Кардио през зимата?

12.01.13
17:26

Какво ще кажете за кардиото през зимата?Започнах кардиото от скоро защото започнах да усещам,че не мога да издържам толкова и все пак имам доста свободно време.Започнах тичане нагоре и надоло по стълби, и бърпий при всяка четна минута (0,2,4,6,8 и т.н.) правете лицеви опори с отскок.При всяка нечетна минута (1,3,5,7,9 и т.н.) правете скокове. В края ще сте направили 10 серии от всяка!Дайте идея за нещо?

12.01.13
17:28

като те гледам не ти тряя кардио на теб (но хейт)

12.01.13
17:30

Изпоти се яко на тренировка и се мятай под студения душ или в снега .

12.01.13
17:32

А да,аз искам да правя кардио,за здраве и удоволствие,не искам огромни мускули искам,атлетично оформено тяло!

12.01.13
17:33

Кво и е на зимата?

12.01.13
17:38

Студено е!

12.01.13
17:41

казано от Росен Стоилов на 12.01.13, 17:38:

Студено е!

Е, ти да не си африканец бе брат? :)
Прави си квото си правиш и лятото... студа е полезен!

12.01.13
20:34

NO PAIN NO GAIN!!!

12.01.13
20:42

Тичане  навън и те тава е ;)

MF

12.01.13
22:19

Те тава е ама аз точно с тоя акъл миналата зима си плащах с три поредни дни болки в гърдите при всяко вдишване.
Ако ще пробваш да тичаш при минусови температури, направи го първоначално за кратко - някои хора явно се справят със студения въздух по-добре от други. Аз не съм от първите (не съм вдишвала през устата). Провери ти от кои си.

12.01.13
22:27

Странно. Активен пушач, не много по бягането и постоянно тренирам при минусови температури и проблеми нямам

16.01.13
19:11

Колко си висок и колко килограма си пич .. ? Щото на снимката ми изглеждаш слабичък, и според мен ти трябва маса не кардио..  (No hate)

16.01.13
21:52

1:70 59кг слабичък съм но искам атлетично тяло,не съм фен,просто искам да се чувствам добре и г/д на последно място да съм си оформен

16.01.13
22:23

Епа оформен си ,като за купчина кокали.

16.01.13
23:23

айде да не се обиждаме,здравеняк?(y)

Мнението беше редактирано от RossenStoilov на 16.01.13 23:35.

17.01.13
00:43

казано от Росен Стоилов на 16.01.13, 23:23:

айде да не се обиждаме,здравеняк?(y)

Не те обиждам здравеняк,давам ти съвета си да качваш маса.

17.01.13
01:01

Атлетично можеш да наречеш тяло, което на твоя ръст е поне с 15кг по-тежко. Иначе на 170/59кг как да си оформен, или по-точно какво да оформяш?

17.01.13
10:02

Ако искаш да качваш маса, а не се храниш достатъчно и търчиш като за световно, няма да качиш маса.

EP

17.01.13
10:22

Момчето изглежда като сомалиец, а иска да тича за здраве. Като за начало почни да четеш статиите във форума и ще добиеш представа какво е атлетично тяло и какво трябва да правиш, за да го постигнеш.
* 1 жокер - само с (монотонно) кардио не става.

17.01.13
10:42

Само не разбрах като ти е студено навън защо не ходиш в фитнеса там е топло.Ако е финансов проблема,скачане на въже е моята идея :).

17.01.13
10:53

казано от Miss Fight на 12.01.13, 22:19:

Те тава е ама аз точно с тоя акъл миналата зима си плащах с три поредни дни болки в гърдите при всяко вдишване.
Ако ще пробваш да тичаш при минусови температури, направи го първоначално за кратко - някои хора явно се справят със студения въздух по-добре от други. Аз не съм от първите (не съм вдишвала през устата). Провери ти от кои си.

Човек трябва да знае какво и как да прави.
Ако идеш в 6 часа сутринта при минус 10 ,
през където и да дишаш, ще ти замръзне въздухът в гърдите.
То трябва да се мисли все пак.
Аз от 11-12 години тичам зимата навън и не съм
настивал нито веднъж заради това.
Калил съм се единствено в резултат на това и ме
хващат много рядко грипове и такива глупости.

17.01.13
17:18

казано от Ясен Крайчев на 17.01.13, 10:53:

Дали? Явно си от оня набор дето не е чувал за казарма и за сутрешна физзарядка в 5:50 целогодишно. При това голи до кръста при температури до -5 градуса, по потници при под -5, по ризи при под -10… И евентуално може да се пропусне при по-ниска температура от -15, ама по решение на командира (което не се случва често)... И като гледам всички минали оттам сме със замръзнали гърди и неизлечимо болни.
Иначе браво за това, че тичаш и зимата навън, чудя се само как успя да навъртиш 11-12 години? Вероятно си започнал на 9, което пък е похвално за родителите ти ;).
По темата, всичко е въпрос на адаптация, както с всичко останало във фитнеса, трябва да се започне умерено и да се съобразява с температурата при ненавикнал организъм.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 17.01.13 17:21.

17.01.13
17:53

казано от Veso Pervazov на 17.01.13, 17:18:

казано от Ясен Крайчев на 17.01.13, 10:53:

Дали? Явно си от оня набор дето не е чувал за казарма и за сутрешна физзарядка в 5:50 целогодишно. При това голи до кръста при температури до -5 градуса, по потници при под -5, по ризи при под -10… И евентуално може да се пропусне при по-ниска температура от -15, ама по решение на командира (което не се случва често)... И като гледам всички минали оттам сме със замръзнали гърди и неизлечимо болни.
Иначе браво за това, че тичаш и зимата навън, чудя се само как успя да навъртиш 11-12 години? Вероятно си започнал на 9, което пък е похвално за родителите ти ;).
По темата, всичко е въпрос на адаптация, както с всичко останало във фитнеса, трябва да се започне умерено и да се съобразява с температурата при ненавикнал организъм.

Явно не си прочел внимателно написаното от мен.
Аз съм ‘за” тичането навън, това за замръзването на въздуха
го казах, защото реалният живот не е казарма.
Това, че сте го правели, не значи, че е правилно.
В строителни войски знаеш как са нареждали цигани
през зимата и са ги поливали с маркуч,
но това дали е добре?
Както и да е, в такава връзка казах това за замръзването.
11-12 години навъртях, като между 4-и и 12-и клас съм
бил във футболни отбори, където зимната подготовка е януари и февруари,
а март месец започват мачовете.
Като свърших с футбола продължих да си тренирам.
Сега карам 22-ата си година. :)
Така че- съветвам всички да мислят как тренират,
да адаптират телата си и всичкоо ще е ок :)
Поздрави!

17.01.13
18:36

казано от Ясен Крайчев на 17.01.13, 17:53:

Напротив, точно това е, просто още не си го разбрал.

Грешиш. Точно в този период и след него съм бил най-здрав и устойчив на всякакви настинки и вируси. Както и повечето ми колеги. Факт.

но това дали е добре?

Не, не знам. А ти откъде знаеш? Това са митове и легенди, разкази край лагерния огън. А ако го е имало е било по-скоро инцидентно извращение, а не масова практика. При това не чак толкова лоша ;). Говоря за хигиена все пак.
Иначе поздравления за постоянството с тичането.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 17.01.13 20:19.

17.01.13
21:21

казано от Veso Pervazov на 17.01.13, 18:36:

Напротив, точно това е, просто още не си го разбрал.

Грешиш. Точно в този период и след него съм бил най-здрав и устойчив на всякакви настинки и вируси. Както и повечето ми колеги. Факт.

но това дали е добре?

Не, не знам. А ти откъде знаеш? Това са митове и легенди, разкази край лагерния огън. А ако го е имало е било по-скоро инцидентно извращение, а не масова практика. При това не чак толкова лоша ;). Говоря за хигиена все пак.
Иначе поздравления за постоянството с тичането.

Ок, не искам да спамя темата повече.
С теб предполагам в разговор наживо бихме се разбрали перфектно.
Онлайн общуването си дава отражение.
Приятна вечер :)

20.01.13
16:43

Защо реалният живот да не е казарма? Ще ти дам един прост пример, бяхме за риба на лед и моя приятел затъна с джип, леда се пропука и мога да ти кажа, че съм бягал 5 км със всички сили на спринт за да стигна до наи близката вила за да повикам помощ, това е един от многото примери. И ве пак човек е създаден да се осъвършенства и калява, друг е въпроса ако нямаш волята и те е страх от смъртта, човек може да си върви по улицата и да го сполети неволя. Хората който скачат на Йорданов ден за кръста данеби да боледуват???

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1