салата
16.30 - Шоколадова вафла
17.30 - Протеин с мяко
20.20 - Протеин с мляко
22.00 - Пиле с картофи, руска салата, люти чушки, хляб, вино
Напитки:
3в1 х2
чай х0,5л.
Добавки:
Протеин х50гр
Хтенд х2
Дайли вит на Пуре х1
Витамин Ц 2х0,5мг
Витамин Е 2х0,2мг
Тренировка :
18.20 - 19.10 - animal (Щангистка)
1. 10 мин. колело
2. Разтягане и актовации
3. Обръщане: 4х3@60
4. Преден клек: 4х3@85
5. Преса: 2х3@60
6. Обръщане изтласкване: 2х3@70
7. Изхвърляне: 2х3@45
8. Тяга: 1@120, 2х3@125
9. Клек над глава 3х3@70
10. Разтягане
Бележки:
От няколко дена ме хвана хрема и ми тече носа. Вчера вечерта капнах малко клей бая реване имаше след това. Днеска мускулна треска през целия ден. Бая ме боли гърба. Не знам като направя голяма бройка набиране и после ме удря отстрани на бицепса при лакътя. Трудно си изпъвам ръката. Това вече всеки път е така. Сигурно не ги правя правилни. Днеска добра тренировка. Добре се раздвъжих. Абе тренер трудно смятам килограмите с тия проценти малко на преценка праскам... :D… По надолу и клипове ще сложа... Като папарак съм станал...
09.12.12
23:16
Тягата свежи 3ки.
- Тръгвам малко с кръста на горе.
Преден клек пак свежи 3ки. Гледах да ги правя максимално експлозивни, но съм леко бавен.
09.12.12
23:30
Изхвърлянето взе да ми стават леки 45кг. Но ще пробвам повече като посвикна малко.
Военната преса 3х60кг. Първата серия леки втората бая повече тежаха.
Обръщането - малко са ми леки, но пък са тежки за обръщане на ръце. Смятам че са идеалните килограми за заучаване на техниката. Не я пускам директно на рамената това забелязвам.
Блага ще се радвам да чуя твоя коментар...
Абе аз да се изфукам с тениската затова тия клипове. Не наистина от толкова контузени напоследък реших да снимам техниката на някой от нещата които правя. Предполагам ако има брутални кривини все някой ще каже. Иначе според си я бива, но винаги е добре да чуеш няколко мнения. За изхвърлянето и обръщането е ясно че не я бива. :)
Въпрос: С какво ти помага този колан? Особено на изхвърлянето повече пречи.
1. Изхвърляне - тазът е долу, много си нависоко, слагам ти снимка на началната позиция, опънати ръце, но не в напрежение.
И издърпваш нагоре, след което чукваш с таза и прибираш към себе си щангата, същевременно с което влизаш.
Твоята бяга напред и ти бягаш да я гониш.
2. Обръщане - добре е според мен, почни да падаш в разножка, а иначе като я хващаш подклек, клекни още малко под нея, да ти стане по-лесно, прекалено високо я държиш.
Бързината на движението идва от тежестта, ако са 100 кила трябва да дърпаш мооощно, иначе няма да стане, почни да правиш щангистки тяги, за да усетиш тежестта. Сега всичко е леко, каквото и да сложиш.
Виж 80 кила вече си тежат ( на мен) и ако не дръпна МООООЩНО и не съм бърза с лактите - загубена кауза.
Мнението беше редактирано от Блажка на 10.12.12 09:55.
казано от Марин Маринов на 09.12.12, 13:50:
... Като киборг съм не мога се почеша по-гърба... :)
Сега поне съм сигурен, че аз съм киборг :)
Марине,
Малко дървен си на някои движения, но ако няма про щангист да ти показва, не е чак такава болка за умиране. Просто от тук нататък много повторения му е майката. С времето тялото ще намери пътя на най-малкото съпротивление, което в повечето случаи е оптималната за теб техника. Снимай се, гледай клипчета, сравнявай.
10.12.12
21:38
казано от Блага на 10.12.12, 07:56:
Въпрос: С какво ти помага този колан? Особено на изхвърлянето повече пречи.
Не, знам по принцип не слагам. Тоя път ме опъваше кръста и за всеки случай. Запрвил съм да го махна за изхвърлянето.
1. Изхвърляне - тазът е долу, много си нависоко, слагам ти снимка на началната позиция, опънати ръце, но не в напрежение.
И издърпваш нагоре, след което чукваш с таза и прибираш към себе си щангата, същевременно с което влизаш.
Твоята бяга напред и ти бягаш да я гониш.
Ще се опитам, но ми рудно нямам гъвкавостта за тая стойка от клипа. Чукването ми е трудно, чуквам с бедрата че ми май голям пакета. :)... Шубе ми е
2. Обръщане - добре е според мен, почни да падаш в разножка, а иначе като я хващаш подклек, клекни още малко под нея, да ти стане по-лесно, прекалено високо я държиш.
Искам, но забравям. Размножка - означа да клекна нали? Как я държа високо малко не ми ясно. Претесняваме че не мога да я пускам директно на рамента има едно междинно преминавано. Трябва да го обработя....
Бързината на движението идва от тежестта, ако са 100 кила трябва да дърпаш мооощно, иначе няма да стане, почни да правиш щангистки тяги, за да усетиш тежестта. Сега всичко е леко, каквото и да сложиш.
Абе тия щангистки тяги много ме притесняват че ще ударят кръста заради пулсацията, но ще се пробва...
Ще съгласувам с тренера и ще измислим нещо по-нататък... :) Мерси за включването... Ще се постарая пък каквото стане
П.С. Вик надявам се да имаш предвид че съм дървен на обръщането и изхвърлянето за другото ще се обидя. :D… И аз така се усещам наистина съм леко по дървен затова казах че се чувтвам като киборг. Но съм качил килограми толкова не съм бил никога на това го и отдавам...
Като правя подклек ще ти пусна клип.
Просто няма позиция, в която си изправен, както си ти ( в щангисткото обръщане), или си в разножка ( клек с разтворени крака настрани голямо обяснение :D) или си в полуклек.
11.12.12
09:31
Понеделник, 10.12.2012г.
Хранене:
08.30 - Калцоне
12.30 - Шишчета с гарнитура
18.30 - Мандарини, протеин
20.40 - Шейк - Протеин с мляко, банан
22.20 - Пиле с картофи, млячна салата, люти чушки, хляб, вино, чесънче :), мандарина
Напитки:
3в1 х2
Добавки:
Протеин х50гр
Хтенд х2
Дайли вит на Пуре х1
Витамин Ц 2х0,5мг
Витамин Е 2х0,2мг
Омега х2
Тренировка :
19.40 - 20.20 - animal (Кондиция)
1. 10 мин. колело
2. Суинг с 32кг: 27бр. (Още 3 и влизам в 30+ :D)
3. T2B: 22
4. Американски подкоци (скачах там някакси): 26
5. Преса от стойка на ръце (ХСПУ): 12
6. Набиране надхват стриктни: 15
7. Кофички: 25
8. Набиране: 12
9. Бърби: 22 (до задъхване)
10. Скачане на скорост (до падане на скороста)
- разтягане
Бележки:
Тренировката я пиша раздвижване. Въпреки че тренировки които има само макс бройка са ми най-тежки. Винаги ми прилошава. На тая добутах до бърбитата без почивка и без проблеми. Но след бърбитата ми трябваше около минута да се съвзема за да започна скоковете. След сковете 3, 4 минути не знаех къде съм. След това ми се потренира още но се отказах че бая тренировки ми се събраха. Малко опити за везна и около 5-10 минути разтягане основно на рамената и седалището. На прибиране от залата ме брободи на няколко пъти задното бедро точно където разтегнах на Б... на машините. Но като влезнах на топло даже забравих. Вечерта масажиране с топче роторните маншони и трапеца... Вечерта нещо не успях да спя... Свърши ми магнезия...
казано от Марин Маринов на 10.12.12, 21:38:
...
П.С. Вик надявам се да имаш предвид че съм дървен на обръщането и изхвърлянето за другото ще се обидя. :D… И аз така се усещам наистина съм леко по дървен затова казах че се чувтвам като киборг. Но съм качил килограми толкова не съм бил никога на това го и отдавам...
По-голямата маса не означава непременно вдървяване.
А и “дървен” за мъж е далеч по-добре в някои аспекти от твърде гъвкав ;)
Гъвкав, мобилен, разтегнат...все понятия, за които вече има статии майна и можеш да зачетеш.
Вчера зяпахме с Марги един много добър мини филм за Ани Торисдотир-безапелационната победителна на Игрите. Тя е бивша гимнастичка. Доста говореше за мобилност и обхват на движение и т.н. Най-общо, мога да ти кажа, че не трябва да си овър-мобилнат:) Трябва да си достатъчно “мобилен” и “разтегнат” и това ти е една сериозан превенция от контузии. Същата Ани ходи по два пъти на йога на седмица, има си треньор по гимнастика, щанги и т.н.
Не ти казвам, да се разчекнеп като Жан Клод в “Кикбоксъорът”, казвам ти да се разтягаш и работиш върху мобилността ти, като ти гарантирам, че това ще ти осигурни един по-добър комфорт в комплексните движения.
И нещо от опита ми...
“Дървен” шангист не съм виждал....както и “недървен” трибоец...или може би с изключение на един-вече световен шампион и рекордьор!