Съвет относно програма за гръб.

15.01.13
06:07

Здравейте!
Бих искал да получа съвети за програмата ми за гръб.
След нещо като “контузия”, което не знам дали мога да го нарека точно така, реших да направя няколко промени в програмата ми. Махнал съм тягата, а днес мисля, че реших и гребането с щанга да махна, защото докато ги правя получавам много остра болка в гърба в областта на гръбначния стълб малко над кръста.
Програмата сега би трябвало да изглежда по следния начин:
1. вертикален скрипец широк надхват 4х8-10
2. това упражнение не знам как да го опиша. заставам под наклон около 45градуса с опора на гърдите и правя подобно на мечка. Разликата е, че имам тази опора на гърдите и че краката са изправени назад а не вертикални надолу както при мечката. 4х8-12
3. тук трябваше да са чукове или гребане с щанга но мисля да ги заменя с гребане с опора на гърдите. Тоест легнал на лежанката по корем правя гребане с дъмбели. 4х8-12
4. вертикален скрипец тесен подхват 4х8-10

Целта ми е маса. За тягата, чуковете и гребането без упора на гърдите която да му обира напрежението в кръста ще мисля поне след месец или два, за да укрепна малко, защото кръста ми е слаб, а и с тези болежки от 3-4 дни които не ми дават мира по цял ден...

Какво мислите? Какво бихте добавили или променили? Как бих могъл да заменя чукове/гребане с щанга без опора на гърдите с по безопасен за кръста ми начин..?
Поздрави и благодаря предварително! :)

15.01.13
11:14

Прибави набирания.

15.01.13
11:22

Кръстът ти ще укрепне именно от тягата. Сложи малки тежести и прави повече повторения, докато се почувстваш по - сигурен. Разучи техниката, да вдигаш на задни бедра и задник, а не на кръст.

15.01.13
13:17

Лъчо, не пиши глупости.
Освен първото ти изречение всичко останало е смешно.

15.01.13
17:39

казано от James Hinks на 15.01.13, 13:17:

Лъчо, не пиши глупости.
Освен първото ти изречение всичко останало е смешно.

Аз му го казвам, за да го прилъжа да прави упражнението :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1