В този ред на мисли, добре е, че си включил и за предмишница! (wait)
Мнението беше редактирано от Петър на 20.12.12 15:11.
така,да видим кво наприх днеска 21 декември 2012 петък
като за последна тренировка..jk :D
Лежанка:
95кгх8 (9-тото фейл)
После редувах
Pendlay row - 100кгх2х3повт,90х2х5повт
Лицеви с тежест 2х10,8х20кг,1х10х10кг,1х15хСТ (тези с яко тесния хват)
После този кръг: 2 пъти
Раменна преса прав - 50х10,60х5
Набиране-10,8
Кофички СТ-15,15
Набиране/инвертед роус-4,12 (в единия рунд набирания,в другия роус)
После за да напомпя рамената 15х40 кг раменна преса прав
Легнал разтваряне с дъмбели частични
2х30х22 кг
1х20х32 кг
няма такова помпане и парене,после автоматично ми дърпа рамената назад както би трябвало да са :D
После измишльотини за хват като държане на 25 кг диск и малко висене на лост,както и корем:
коремни преси с дъмбел пред гърди
1х8х22 кг
ама нещо ми идват неудобни да ги държа на гърдите,затова:
коремни преси с диск ЗАД глава
1х8х10 кг
И после малко колелце за корем.Имам чувството че и дясната част на корема ми е по - силна от лявата и на коремните преси се дърпам с дясната повече :D утре ще видя с мускулната как съм.Деба и тъпото радио пускат някви лайна само и трябваше да си пускам музика от телефона,не че имам голям избор - 3 песни :D
Ето и клип на лег
ето как се тренира вкъщи и без спотер - затискаш се и после като бос си я дигаш.
Мнението беше редактирано от Vintage на 21.12.12 13:03.
22 декември 2012 г събота
Днеска айляшка тренировка,ей така за раздвижване и рандом движения правих.
Набиране надхват
4х3х+12кг
После бицепс с щанга
3x5,5,8x50 kg
1x60 kg :D
3x10x30kg c 25 sec rest
И сега:
Сгъване на китка с щанга
30х8
40х8
50х8
55х8
60х2х1 повторение
30кгх20
Мисля,че на 55 кела 8мото повторение беше мега бавно и ми падна силата за 60 кела.Но както и да е макс на сгъване за китка - 60 кг ;]
Мнението беше редактирано от Vintage на 23.12.12 00:40.
ебах му мамата,от 1 седмица не мога да спя до късно - лягам си към 1:30-2:00 през ноща и ставам в 8:00-8:20…:@
Мнението беше редактирано от Vintage на 23.12.12 17:04.
Един муфлон в залата сгъва за предмишница със 120+ ма не знам за колко повторения... ненужно упражнение според мен, но все пак трябва да имаш баланс с бицарите :)
казано от gotcha на 23.12.12, 14:41:
Един муфлон в залата сгъва за предмишница със 120+ ма не знам за колко повторения... ненужно упражнение според мен, но все пак трябва да имаш баланс с бицарите :)
Прав зад гърба ли сгъва или по стандартния начин седнал с предмишници върху коленете?
Мнението беше редактирано от Old Timer на 23.12.12 15:24.
Как ненужно ве,след време като направят силов двубой от сгъване за предмишница със щанга и разтваряне встрани с дъмбел за 1 повторение ще видим кое е ненужно :D:D
казано от Vintage на 23.12.12, 16:08:
Как ненужно ве,след време като направят силов двубой от сгъване за предмишница със щанга и разтваряне встрани с дъмбел за 1 повторение ще видим кое е ненужно :D:D
Давай направо с теб да правим федерация. Ама ще трябва да включим френско и скотово, за да е пълна картинката. Модерен четирибой...
Вчера ми се подиграваше Иво в залата - що не съм бил пробвал сплит с отделна тренировка за предмишница, прасец и брахиалис. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.12.12 17:47.
М’чета без флайс на 30° пейка на портален скрипец нЕма да участвам!
Иначе в моята зала има един такъв - 55 кила, панталоните му са от черва за кренвирши и сгъва усилено за предмишница.
Хахахаххах,като прочетох за модерния четирибой се сетих за тази програма: :D
24 декември 2012 понеделник
лежанка:
12х90 кг
широка тяга
20х120 кг
сигурно имах сила и за 30 повторения,но просто дробовете починаха...
по план имах раменна преса и някви гребания/набирания,но след тягата около 10-12 минути лежах да си взема въздух,после стигнах до извода ,че ще ми трябва поне половин час за да се съвзема,та реших да си ходя :D баси мамата и тия дробове.
Мнението беше редактирано от Vintage на 24.12.12 19:23.
Това със затискането май си го тренирал доста :)...С каква лекота си я пусна на корема и след това с техника си стана.Хахахах
Аз щях да се панирам сигурно и да си я пусна на главата хахаха.
Хахах :Д да,дори днеска се затиснах на 13-тото повторение.
И 115 съм вадил така,няма проблеми.Аз да заякна до 130-140 па ще видим тогава как става.
Ебах ти снач тягата,сутринта ставам от леглото и едвам си обух чорапите - гъза и задното бедро са омрели :(
Днеска ще гледам да се разпукам с 2-3 часа тренировка,бах тия въглени от вчера и бахти тъпата бъдни вечер,чудя се как вегетарианците успяват да се хранят така постоянно...
Както и да е,първо ще уча,да позагрея малко ;]
Ако не си прекалено зле, опитай с преден клек. ;)
Може да е доста тонизиращо.
Аз мускулната не я признавам като фактор,който определя дали ще тренирам или не,т.е. и да имам брутална мускулна - разтягам малко в началото за да имам мобилност и пак тренирам.Ей лятото като почнах да клякам всеки ден - мускулна в квадрицепса и гъза дни подред,болки в сухожилията...Ама аз тоя покемон претрениране не го признавам.
Аре момци,аз ся си доизпивам кафето и съм планирал мега обемна тренировка:
лежанка по план
после 5 серии гребане с щанга
10х10 раменна преса с дъмбели
10 серии набирания (сигурно няма да успея,но и по 1 набиране да е,ще го броим ;] )
posle 5x10 трапец с щанга
3х20-30 частични разгъвания за задно рамо
суперсет бицепс с щанга и прав френско над глава
няколко пъти суперсета,накрая корем.
ше се разпукам,ама усещам как ще ми падне поуера от голямото планиране и на 2рото упражнение ще Омра :D
25 декември 2012 вторник
Лежанка:
92,5х11
след серията нещо ме заболя десния трицепс към вътрешната страна към лакета,после помина.
Yates rows с 90 сек почивка
5x10x100 kg
раменна преса с дъмбели седнал с 1 мин почивка
5х10,10,10,8,10х22 кг
Набиране надхват с 1 мин почивка
5х8,7,5,4,4
Шръгове трапец
2х10х140
1х12х160 кг
после холд с подхват на 160-те кг с рамената назад за торасик екстеншън
Френско с щанга прав
1x10x30 kg
1x8x40 kg
2x8,5,x50 kg
2x8x40 kg
Бицепс с щанга
1х10х30 кг
нешо немах палар и не ми се правише ениуей :D
Тука почнах си прая сериики с колелцето за корем,ама трицепса беше мега Оморен и яко ме мързеше (да,трицепса участва при колелцето :D)
Сгъване за предмишница с подпряни китки на лежанката
2х20х40 кг
После сгъване на щанга прав пак за предмишница,тоя път с разгъване на пръстите
3x10,8,8x40 kg
тука ми гръмна,ар стига толко писна ми датренирам даже :d
edit:
ae sq кат написах тренирвката не изглежда мн обемна..едни кофи тряяше да направя,ама ся изстинах и ме мързи да отида.
Мнението беше редактирано от Vintage на 25.12.12 19:17.
27 декември 2012 четвъртък
лежанка:
95х9
лицеви с тежест:
8х(+20кг)
3х(+40кг),дроп на 5х(+20кг),после няколко СТ ама не ги броях
2х8х(+20кг)
pendlay rows
60х10
80х8
2х3х100кг
8х80кг
Сгъване за предмишница
3х8,12х15х50 кг
30kelaх20+ забрих колко ;]
Мнението беше редактирано от Vintage на 27.12.12 16:28.
28 декември 2012 г петък
Лежанка
97,5х8
Военна преса
3х10,10,7х40 кг
правя ги яко стриктно,бавна негативна,яко бързо нагоре,от гърдите до заключване на лакти,много ми се измориха рамената :D
Лежанка тесен хват
1х5х50 кг
1х8х70 кг
3х5х80 кг
Тука тесните легаджии да кажат техниката добре ли е?Лактите на последните отиват встрани леко,ама мисля,че е ок (То ако са пък буквално по тялото много се намаля участието на гърдите и сичко е на предно рамо )
Френско прав с щанга
3х8х40 кг
яко ми буха в лактите,ама много добре го усещам в трицепса :С
накрая с 12 кг дъмбели легнах на лежанката и ги държах в долно положение като флайс да се поразтягам малко,че съм мноо скован.Схващат ми се рамената като хвана щангата за заден клек :D
И бедрото ми е 69 санта вече,-2 откакто спрях да клякам (3 месеца някъде).
Днеска не правих гръб,шото утре ще го правя малко билдърската със някви разтежки и бавни негативни и лайна,е ще прасна една тяга преди това де ;]
Ми щото специализирах в тягата,отделно,че лятото кляках абсолютно всеки ден(+ двуразови дни),бяха станали 71 санта трупове и бях като тиранозавър рекс.Иначе клекнах 160 кела highbar гъза до прасеца към края на октомври или началото на ноември,не си спомням,а юли месец почнах със 2ка на 100 кг до долу :D,т.е. за 5 месеца 60 кг.
Скоро може пак да почна да клякам,няколко пъти в седмицата 3х3 или нещо такова,ще видим.
Това си е раменен хват(аз с такъв хват си бутам лежанката), не тесен...
Ми незнам,хващам на гладкото на лоста и имам 20 санта между ръцете.Тесен какво е,ръцете допряни?
60кг... бахти кучито, казвай схемата веднъга! :)
Е за едни тесен е с опънати палци, които се допират на лоста, за други е малко по-тясно от раменен, въпрос на мн неща, некъв големия проблем стана тоя тесен хват в целия форум ми са чини...
28.12.12
19:37
Даже е доста тесен,два пръста навътре от раменния е тесен,а този е още по-тесен.Раменния хват е тогава,когато като спуснеш лоста китките са ти буквално под лактите,иначе може да изглежда по-широк от раменния.Широкия е вече това което виждате при трибойците.
казано от umad brah на 28.12.12, 19:27:
гаден тип си ти.. всеки ден лични рекорди :@
Тва е от храната, Ване, кай малко :D
Мнението беше редактирано от cocobutt на 28.12.12 19:45.
казано от gotcha на 28.12.12, 19:36:
60кг... бахти кучито, казвай схемата веднъга! :)
Значи,почваш 1 месец клякане всеки ден до една серия по 3-4 повторения (макс тежка,да не можеш 5то)
През това време почват да те болят сухожилията на копеле.
После почваш 3 пъти в седмицата да правиш 3х5.В тоя момент ахилеса и задното бедро те болят още от сутринта и виждаш трудност при ставане от леглото.След 1 месец 3 пъти в седмицата 3х5 а другите само по 1 серия (дали ще е единица,дали ще са 5-6 повторения макс нема значение) почваш да добавяш дни с 3х5клек докато не почеш всеки ден 3х5.След 2-3 месеца всекиденвно 3х5 клякане бедрата стават мега труповете :D.Сухожилията ще ги мразиш през времето когато не тренираш(когато тренираш няма никакви болки).
След 1 месец 3х5 всеки ден спират болежките и си бог.
Това е на теория де,аз не успявах постоянно на 3х5 и имаше дни само с 1 серия.
БТВ,това е за клекове без колан и хай бар.лоубар + колан според мен ще иска повече време адаптация заради по - голямото натоварване на задната верига,и отделно колана дава килограми на щангата и ще има повече натоварване в сухожилията,т.е. повече време за възстановяване.
П.С. а да,това го правих лятната,тогава работата ми беше само спане и ядене,т.е. имах добро възстановяване (никви добавки/зоб),със тях ще бъде доста по - лесно.
Всичко по-тясно от раменен хват,е тесен хват!
Вече на кой,колко му държат китките да го стеснява,колкото си иска..
29.12.12
01:06
С тая глава във въздуха на лежанката не ревеш ли от врат?