23.01.13
00:32
казано от Калоян Чолаков на 21.01.13, 07:16:
Надяваме се това го казваш на майтап, защото съм далече от него.
Еми наистина,принципно е прието за средностатистически човек,че ръст - 100 на около 6-8 % bf е=генетичен потенциал
А ти щом си 1.75 на 75-76 кг . За т’ва го казвам :)
23.01.13
00:40
Ами, тогава да започва химията викам, що да тренира като напредък няма почти да има :)
23.01.13
00:42
Не съм на 6-8 %, може би около 10.
Тази година ще съм на 6-8 може би на 74. Лятото ако не се лъжа бях стигнал до 72.
24.01.13
04:01
Пореден ъпдейт на БЪЛК-а: няколко снимки с новия телефон на 77 кг. лично тегло(лятото бях около 73, качил съм близо 3-4 кг. маса както и доста сила). Имам още около месец, месец и нещо от основния период, след това чистене за месец и половина два, на лоу карб - 300 - 350 г., 50-55 г. фат, 230 прот., може би ще намаля малко обема на тренировките (примерно за крака - няма да правя 20, а 16 серии, за гърди, гръб - не 16, а 12, за рамене, трицепси и бицепси - по 9 - 12 (12 серии максимум), ще продължавам да тренриам тежко и на макс (както винаги). КАрдио ще има - ХИИТ, един или два най - много пъти на седмица, 10-12 серии спринтове с дължина 80-100 метра като почивката между тях ще е връщането до стартов позиция с ходене.
Мерки не гледам много - основно огледалото: Но A.W.E.I.T. ме премери (ей така, от любопитство като бях в Ст.З.) - гръдна - 113, ръка (40 мисля, но не помня), бедро - 61,5 или 62 (не съм сигурен) и талията не помня колко беше точно, но беше около 80 и нещо.
Плочките са ми порастнали(както и има известно омазняване, но в рамките на допустимото), а корем не съм тренирал от година и половина (сериозно трениране говорим, само преди като бях спрял тягата правех повдигане на краката от вис 4 серии и т’ва беше)
Мнението беше редактирано от Калоян Чолаков на 24.01.13 04:11.
24.01.13
12:45
Комбинация от различни качества без да специализира по-отделно. Масивен, плътен, силен, естетичен, релефен и цялостно развит външен вид. Изключително дисциплиниран и подреден режим (тренировъчен и хранителен). Браво!
Може да се каже, даже че е един от най-съвършените индивиди, натурално развити за не много дълъг период от време в този форум.
... SO U MIRIN BRAH ?
Мнението беше редактирано от lordinario на 24.01.13 12:46.
24.01.13
15:13
Като казахте Mirin’, лятото ще се прави естетик крю хахаах
24.01.13
16:14
fuck yah bra
24.01.13
21:56
Днес, ръце, задно рамо:
1. Кофи, загряващи серии = СТ х 10, 10 кгх 10, 20х4; Работни - 25х11 (на дванайдесетото повт. стигнах на стикинг пойнта и седях там адски мн време, не успях да заключа); 30х 7; 35х5, долна серия 20х8 + дроп на 10 и СТ
2. Набиране подхват - 4 серии х 6-7 с 5 кг.
3. Френско с 30 кг х 12-6 4 серии в СС със сгъване с права щанга за бицепс 35 кг х 6-8 повт.
4. Разгъване зад врат в СС със редуващо сгъване с 12,5 кг дъмбел прав 4 серии по 12-8 повторения и 2те
5.Чуково сгъване с 12,5 кг. в СС с разгъване на скрипец (не знам кгмите, 11плочки от 15) 4 серии
6. Разтваряне за задно рамо с дъмбел 4 серии
Мнението беше редактирано от Калоян Чолаков на 24.01.13 21:59.
25.01.13
23:28
Сега ще ви разкажа най - preposterous случката, на която някога съм бил свидетел и главен герой съм аз.
Значи, от доста време съм усетил, че нивото на глупост и абсурдност в залите е на доста високо ниво, както и несериозното отношение на хората към тренировките и днес е убедих в това напълно. Точно мислих да сменям залата, понеже в нея ходят само някви скинифет дебелаци, които “тренират”, идват в залата да си веят ташаците и да си чешат езиците, но днес ми се случи най - абсурдното нещо ЕВЪР. Бях изгонен от залата. Тренирам крака. Ето какво се случва. Правя първа и втора серия на клек следователно 130х9, 130х7, (трета и четвърта пакс едмици, нов ПР), това на страна. Почивам си аз между втората и третата серия, излегнал се на лег преасата. Идва при мен дебелия инструктор с женски цицки и шкембе и ми казва следното:”Ако продължаваш да правиш глупости ще те изгоня.” Аз съм с фейс WTF 0.o ? ? ? ? ? Питам го - “Какво правя нередно? Защо?” и той ми отговаря: “Правиш глупава тренировка и няам да позволя това да се прави в залата ми. Клекът трябва да се прави със 70 кг., не със 130 като теб, трябва да използваш колан и да клякаш изправен. Ти не клякаш. Ти се навеждаш напред.” Аз: “Такава ми е техниката на клек, така мога да постигна дълбочина, така се чувствам най - стабилен, така имам най - добър резултат и прогресирам.” Той казва: “Ти нямаш сила в краката, затова се навеждаш, трябва да клякаш напълно изправен, а не като теб - да се навеждаш” Аз: ” Ами това се нарича лоу бар скуат.” (Той гледа в недооумение, явно не знае английски, камо ли да знае какво е хай бар или лоу бар скуат) и казва: “Какво, какво ?” Аз:”Това е стил на клякане”. Той: Не знам това стил на клякане ли е, какво е, обаче твоет не е клек, нямаш сила в краката.” (може би човекът си е помислил, че съм леглез, защото тренирам с хавайки, които са точно до коленете ми, а коленете ми са малки, и не се вижда част от квадрипите, нагоре съм с горнище, сигурно ме е помислил за 63 кг., вика си: Тоя е баси малкия, а се мъчи тука с някви непосилни килограми за него.) И ми казва следното: “Ако продължаваш да правиш глупави тренировки, ще те изгоня, няма да ти направя повече карта. Или няма да клякаш така, или отивай в някоя друга зала там да клякаш, но не и в моята. Или ще слагаш щангата на врата или няма да клякаш. Аз си викам на акъла “П*ТКА МАЙНА, НЕ МОГА ДА КЛЯКАМ ДОРИ ЛИ ВЕ ??? ПОИЧЕ НЯЯ ТИ СТЪПЯ В ЗАЛАТА, ДЕБЕЛ БАСТУН ТАКЪВ! МАААЙКА ТИ ДА Е*А”. Не знам какво да кажам спийчлес съм, това е хилериъс, препостеръс, абсурдно. Човек дори не може да кляка лоу бар в зала???? В Т Ф ? Ако му пусна клип на Лей Нортон, който се навежда още повече от мен какво ще каже ? Тоя не кляка правилно, няма сила в краката, слаб е, нищо , че е про бодибилдър и един от най - добрите пауър лифтъри (натурални).
Искам да изкажете мнение по въпроса, какво мислите? Аз просто съм потресен до къде е стигнала простотията на народа...
Иначе тренировката беше следната (нов ПР)
1. Клек, работни - 130х9,7,7,7
2. Римска тяга 70 х10,9,7,6
3. Лег преса - 210 х 7,6,6,6
4.Сгъване и разгъване в суперсет (4 серии от всяко)
Мнението беше редактирано от Калоян Чолаков на 25.01.13 23:29.
Moже би ти го е казал поради причината да не ти стане нещо докато тренираш , защото си мисли , че клека го вдигаш яко на кръст.
25.01.13
23:37
Не мога да повярвам,че има такива индивиди. Какво му пука на него как клякаш? И ти си продължи просто тренировката?
25.01.13
23:38
казано от bruskach на 25.01.13, 23:31:
Moже би ти го е казал поради причината да не ти стане нещо докато тренираш , защото си мисли , че клека го вдигаш яко на кръст.
Никога, нито един път не ме е болял кръста (в смисъл болка в кръста, а не говорим за треска - трески имам често от тягата и клека, но болка - никога). Техниката ми е подобна като на тази на Лейн Нортън (лоу бар, но не чак толкова навеждане).
25.01.13
23:39
казано от Teen Power на 25.01.13, 23:37:
Не мога да повярвам,че има такива индивиди. Какво му пука на него как клякаш? И ти си продължи просто тренировката?
ю
Че разбира се, че ще си продължа тренировката, отишъл съм да тренирам, не някакъв дебелак да ми пречи да тренирам.
26.01.13
08:15
казано от Калоян Чолаков на 25.01.13, 23:38:
казано от bruskach на 25.01.13, 23:31:
Никога, нито един път не ме е болял кръста (в смисъл болка в кръста, а не говорим за треска - трески имам често от тягата и клека, но болка - никога). Техниката ми е подобна като на тази на Лейн Нортън (лоу бар, но не чак толкова навеждане).
То тва си беше добро утро с клякане :x no like
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 26.01.13 08:16.
26.01.13
09:12
казано от gotcha на 26.01.13, 09:03:
И на тоя краката са му слаби, без ташак :)
Остави краката,ами то даже не прилича на клек,а на някакъв хибрид полу-клек с добро утро...кръста взе да ми се обажда само от гледката :D
Велико, дай да спреме, че ще ни нападне плевенската група и ще го отнесеме :D
Преместил ли ги е от т.А до т.Б? ДА
грозен е,ама го боли сърмата,лоу бара си е такъв при някои хора (според костите)
26.01.13
09:20
Ако корема ти е силен и го стегаш яко - може и с пълно добро утро да се изправяш и да немаш проблеми. Проблема е кога чукаш само на торакална екстензия и всичко ти се крампира отзад.
П.П. Иначе пичагата кляка с най-скъпите щангети...
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 26.01.13 09:21.
26.01.13
09:56
казано от Grey Knight на 26.01.13, 09:20:
Ако корема ти е силен и го стегаш яко - може и с пълно добро утро да се изправяш и да немаш проблеми. Проблема е кога чукаш само на торакална екстензия и всичко ти се крампира отзад.
П.П. Иначе пичагата кляка с най-скъпите щангети...
Корема силен,кръста силен дрън, дрън...тя празната пушка един път гърми на 100год.Никой не бива да се успокоява със здравия си корем/кръст и да разчита само на тях да го опазят.
При мен се получава същия клек, като на тоя пич. До към 100кила мога да съм изправен, после просто не става, а не е да ми тежи. Вероятно има значение съотношение на торс спрямо крайниците, а може и в комбинация с това да има дисбаланси- разсъждавам си на глас...
Дебелият инструктор без да иска вероятно е познал, това става, когато квадрицепсите са по-слаби от задната верига, следователно като се наведеш напред освобождаваш тежестта в/у предното бедро буташ си кат пич и после изправяш на задна верига. Същото се получава и при мен, но аз правейки хай бар картинката е много по-грозна :D
Хинт - видимата разлика в обема при бедрата на щангист и трибоец, където и двамата тренират за сила.
Със сигурност пропорциите на костната система, както каза Винтаге са допълващ фактор.
Разсъждавам си и аз писмено... и съм стигнал до този извод за мене си.
26.01.13
13:31
Ами аз с хай бар не мога да постигна дълбочина, без да ме наведе щангата на 90 градуса не мога да постигна. Просто лоу бар-а за мен е най - добрият вариант отъм дъолбочина и стабилност. Явно костната структура ми е такава, че не мога да клякам хай - бар и то дълбоко. Както и да е - и без това мислех да сменям залата.
Хай бара е много по - лесен за достигане на дълбочина,но може да нямаш мобилност в глезените(задно бедро) и затова така.
Но няма значение,твърде много внимание се обръща на вида упражнение и кое кой мускул удряло и простотии...важното е да ставаш по-силен,а от там и по -голям.
26.01.13
14:17
казано от Vintage на 26.01.13, 14:04:
Хай бара е много по - лесен за достигане на дълбочина,но може да нямаш мобилност в глезените(задно бедро) и затова така.
Но няма значение,твърде много внимание се обръща на вида упражнение и кое кой мускул удряло и простотии...важното е да ставаш по-силен,а от там и по -голям.
(y)
И аз кляках така задния клек за това минах само на преден и крачетата дръпнаха.
26.01.13
15:11
казано от Jon Snow на 26.01.13, 14:51:
И аз кляках така задния клек за това минах само на преден и крачетата дръпнаха.
Не е като краката да са ми слаби .
28.01.13
21:50
Днес много добра тренировка с Лординов.
Гърди, рамена:
Загрявка на раменни стави, трицепс и гърди
1. Равен лег, вработващи - 50 х 10, 70х5, 80х3, 85х1
2. Работни - 90 х 5 (5тия беше с лека помощ на стикинг пойнта, с един пръст), 95х2, 100х1 (сравнително експлозивно ги бутнах, без много зор), 4та долна серия на 80 х6, 70х4, 50х репс
3. Полулег с лост - 60х8, 70х5, 70х4м 60х6
4. Кофи със собствено тегло - 18, 12,11,10
5. Обратен лег с дъмбели - 22х12, 24х10,8,7
6. Раменни преси зад врат - 40 кг х 7,6,6, 35х6, дроп на 30 и лоста (много добре, не съм правил от много време зад врат, амплитудата ми е щангата докато удари трапеца тоест пускам докато се отпусне за клек)
7. Хеликоптер (30 кг) х 10,8,7,7
8. Разтваряне в страни с 7,5 кг - 8,7,7,7
Много добра тренировка, никоган е съм пробвал 100, но сега се надъхах, сравнително бързо литнаха нагоре, имаше капацитет и за двойка, но един олигофрен от залата ми жегна леко мотивацията. Надъхвам се аз преди серията яко, концентриран и озлобен на макс (все пак ще пробвам единица, трябва да няма компромис с техниката и експлозивността) Лординов седи зад мен, тамън правя си моста, скуийзвам шолдър блейдовете и Лординов вади щангата, няк’ъв олигофрен видиш ли го пита колко струва Samsung N2 - ката му и това малко или много ме разконцетрира. Аз ще правя сет, оня пита за за какви пари го е взел (facepalm). На кофите също много добре, експлозивни нагоре, бавни надолу, много дълбоки (под паралела), а и като трето упражнение, досега не съм го правил такава бройка като трето упражнение.
Мнението беше редактирано от Калоян Чолаков на 28.01.13 21:56.
30.01.13
08:28
Калоян вчера направи втора и последна тренировка с мен (преди да замине) и поцепи още няколко рекорда за втори път. Този път имаме малко raw footage.
180кг х 3 е последната серия, след две серии (165кг х 8 и 175кг х 4, които и двете също са рекорди) до отказ.
Без колан. Raw and harcore, чак криви техниката в края, на цената да достигне до абсолютен максимум. Не тук да се залъгваме ама аз можех още едно или май две... Цепиш докато лоста не се влачи вече.
Мнението беше редактирано от lordinario на 30.01.13 08:30.
30.01.13
10:40
С фитили...заеби ;)
30.01.13
12:08
казано от James Hinks на 30.01.13, 10:40:
С фитили...заеби ;)
Това е шега предполагам, да умаловажаваш успехите на човек, защото е използвал фитили (при това с друго предназначение, а не заради слаб хват).
Мнението беше редактирано от lordinario на 30.01.13 12:08.
30.01.13
12:41
Хем е шега, хем е истина.
Фитили да се ползват по лекраско предписание викам :D
Иначе евала, кефи ме тая 3ка на 180, макар и с фитили !
Аз само искам да вметна, че за човек, който не ползва фитили няма как да си сравни резултата с такъв, който ползва... и пак да поясна, за да не е прието грешно - не е задължително да си ги мериме и е въпрос на приоритети.
Аз съм дърпал на 83кг лично тегло 195 с фитили и ми е тъпо, че сега няма как да преценя - аджеба по-як ли съм бил тогава от сега или не... при все, че съм с почти 10кг отгоре и дърпам същите кг, но без фитили. Факта, е че сега най-лимитирящият ми фактор е точно хвата дори със смесен и магнезий.
Мнението беше редактирано от gotcha на 30.01.13 12:56.
30.01.13
15:19
казано от gotcha на 30.01.13, 12:54:
Аз само искам да вметна, че за човек, който не ползва фитили няма как да си сравни резултата с такъв, който ползва... и пак да поясна, за да не е прието грешно - не е задължително да си ги мериме и е въпрос на приоритети.
Аз съм дърпал на 83кг лично тегло 195 с фитили и ми е тъпо, че сега няма как да преценя - аджеба по-як ли съм бил тогава от сега или не... при все, че съм с почти 10кг отгоре и дърпам същите кг, но без фитили. Факта, е че сега най-лимитирящият ми фактор е точно хвата дори със смесен и магнезий.
Аз пък без фитили мога да вдигна повече, от колкото с фитили, но от поставки. А пък от земя, мога да вдигна точно толкова, колкото мога и с фитили, нито килограм повече. Немога да разбера едно нещо - нямате по 350-400-420 килограма тяги, че да изтървате тежестите. 150-200 килограма са смешка за мъжката предмишница и длан. Буквално смешка. Има хора дето с една ръка могат (са могли) да ги държат тези килограми. ;)
30.01.13
15:26
казано от James Hinks на 30.01.13, 12:41:
Иначе евала, кефи ме тая 3ка на 180, макар и с фитили !
Да, когато вдигаш силово-скоростно или за силова издръжливост/експлозивност. Но при типично пауърбилдърски тренировки, не е нужно. Особено ако хвата ти не е предоминиращ. Човека не иска да има едностранно развит трапец (и не, не казвай сменяй подхвата/надхвата на ръцете, защото е 1. шитаво, 2. безмислено, 3. най-важното не му е удобно въобще и няма намерение да се мъчи, да привиква, излишно е просто). ;)
А пък не всички са животинки като теб Сашо, че да вдигат в надхват, тежести близки до техните максимални.
Ако гледаме от чиста билдърска гледна точка, човека прави гръб - прави тяга и дърпащи упражнения, ако иска предмишницата му да расте (не че тя не се товари здраво, дори и с фитил) ще ползва фитил само на тягата (както и прави) и т.н. Също и отделно я тренира, и при бицепса се товари, и при гърба (там най-много). Абе като цяло няма пред кого да се доказва, че да маха фитилите целенасочено, като не му е удобно.
Аз примерно понякога ползвам фитили също, но хвата ми е доста над това, което мога да вдигна от пода /с фитили/ като максимум. ;)
Мнението беше редактирано от lordinario на 30.01.13 15:27.
Адашче, аз не съм ти, нито некой чук. На който хвата му е по-силен от цялата верига, евала, аз още си го тренирам :)
Боя се, че голям % от хората във форума особено тези, които са ползвали фитили повече или по-малко също ще имат разлики.
Не от малко значение са грапавостта на щангите и потта... там където тренирам са направо лъскави и, ако нямам магнезий нищо не ме спасява.
30.01.13
15:36
казано от A.W.E.I.T на 30.01.13, 15:26:
казано от James Hinks на 30.01.13, 12:41:
Иначе евала, кефи ме тая 3ка на 180, макар и с фитили !Да, когато вдигаш силово-скоростно или за силова издръжливост/експлозивност. Но при типично пауърбилдърски тренировки, не е нужно. Особено ако хвата ти не е предоминиращ. Човека не иска да има едностранно развит трапец (и не, не казвай сменяй подхвата/надхвата на ръцете, защото е 1. шитаво, 2. безмислено, 3. най-важното не му е удобно въобще и няма намерение да се мъчи, да привиква, излишно е просто). ;)
А пък не всички са животинки като теб Сашо, че да вдигат в надхват, тежести близки до техните максимални.
Хахахахах, не ве, аз никога не препоръчвам смесения хват. Колкото можеш да дръпнеш с надхват - толкова дърпай. Ако искаш да си функционален - осланяй се на лимита на хвата, като това не пречи да направиш някой максимален опит с фитили.
То и аз на 20-21 съм дърпал 250 кг с фитили. Въпроса е, че и тогава правех 10х208кг без тях, но за сигурност и собствена увереност съм ги ползвал, макар и рядко.
И не съм чак такова животно каквото ме изкравате на приказки :)
30.01.13
15:40
Просто стискай здраво :) И след като направиш серията (повторенията, които си запланувал/могъл) стой прав и поприказвай с познати, попитай ги как са и т.н, докато държиш щангата (не на загряващите серии, защото е смешно, а на последните работни). Примерно 150-180, близко до макса ти. Не само ще направиш добро впечатление, но и ще си спестиш времето. БЕЗ РЪКАВИЦИ!
James Hinks: Така ти викат тук, не те знам какво животно си. :) Не съм те виждал/клипове и т.н. Сега, който е тренирал с теб и е стигнал до този извод - ок, явно си има причина :)
Мнението беше редактирано от lordinario на 30.01.13 15:41.