29.01.13
00:10
Ами аз сега на Джаза килцата свалям - вода не се задържа с него (има диуретична съставка) обаче на мен ми действаха много зле на настроенията (нарочно използвам мн.ч.) и уж нямах повишен апетит, но напълнях и то кофти - в бедрата най-много. Осем месеца ги пих и на края зарязах всякакви противозачатъчни (уточнявам, че аз ги пиех само с такава цел все пак..._) Дано при теб няма тези странични ефекти.
Наталийке, не се отчайвай, аз за Джаз съм чувала все хубави неща. Лично не съм го пила, но уж е сред най-добрите, наред с “Жанги” (което пих и съм много доволна) и “Хлое” (което пия в момента и пак съм доволна). Те са продукти на медицината от ново поколение, с ниска концентрация и диуретични съставки. Рядко се наблюдават странични ефекти, а дори да има, те се изразяват най-вече в промяна на настроенията. Аз също съм мноого раздразнителна, откакто ги пия, както спомена Радост.
Дано съм те поуспокоила малко ...
29.01.13
06:33
Кат, благодаря за подкрепата, дано си права ! (hug)
Радостче, малко не те разбрах : как си сваляла кг, а след това си качила в бедрата най-вече ?
Оф...до 31.01вкл. трябва да пия “Оргаметрила” и нямам търпение да се свършва по-бързо... ужасно е :@ Както писах, постоянно ми е подут корема, чак ми е лошо (dull)
Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 29.01.13 06:35.
29.01.13
09:49
казано от Наталия Николова на 29.01.13, 06:33:
Кат, благодаря за подкрепата, дано си права ! (hug)
Радостче, малко не те разбрах : как си сваляла кг, а след това си качила в бедрата най-вече ?
Оф...до 31.01вкл. трябва да пия “Оргаметрила” и нямам търпение да се свършва по-бързо... ужасно е :@ Както писах, постоянно ми е подут корема, чак ми е лошо (dull)
Не съм сваяла. Именно, че качих 3кг някъде за 8 месеца. Ама виж, че Кат каза че няма такива проблеми; сигурно и на теб ще са ти ок, както на много други жени :)
29.01.13
17:48
Така... днес беше последният ден от “разпускането” ми (envy) ... В резултат на “Оргаметрила” качих някой друг кг, но това не е най-лошото .. .от няколко дни се “тъпча” адски много с въглехидрати ..сигурно имам 3-4гр на кг (headbang) .. а днес тотална излагация .. изяла сигурно 3500-4000кл :x ... нещо се депресирах от тази задръжка на вода и си казах ” Е какво и без започнах да приличам на нищо” и дай, дай само тъпчене с въглехидрати до “пръсване”...Да не коментирам, че боклуци не бях яла от 3-4години и сега какво направих ... изядох 5325345 шоколадови бонбони,пълни със захар и трансмазнини и направо ми се плаче... няма такъв срам... какво ми става. ... ;( ;( ;( Утре ще се премеря на канатара, за да съм максимално мотивирана и започвам с нови цели.
Цел : сваляне на кг до 56кг от сигурно 59-60кг (утре ще се премеря)
Калориен баланс > 2160кг и свалям с 500ккл и се получава 1660ккл дневен прием
тренировките ще са двуразови понякога, кардио тренировки - 4пъти в седмицата + 4силови
Режим >> строго “НВД” дори и в тренировъчни дни, ще се храня много чисто - яйца, месо, извара, протеин, ядки, маслини, масло БЕЗ катъци,моцарели и други “купешки” неща (puke)
Кардио на гладно + следобяда силова “Долна част”
Кардио на гладно + следобяда силова “Горна част”
силова “Горна част”
кардио на гладно
силова “Долна част”
кардио на гладно
6дни седмично треновки + 1ден почивка - това ще бъде
Въпреки че не одобрявам броенето на калории, сега ще ми се наложи (wasntme)
Ще си вписвам стриктно храненето и калориите.
Продължителността ще бъде дотогава, докогато сваля до кг-те, които искам.След като “вляза” в релси ще се опитам да кача 1кг мускул до 57кг, но ще видим. Спад в силата - очаквам го, но след това, както писах, ще се постарая да кача някой кг мускул и да си върна силата. Ами..това е от мен (sun) От утре стартирам ! 8-)
Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 29.01.13 19:22.
29.01.13
19:01
Много мотивирана, с голямо желание и решена да бъде стриктна в това, което прави! Пожелавам ти успех и с интерес ще следя, защото и аз се води че свалям (като последните дни доста се поизложих, но....)
Нати, не се безпокой и не се съди чак толкова строго, нищо фатално не се е случило!За “Оргаметрила”-изпий го, така или иначе вече си го започнала, но просто следващия път, когато ти го изпишат,помоли да ти го заместят с нещо друго/например “Дуфастон”/.Добрата новина е,че всички тези последици ще изчезнат,когато спреш приема му-сама ще видиш как за 2-3 дни ще свалиш тези 1-1.5 кг.Иначе за преяждането-постоянно чета за хора,които изпадат в подобни състояния...приеми го като чийтинг и продължавай напред.Пък и аз не вярвам да си усвоила на 100% погълнатата храна... :)
29.01.13
20:05
Ели, благодаря за подкрепата (hug)
Иначе за преяждането-постоянно чета за хора,които изпадат в подобни състояния...приеми го като чийтинг и продължавай
напред.
Ели, за това го приемам по този начин, защото от 4години не съм имала такъв ден, дори и по празници и рожденни дни :(
Нищо, утре ще бъде едно ново начало (sun) !
казано от Наталия Николова на 29.01.13, 20:05:
Ели, благодаря за подкрепата (hug)
Иначе за преяждането-постоянно чета за хора,които изпадат в подобни състояния...приеми го като чийтинг и продължавай
напред.Ели, за това го приемам по този начин, защото от 4години не съм имала такъв ден, дори и по празници и рожденни дни :(
Нищо, утре ще бъде едно ново начало (sun) !
Точно същото се случи с мен на Коледа. Уж бях решила да хапна “по малко от всичко, празник е все пак, няма да се лишавам, но няма и да прекалявам”, но аз взех, че ПРЕ-ПРЕ-ПРЕ-КАЛИХ! Не 3000, сигурно 6000 ккал изядох :D. Сега се смея, тогава без малко да ревна, и то не за друго, а защото за първи път от 3-4 години (откакто се занимавам сериозно с фитнес) ми се случва подобно нещо. Много се бях депресирала...и знаеш ли какво се случи? На следващия ден се изтренирах много брутално и доволно, а на по-следващия нямаше и помен от чийтинга ми ;). Нито на кантара, нито в сантиметъра :P.
Според мен режима, на който си на път да се подложиш, е твърде строг - изобщо не изпадай в крайности, не е необходимо.. Надявам се да не продължи много дълго - евентуално до постигане на целта. Все пак, по-важно е да сме здрави, а и възможно най-щастливи...пък с тези строиги режими съм се убедила, че ако не здравето (което в повечето случаи разваляме), то поне психиката си скапваме.
Ти си упорита, дори не е необходимо да те познавам, за да го виждам (достатъчно е човек да отдели малко повече време за “ровене” в дневника ти...), така че за отрицателно време ще влезеш в правия път.
(F)
Мнението беше редактирано от Kath на 29.01.13 20:45.
29.01.13
20:48
Kат, отново ти благодаря (F) Няма да съм много дълго време на този строг режим, по мойте “скромни” изчисления, ако успея да свалям по 0,250гр на ден, което е напълно постижимо, до 20дни ще си възвърна кг-те и дори със спирането на боклуците, ще се “позачистя” малко (wasntme)
30.01.13
10:19
А ти сигурна ли си, че тези, коло - 4 килограма, които си качила са мазнини?
Не ми се вярва.
Бях така около 3-4 месеца.Качих и аз доста килограми,всичко ти е в главата.Задръж ден-два на читава храна и ще се оправят нещата.Не се товари с тежки тренировки и ниски калории - накрая ще ти изиграе лоша шега.Продължи си както досега с хапването и тренировките,те нещата ще си дойдат на мястото.
Относно преяждането,много хора са на този акъл - “Всичко отиде по дяволите,дай поне да се наям”,просто не спирай да тренираш,изчисти храната и това е.
30.01.13
14:29
казано от Цвети на 30.01.13, 10:52:
Бях така около 3-4 месеца.Качих и аз доста килограми,всичко ти е в главата.Задръж ден-два на читава храна и ще се оправят нещата.Не се товари с тежки тренировки и ниски калории - накрая ще ти изиграе лоша шега.Продължи си както досега с хапването и тренировките,те нещата ще си дойдат на мястото.
Относно преяждането,много хора са на този акъл - “Всичко отиде по дяволите,дай поне да се наям”,просто не спирай да тренираш,изчисти храната и това е.
`съжалявам за спама. Цвети, мнението ти дойде в точния момент при мен! Точно това имах нужда и аз да чуя и то от човек, който вече го е изпитал. Защото и на мен ми се въртеше в главата това, че един-2 дни тъпчене ще се оправят с още толкова хубава храна ^^ и запазване на тренировките (това ме успокои, защото определено не ми се бягаше 40мин днес :S )
30.01.13
16:28
казано от Мила на 30.01.13, 10:19:
А ти сигурна ли си, че тези, коло - 4 килограма, които си качила са мазнини?
Не ми се вярва.
Да, да, да :) не са само мазнини,разбира се, според мен, тъй като 1седмица не бях тренирала и след това започнах отново и този момент съвпадна с употребата на “Оргаметрила” и най-вероятно е качено и мускул, и вода със сигурност съм задържала, защото се чувствам доста подута, и най-много 1кг да имам качен от мазнина. Днес, след тренировката, след като плочките ми стоят, а над гърдите ми се виждат “кокалите” както казва Величко, значи не е много зле положението.
На този етап категорично съм решила да съм на НВД за кратко и ще намаля калориите, отново за кратко. Ще се “въоръжа” с търпение, за да изчакам още 2дни(този и утре) на прием на “Оргаметрил” и да изчакам 2-3дни да изхвърля малко вода след като го спра.
Обещавам, че няма да се тероризирам много (giggle)
Благодаря, искрено на всички, които се включиха в дневника ми (F)
Благодаря, също и на половинката ми за подкрепата, която ми указа, за да не се депресирам (nlove9)
30.01.13
16:37
30.1.2013г - тренировка “Долна част + Рамо” , Ден 1
1)Ходещи напади 2Х12 с всеки крак @ 15кг дъмбел, 2Х12 с всеки крак @ 12,5кг дъмбел
2) + 3) + 4) - трисет - без почивка между 4те кръга :
2)Разгъване за предно бедро 4Х12
3)Сгъване за задно бедро 4Х12
4)Плие 4Х15@30кг дъмбел
5) + 6) - в суперсерия - без почивка между 4те кръга :
5)Аддуктор 4Х10
6)Абдуктор 4Х10
7) + 8) в суперсерия - 4кръга, с почивка, колкото да си разтоваря тежестта на тръстера
7)Прасец на лег преса ( лег пресата е доста тежка ) 30@40кг, 2Х30@80кг, 30@90кг
8)Тръстер ( отработване на техника ) 7@20кг, 2@30кг, 2@27,5кг, 2@27,5кг+2@25кг
9) + 10) в суперсерия - без почивка между 3те кръга :
9)Къси коремни с 20кг диск над гърди на римско столче 3Х20
10)Повдигане на краката от стойка 3Х10@9кг дъмбел + 10@СТ
11)Планк 30сек + 20кг , 30сек + 25кг, 30сек + 25кг, около 1мин СТ
Кардио на кростренажор : 40мин , 9км distance
Днес съм прекалила, но се случва, като ми се правят по 5252352 неща :D (giggle)
В стремежа си да наваксваш е от ясно по-ясно,че доста пъти ще прекаляваш.Добре,че двамата с Велико се виждате отстрани и си давате съвети, в които,всъшност малко ме съмнява да се вслушвате. . .с тези инати кратуни :D
Мнението беше редактирано от Иван П. на 30.01.13 16:51.
30.01.13
19:38
Храна – ден 1 – 30.01.2013г
Сън= 6 часа и 45мин
Близо 21часа фаст
1)15:30 – доза протеин Scitec Whey (30гр)
2)16:15 – 5 яйца с около 25гр пуешко филе и с 10гр масло „Президент“ на тигана
16:45 – 50гр кашкавал „Маджаров“
3)17:15 – доза протеин Scitec Whey (30гр)
4)18:15 – 90гр маслини „Супер мамут“
20:00 - микс от 65гр сурови бадеми и 35гр сурови лешници
Общо калории : 1650ккл , около 102гр протеин, около 37гр въглехидрати, около 120гр мазнини – всичко е закръглено в сметките
П.П. Днес свеждането на въглехидратите до 36-7( и то от ядките.. )гр ми се отрази много зле. Бях много нервна през целия ден, а по-лошото е, че ми стана много лошо, да не каже, че ми се гадеше ужасно. От утре ще се постарая да имам въглехидрати 1гр на кг, за да не се получават такива крайни състояния. (dull)
Течности : 3-3,5л вода ( вкл. Чайчета, кафета с общо около 100мл пр.мл )
Суплементация :
след хранене 2) : 1табл.”Daily Vits” + 1табл.витамин С + 1табл.B12 + 1табл.Родиола + 3табл.Papaya Enzymes + 1табл.Хром пиколинат + 1табл.Оргаметрил + 2Х200мг Магнезий
след хранене 3) : 1табл.Родиола + 3табл.Papaya Enzymes + 1табл.Оргаметрил
П.П. Имам проблем с източника на протеин. В последно време не ми се яде никакво месо. Изварата спрях да я ям, защото нещо я развалиха много и всяка партида ми киселее яко..И ми останаха само яйцата и протеинът. Мисля да добавя и кашкавал или аз не съм решила още. Ще го мисля ! (wasntme)
Важно !!! - след като “вляза” в релси, мисля да започна ВХ ротация като режим на хранене, смятам, че ще ми се отрази идеално като режим :) Ще видим ! (F)
Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 30.01.13 20:36.
казано от Наталия Николова на 30.01.13, 19:38:
Храна – ден 1 – 30.01.2013г
П.П. Имам проблем с източника на протеин. В последно време не ми се яде никакво месо. Изварата спрях да я ям, защото нещо я развалиха много и всяка партида ми киселее яко..И ми останаха само яйцата и протеинът. Мисля да добавя и кашкавал или аз не съм решила още. Ще го мисля ! (wasntme)
И аз имам същия проблем...реших да увелича протеините и започнах да включвам яйца за закуска, но така възниква проблема с протеина на обяд.Пилешкото не ми е особено приятно, защото допълнителни хормони не ми се приемат под каквото и да било форма.За момента съм увеличила бройката на яйцата с едно, а останалия глад спасявам с “Котидж”, който поне за момента ми е в пъти по-вкусен от изварата, богат е да белтъци и е горе-долу на добра цена.Като ми писне ще му мисля...а ако ти намериш решение да споделиш! :Р
30.01.13
21:53
Каква извара взимаш , за да не я взимам и аз ? Купувах Домлян,Маджаров,Бони - все са като че са тръгнали да се вкисват :@
30.01.13
22:00
Привет (sun) !
Ами “Fresco” “Дядо Либен” , преди бях много доволна от нея, но последните партиди са (puke) . Иначе дълбоко препоръчвам, който не е хапвал още : кисело мляко 2% на “Fresco” и кисело мляко 3,6% на “Fresco” по БДС стандарт . Уникални са (nlove4) и си проличава, че са качествени, защото си имат вкус на домашното си кисело мляко (inlove)
31.01.13
08:02
Все повече се убеждавам, че тези 3кг са от мускул и вода, дали имам най-много 1кг мазнина :D, не е реално, ей така за 1ден, - 1,1кг
То, ако така се сваляше бързо (wasntme)
Ще направя изключение по отношение на катъка, нямам избор, защото срокът му е до 2 или 3 февр. и трябва да го изхвърля.. а все пак пари съм давала, и точно защотото оценяват всеки лев, ще си го изям. Като виждам всеки ден, хора, които ровят по кофите, а аз ” ей така”, защото сега съм решила да го изхвърлям. (dull)
Коремът ми, отново, е подут, но с голяма радост се събудих тази сутрин, защото, днес, е последният ден на прием на “Оргаметрила” (party). По-късно ще се тренира, отново, с половинката (nlove9) - “Горна част” ;)
Хубав ден на всички за сега, много усмивки ви пожелавам (F) ! (sun)
Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 31.01.13 08:45.
На Олимпус е добре, аз извара мн трудно ям, но тази не киселееше, но май идва малко по-скъпа. Последно взех някаква Лидълска, в найлонова кръгла опаковка, става :)
Успех с целите!
Мнението беше редактирано от vania p на 31.01.13 08:06.
31.01.13
09:11
Потвърждавам за Фрезко - най-вкусното купешко мляко , което съм яла , откакто го няма онова в прозрачните буркани по 0,8кг (nhappy2)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 31.01.13 09:12.
казано от Т. Тодорова на 31.01.13, 09:11:
Потвърждавам за Фрезко - най-вкусното купешко мляко , което съм яла , откакто го няма онова в прозрачните буркани по 0,8кг (nhappy2)
В кои магазини го има,не съм го засичал (wasntme)
Мнението беше редактирано от Иван П. на 31.01.13 09:15.
31.01.13
09:23
Аз го купувам от “Лекси” (май е само в Пловдив магазинът) , но съм го виждала в Метро , Карфур ... Имат и сирена , кашкавали , за които подозирам , че също ще са хубави , но не съм ги взимала още.
Нати , прощавай (F)
31.01.13
20:20
31.1.2013г - тренировка “Горна част”
1)Лег 6@20кг, 3@30кг, 5Х1@40кг (party) (party) (party) най-после, след седмицата, в която почивах
2)Тяга ( леко ) 6@40кг, 3@50кг, 3Х4@60кг
3) + 4) в суперсерия - без почивки между 4те кръга :
3)Горен лег с дъмбели 4Х10@10кг дъмбел
4)Гребане с дъмбел 4Х7@25кг с всяка ръка
5) + 6) + 7) - трисет - без почивки между 4те кръга :
5)Бицепсово сгъване с прав лост 4Х7@20кг лост
6)Кик бек 2Х10@10кг, 2Х12@7,5кг дъмбел
7)Коремни преси с диск над глава 2дроп серии като 5@20кг+10@15кг диск, 2Х10@15кг дъмбел
8) + 9) в суперсерия - без почивки между 3те кръга :
8)Придърпване на скрипец за корем ( молитва ) права 2Х10@60кг тежести, 12@50кг тежести
9)Къси коремни на машина 3Х20
Кардио на пътека - общо 30мин, 5,7км distance : 5мин с 11км/ч + 25мин с 11,5км/ч
31.01.13
21:40
31.1.2013г - Храна - тренировъчен, Ден 2
Сън : 8 часа
1)08:00 - около 125гр пуешко филе + 57гр пълнозърнести сухари с 60гр катък “Маджаров” и с 5гр масло “Президент”
- тренировка
2)15:30 - половин доза протеин “Scitec Whey” (15гр)
16:00 - 200гр котидж “Excuisa” + 400гр кисело мляко “Fresco”” 2%
3)20:00 - 100гр сурови бадеми + половин доза протеин “Scitec Whey”
Общо калории : 1660ккл, приблизително (wasntme)
Течности : 3,5-4л вода, кафета с 100мл пр.мл , плодов чай
Суплементация :
след хранене 1) : 1табл.”Daily Vits” + 1табл.витамин С + 1табл.B12 + 1табл.Родиола + 2табл.Papaya Enzymes + 1табл.Хром пиколинат + 1табл.Оргаметрил
след тренировка : 2Х200мг Магнезий
след хранене 2) : 1табл.Родиола + 2табл.Papaya Enzymes + 1табл.Оргаметрил + 1табл.Хром пиколинат
след хранене 3) : 2табл.Papaya Enzymes
П.П. Днес мислех да си напрая яйца, но нямах никакво време. След тренировка, бързах към “Студентски”, защото бях обещала на приятелки да пием кафе, а след това имах лекция от 17:45 (wasntme)
Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 31.01.13 21:42.
01.02.13
00:27
1табл.витамин С + 1табл.B12 + 1табл.Родиола + 2табл.Papaya Enzymes + 1табл.Хром
C-1000mg ,B-Complex (NOW B-50) ,казвам ти го,защото само б-12 като суплементация на таблетки е малко вятър работа ,дай де не се излагаме пред чужденците ;)
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 01.02.13 00:29.
01.02.13
06:58
казано от Велико Иванов на 01.02.13, 00:27:
1табл.витамин С + 1табл.B12 + 1табл.Родиола + 2табл.Papaya Enzymes + 1табл.Хром
C-1000mg ,B-Complex (NOW B-50) ,казвам ти го,защото само б-12 като суплементация на таблетки е малко вятър работа ,дай де не се излагаме пред чужденците ;)
Аз дори не го пия вече, защото ми свърши, но като давам “copy” на миналата суплементация е така (giggle)
Започват дните без “Оргаметриллллл ” (party) !
Днес се измерих >> 57,1кг 8-) Мисля да продължа с “режима”, ако може така де се каже (giggle) до края на седмицата, и като спрях приема на “Оргаметрила”, предполагам, че до няколко дни и малко вода ще изхвърля ;) Сега вписах кг-те, а след 2дни, може би в неделя или в понеделник, ще впиша и мерки, заедно с кг-те. (wasntme)
Днес ще се потренира(но бес кардио, че краката ми са на “солети” (giggle) ) и утре ще бъде почивен, че имам на английски да ходя (wasntme) , лекции (dull), фризьор и маникюр (makeup)
Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 01.02.13 07:21.
01.02.13
13:17
1.02.2013г - тренировка “Долна част”
1 Round for time:
10 Back Squats с 45кг щанга
800 M Run
30 Swings до хоризонтала с 12,5кг дъмбел
Време : 9:45 мин, многооо бавна, но като краката са ми на “солети” няма как (dull)
Мислех да направя 3рунда, то същност това е комплексът, но на втория рунд и двете пътека се заеха от “ходещи” мъже по тях :@ и си останах само с 1рунд
Другата част от тренировката :
1) + 2) + 3) - трисет - без почивки между 4те кръга :
1)Отпади с 30кг щанга на гърди , откраднато от Маринка упражнение (giggle)
2)Разгъване за предно бедро 4Х12
3)Прасец на калф машина 25@80кг, 2Х30@70кг, 50@50кг(бързо спускане)
4) + 5) + 6) - трисет - без почивка между 3те кръга :
4)Суинг до вертикала с 25кг дъмбел 3Х10
5)Jumping Jacks 4Х10
6)Повдигане на краката от стойка 4Х25
7) + 8) + 9) - трисет - без почивки между 3те кръга:
7)Аддуктор 2Х10, 12
8)Абдуктор 2Х10, 12
9)Коремни преси със СТ на римско столче с голям наклон 3Х25
Време на тренировка : 50мин
П.П. Забравих да направя едно упр. за рамо, но ще го направя в неделя, преди кардиото на гладно :)
01.02.13
19:36
1.2.2013г - Храна - тренировъчен ден 3
1)08:00 - 3 яйца с 5гр масло “Президент” на тигана и с 55гр пуешко филе + около 60гр пълнозърнести сухари с 70гр катък “Маджаров”
- тренировка
2)13:30 - 200гр котидж “Excuisa” + 400гр кисело мляко “Fresco” 2%
3)18:00 - салата от зеле и моркови ( 400гр ) с олио :@ , имахме “дупка” между лекциите и трябваше да ядем навън с мъжа ми, това беше единственето, от което не ме беше много страх да изям, въпреки олиото + 50гр сурови бадеми
19:00 - 50гр сурови бадеми
Общо калории : 1680ккл, но не включвам салатката от зелето, така че си отиват на 1800ккл-1900ккл ... не съм калкулатор с точност (wasntme)
Течности : 3л - 3,5л вода ( вкл. кафета с 100мл пр. мл общо )
Суплементация :
след хранене 1) : 1табл.”Daily Vits” + 1табл.витамин С+ 1табл.Родиола + 2табл.Papaya Enzymes + 1табл.Хром пиколинат
след тренировка : 2Х200мг Магнезий
след хранене 2) : 1табл.Родиола + 2табл.Papaya Enzymes + 1табл. Хром пиколинат
02.02.13
08:38
02.2.2013г - Храна - нетренировъчен ден 4
1)08:30 - около 250гр пуешко филе + 45гр пълнозърнести сухари с 50гр катък “Маджаров” + около 100гр маслини + 30гр сурови лешници
09:30 - 1грейпфрут ( 214гр )
2)21:30 - 200гр котидж “Excuisa” + 200гр маслини “Супер мамут”
Общо калории : около 1400ккл толкова - прибрах се и корема ми се беше свил, не мога да изям повече (dull)
Течности : 3л-3,5л вода, кафета с 100мл пр.мл, билкови чайчета
Суплементация :
след хранене 1) : 1табл.”Daily Vits” + 1табл.витамин С + 1табл.Родиола + 3табл.Papaya Enzymes + 1табл.Хром пиколинат
след хранене 2) : 1табл.Родиола + 3табл.Papaya Enzymes
Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 02.02.13 22:23.
03.02.13
14:12
03.2.2013г - тренировъчен + Храна
Кардио на гладно > 9км distance, 40мин на кростренажор
+ Раменни преси ( леки ) 3Х10@9кг дъмбел + Разтваряне с две ръца за средно рамо 1Х10@5кг дъмбел
- преди кардиото - двойна доза BCAA ( 14гр )
1)09:30 - доза протеин Scitec Whey + 200ml фреш от грейфрут + кафе с около 150мл пр.мл + 40гр шоколад “Линд” 85%
2)13:30 - 200гр котидж “Excuisa” + 20гр пуешко филе + 80гр пълнозърнести сухари и 50гр ръжено-пълнозърнест хляб с 25% фибри(т.е. половината от въглехидратите са само фибри, защото са направени от трици и т.н.) с 130гр катък “Маджаров” и с около 15гр Био сладко от боровинки
17:05 - 60гр пуешко филе + 60гр шоколад “Линд” 85%
3)19:00 - 100гр бяла риба + 200гр маслини
Допълвам :D , 19:30 - 50гр ръжено-пълнозърнест хляб с 25% фибри(т.е. половината от въглехидратите са само фибри, защото са направени от трици и т.н.) с около 50гр катък “Маджаров” + 50гр сурови лешници
Днес го пишем “зареждащ”, въобще не ме интересува 8-)
Течности : 3-4л ( включват се кафета, билков чай от 8билки, друго чайче )
Суплементация :
след хранене 1) : 1табл.“Daily Vits” NOW + 1табл.витамин C NOW + 1табл.Родиола + 1табл.Хром пиколинат + 2табл.Papaya Enzymes
след хранене 2) : 1табл.Родиола + 1табл.Хром пиколинат + 2табл.Papaya Enzymes
след хранене 3) : 2табл.Papaya Enzymes
Спирам да броя калории стриктно, глупаво е, не искам да съм човекът-калория (wasntme) :D . Ще си тренирам здраво и ще си хапвам разумно. Ще се опитам да “слушам” тялото си, като ще се стремя да преценявам, кога съм гладна и кога си “мисля”, че съм гладна. И ще си хапвам отново шоколад, но качествен, а не трансмазнинни бонбони и бисквити :D
Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 03.02.13 19:27.
04.02.13
11:30
04.2.2013г - тренировка на гладно “Горна част”
1)Лег 5@20кг, 5@30кг, 6Х5@35кг
2)Набиране подхват 4Х3
3) + 4) в суперсерия - без почивка между 3те кръга :
3)Гребане с щанга 2Х10@50кг, 7@60кг
4)Флайс с дъмбели 10, 12, 10 @ 7,5кг дъмбел
5) + 6) + 7) - трисет - без почивка между 4те кръга :
5)Двойно бицепсово сгъване на скрипец 4Х12
6)Трицепсово разгъване на скрипец 4Х12
7)Придърпване на скрипец (молитва) 12@55кг тежести, 12@65кг тежести, 2Х12@60кг тежести
8) + 9) в суперсерия - без почивка между 3те кръга :
8)Коремни преси с 10кг диск зад врат 3Х10
9)Крънчове с 15кг диск 3Х10 на всяка страна
Кардио на пътека - 5,5км distance с постоянна скорост 12км/ч = 27:40мин (party) (party) (party) + 500м излизане с 7км/ч
общо кардио : около 32мин, 6км distance
Днес успях да пробягам по-дълго разстояние с постоянна скорост 12км/ч 8-) , но ако трябва да бъде честна повече кг не мисля, че мога да пробягам, а и не виждам смисъл :) . За мен това е достатъчно (wasntme)
Реших тягата да я правя в деня за долна част, по-логично е да е тогава, не мога да си обясня защо до сега я слагах в горната част (dull)
Понеже имам 2пъти в седмицата “Горна част”, реших 1вата тренировка на лега да е затвърждаване, а втората да се “понапъна” (grin)
По отношение на клека съм решила да се доверя на някаква схема, която ми предложи мъжът ми за увеличаване на силата там.
04.02.13
19:24
4.2.2013г - Храна - тренировъчен
16 часа фаст
1)11:00 - 200гр печена бяла риба с 2домата с хималайска сол + около 125гр пълнозърнести сухари с около 100гр катък “Маджаров” и с 50гр Био сладко от боровинки
2)15:30 - 200гр котидж “Excuisa” + 100гр Био черен шоколад
3)17:30 - 400мл пилешка супа
4)19:30 - 40гр пуешко филе + 100гр маслини + 90гр сурови бадеми
Течности : 3л-3,5л ( различни билкови и плодови чайчета - без кафета днес )
Суплементация :
след хранене 1) : 1табл.витамини “Daily Vits” NOW + 1табл.витамин C NOW + 1табл.Хром пиколинат + 1табл.Родиола + 2табл.Papaya Enzymes
след хранене 2) : 1табл.Хром пиколинат + 1табл.Родиола + 2табл.Papaya Enzymes
след хранене 4) : 3табл.Papaya Enzymes
Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 04.02.13 20:23.
05.02.13
09:46
Хайде, да се похваля и аз най-накрая ... след 7месеца застой, имам вече МЦ (party) (party) (party)
Сега да изясня и проблема...последните 2дни, включително и вчера, ям “като за последно”, за щастие не се отпускам да ям боклуци и джънкове, но калориите ми, най-вероятно, са до небесата (dull). Снощи, разбира се, имаше още много “въглехидратно” хранене, което не го дописах - пълнозърн.сухарчета(доволно количество) с доволно количество катък :D
Ще забравя за известно време за кантара, докато си регулирам нещата с цикъла, тъй като въобще не съм свикнала да имам такъв “глад” от 7месеца и трябва да започна да го контролирам :x
Но, въпреки неволите ми, съм доволна от МЦ (giggle)
Към 12-13часа ще имам тренировка, доволно си закусих 8-)
Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 05.02.13 09:47.
05.02.13
11:53
Нати, значи мислиш че увеличеното количество въглехидрати и калории са причина за МЦ ? Така ли или аз не разбрах :D
ПП: Много се радвам за МЦ! Май тук доста от момичетата имаме този проблем..
Мнението беше редактирано от By the way на 05.02.13 11:53.
05.02.13
11:56
казано от By the way на 05.02.13, 11:53:
Нати, значи мислиш че увеличеното количество въглехидрати и калории са причина за МЦ ? Така ли или аз не разбрах :D
Привет, разбира се, че да :D и особено по никое време да ми се ядат - вечерта :D Аз, както би могла да разбереш и от дневника ми, се стремя да се храня здравословно, доколкото е възможно и в нормални граници, но с това МЦ, нещо съвсем ми се объркаха нещата :@ направо съм неконтролируема :x
Ще си дойдат нещата на мястото >> търпение, търпение, търпение трябва 8-)
Поздравления!!!Поредното доказателство,че активния спорт,съчетан с правилното и здравословно хранене са решение на много проблеми.А й постоянството,всичко което се вижда от дневника ти! :)
казано от Наталия Николова на 05.02.13, 09:46:
Х
Ще забравя за известно време за кантара, докато си регулирам нещата с цикъла, тъй като въобще не съм свикнала да имам такъв “глад” от 7месеца и трябва да започна да го контролирам :x
Н-)
страдам от същото/апетит/ в момента и повярвай ми не е лесно да се контролира нито пък се свиква, особено след такъв дълъг период на небалансирани хормони и липса на цикъл. На първо време гледай да го поддържаш редовен пък после всичко ще си дойде на мястото. Честито все пак ;)