03.02.13
22:18
До какво количество мислите, че е полезно за се приемат тези храни? В много дневници чета поне по 2-3 яйца всеки ден. До колкото съм чувала не е много добре да се приемат повече от 5 за седмица. Нали все около Великден казват ‘’внимавай с яйцата’’ . Също питам и за изварата понеже ми се струва, че ям много от нея. Още съм нова във храненето предимно със тези продукти и гледам особено с яйцата да не прекалявам, че ме е страх. Особено от купешките.. А дядо ми каза ‘’Да не си луда да ядеш яйца всеки ден’’ :D
Темата беше редактирана от Teddy на 03.02.13 22:19.
03.02.13
22:23
До колкото съм чувала не е много добре да се приемат повече от 5 за седмица.
Няма такъв филм. Чула си това от хора, които нямат представа от тези неща.
Колко извара е ‘много извара’?
03.02.13
22:41
Амии понякога изяждам цяла кофичка на един ден, но обикновено към 2 или 3 кофички за седмица. Купувам суроватъчна на ‘’Маджаров’‘, 350гр.
До колкото съм чувала не е много добре да се приемат повече от 5 за седмица.
Аз ям по 5 на ден
03.02.13
23:30
Става въпрос за жълтъците нали ? Аз също не знам по колко жълтъка могат да се ядат на ден ?
03.02.13
23:33
Пропускате да й кажете че ядете по 5 ама Белтъка , а жълтъците ги хвърляте , така съм съгласен и по 20 на ден .Аз лично повече от 3 жълтъка на седмица не ям , даже и толкова избягвам понеже съм си патил когато неразбирах и ядях по 2 на ден + белтъци и си натрових черния дроб.
Мнението беше редактирано от full_of_energy на 03.02.13 23:36.
03.02.13
23:37
До какво количество мислите, че е полезно за се приемат тези храни? В много дневници чета поне по 2-3 яйца всеки ден. До колкото съм чувала не е много добре да се приемат повече от 5 за седмица.
Ехехехеххехехе. Ям по 10-20 цели яйца всеки ден. Ял съм и по 30 (цяла кора) на ден. Та какво викаше, колко е лимита на седмица?
03.02.13
23:42
Е да, но едва ли можеш да сравняваш мен (153; 40 кг.; 18 г.) с вас :D Говоря като цяло, че наистина може да се натровя нещо, знам ли..
03.02.13
23:43
До какво количество мислите, че е полезно за се приемат тези храни? В много дневници чета поне по 2-3 яйца всеки ден. До колкото съм чувала не е много добре да се приемат повече от 5 за седмица.
Ехехехеххехехе. Ям по 10-20 цели яйца всеки ден. Ял съм и по 30 (цяла кора) на ден. Та какво викаше, колко е лимита на седмица?
Флекстър стига си лъгал хората ве хахах, ще умориш младо девойчето, по добре си проучете лично и в други сайтове за жълтъците и не вервайте на всеки билдър тука.
03.02.13
23:44
Е да, но едва ли можеш да сравняваш мен (153; 40 кг.; 18 г.) с вас :D Говоря като цяло, че наистина може да се натровя нещо, знам ли..
Да можеш , съвсем отговорно ти го казвам
03.02.13
23:44
Нищо ти няма, бухай на корем скришом и не слушай дядо си, той вярва в остарели норми от памтивека.
03.02.13
23:45
Аз по принцип знам, че с белтъците няма проблем, но с жълтъците не трябва да се прекалява. ;)
Яж колкото ти се ядат и колкото е съобразено с хранителния ти режим.
03.02.13
23:46
Флекстър стига си лъгал хората ве хахах, ще умориш младо девойчето, по добре си проучете лично и в други сайтове за жълтъците и не вервайте на всеки билдър тука.
????? Кой викаш лъже и за кое ?? Или се правиш на интересен и разбиращ ?
full_of_energy не мисля че си се натровил точно от 2 жълтъка.....
Teddy Bear от какво да се натровиш?
03.02.13
23:52
5 яйца може да яде всеки ден на два приема без проблем. Доказано е холестерола в жълтъка няма връзка с този в организма. А мазнините са полезни. Следователно няма проблем, освен самовнушения.
03.02.13
23:54
Teddy Bear от какво да се натровиш?
Не просто от 2 , а по 2 на ден значи по 14 на седмица те товарят черния дроб защото колкото плюсове имат също и минуси , а също и си хапвам стабилно и месо , като в комбинация става много протеин които натоварва черния дроб . Да точно така протеина натоварва черния дроб и трябва да се комбинира с много зеленчуци и мазнини(полезни) които балансират нещата . Е точно и затова такива са и НВД (даже не са препоръчителни за постоянно ползване заради натоварването на черния дроб от протеина). А това за натравянето, лекарката ми беше обяснявала такива неща и особено внимание обърна на жълтъците
Мнението беше редактирано от full_of_energy на 04.02.13 12:53.
Ще се натрови някое зайче на което са правили изследванията по които вие си правите изводи..
Да давам ли адрес за жълтъците??!?!??!
За нетрениращ човек, приема на голямо количество протеин е лоша идея. Товари се черния дроб, а от там - много проблеми...
За трениращия - КОЛКО ПА ДА Е ГОЛЯМО?
04.02.13
00:02
Кои мазнини визираш като полезни?
Наситените.
04.02.13
00:03
Да давам ли адрес за жълтъците??!?!??!
дай да делим.
04.02.13
00:06
Е точно и затова такива са и НВД (даже не са препоръчителни за постоянно ползване заради натоварването на черния дроб от протеина).
А? Кажи го хората във форума, които са на ВМ–НВД от години и го нямат този проблем :)
А това за натравянето да нема си го измисля, просто лекарката ми беше обяснявала такива неща и особено внимание обърна на жълтъците
Повечето лекари не разбират от хранене.
04.02.13
00:06
Teddy Bear от какво да се натровиш?Не просто от 2 , а по 2 на ден значи по 14 на седмица те товарят черния дроб защото колкото плюсове имат също и минуси , а също и си хапвам стабилно и месо , като в комбинация става много протеин които натоварва черния дроб . Да точно така протеина натоварва черния дроб и трябва да се комбинира с много зеленчуци и мазнини(полезни) които балансират нещата . Е точно и затова такива са и НВД (даже не са препоръчителни за постоянно ползване заради натоварването на черния дроб от протеина). А това за натравянето да нема си го измисля, просто лекарката ми беше обяснявала такива неща и особено внимание обърна на жълтъците
Не знам от къде ти е дошла тази психоза, че ще си натовариш много черния дроб като добавиш няколко яйца на ден в менюто.
Дано се замисляш по същия начин за дроба си като идеш на дискотека и ласнеш 2 водки!!!
Като се замисля не съм чувал някой да е получил цироза от ядене на месо и яйца!!!
Мнението беше редактирано от megabolic x на 04.02.13 00:07.
04.02.13
00:14
Последните две години ям средно по 70-80 цели яйца на седмица,като се има предвид,че през първата дори не тренирах (ако т’ва въобще има значение).Изследвам се профилактично на всеки 6 месеца и всичко ми е ОК.По broscience логиката,вече трябваше да съм умрял.
Към авторката.Събирам всичко,което каза Петко.Не хвърляй нищо.Яж колкото ти се ядат и колкото е съобразено с хранителния ти режим.
Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 04.02.13 00:15.
04.02.13
00:16
Наситените.
Това е в противоречие с инфото в интернет.
Първата стаия която ми попадна http://medical.bg/healthcooking/read43.html
04.02.13
00:21
Да бе верно, по добре да вярвам на теб или някой си който бил писал по форумите.
Аз си казвам мойто мнение , ти твойто мнение , който чете да си изгради собствено а не да вярва 100% на нас.
Мнението беше редактирано от full_of_energy на 04.02.13 00:24.
Наситените.
Въпросът ми беше по скоро към full_of_energy. Исках да видя дали ще каже, че полезни са ненаситените, а вредни наситените или че полезни за наситените и ненаситените, а вредни транс и хидрогенизираните. Иначе съм на 100% съгласен с теб ;)
Мнението беше редактирано от Петър на 04.02.13 00:25.
04.02.13
00:27
Да бе верно, по добре да вярвам на теб или някой си който бил писал по форумите.
Тогава какво правиш тук? Като не вярваш - чантата, шапката, гащите и бЕгаш ;) На никого няма да липсваш - нито ти, нито тъпото ти мнение ;)
04.02.13
00:40
Тогава какво правиш тук? Като не вярваш - чантата, шапката, гащите и бЕгаш ;) На никого няма да липсваш - нито ти, нито тъпото ти мнение ;)
Ти пък недей с лошото бе, незнам за кой път виждам подобно мнение от теб.
Наситените.
Това е в противоречие с инфото в интернет.
Първата стаия която ми попадна http://medical.bg/healthcooking/read43.html
Братле ти си слънчасал. Ако искаш да живееш 200 години да те затворим в един куб и да те гледам като новородено ?
П.С. В момента седиш и дишаш нечистия въздух на своето градче. Цъкаш на компютъра, което също е минус, както за мозъка така и за очите. 1 часа е и още не си легнал, а за дълголетие се иска да лягаш с залеза и да ставаш с кокошките.
04.02.13
00:45
Ти пък недей с лошото бе, незнам за кой път виждам подобно мнение от теб.
Suum cuique ;)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 04.02.13 00:45.
04.02.13
01:32
Баси, пак изпуснах яката дискусия, ама айде да се набъркам на финала.
...понеже съм си патил когато неразбирах и ядях по 2 на ден + белтъци и си натрових черния дроб.
Ти все още не разбираш.
Не просто от 2 , а по 2 на ден значи по 14 на седмица...А това за натравянето да нема си го измисля, просто лекарката ми беше обяснявала такива неща и особено внимание обърна на жълтъците
Пич, аз съм ял по 20 на ден или по 140 на седмица, в продължение на 6 месеца. Имахме в групата един лекар от ВМА, и той така ми вика “луд ли си”, “ама дроба”, “ама бъбреците”, “ама холестерола”... Викам му, че е чел по стари учебници, а той ми се разсърди... На изследванията във ВМА 6 месеца по-късно, пълна кръвна картина, перфектни показатели, всичко в норма. Така че не вярвам на “баба и дедо казаха...” Или на всичко в интернет. Вярвам на собствен опит, подкрепен с медицински изследвания. А иначе масата лекари си нЕмат хал хабер от спортно хранене. И все още като кажа, че пия протеин ми викат “мани ги тея химии, ще си разбъркаш хормоните.”
По темата: яйцата цели, нема се плашиш, изварата и тя си е ОК.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 04.02.13 01:43.
Аз съм жена,не съм тренирала цял живот,но откакто се помня ям яйца всеки божи ден,цели яйца,пръжени,варени,всякак приготвени.Никога не съм имала здравословни проблеми,свързани с това.Холестерол-винаги в норма.за твое успокоение,определи си период,през който записвай как се храниш и след това си направи изследвания.Направи си изследвания и преди това.После сравни резултатите.
Всеки ден хапвам 7-8 цели яйца! Липсата на връзка с диетичния холестерол и липидните профили в кръвта е разяснена в много теми! В днешно време да изхвърляш питателна храна, като жълтъка си е егати ебавката!
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 04.02.13 10:40.
04.02.13
10:49
Пропускате да й кажете че ядете по 5 ама Белтъка , а жълтъците ги хвърляте...
Нищо не пропускаме, жълтъците също - хапваме ги задължително. Ежедневно имам 5-6 цели яйца в менюто си, като изпадне някое допълнително - стават и повече.
Тук е разказано повече за тази градска легенда, с нетърпение чакам да докажеш колко много грешни неща има в статията (т.е. да обориш източниците на данни, които тя съдържа). Уверен съм, че ще го направиш блестящо.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.02.13 10:53.