Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

Плана е сутринта да отида за малко по-обемна тренировка, надявам се да се получи, че както няма пауър се нервирам...сигурно ще вкарам повече клек, понеже тия дни не съм клякал.

Относно суплементацията, понеже Боби онзи ден каза, че шишенцата са надолу с етикетите :D

Магнезий - 1гр (2х500мг)
Цинк - 100мг (2х50мг)
Хром пиколинат - 400мг (2х200мг)
Ванадил сулфат - 30мг (3х10мг)

Протеин
BCAA
Креатин моно
Бета аланин
Левцин
Трибулус(когато не забравям...)

Ще видим как ще се получат нещата...

Тренировка :

А1 Клек : 10х5х100

Б1 Бицепс : 5х5х15
Б2 Раменна с дъмбели : 5х5х15

В1 Тяга : 10х5х100
В2 Полулег с дъмбели : 10х5х20,5

Размисли :

Две думи. Смазах се. Реших, че ще се кляка днеска обемно, но исках да правя и нещо друго. Набързо измислих другите 2 куплета, като гледах да са дърпащо-бутащо, те бяха правени в суперсерии. Клякането с щангети е чудно като стабилност, обаче тягата с щангети си идва баш все едно съм на платформа и гърба отнесе. Добре, че си оставих егото вкъщи, че мислех тягата да е на 150кг, там щеше да е драма и много кръст. Мисля, че успях да натоваря цялото тяло, но краката най-вече...в момента не мога да ги сгъвам/разгъвам като хората, май ще ходя като Робокоп :D Ако все пак успея да възстановя - утре планирам кръгова да направя.

Имам клип на 2рата и 10тата серия клек, интересното е, че 10тата не беше чак толкова зле спрямо 2рата, даже май бях по-концентриран и стегнат. Ще ги кача след малко, като успея да събера сили да стана за фотото.

Иначе определено напредък спрямо предната тренировка имаше - по-големият обем ми понася сравнително добре, миналата година след боледуване точно с обем върнах нивото, тогава едвам дърпах 120 тяга...

28.12.12
12:36

big black cock gave us power

28.12.12
12:52

казано от bruskach на 28.12.12, 12:36:

big black cock gave us power

НА моменти ме съмняваш (dull) :D

10тата серия клек :

На последното повторение останах секунда в долна позиция нарочно, понеже на 2-3 серии неволно пружинирах на 5тото.

Едит : И естествено Стоян се чува накрая с неговата изтънчена поетичност...

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 28.12.12 13:44.

28.12.12
13:45

Музиката е покъртителна, не че нащта е по-добра де, ама поне сме на новите хитове :D

28.12.12
13:51

Абе, тази тениска на глобус ли я гладиш, за да не тe ръби ако е прекалено равна? :D

Не ме ръби :)

28.12.12
14:25

липсва дилдото в долна позиция на клек ве,само на думи не става ;]

Това за Стоян, аз такива работи не правя..... :D Той им е фен явно :D

Тренировка :

Военна : 5х40, 5х40, 5х40, 5х40
Лежанка : 5х80, 5х80, 5х80, 5х80
Клек : 5х90, 5х90, 5х90, 5х90
Дефицитна тяга : 5х90, 5х90, 5х90, 5х90

Размисли :

Бях решил да тренирам, нищо че краката ми бяха на тотална салата от вчера - предните бедра, гъза и трапеца са направо трагедия, но предните бедра са най-зле. На военната реших да експериментирам малко - обикновено хващам лоста с раменен хват, но тия дни четох, че принципно бил тесничък, та реших да го разширя днес и да видя как е. Петиците бяха лесни, но по-добре да не се изсилвам, за да напипам тежестите - другия път ще са повече. Лежанката уцелих точно тежестта - последното повторение беше технически фалит. Клека беше лек заради бедрата, макар че можеше още малко да сложа там - контролирано движение през цялото време, никакво пружиниране, до долу. Тягата...реших да пробвам дефицитна - стъпих на два стари диска по 25кг, отделно и щангетите. Третата и четвъртата серия бяха широка тяга (колкото ми стигат ръцете настрани, сигурно 1-2 пръста остават до ограничителите). Бруталия е, мисля да правя по-често. Като цяло леки килограми, колкото да раздвижа след вчера, аванса който имах ми хареса. Възстановяването беше добро, 34-19 и на 4те кръга заковах.

Утре ако не съм зле, пак ще тренирам, последно за тази година :)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 29.12.12 13:58.

29.12.12
14:20

Що не пружинираш на клека?

Излишно напрежение в коленете поне за мен. Някои хора предпочитат да пружинират, други да не. Аз съм от вторите :)

Тренировка

Военна преса : 3х50, 3х55, 3х55, 1х60, 1х65, 0х67,5, 0х65
Дефицитна тяга : 3х110, 3х140, 3х160, 1х170, 1х180, 1х180
Лежанка : 3х85, 3х90, 3х95, 1х100А, 1х100, 1х100

+ широка дефицитна тяга...няколко х140

Размисли :

Последна тренировка за годината, имаше много паЛар днес. Размотаване доста, щото със Скота лафехме бая :D Накрая лежанката беше с по-малки почивки, че залата се напълни. На военната - 65 супер леки, 67,5 до брадата, после 65 щях да ги избутам, ама много се наклоних назад и нямаше смисъл. Дефицитната тяга почва да ми става любима - единствения проблем ми беше на 1вата единица на 180, че не прихванах с подхвата добре и беше доста криво, защото се концентрирах върху хвата. Иначе направо ми се подпали гъза, но дори 180 ми бяха леки. Бях изгърбен (има клипове) в плешките, понеже там от оня ден е драма :D но кръста супер стегнат и макар да дърпах леко на кръст хич не го усещам. Накрая направих една серия пак дефицитна тяга, но широка - не беше снач, имаше 3-4 пръста от ограничителите + ползвах фитили. След това махнах дисковете и пробвах съвсем широко, ама там блокирах и спрях. На лежанката - 3ките бяха супер лесни, на 1вата стотица Скота реши да помага много рано, че леко запънах. Втората беше лесна, третата беше бутане за цяло тяло :D

Погледнато като цяло - доволен съм, 3ти пореден ден тренирам и особено раменете ми фалираха яко. Сега 2-3 дни почивка + свръхкомпенсация с пържоли, бири, пастърмички, суджучета и още каквото има :D

По-късно и клипове ще пусна.

Честита Нова Година на всички :) Желая много здраве, защото е най-важното, лични успехи, късмет и много, много тонове изкъртени железа! :)

Понеже е модерно да има ревизии на тренирането из дневниците сега :) :

За 2012 мога да кажа, че определено беше моята първа година с много сериозно трениране, макар да имаше никак не малки периоди на мързел и несериозност, които ако не бяха се случили, щях да прогресирам доста повече. Като постижения - в началото на годината започнах след бронхит с много трудни 2х120 тяга, завършвам с 1х210. На клека от 1х125 - 1х165. На лежанката - 1х70 до 1х107,5. Военна въобще не правех, а вече бутам 65 :) Общата кондиция също ми се подобри много :) Основна заслуга за всичко това има Джеймс :), за което съм му много благодарен :)

За 2013 целите са ми +150кг трибой(надявам се да преизпълня, но 150кг изглежда разумна цел за момента :) ), изхвърляне 100кг, обръщане 130кг(на тези се надявам също да преизпълня с подходящата помощ :) ), да сваля възможно повече килограми в процеса, да се опазя от несериозност и контузии :)

Ще видим какви ще ги свърша :)

Поздрави на всички

казано от Херцог Трън на 02.01.13, 18:14:

За 2013 целите са ми +150кг трибой(надявам се да преизпълня, но 150кг изглежда разумна цел за момента

Поставил си за цел да подобриш трибоя си с почти 30%. Дано не съм лош пророк, но това е тежка задача.
Желая ти успех!  :)

Единственото, което може да ме спре е собствената ми несериозност :) Благодаря за пожеланието! :)

02.01.13
21:38

казано от Владимир Караиванов на 02.01.13, 19:03:

За 2013 целите са ми +150кг трибой(надявам се да преизпълня, но 150кг изглежда разумна цел за момента

Поставил си за цел да подобриш трибоя си с почти 30%. Дано не съм лош пророк, но това е тежка задача.

Ти виж какви цели си е поставил в щангистките движения... 100 кг изхвърляне... 130 обръщане...
Това си е сериозно ниво. Ефо едва наскоро изхвърли 100 кг, а от форумните герои още никой не се е похвалил с толкова.

Ники, пожелавам ти го от все сърце, макар да имам сериозни съмнения, че това е постижимо за 1 година.

02.01.13
21:54

Вик, и аз имам такава цел за изхвърлянето, ама ще ви я споделя официално 2015 живот и здраве :D

Тръне, натискай! Но за такова изхвърляне си трябва сериозна техника.
Споменат е Ефо, той посещава щангистка зала и учи движенията при треньори и бивш състзател.

казано от Vic на 02.01.13, 21:38:

казано от Владимир Караиванов на 02.01.13, 19:03:

Ти виж какви цели си е поставил в щангистките движения... 100 кг изхвърляне... 130 обръщане...
Това си е сериозно ниво. Ефо едва наскоро изхвърли 100 кг, а от форумните герои още никой не се е похвалил с толкова.

Ники, пожелавам ти го от все сърце, макар да имам сериозни съмнения, че това е постижимо за 1 година.

Вик, все пак имай предвид, че аз съм поне 1 категория по-нагоре от повечето, да не кажа всички :) Вярно, че не малка част не е активно тегло, но... :D Колкото до щангистките - Славко ме е виждал как ги правя, когато беше през пролетта тук. Още тогава ми беше казал, че сила и експлозивност на дърпането имам за отгоре (тогава направих 55 с доизбутване от едната ръка леко, та затова не го и смятам), но техника няма + горната част на тялото ми е осезаемо по-слаба(все още)... А оттогава силово дръпнах. Трябва ми много работа най-вече върху техниката (+ сила в рамене). Знам, че целите са ми трудно постижими, но така имам нещо, което да ми дава стимул да не се отпускам :) Дори да не успея да постигна, а само да се доближа, ще знам, че съм дал всичко от себе си :)

П.П. А ако успея - обещавам едно голямо форумно черпене, както си му е реда - свинско, винско и БЦАА за въздържателите (които май не са много :D )

казано от Заболотная на 02.01.13, 21:54:

Вик, и аз имам такава цел за изхвърлянето, ама ще ви я споделя официално 2015 живот и здраве :D

Тръне, натискай! Но за такова изхвърляне си трябва сериозна техника.
Споменат е Ефо, той посещава щангистка зала и учи движенията при треньори и бивш състзател.

Редакция, че Блажка е писала :)

Точно техника трябва, ама много. Дай Боже се надявам да намеря точно такива хора, които да ми помогнат с техниката, защото там ми куца много ;)

Хайде и ти натискай! ;) Много добри темпове имаш, ако продължаваш така може и преди 2015 да успееш, няма да е учудващо :)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 02.01.13 22:02.

02.01.13
22:05

Високи цели бе. Трибоя не е правопропорционална функция, че да дигнеш всяка година с по 150кг, НО ТИ ГО ПОЖЕЛАВАМ. Ако стане, ще мотивираш много хора!

02.01.13
23:51

Хора, които си поставят високи цели и ги преследват целенасочено са достойни за уважение!
Успех.
ПП: За много години!!! :)

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 06.01.13 17:58.

Тренировка [1]

Военна : 5х50, 5х50, 5х50
Лег : 2х90, 5х80, 5х80
Верт.скрипец, тясна V-ръкохватка : 5х80, 5х70, 5х60
Клек : 5х130, 5х120, 4х120
Дефицитна тяга : 2х160, 5х140, 5х140

Размисли и страсти

Днес първа тренировка за годината. Мога да кажа само, че 3 дни ядене, пиене, лежане и работа тук таме са си дали своето и беше много слабо :) Само военната беше супер стабилна, без никакви проблеми там. На лежанката все едно бутах 110 :D Общо взето всичко тежеше, малко прекалих с егото като за след такъв айляк тия дни, но до 2-3 тренировки макс ще вляза в ритъм и ще си дойдат на мястото :) Накрая щях да си изповръщам всичко, въздуха беше зле, от тия смешни 3 кръга направо водопад се изля от мен (ако не друго, правих ги много бързо нещата, без грам туткане), та съм дал каквото имах днеска. Днес със сигурност още една тренировка (футбол), мисля до края на седмицата поне още 2 пъти в залата, може и 3 според времето :)

Сега малко размисли върху това какво забелязах днес и още една цел : да мачкам/разтягам възможно най-често. На клека особено си пролича дървенията, преди Нова Година кляках максимално надолу, днеска мъка да стигна хоризонтала, а дори и на загрявката беше трудничко. Много разтягане на адуктори и мачкане на прасци трябва, винаги съм го неглижирал това донякъде, но ако искам да си постигна целите, ще трябва да почна да ги правя нещата редовно и по много.

Поздрави на всички :)

Тренировка [2]

Снощи, 1 час футбол. Доволен съм - след 2-3 седмици почивка направо летях, добри рефлекси, има тук-там за изчистване, но то е техника.

Тренировка [3]

Военна преса : 3х50, 3х55, 3х50, 1х60, 1х60, 1х65
Клек : 3х120, 3х130, 3х130, 1х140, 1х150, 1х150

Размисли и страсти :

Не лоша тренировка. Яд ме е, че нямах време, иначе щях да правя лежанка и може би някаква средно тежка тяга. Бях смачкан - снощи се прибрах в 12 от тренировката, много моткане, късно лягане и малко сън. Все пак успях да си затвърдя макса на военната(и то стабилно бутане, без кривене и пушове), както и да клекна 2х1х150, което е малко над 90% 1ПМ. Сега на бачкане, довечера като се прибера ще хапна, мачкам, мажа с магнезий и ранно лягане, за да мога евентуално утре сутринта пак в залата :)

Чужденец барабанист се нанася в блок в Люлин и вечерта почва яко тупане. Съседът под него не издържал и се качил и му казал да спре, а чужденецът: “Сори, тудей репетишън - тумороу концерт!” Нашият казал “ОК”.

На следващата вечер същото и на третата нашият побеснял, качил се, свалил гащите и почнал да лъска бастуна. Чужденецът отваря и изпада направо в шок, а нашият му казва: “Тудей репетишън - тумороу ще ти е*а майката!”

:D :D :D

Тренировка [4]

А1 Борческо обръщане+военна 8х1х50
А2 Клек 8х1х130

Б1 Тяга 8х1х150
Б2 Лежанка 2х1х95 + 6х1х90

В1 Гребане 10х1х90 (7 надхват, 3 подхват)
В2 Тесен лег 10х1х70

Размисли и страсти :

Първа такава тренировка, без почивки между упражненията, почивки между двусетите по около 5 минути. Честно не очаквах да стана на вода. Борческото още има да изчиствам техниката, военната беше лесна. Клека тежеше доста, адукторите ми са натегнати и слизането дълбоко е трудно. Тягата също беше сравнително тежка, но не прекалено. Лежанката прекалих в началото, после на 90 беше добре. Гребането беше свежо до 6тото, когато почна да натежава. Тесният лег беше СУПЕР лек. 70 там ми тежат по-малко отколкото на нормалната лежанка :D

Доволен съм, утре сигурно ще тренирам пак и 2 дни после почивка(ще съм нощни, та няма да мога да тренирам сутрин).

Гърба и раменете са ми на фасул, време е за кИфтета :D

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 05.01.13 10:55.

06.01.13
02:08

За пофалване си си! Почна бая да тренираш- честота ми харесва. дано се задържи тенденцията :)

казано от Херцог Трън на 05.01.13, 10:54:

... Борческото още има да изчиствам техниката...

Каква техника? Борческото обръщане си е хамалска работа и се прави само със сила. ;)

Хамалска, хамалска, доколкото знам трябва дърпането да идва не само от ръце, но и от плешки - мисля че там имам още какво да направя :) Поправи ме ако греша де... :)

Тренировка [5]

Кръгова

Борческо обръщане : 5х50, 5х50, 5х50, 5х50
Военна преса : 5х50, 5х50, 5х50, 5х50
Лег тесен хват : 5х80, 5х80, 5х80, 5х80
Клек : 5х120, 5х120, 5х120, 5х120
Тяга : 5х140, 5х140, 5х140, 5х140

Размисли и страсти :

Една дума. СМАЗАН. Тази кръгова ми взе душата, ръцете ми все едно ги премаза ТИР и мина отгоре 2-3 пъти за довършване. Борческото обръщане му хванах цаката що годе, както каза Владо - хамалска работа малко, но ако опитам да го изкарам само на ръце, няма как. Гледах да се концентрирам на събирането на плешките, мисля се получи. Сигурно пак е зле де, но ще се изчисти с времето :)

Военната си я почвах директно след 5тото обръщане, там нямаше никакви драми. Лег ТХ обаче беше драма - трицепсите ми колабираха много грандиозно, щангата ме мачкаше. Трябва да взема накитници, че много отнасят китките - не ме болят след тренировка или когато и да е, но по време на лег е зле. Клека беше супер свежарка, само на едно от повторенията се отпуснах и залитнах, но то инцидентно. Тягата...ГОЛЯМА ДРАМА. Последните 2 повторения от 4ти кръг не дозаключих коленете, но бях решил на инат да направя 5ца, ръцете ми не можеха да държат повече...

Като за 5та тренировка за 4 дни(4та с тежести), мисля че се справих добре.

Сега следва нощна смяна, утре сутринта лекции, после някакви срещи, после пак нощна смяна...после пак лекции :D Мисля че чак вторник вечер ще мога да се наспя като човек. Тренировка сигурно сряда/четвъртък.

казано от Херцог Трън на 06.01.13, 12:20:

... Поправи ме ако греша де... :)

Проява на лош вкус  е да бъде поправян благородник, носещ титлата Херцог, макар и от човек, направил хиляди обръщания. ;)

Е сега, налага ли се да настоявам? :D

Когато не разбирам нещо перфектно си го признавам и питам :)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 06.01.13 17:18.

Две бири и кило Бахур решават проблема. :D

Бах, евтиния бре :D ;)

Храната докато почивам е що годе силна (днес имаше някакви кофти неща, ама изключение) : вчера 8 яйца, сирене, масло, пастърма, малко питка, салата домати, краставици, лук, магданоз ;;; днеска освен слабите неща сутринта имаше малко домашен тиквеник, порция боб с бекон на фурна, един огромен виенски шницел с гарнитура от картофи, 3 препечени филии и 1/2 лимон. Утре може и да отида да тренирам като се наспя, но ще е само клек и нищо друго. Раменете ми са с трагична мускулна :D Зоба е стандартен, описал съм го в първото мнение на страницата, взимам си го редовно :D

Днес пак малко свободно хранене, но основното е добре : паниран кашкавал, 4 варени яйца, салата 2 големи домата, половин голяма краставица, магданоз, зелен лук, около 50-100гр пастърма (последната останала), 2 малки питки. Утре се надявам на много ПАЛАР 8-)

Тренировка [6]

Военна преса : 3х45, 3х50, 3х55, 1х60, 1х65, 0х70
Клек : 3х130, 3х140, 3х150, 1х160, 1х170, 1х175
Лежанка : 3х85, 3х90, 3х95, 1х100, 1х110, 0x105

Размисли и страсти :

ПАЛАР имаше! 8-) Два нови макса, един затвърден. Дразня се на военната, 65 са относително лесни, 70 не мога даже брадата да премина. На клека бях много стабилен, 170 и 175 ме сгънаха и на кръст имаше избутване, но като цяло не бяха толкова тежки. Има клипове, които обаче ще се забавят, че са в Скота :) На лежанката - най-после 110 :D Бяха трудни, бяха ГРОЗНИ, ама ги избутах :) Накрая 105 явно стабилизаторите бяха приключили, щото избега щангата и бях дотам.

Като цяло много доволен от днешната тренировка. Снощи обаче разбрах колко МНОГО работа имам да върша. Пробвах разтягания за hip mobility, като си мислех, че глезените са дървени и там ще е основната работа. Голяма грешка - зверско дърво съм и на двете места, което значи, че почвам по минимум час на ден, разпределени на няколко пъти - hip mobility, ankle mobility, разтягания на адукторите(и те са много натегнати, ако съм с по-широк разкрач на клека, паралела ми е мираж!), задни бедра, разтягания на пекторалисите. Ако го правя по план, до 2 седмици мисля че ще стигна задоволително ниво и ще повиша дълбочината на клякане.

Иначе сега мисля 2 седмици да не пробвам никакви максове, но ще опитам да вкарам възможно най-голям обем на ~90% от максовете, достигайки винаги близо до отказ. Това значи военна на 60, клек около 150, лежанка 100. Тягата ще е с по-ниски килограми, защото техниката ми там не ми харесва напоследък, след 140-150 се гърбя и ще държа засега в тоя диапазон, отново с голям обем, докато се пооправят нещата (съмнявам се да отнеме много време :) ).

Утре пак.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 10.01.13 12:02.

Тренировка [7] :

A1 : Клек : 8х1х140
А2 : Борческо + раменна : 8х1х50

Б1 : Тесен лег : 10х1х80
Б2 : Гребане с щанга, подхват : 10х1х100

Тренировка [8] :

Час футбол, много тичане, интервално, подгизнах.

Размисли и страсти :

За днес толкоз щанги. Боли ме нещо дясната ръка, мисля че е една от главите на трицепса (която се намира от външната страна на мишницата, близо до лакътя). Драма беше на борческото с раменна и на тесния лег последните повторения. По-скоро е схващане, а не друго. Вчера забелязах, че с лявата ръка на лега бутах по-силно, така че сигурно дясната е малко по-слаба и повече се натоварва. Днеска ще я помачкам с топка + мазане с магнезий, до утре трябва да е чук. Клека беше стабилен, нямаше някакви драми, гребането тежеше, та май 90кг засега идват ОК. Тесният лег само последните 2 натежаха. Нямах никакво време, бях в залата има няма 30-35 минути, повечето време отиде за загрявка и разтягане (70 и 120 клек по няколко пъти с по 10-15 секунди леко и контролирано пружиниране в най-долна точка и експлозивно нагоре - адукторите специално ми бяха чук след това!). Тягата с лежанката ги пропуснах - и заради липса на време, и защото кръста не беше в най-добра форма, та не исках глупости да правя. Утре пак, кръгова е наред.

Обещаните клипове от вчера :

170кг

175кг

Интересното е, че не изглежда толкоз криво, колкото си мислех. А на 175кг като ме натисна щангата и гъза се удари в нещо(тъй де, в Скота, ама не знаех коя част от него), та се притесних и бързо станах :D :D :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1