Тази програма подходяща ли е за мен?

Добър ден :) Бих искал да ви попитам дали тази програма е добра - http://www.muscleandstrength.com/workouts/10-week-mass-building-program.html. Тренирам от месец иначе и преди това съм тренирал.Целта ми е покачване на мускулна маса.Благодаря предварително:)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 12.01.13 14:57.

12.01.13
13:53

Без да коментирам самата програма - още на третия ред пише: Training Level: Advanced
Ти на такова ниво ли си?

Не съм от най-напредналите но  , преди тренирах около 5 месеца , но спрях , защото лятото реших да карам на лостчета и отпреди месец почнах пак и не мисля да спирам в близките 2-3 години.Та би ли ми казал дали самата програма е добра ( упражнения , тренировъчни дни , дали ще успявам да се въстановявам достатъчно и т.н.) Благодаря предварително

12.01.13
16:52

казано от Димитър Иванов на 12.01.13, 14:33:

Не съм от най-напредналите но  , преди тренирах около 5 месеца , но спрях , защото лятото реших да карам на лостчета и отпреди месец почнах пак и не мисля да спирам в близките 2-3 години.Та би ли ми казал дали самата програма е добра ( упражнения , тренировъчни дни , дали ще успявам да се въстановявам достатъчно и т.н.) Благодаря предварително

Момент да погледна в кристалното кълбо...

Питам сериозно , а вие веднага почвате с подигравките.Просто попитах дали тази програма е добра като цяло и дали ще се отрази на човек с моят стаж.Ако това би ви помогнало - на 15 години съм , 1.77-8 см висок , 74 кг.

12.01.13
17:36

Модерация: Нарушаване на правилата!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.01.13 18:57.

казано от Димитър Иванов на 12.01.13, 17:36:

Питам сериозно , а вие веднага почвате с подигравките.Просто попитах дали тази програма е добра като цяло и дали ще се отрази на човек с моят стаж.Ако това би ви помогнало - на 15 години съм , 1.77-8 см висок , 74 кг.

Не, не е.

Херцог трън , благодаря за мнението , но би ли се обосновил защо ?

12.01.13
17:48

Няма какво да ти се обяснява, ти си на 15 години и имаш 5 месеца стаж, програмата въобще не е за теб.

Мнението беше редактирано от Old Timer на 12.01.13 17:49.

А като за мен тази по-добра ли е :
Понеделник - Гърди , Рамо
Вторник - Бицепс Трицепс
Сряда - почивка
Четвъртък - Гръб , трапец
Петък - крака
?

Не, не е. Четиридневен сплит(а ако питаш мен и сплит като цяло) е неподходящ за теб.

Маса се прави на маса. Та, като стана дума - опиши си яденето, понеже подозирам, че е далеч от нужното за мускулна маса.

12.01.13
18:58

Четох в една друга тема, че не искаш кръгова, въпреки, че това е най-удачния вариант за тебе. Но недей поне да залиташ по такива тежки сплитове. Виж тази тема, най-вече коментарите на CarnalK.
Ако държиш на сплит (не те съветвам), но поне избери нещо такова:
Понеделник/четвъртък:  Тяга, високо изтегляне, набиране с раменен надхват (с тежест), гребане с щанга, чуково сгъване с дъмбели, сгъване за задно бедро; Тягата 3х5, останалото 3х8-10;
Вторник/Петък: Клек, напади с тежест, кофи с тежест, лег/полулег, военна преса, френско от лег; Клек 3х5, останалото 3х8-10;
И както каза Херцог Трън обърни внимание на яденето.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 12.01.13 19:08.

12.01.13
19:09

Е след като си на 15 години и имаш 5 месеца стаж очеизвадно си напреднал. Давай с тази програма !

12.01.13
19:13

казано от Димитър Иванов на 12.01.13, 17:52:

А като за мен тази по-добра ли е :
Понеделник - Гърди , Рамо
Вторник - Бицепс Трицепс
Сряда - почивка
Четвъртък - Гръб , трапец
Петък - крака
?

Понеделник - Гърди бицепс - корем
Вторник - почивка
Сряда - Рамо, крака и трапеци
Четвъртък -почивка
Петък - Гръб, Трицепс - корем
Ето така ще ти е най-добре. За да се възстановяваш добре трябва да ядеш храни богати на аминокиселини- кисело мляко, яйца или хапки ... Да спиш поне 8-10 часа. Мускула не расте по време на тренировка, а като почива. Не мога точна програма да ти кажа нищо, защото при всеки човек е различно-по добре дай 20 лв за програма и хранителен режим за да видиш ефект не гледай по сайтове и форуми, това е моят съвет ! Примерно на тебе едно упражнения има по-голям ефект, при мене не ме. 4 упражнение по 4 серии  ще ти е добре, и гледай да работиш със свободни тежести.
Един съвет не гледай, билдалските програми, по тези програми тренират хора, които зобат и правят цикли ! А ти надали зобиш :) Дано да съм ти помогнал !

Мнението беше редактирано от Max Power на 12.01.13 19:17.

12.01.13
19:17

казано от Max Power на 12.01.13, 19:13:

Вторник - почивка
Четвъртък -почивка
Ето така ще ти е най-добре. За да се възстановяваш добре трябва да ядеш храни богати на аминокиселини- кисело мляко, яйца или хапки ... Да спиш поне 8-10 часа. Мускула не расте по време на тренировка, а като почива. Не мога да ти кажа нищо, защото при всеки човек е различно ! Примерно на мене едно упражнения има по-голям ефект, при мене не ме. 4 упражнение по 4 серии според мене ще ти е добре, и гледай да работиш със свободни тежести.
И още едни съвет не гледай, билдалските програми, по тези програми тренират хора, които зобат и правят цикли ! А ти надали зобиш :) Дано да съм ти помогнал !

Не знам дали си му помогнал, но на мен със сигурност ми помогна да се посмея ;д . Ще споделиш ли от къде си ги копуваш тея хапки, които са богати на аминокиселини, че ме заинтригуваха :?

12.01.13
19:19

казано от PhoenixH на 12.01.13, 19:17:

Вторник - почивка
Четвъртък -почивка
Ето така ще ти е най-добре. За да се възстановяваш добре трябва да ядеш храни богати на аминокиселини- кисело мляко, яйца или хапки ... Да спиш поне 8-10 часа. Мускула не расте по време на тренировка, а като почива. Не мога да ти кажа нищо, защото при всеки човек е различно ! Примерно на мене едно упражнения има по-голям ефект, при мене не ме. 4 упражнение по 4 серии според мене ще ти е добре, и гледай да работиш със свободни тежести.
И още едни съвет не гледай, билдалските програми, по тези програми тренират хора, които зобат и правят цикли ! А ти надали зобиш :) Дано да съм ти помогнал !

Не знам дали си му помогнал, но на мен със сигурност ми помогна да се посмея ;д . Ще споделиш ли от къде си ги копуваш тея хапки, които са богати на аминокиселини, че ме заинтригуваха :?

Направил съм грешка имах пред ако иска да си купи аминокиселини. и какво не ти харесва в това което съм написал и на какво се смя явно си ГОЛЕМ разбирач а а ?

12.01.13
19:20

...
А ти надали зобиш :) Дано да съм ти помогнал !

А ти надали си наясно какво пишеш. Дано съм ти помогнал. ;)

12.01.13
19:25

Вторник - почивка
Четвъртък -почивка
Ето така ще ти е най-добре. За да се възстановяваш добре трябва да ядеш храни богати на аминокиселини- кисело мляко, яйца или хапки ... Да спиш поне 8-10 часа. Мускула не расте по време на тренировка, а като почива. Не мога точна програма да ти кажа нищо, защото при всеки човек е различно-по добре дай 20 лв за програма и хранителен режим за да видиш ефект не гледай по сайтове и форуми, това е моят съвет ! Примерно на тебе едно упражнения има по-голям ефект, при мене не ме. 4 упражнение по 4 серии  ще ти е добре, и гледай да работиш със свободни тежести.
Един съвет не гледай, билдалските програми, по тези програми тренират хора, които зобат и правят цикли ! А ти надали зобиш :) Дано да съм ти помогнал !

Щеше да е добре, първо да се научиш да пишеш и да се изразяваш, а после да даваш съвети!

12.01.13
19:30

казано от Veso Pervazov на 12.01.13, 19:20:

...
А ти надали зобиш :) Дано да съм ти помогнал !

А ти надали си наясно какво пишеш. Дано съм ти помогнал. ;)

Слава богу ти си наясно. Дано и аз помогна.

Аз мисля , че се храня правилно - гледам винаги в менюто ми да присъства месо , яйца , ориз , пллодове , зеленчуци , мляко , за закуска задължително прясно мляко с овесени ядки + 2 яйца + някакв плод , гледам да се храня 5 пъти дневно.Засега ще си карам по сегашната програма , а каквото сабя покаже.

12.01.13
19:34

казано от megabolic x на 12.01.13, 19:30:

...

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/65841#p-865058
Нали ти казах бе... Като не ти е ясно нещо просто попитай. :D :D :D
Дано и на тебе да съм помогнал. Ако не продължавай да следиш коментарите ми.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 12.01.13 19:36.

13.01.13
00:12

Сметни си тук, дали си напреднал, според силата ти. Ако си advanced, сплитовете ще ти свършат чудесна работа. http://www.strstd.com/

Ами мисля да си карам по сегашната програма , но един приятел ми каза , че ако правя бицепс и трицепс в един ден ръката ще расте по-бързо , това вярно ли е и да ги сложа ли в един ден ?

13.01.13
11:02

казано от Димитър Иванов на 13.01.13, 10:47:

Ами мисля да си карам по сегашната програма , но един приятел ми каза , че ако правя бицепс и трицепс в един ден ръката ще расте по-бързо , това вярно ли е и да ги сложа ли в един ден ?

Замисли се малко, поне колкото можеш ! Дали нямаше всеки да прави това, ако е така ? Твоя приятел най-вероятно е и той същия калибър като теб и един друг си говорите врели некипели :)

13.01.13
11:53

казано от AgBOKATA на 13.01.13, 11:02:

Замисли се малко, поне колкото можеш ! Дали нямаше всеки да прави това, ако е така ? Твоя приятел най-вероятно е и той същия калибър като теб и един друг си говорите врели некипели :)

Ще си позволя да не се съглася на 100 %. При всеки е различно. На мен например най-добре ми се развиваше ръката като тренирах трицепс и бицепс в един ден. Естествено при други хора може да е по-добре да си тренират бицепса с гърдите и трицепса с гърба (примерно) и да си дава по-добри резултати за тях.

Точно затова искам да опитам бицепс с трицепс , да видя как е.

В крайна сметка реших да си карам по старата програма :
Понеделник - Гърди и Бицепс
1.Лежанка - 3х8
2.Избутване на дъмбели от полулег - 3х8
3.Кофички - 4х8-10
4.Сгъване на дъмбели от полулег - 3х8
5.Чуково сгъване на дъмбели - 3х8

Вторник - почивка

Сряда - Гръб , трапец и трицепс
1.Набирания с широк надхват - 4х6-8-10
2.Гребане с подхват/надхват -3х8
3.Гребане с дъмбел - 3х8
4.Повдигане на дъмбели за трапец - 3х8
5.Хиперекстензии - 3-4х10
6.Лег тесен хват - 3х8
7.Френско разгъване - 3х8

Четвъртък - почивка

Петък - рамо и крака
1.Раменни преси с дъмбел - 3х8
2.Раменно разтваряне - 3х8
3.Раменно разтваряне с наклон за задно рамо - 3х8
4.Лег преса - 3х8
5.Бедрено разгъване - 3х8
6.Бедрено сгъване - 3х8
7.Повдигане на калф машина - 3х8

Бихте ли дали и мнение за нея? Благодаря предварително.

13.01.13
12:28

Защо не правиш клек и тяга?

13.01.13
12:28

казано от PhoenixH на 13.01.13, 11:53:

казано от AgBOKATA на 13.01.13, 11:02:

Ще си позволя да не се съглася на 100 %. При всеки е различно. На мен например най-добре ми се развиваше ръката като тренирах трицепс и бицепс в един ден. Естествено при други хора може да е по-добре да си тренират бицепса с гърдите и трицепса с гърба (примерно) и да си дава по-добри резултати за тях.

Разбира се, че е различно пич. Всеки е индивидуален за себе си.

Правех ги по едно време , но единия път от тоя клек щях да се пребия и кръста ми се прецака нещо и в момента не правя.А и мисля , че не съм достатъчно напреднал за да правя клек и тяга и не знам много добре как да ги изпълнявам и т.н. ...

13.01.13
15:28

казано от Димитър Иванов на 13.01.13, 12:30:

Правех ги по едно време , но единия път от тоя клек щях да се пребия и кръста ми се прецака нещо и в момента не правя.А и мисля , че не съм достатъчно напреднал за да правя клек и тяга и не знам много добре как да ги изпълнявам и т.н. ...

Ако не ги правиш няма и да се научиш. А клек и тяга са основата на всяка тренировка за начинаещи, т.е. всеки Е достатъчно напреднал да ги прави, въпроса е по колко и с колко. Вероятно не си съобразил тежестта на щангата с възможностите си, куцала ти е и техниката, иначе няма причина да се пребиеш...
От клек и тяга само ползи ще видиш. И то големи.
Иначе за тренировката решението си е твое. Аз лично смятам, че от двойния сплит, който съм ти написал по-горе ще извлечеш повече резултат. Но ти решаваш, аз мога да ти пожелая искрено успех.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 13.01.13 15:32.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1