Как да се развивам максимално?

Прескочи до:

29.12.12
17:29

Здравейте отново преди 30 мин се върнах от тренировка, не пих креатин преди нея.. чувствах се някак по-отпаднал.. нямах толкова сили.. дигах по малко тежести и нямах почти никаква издръжливост.. сега го пих след трен. но мисля от началото на седмицата с новата програма да си го пия преди :)

29.12.12
17:32

Креатинът е post-workout product , демек пие се СЛЕД тренировка. Това,че си нямал сила и издръжливост не е заради креатина.. Или проблемът е в тренировките ти или по-скоро в главата ти,и аз съм бил така . Като бях в началото почнал да пия протеин и ми падна силата си помислих,че е от протеина,ама не знаех нищо тогава и всичко ми беше в главата,мислех си го още преди да почна да бутам и това влияе много.

29.12.12
17:48

Добре ще те послушам и ще го пия след тренировка,но иначе, не че съм си внушавал.. не знам почувствах го.. по малко тежести вдигах.. днес примерно от тягата дигах 70 кг, обикновенно с креатина 80-85 дигам.. и за тренировките за бицепс с осмиците се узорих а с креатина с 10ките .. както и да е :)

29.12.12
18:22

Човеко, прочети статията за креатина. Мисля беше на Ради Хаджирадев. Много добра статия и си вземи поуките от там. Като я прочетеш, ще видиш колко смешно изглежда казаното от теб и от тийнпауъра. Просто днес не ти е бил ден - причини много. Тийн е прав, че може да е просто в главата всичко.

29.12.12
20:21

Какви дози са препоръчителни и как се приема?

Креатин монохидрат е препоръчително да се приема по 3-5 грама на ден, всеки ден. Може да се приема по всяко време - сутрин, обед, вечер, между хранения, след тренировка и т.н. Изключение е само преди тренировка. Препоръчително е това да се избягва, а при положение, че всяко друго време е подходящо - това не би трябвало да е проблем.

Аха.............

29.12.12
20:27

Креатинът се задържа в тялото и ако вече си заредил клетките с достатъчно ще имаш..Принципно дават силата,че се качва след спирането на приема му (2 месеца пиеш и на следващия месец като го спреш качваш сила пак) При мен работи по друг начин -НИКАК! Нито сила нито кила нито вода дето се предполага ! Силата не се вдига,не пада след като го спра и си стоя на килограмите според храната винаги.

29.12.12
20:31

Благодаря, вече ще го пия след тренировка, а в нетренировъчни дни веднага след като стана. От новата седмица зпочвам програмата 5х5 и г/д след два месеца ще пиша за резултати :)

29.12.12
21:50

казано от Blackhat на 29.12.12, 20:31:

Благодаря, вече ще го пия след тренировка, а в нетренировъчни дни веднага след като стана. От новата седмица зaпочвам програмата 5х5 и г/д след два месеца ще пиша за резултати :)

Момче,какво има да умуваш толкова? Четеш на опаковката каква е дневната доза. После вземаш половината 1-2 часа преди тренировката или сутринта,а останалата половина (или по-малко, една трета) вземаш след тренировката. Обаче ако цели 4 месеца без прекъсване използваш тая тежка химия за тебе, нищо чудно да стигнеш до токсикологията. :D

30.12.12
09:30

Ами аз го пия сигурно вече има няма 2 месеца по 5 грама исе преебах да го пия с зареждаща доза... та сега след тази седмица мога да си взема 30 дни почивка ? Въпреки че в една статия за креатин която четох пишеше че ако пиеш по 5 грама можеш и да не спираш докато не изпиеш опаковката/

30.12.12
11:49

Като си го бил тоя креатин имало ли някакъв ефект.
Като тренираш правиш ли стречинг по-време на тренировка, ако не правиш почвай ще видиш ефекта след 1 месец. В мускула ти става повече разкъсвания, става по еластичен. Аз със стречинг разширих гърба с 6-7 см. Лично аз ти препоръчвам да тренираш по хард, не знам по каква програма си, но едни съвет да ти дам почивай не повече от 1 минута. При мен имаше много голям ефект.

30.12.12
13:59

Стречинг не правя много, първо като ида в фитнеса загрявам на колелото и след това малко стречинг с най-леките гирички.. иначе от креатина да имам ефект, но  най-много ми дъпнаха бицепсите и раменете, а от новата седмица започвам 5х5.. в цялата тема говорим за това ( ако не си погледнал по назад ).

30.12.12
15:28

казано от Миро на 29.12.12, 21:50:

Момче,какво има да умуваш толкова? Четеш на опаковката каква е дневната доза...

На повечето опаковки пише да се прави зареждане, което е глупост. На някои опаковки пише 10гр дневно, което също е глупост, особено пък когато тежиш 55-56 килограма. Повечето опаковки са написани така, че да се харчи продукта, а не за прилагане на оптимални дози ;).

казано от Blackhat на 30.12.12, 13:59:

...и след това малко стречинг с най-леките гирички..

Не че нещо, ама как точно изпълняваш стречинг с гирички (освен да наричаш стречинг пружиниране с ръце в долно положение флайс, друго не може да ми роди главата)?? Може би е добре да хвърлиш някой поглег тук:
http://www.bb-team.org/articles/4412_osnovi-na-strechinga
http://www.bb-team.org/articles/4419_metodi-i-tehniki-na-raztyagane
http://www.bb-team.org/articles/2738_trenirovki-za-streching-i-gavkavost

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 30.12.12 15:38.

31.12.12
01:51

И аз мисля да я почна след 3 4 месеца , че сега трябва да прикюча едната и да почна друга която да я правя 2 3 месеца и така :)).
Но тази 5х5 само хубави мнения чувам за тази програма.А  аз целя точно да качвам маса : )

07.01.13
14:42

Здрайвете, кажете ми някое упражнение с, което да заместя мъртвата тяга.. не знам проблем ли ще е да я сменя, но не го правя правилно и не мога да го усетя. Показваха ми как се прави, но повече усещам напрежението в кръста отколкото в гърба. Мерси предварително :)

07.01.13
16:51

Мъртвата тяга е за Lower Back, демек долната част на гърба тоест кръста. Явно го изпълняваш правилно щом усещащ напрежение там.

07.01.13
17:28

Аааа, сега разбирам, защото от някъде бях дочул, че била за горната част на гърба нещо такова и затова ме карат да го правя с изпъчени гърди и рамената назад.. иначе как тогава мога да заменя гребането по скоро с кое упражнение ?

07.01.13
20:11

казано от Blackhat на 07.01.13, 17:28:

Аааа, сега разбирам, защото от някъде бях дочул, че била за горната част на гърба нещо такова и затова ме карат да го правя с изпъчени гърди и рамената назад.. иначе как тогава мога да заменя гребането по скоро с кое упражнение ?

Гребането с набирания.

07.01.13
21:45

Гребането се заменя с... гребане ;) Има десетки видове гребания, не трябва да ги изключваш всички от програмата.

08.01.13
10:11

Добре, а гребането с какви кг г/д трябва да го правя като за моето тегло ( 57-8 кг ). След като трябва да направя 5 повторения. Като взема 25 кг ( 2 десетки и лоста 5кг ) и ми е удобно обаче не ми тежи много, а като сложа много и почва да ми се изплъзват от ръцете..

08.01.13
19:35

казано от Blackhat на 08.01.13, 10:11:

Добре, а гребането с какви кг г/д трябва да го правя като за моето тегло ( 57-8 кг ). След като трябва да направя 5 повторения. Като взема 25 кг ( 2 десетки и лоста 5кг ) и ми е удобно обаче не ми тежи много, а като сложа много и почва да ми се изплъзват от ръцете..

С колкото можеш да направиш поне 6 чисти повторения, без да се лашкаш напред-назад.

08.01.13
22:31

Ами аз правя 5х5, по програма ане поне 6.. :)

17.01.13
14:06

Здравейте все още се двоумя дали към тази програма да добавя и по някое упражнение за ръце.. ( трицепс, бицепс ):

Понеделник
Клек 5 x 5
Лег 5 x 5
Гребане 5 x 5

Сряда
Тяга 5 x 5
Раменни преси 5 x 5
Набирания подхват 5 x 5

Петък
Клек 5 x 5
Лег 5 x 5
Гребане 5 x 5

02.02.13
14:57

Здравейте приятели, има развие да.. вече мина един месец.. искам да ви попитам по колко пъти седмично да правя корем с тази програмка:  http://www.youtube.com/watch?v=44mgUselcDU&feature=episodic

05.02.13
19:29

Оригиналната 5х5 не е литака ппц?

Тренировка А: Клек , лег , гребане с щанга
Тренировка Б: Клек , раменни преси , Мъртва тяга?

и така се повтарят:

Пон А Сряда Б Петък А и после става Пон Б сряда А петък Б ? и т.н...

05.02.13
21:00

Ами да така правя 1 към 1 същата.. но добавих бицепс и трицепс, бицепс в пон. и пет. а трицепс в сряда.

05.02.13
23:31

казано от Blackhat на 05.02.13, 21:00:

Ами да така правя 1 към 1 същата.. но добавих бицепс и трицепс, бицепс в пон. и пет. а трицепс в сряда.

Mен ми изглежда че правиш Сряда: Тяга , Раменни преси , Набирания ?

06.02.13
12:58

Оп, да :)

16.02.13
12:04

Здравейте, понеже навсякъде чета че е хубаво да пиеш повече вода, така и правя, но чета ” пийте повече вода и така ще сваляте килограми “, а аз целя точно обратното ?

16.02.13
13:38

Пии вода колко ти се пие, когато ти се пие. Не се наливай.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1