То не е за казване : ) В кратце бях на рожден ден в един клуб- към това дето пиех отделно имаше шотове- щот нали на рожденник не се отказва и нещата отидоха в други измерения. Имам правило принципно- не пия цветни неща, ама го наруших и днеска кротувам :D А накрая не знам как се получи останах сам, като се прибирах видях едни как се помляха на руски паметник.
Най-хубавото днес е, че има свинска супа и хапнах. Киви малко също. Мръвките малко по-късно- те са в сметана и топено сирене и черно пиперче- ще пекна и 2 филийки хляб. Бе живота не е толко гаденс може би щото от месеци не съм почивал в неделя и ми е странно. Обичам неделите- най-готиния ден от седмицата- всички са едни сдухани тогава и мрънкат, че са на работа утре или даскало, а по улиците има по-малко хора. Разписах се нещо- иначе после ролерче едно друго леки неща.
ПП Вчера усетих, как правя една глупост, като правя лег- вероятно е системна и автоматизирана грешка. Вземам щангата и раменете ми остават нагоре- тоест явно правя движението на вземането и с частимчна повдигане на раменете и седят така- малоумно го описах ама толкоз.
Ванка, шарен колко да е шарен. Става ми сладко или оставят гаден послевкус тия неща. Иначе ако е цветно е- вино, ракия, ром, коняк и бира.
Марина, винаги си глася куките, така че да не са ми ниско или високо. Това вчера го забелязах случайно на вработването, както казах и горе явно е лош навик и просто не съм го усетил- иначе събирам плешките уж.
казано от Miyu на 16.12.12, 15:42:
Самите лопатки трябва да прибират рамената на пейката. :)
Анджак
казано от Miyu на 16.12.12, 15:42:
Самите лопатки трябва да прибират рамената на пейката. :)
Описвате ми съвсем различно движение :D Сега придобивам още по-ясна представа,колко ми е калпава лежанката :/
Бойко и при мен го има този момент с раменете,точно същата работа. . .
Те за тва ли рамената толкова го отнасят до сега !? :)
Мнението беше редактирано от Jikata на 16.12.12 15:50.
Ще се сетите.. :D
Рамената падат на пейката (прибрани от лопатките) и не мърдат в нито едно положение.
Но тази техника е, ако целта е да се бута повече.
Еми явно да- пак бая бой са отнесли... то при мен техниката на лега е под секва критика- на тягата и клека по-бива. внимавам повече и така.
ЕДИТ
Марина, целта е 100 кила, така че да.
Мнението беше редактирано от Бойко на 16.12.12 15:56.
казано от Miyu на 16.12.12, 15:53:
Ще се сетите.. :D
Рамената падат на пейката (прибрани от лопатките) и не мърдат в нито едно положение.Но тази техника е, ако целта е да се бута повече.
Учителю,научи ме (sweat)
Ето тук са показали,как вдигам аз :D За грешните става въпрос хахах !
Всъщност колкото по настрани са ти лактите,толкова повече участват гърдите,колкото повече приближаваш лактите към тялото =>намалява участието на гърдите.
Кое е правилно е относително,има хора които дигат силово с лактите встрани и нямат проблеми,други пък си чупят рамената така..
Аз мисля,че е до заучаване и адаптиране на сухожилията.
Винтаге, така ни учиха в “мускули и фитнес” и бая хора знам с преебани рамене от този вид “културистичен лег” :)
Никога не е късно нали знаеш...
Да,така е.
Но не е и като да няма силачи на лега със широк хват и лактите встрани..
относителна работа е.буташ както ти е най - удобно и така.. ;]
Само ще ти кажа, че тука на Раковски всичките яки батки дигаха така и с краката кръстосани “милитъри бенч” :)
Имат по 200+ лег с тая техника, единият ги е бутал на 90кг лично тегло.
И двамата са с преебани рамена, лакти и кръстове (другите яки не съм ги виждал...) :)
Още са яки де, ма не слагат повече от 80кг на движение и правят, планкове, суперсерии и тичат крос, а беха говеда... праи си изводите сам.
Мнението беше редактирано от gotcha на 16.12.12 16:15.
Ще го питам като го видя, ма то почти няма човек със здрав кръст :)
Иначе съм чувал при тежки лежанки за изгърмели кръстове... навремето батка тяга и клек никой не правеше в тая зала...
16.12.12
16:52
Едит : Петко го обясни по-добре :P
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 16.12.12 19:34.
И на лежанка ли трябва да ви уча? :D
Първо, гърба не е прилепен към пейката. Раменете и ханша - да, но в кръста трябва да има лека чупка. Получава се естествено, като заемеш правилното положение.
Събираш плешките назад, изпъчваш гърдите и се закотвяш на лежанката. Краката ги свиваш леко и застопоряваш на пода. Имаш три опорни точки - раменете, ханша и краката. Ако вдигнеш ханша по време на серията, това наистина помага, но съща така и кръста го отнася, затова не е чудно, ако има посрадали от това. Тялото трябва да стои като закотвено, стегнато и нито една част от него не се мести по време на серията.
Вадиш щангата, като хвата ти не трябва да е прекалено широк, освен ако не си трибоец и не гониш къса амплитуда. Пускаш лоста контролирано към средната или долната част на гърдите и избутваш експлозивно нагоре.
Мнението беше редактирано от Петко К на 16.12.12 19:21.
Мерси,че си направи труда да синтезираш всички писаници дотук.. :D Но аз нищо ново не научих!
То на теория да и клипа съм гледал. въпроса е, че въпреки това се улових, че не правя нещата както трябва.
Благодаря на всички за включванията :)
Специално D.Tate учи твърде голям ‘’‘tuck’’ на лактите,което без екипировка сваля доста килата и като цяло не е най - оптималния начин за вдигане raw,но за longevity - да.
16.12.12
20:21
казано от Скота на 16.12.12, 19:27:
То на теория да и клипа съм гледал. въпроса е, че въпреки това се улових, че не правя нещата както трябва.
Благодаря на всички за включванията :)
Споко.Всичко ще ти покажа доста скоро като си дойдеш в Пазардик, и отделно аз като дойда и ще правим корекции и прочие.
Мнението беше редактирано от lordinario на 16.12.12 20:22.
Ся се сетих, вижте Константин как дига на лежанката, па после ми говорете за широки хватове и екипировки. Бахти мутанта :)
***Тренировка:
клек- 4х110кг 3х110кг 4х110кг*
висок клек- 2х135кг* 1х140кг*
напади- 2х6х22,5кг
тяга с прави крака- 70кг 90кг
корем
кардио
*колан
Неработен, но забързан ден. Ударна доза кофеин и в залата. Не тегнат тия ама китките зле и се прецаках с гадна блуза и лоста ми се плъзгаше надолу по гърба и съответно китките го отнасяха още повече- последната серия с колан. Високия клек- първата серия щях да се пребия щото ограничителите бяха на различни нива, а на втората вече нямаше сила. Иначе още на загрявката от едната страна имаше 15кг по-малко- криво беше всичко :D На нападите ми изтръпва от ляво глутеуса и тръгва по целия крак- тия кила са ок, по-тежко за сега не. Малко тяга с прави крака. Суперсерии корем и после на пътеката плувнах в пот. Забавно беше. Сега 2 дни на гости при баба, та вероятно няма да има нет.
Лек ъпдейт- от всичко има по много- 2 дена си ПОЧИНАХ. Без телевизор, телефон, компютър или радио. Просто тествам tethering-а. Утре мачкам в залата : )
казано от Скота на 19.12.12, 00:43:
Без телевизор, телефон, компютър или радио.
Безценно! колкото и банален да е станал тоя израз...
За сега съм се отървал само от първото и последното (макар, че радиото може да е и ненатоварващо).
казано от gotcha на 19.12.12, 09:38:
казано от Скота на 19.12.12, 00:43:
Без телевизор, телефон, компютър или радио.
Безценно! колкото и банален да е станал тоя израз...
За сега съм се отървал само от първото и последното (макар, че радиото може да е и ненатоварващо).
Миналата година ходих за 3 дни на едно местенце в полите на Рила, където нямаше интернет, обхватът на телефона беше в най-добрия случай като за спешни обаждания, а телевизията беше само БНТ. На втория ден така бях издивял, че вместо почивка, се получи броене на минутите до прибирането в цивилизацията... :) За всеки влак си има пътници.
Че кой ползва радио и телевизия, при наличието на компютър? :D
И аз не разбирам кое му е толкова безценното да се върнеш в 19 век? ;) Ако нещо от изброените ви натоварва или пречи - не го ползвате и готово.
Всеки си има разбирания. На мен ми харесва идеята да се отделя за ден-два от всичко и да забравя за работа и задължения. Иначе и аз, както и повечето(да не бъда краен и кажа всички) тук си имаме малко или много интернет зависимост. Аз също търся всеки ден компютъра, но може и без него- нищо фатално не се случва. На морето изкарах 7 дена- даже не се сетих :) Та така
Хапнах супичка от домашна кокошчица, домашни яйца и домашно козе сиренце. Имаше една изостанала свинска пържолка и нея мушнах и затапих с малко тиквеник. Малко почивка 3-4 часа да слегне храната и отивам да тренирам.
ПП Иначе Петко, в колата не ползваш ли радио :P и да може да кажеш майната му на всичко, ама до кога. Като реша да почивам гася телефоните и така.
***Тренировка:
тяга- 6х140кг 5х140кг 0х165кг 1х175кг
набирания на въже- 2, 2, 2
набирания надхват- 5х15кг 4х15кг
гребане на хоризонтален скрипец широко- 8х80кг 7х80кг 6х80кг
трапец
корем
кардио
Първата серия надхват, после смесен. На 165 пак надхват и изпуснах :) После на 175 без особени затруднения- иначе отново нямаше къде да правя висока тяга и последните серии са с колан. От там на сетне линейно, ама май ще го махам набирането в надхват...
19.12.12
21:14
Браво, мон амур! :)
п.п. аре чЕкам те.... ;)
Странен ден. Утре сутрин в залата и после на работа. Храната силна и домашна- въглехидратите са малко повече от стандартното.
***Тренировка:
разгъване на скрипец с V ръкохватка- 8х45кг 7х45кг 6х45кг
лег с тесен хват- крив лост- 2х6х60кг 5х60кг
френско с дъмбели- 6х15кг
сгъване на скрипец- права ръкохватка- 6х55кг 5х55кг 6х50кг
сгъване на дъмбели- 3х6х20,5кг
скотово- 7х40кг+7х30кг+7х20кг+10х10кг
Нямах много време днес и само ръце без нищо друго. На лега с тесен хват всяко едно последно повторение беше точно преди отказа- реших на първото движение да не се изхвърлям с 50 и да наблегна на формата- като станат 3 8ци ще вдигам. Френското странна работа ма нека седи- различно е. За бицепса нищо специално- е разбира се вкарах една серия скотово- но гигантски дроп! Инак вкарвам и кофички, които не описвам преди бицепса- просто защото работя над амплитудата и не се изсилвам, че раменцата го отнасят- направих 3 5ци с приличен rom. Сега яйца с масло, кашкавал и някаква плява.
Храната вчера и днеска нормална и стандартна. Утре ще взема да тренирам преди работа сутринта. Друго интересно няма- редовната серия за тоя период- рожденни дни тн.
***Тренировка:
лег- 4х80кг* 4х77,5кг 4х75кг
полулег с дъмбели- 6х32,5кг 2х6х30кг
негативен лег- 90кг 85кг
пекдек- някакви повторения на леко- максимално разтягане
военна преса- 0х50кг 3х6х40кг
разтваряне встарни- 2х5-6х10кг
На първата серия помагача беше решил да бута с ръцене нагоре нейде посредата, като се забави леко движението, та много много не си ги отчитам 80те. Много слабо днес- грам хъс и кондиция нямах, ама се получи приемливо. Военната преса не успях да ги избутам 50- резил. Трябва да го избутам това рамо нейде само и да наблегна на него. После по разни задачи и накрая закъснях за работа :D Не съм ял, но имам 400гр шницели от кайма, 300гр сметана и 5 банички със сусам и сирене. Довечера пак на рожден ден- да ме ожали човек :D
След 10 серии преси за гърди, раменете няма как да вървят.
И преди го казах - в отделен ден, в началото на тренировката. Може би на мястото на тоя излишен ден за ръце ;)