Здравейте отново преди 30 мин се върнах от тренировка, не пих креатин преди нея.. чувствах се някак по-отпаднал.. нямах толкова сили.. дигах по малко тежести и нямах почти никаква издръжливост.. сега го пих след трен. но мисля от началото на седмицата с новата програма да си го пия преди :)
29.12.12
17:32
Креатинът е post-workout product , демек пие се СЛЕД тренировка. Това,че си нямал сила и издръжливост не е заради креатина.. Или проблемът е в тренировките ти или по-скоро в главата ти,и аз съм бил така . Като бях в началото почнал да пия протеин и ми падна силата си помислих,че е от протеина,ама не знаех нищо тогава и всичко ми беше в главата,мислех си го още преди да почна да бутам и това влияе много.
Добре ще те послушам и ще го пия след тренировка,но иначе, не че съм си внушавал.. не знам почувствах го.. по малко тежести вдигах.. днес примерно от тягата дигах 70 кг, обикновенно с креатина 80-85 дигам.. и за тренировките за бицепс с осмиците се узорих а с креатина с 10ките .. както и да е :)
29.12.12
18:22
Човеко, прочети статията за креатина. Мисля беше на Ради Хаджирадев. Много добра статия и си вземи поуките от там. Като я прочетеш, ще видиш колко смешно изглежда казаното от теб и от тийнпауъра. Просто днес не ти е бил ден - причини много. Тийн е прав, че може да е просто в главата всичко.
Какви дози са препоръчителни и как се приема?
Креатин монохидрат е препоръчително да се приема по 3-5 грама на ден, всеки ден. Може да се приема по всяко време - сутрин, обед, вечер, между хранения, след тренировка и т.н. Изключение е само преди тренировка. Препоръчително е това да се избягва, а при положение, че всяко друго време е подходящо - това не би трябвало да е проблем.
Аха.............
29.12.12
20:27
Креатинът се задържа в тялото и ако вече си заредил клетките с достатъчно ще имаш..Принципно дават силата,че се качва след спирането на приема му (2 месеца пиеш и на следващия месец като го спреш качваш сила пак) При мен работи по друг начин -НИКАК! Нито сила нито кила нито вода дето се предполага ! Силата не се вдига,не пада след като го спра и си стоя на килограмите според храната винаги.
Благодаря, вече ще го пия след тренировка, а в нетренировъчни дни веднага след като стана. От новата седмица зпочвам програмата 5х5 и г/д след два месеца ще пиша за резултати :)
казано от Blackhat на 29.12.12, 20:31:
Благодаря, вече ще го пия след тренировка, а в нетренировъчни дни веднага след като стана. От новата седмица зaпочвам програмата 5х5 и г/д след два месеца ще пиша за резултати :)
Момче,какво има да умуваш толкова? Четеш на опаковката каква е дневната доза. После вземаш половината 1-2 часа преди тренировката или сутринта,а останалата половина (или по-малко, една трета) вземаш след тренировката. Обаче ако цели 4 месеца без прекъсване използваш тая тежка химия за тебе, нищо чудно да стигнеш до токсикологията. :D
Ами аз го пия сигурно вече има няма 2 месеца по 5 грама исе преебах да го пия с зареждаща доза... та сега след тази седмица мога да си взема 30 дни почивка ? Въпреки че в една статия за креатин която четох пишеше че ако пиеш по 5 грама можеш и да не спираш докато не изпиеш опаковката/
Като си го бил тоя креатин имало ли някакъв ефект.
Като тренираш правиш ли стречинг по-време на тренировка, ако не правиш почвай ще видиш ефекта след 1 месец. В мускула ти става повече разкъсвания, става по еластичен. Аз със стречинг разширих гърба с 6-7 см. Лично аз ти препоръчвам да тренираш по хард, не знам по каква програма си, но едни съвет да ти дам почивай не повече от 1 минута. При мен имаше много голям ефект.
Стречинг не правя много, първо като ида в фитнеса загрявам на колелото и след това малко стречинг с най-леките гирички.. иначе от креатина да имам ефект, но най-много ми дъпнаха бицепсите и раменете, а от новата седмица започвам 5х5.. в цялата тема говорим за това ( ако не си погледнал по назад ).
30.12.12
15:28
казано от Миро на 29.12.12, 21:50:
Момче,какво има да умуваш толкова? Четеш на опаковката каква е дневната доза...
На повечето опаковки пише да се прави зареждане, което е глупост. На някои опаковки пише 10гр дневно, което също е глупост, особено пък когато тежиш 55-56 килограма. Повечето опаковки са написани така, че да се харчи продукта, а не за прилагане на оптимални дози ;).
казано от Blackhat на 30.12.12, 13:59:
...и след това малко стречинг с най-леките гирички..
Не че нещо, ама как точно изпълняваш стречинг с гирички (освен да наричаш стречинг пружиниране с ръце в долно положение флайс, друго не може да ми роди главата)?? Може би е добре да хвърлиш някой поглег тук:
http://www.bb-team.org/articles/4412_osnovi-na-strechinga
http://www.bb-team.org/articles/4419_metodi-i-tehniki-na-raztyagane
http://www.bb-team.org/articles/2738_trenirovki-za-streching-i-gavkavost
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 30.12.12 15:38.
И аз мисля да я почна след 3 4 месеца , че сега трябва да прикюча едната и да почна друга която да я правя 2 3 месеца и така :)).
Но тази 5х5 само хубави мнения чувам за тази програма.А аз целя точно да качвам маса : )
Здрайвете, кажете ми някое упражнение с, което да заместя мъртвата тяга.. не знам проблем ли ще е да я сменя, но не го правя правилно и не мога да го усетя. Показваха ми как се прави, но повече усещам напрежението в кръста отколкото в гърба. Мерси предварително :)
Мъртвата тяга е за Lower Back, демек долната част на гърба тоест кръста. Явно го изпълняваш правилно щом усещащ напрежение там.
Аааа, сега разбирам, защото от някъде бях дочул, че била за горната част на гърба нещо такова и затова ме карат да го правя с изпъчени гърди и рамената назад.. иначе как тогава мога да заменя гребането по скоро с кое упражнение ?
казано от Blackhat на 07.01.13, 17:28:
Аааа, сега разбирам, защото от някъде бях дочул, че била за горната част на гърба нещо такова и затова ме карат да го правя с изпъчени гърди и рамената назад.. иначе как тогава мога да заменя гребането по скоро с кое упражнение ?
Гребането с набирания.
Гребането се заменя с... гребане ;) Има десетки видове гребания, не трябва да ги изключваш всички от програмата.
Добре, а гребането с какви кг г/д трябва да го правя като за моето тегло ( 57-8 кг ). След като трябва да направя 5 повторения. Като взема 25 кг ( 2 десетки и лоста 5кг ) и ми е удобно обаче не ми тежи много, а като сложа много и почва да ми се изплъзват от ръцете..
казано от Blackhat на 08.01.13, 10:11:
Добре, а гребането с какви кг г/д трябва да го правя като за моето тегло ( 57-8 кг ). След като трябва да направя 5 повторения. Като взема 25 кг ( 2 десетки и лоста 5кг ) и ми е удобно обаче не ми тежи много, а като сложа много и почва да ми се изплъзват от ръцете..
С колкото можеш да направиш поне 6 чисти повторения, без да се лашкаш напред-назад.
Здравейте все още се двоумя дали към тази програма да добавя и по някое упражнение за ръце.. ( трицепс, бицепс ):
Понеделник
Клек 5 x 5
Лег 5 x 5
Гребане 5 x 5
Сряда
Тяга 5 x 5
Раменни преси 5 x 5
Набирания подхват 5 x 5
Петък
Клек 5 x 5
Лег 5 x 5
Гребане 5 x 5
Здравейте приятели, има развие да.. вече мина един месец.. искам да ви попитам по колко пъти седмично да правя корем с тази програмка: http://www.youtube.com/watch?v=44mgUselcDU&feature=episodic
Оригиналната 5х5 не е литака ппц?
Тренировка А: Клек , лег , гребане с щанга
Тренировка Б: Клек , раменни преси , Мъртва тяга?
и така се повтарят:
Пон А Сряда Б Петък А и после става Пон Б сряда А петък Б ? и т.н...
Ами да така правя 1 към 1 същата.. но добавих бицепс и трицепс, бицепс в пон. и пет. а трицепс в сряда.
казано от Blackhat на 05.02.13, 21:00:
Ами да така правя 1 към 1 същата.. но добавих бицепс и трицепс, бицепс в пон. и пет. а трицепс в сряда.
Mен ми изглежда че правиш Сряда: Тяга , Раменни преси , Набирания ?
Здравейте, понеже навсякъде чета че е хубаво да пиеш повече вода, така и правя, но чета ” пийте повече вода и така ще сваляте килограми “, а аз целя точно обратното ?