Too Little, Too Late

Прескочи до:

17.02.13
17:19

Постиженията са си много добри за категорията,която е нормална - ...средностатистически обичащ бира и уиски,одъртяващ метъл,на 3-4 дневна тренировъчна седмица. ;)

Шегувам се де..

17.02.13
17:26

Защо изобщо дърпаш тези килограми, като са непосилни за кръста ти?
После защо ви боли... :)

17.02.13
17:28

казано от Miyu на 17.02.13, 17:26:

Защо изобщо дърпаш тези килограми, като са непосилни за кръста ти?
После защо ви боли... :)

Посилни са му, просто няма техника. Аз като начинаещ на 40кг се огъвах така, а не ми тежаха, сега 240 да дръпна, колкото и да ми тежат ще се огъна по-малко. Вече да се огънеш от раменете (горната част на гърба) е техника за напреднали, не я бъркайте с котешкия кръст.

17.02.13
17:48

Боби, на 100 кг. пак ли тръгваш с огънат кръст?
Ако е до техника, би трябвало и на малките килограми да е крив.

17.02.13
17:53

Е аз теб вчера те видях в залата , но не знаех че си бил Боби от форума :Д Следващият път щи се обадя : )

17.02.13
18:06

Евалата Бобка! Дърпай юнашката, па ако изпука ше пийнеме по една студена (beer)

17.02.13
21:52

Боби изглежда отлично, за разлика от тягата му.Шапка свалям на кръста ти за силата му! Щом така ги вдигаш бързо тия 210кг си представям с цяло тяло колко ще вдигнеш (beer)

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 17.02.13 21:52.

17.02.13
22:00

казано от Lachezar Tomov на 17.02.13, 21:52:

си представям с цяло тяло колко ще вдигнеш (beer)

Квото и да значи с цяло тяло ще вдигне по-малко, вервай ми :)

17.02.13
22:07

казано от gotcha на 17.02.13, 22:00:

казано от Lachezar Tomov на 17.02.13, 21:52:

си представям с цяло тяло колко ще вдигнеш (beer)

Квото и да значи с цяло тяло ще вдигне по-малко, вервай ми :)

Има предвид мъртва тяга под цяло тяло. С хубава,стабилна,сигурна техника.

18.02.13
01:44

Боби знае отлично всичко, което може да се каже, мисля. Само перфекционисти тука :D

казано от Boby_ на 17.02.13, 16:10:

...
На 180 пробвах да “кръстосам” хвата - ей, огромна разлика! Противник съм в серии да се ползва този кръстосан хват, но много дава като сила! Изобщо не се затрудних да заключа пет повторения, а с надхват на третото и четвъртото вече изпускам и не мога да заключа горе.
....

Защо си толкова против, Боби? Когато мен не ме притеснява хвата, мога да се концентрирам върху повторението. Особено за по - тежки серии.

18.02.13
08:37

Всъщност в тягата на клипчето има една съществена, сериозна грешка и тя не е “котешкия” гръб (той е следствие от тази грешка), не е и ранното изправяне на краката. Това е тяга все пак, а не клек и не може тялото да е вертикално през цялото движение. Да, би било по-добре да съм малко по-изправен, да бутам повече с таза напред от самото начало, а краката да участват повече, но тук идва моментът на поемането на основното натоварване от по-силната верига. При мен в момента краката са сравнително по-слаби от гърба и еректорите, затова е нормално да изправям гъза рано и съответно да дърпам втората част от движението на кръст. Това не е толкова страшно, ако човек е подготвен физически. :)
Основната грешка, която правя, е друга - нещо, което си мислех, че съм елиминирал, но пак се е “върнало” след контузията лятото. Не събирам лопатките назад. Това води до увисване на раменете още от самото начало и автоматично до извиване на гърба. Без прибрани и стегнати лопатки няма начин да не направиш извивка.
Като изключим това (което не е малко), техниката ми не е чак толкова трагична, колкото я изкарахте. :)
Имал съм две издънки на тягата - едната с коляното, другата с кръста. И за двете знам добре причините и те не са в изпълнението. Когато “оправих” коляното миналата зима, правех серии близо до макса. Не си бях огледал добре обстановката и при второто повторение на 230 десният кобур на лоста се чукна в стойка за тежести. Всичко отиде на левия крак, а аз вместо да пусна щангата, я изравних и си довърших повторението, че и тренировката след това.
Вторият път пострада кръстът - миналото лято бях се засилил да правя “делоуд” месец. По-голям брой повторения, без да сменям схемата на трениране. В резултат на осмото повторение на 190 си останах полу-прегънат и така 20-тина дни. :) Причината е проста - тяга не бива да се прави в повече от 4-5 повторения. Краката и големите мускули на гърба са още свежи и създават усещане, че можеш още много, докато малките балансиращи мускулчета покрай гръбнака вече са на “салата” и компресията върху прешлените се увеличава неимоверно, без дори да усетиш. На 20-25 това може и да ти се размине. На 37 - трудно. :)

Поли, против съм да се прави “кръстосан” хват в серии, защото се развива диспропорция заради различната позиция на лактите и различната посока на усукване. За да се избегне това, трябва да се върти хватът и да се сменя позицията на ръцете при всяка серия. Но обикновено едната позиция ти е много по-удобна и неусетно започваш да правиш само в нея. При мен поне беше така. Иначе за единични опити около макса без фитили е идеалният вариант.

Ванка, това е и причината да не правя тяга до отказ - не знам кое точно ще откаже и дали ще ми хареса тоя отказ. :) Нямам специфични цели за това упражнение, просто си дърпам.

Марина, същото го правя и на 70 килограма. :) Забравям за лопатките и раменете. Тук обаче идва ползата от този клип - сега публично обсъден и строго порицан, така хубаво си припомних, че точно тази грешка няма повече да я повторя. :D

Ще взема довечера да поразровя в по-стари клипове - имах някъде петици на 220 да видим тогава как е било. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.02.13 08:39.

18.02.13
08:38

Боби Президент (party)
Колегите ти ако видят видеото ще те сложат в усмирителна риза :D

18.02.13
10:15

Добре си дърпаш е, Боби, ще стане кросфитър от тебе (handshake)

18.02.13
12:44

Знам ли, на теория е така за хвата, но аз при себе си не съм забелязала негативи. Което не означава, че ги няма по принцип или че няма да се появят. И аз редувах преди, но сега има - няма 3 години не съм. След още 3-4 години ще кажа.
Едно “лечение” за тягата - щом ще внасяш промени - е още по - широк разкрач. Така, щеш - не щеш, ще тръгваш с краката и гърбът ще е прав. Е, килата на щангата ще паднат. Ако не проработят твоите методи, ето още един за резерв :)
Тягата до отказ за мен не е тъй лоша идея по принцип. Просто защото тежестта е макс и над макс и да искаш, няма как да я развееш бързо. Но негативите в дългосрочен план може да са по - големи, мисля.

ЕДИТ: Говоря за отказ при единици, а не за отказ в дълга серия.

Мнението беше редактирано от Инис на 18.02.13 12:57.

18.02.13
18:52

18.02.2013 г. (без силова тренировка)

Аеробна тренировка

Интервално кардио на велоергометър - 16 минути (5 спринта на степен 6).

Спринтовете - на над 85 оборота в минута.

Добавки:
1. След ставане - 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now, 1000 мг Tribestan на Now, 2 капсули Sida Cordifolia (700 мг), 3 грама рибено масло.
2. На обяд - 1 капсула Vita-min plus на Olimp Labs, 1000 мг Tribestan на Now, 1 капсула Sida Cordifolia (350 мг).
3. Към 16 - 2 гр. екстракт от зелен чай, 1000 мг Tribestan на Now,  1 капсула Sida Cordifolia (350 мг).
4. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now, 3 грама рибено масло.

Храна:
1. Обяд - няма.
2. Вечеря (план) - свински котлети на фурна, кисело зеле с ориз - количествата още не са определени.

През деня - към 500 мл прясно мляко.

Обобщение за деня:
Един нормален понеделник, но без типичните драми и обрати... Засега. :)

А ето и обещаното клипче:

Това е от пролетта на 2011 - петица на 220. Пак го има това извиване на гърба и отпускане на раменете надолу, но в сравнение със сега е почти недоловимо. Разликата е, че сега оставям лоста напълно и започвам от земята всеки път, а тогава го спирах на 1-2 см от пода или само го чуквах съвсем лекичко. Да не говорим, че бях и със 17-18 кг. по-тежък. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.02.13 18:58.

18.02.13
20:49

На този клип техниката е доста по-добре,пак си извит,но при големите кила е нормално,иначе ще правиш повторения на 170 ако дръпнеш лопатките макс на зад и направиш чупка в кръста..

+ това, ако не греша си с дълги крака, което не ти помага за движение като тягата :) Поне така ми се струва от клипчето де :)

19.02.13
08:21

казано от Херцог Трън на 18.02.13, 22:53:

+ това, ако не греша си с дълги крака, което не ти помага за движение като тягата :) Поне така ми се струва от клипчето де :)

Мдам, идеалният физически тип за тягата е с къси крака и дълги ръце, които стигат до под коленете в изправено положение. :) Така почти няма да се налага да се сгъне в кръста. :D Това и за клека ще е полезно, само на лежанката ще са проблем дългите ръце, но пък може да компенсира с огромен гръден кош донякъде. :)
Тя еволюцията вече го е нарисувала вместо нас. Имам известна прилика с него мисля, но пропорциите не отговарят съвсем:

П. П. Това в рамките на шегата, разбира се. Да не вземе да се обиди някой трибоец? :) Иначе аз съм с дълги крака, но и сравнително дълги ръце - преди седмица-две съвсем спонтанно и без връзка с този разговор с Владо Петков мерихме кой колко високо трябва да вдигне щангата, за да заключи тяга. Разликата е над 10 см в моя вреда. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.02.13 08:23.

19.02.13
11:15

Лопатките не са ти проблем, ако си избрал стил на вдигането с извита горна част на гърба.

Според мен извиването в кръста идва от това, че бързо изправяш краката (и на двата клипа) и добутваш главно на него. От това принципно с времето идват и 90% процента от проблемите с долната част на гърба. Зависи и как задържаш въздух и т.н.

Но така или иначе от два клипа на подобни килограми надали може да се направи точна и окончателна преценка. Респект за килата :)

19.02.13
18:30

19.02.2013 г. (тренировъчен ден 1, седмица 18)

Тренировка - бицепс, трицепс

Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж  - 8х20, 8х40 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 8х20, 8х60 кг.

Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж  - 4х60 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват - 4х110 кг.

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж  - 6х80, 5х80, 4х80 кг.
2. Избутване на щанга от лег с тесен хват -5+1х140, 5х140, 4х140 кг.

Ето клипче на първата серия тесен хват:

3. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж тип “чукчета” - 7х40, 6х40 кг.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 6х60, 6х60 кг.
5. Бицепсово сгъване на долен скрипец (портален) - 6х82,5, 6х82,5 кг.
6. Трицепсово привеждане на горен скрипец (портaлен) с една ръка в подхват - 5х45, 4х45 кг.

Обобщение за тренировката:
Нормална тренировка. Давам ви още малко храна за коментари с последното клипче - вероятно след малко ще прочета, че хватът не е тесен (а той е тесен, защото е по-тесен от раменния), може би също и че лактите не са до тялото. :) 
Факт е обаче, че така го усещам много повече в трицепса, отколкото в гърдите, което не беше изпълнено, когато правех с по-тесен хват (с един юмрук между ръцете) и лакти плътно до тялото. :)

Добавки
1. След ставане - 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now, 1000 мг Tribestan на Now, 2 капсули Sida Cordifolia (700 мг), 3 грама рибено масло.
2. На обяд - 1 капсула Vita-min plus на Olimp Labs, 1000 мг Tribestan на Now, 1 капсула Sida Cordifolia (350 мг).
3. Към 16 - 2 гр. екстракт от зелен чай, 1000 мг Tribestan на Now,  1 капсула Sida Cordifolia (350 мг).
4. По време на тренировката - 10 грама (1 доза) Modern BCAA на USP Labs.
5. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
6. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now, 3 грама рибено масло.

Храна:
1. Обяд - пилешка супа, шопска салата, паниран шницел, зелена салата.
2. Вечеря (план) - има още котлети и кисело зеле. Мисля да не пия нито концентрат, нито бира днес, че съм се спиртосал сериозно в последните дни.

През деня - към 500 мл прясно мляко.

Обобщение за деня:
Нормален ден без нищо особено за отбелязване.
Дойде ми поредната поръчка от айхърб. Пристигнала на митница на 4-ти, известието от пощата дойде вчера. Егати организацията! На всичкото отгоре ме накараха да платя магазинаж за дните престой в склада им.

19.02.13
18:48

Абе то си личи, кой си е баш легаджия. :) (muscle)

Мнението беше редактирано от Old Timer на 19.02.13 18:49.

19.02.13
19:18

Аз имам друго изискване, нищо общо с описаните от теб Боби, искам да пробваш да буташ с отворени очи :)

19.02.13
22:07

Ей така някой като си сложи ръцете на лоста и ми помогне направо откачам. Стероиден гняв ме обхваща. Да ми попречи на грайндъра , повторението дето е най-важното и по-полезно от цялата серия преди това е мега аматьорското.

20.02.13
01:39

Боби и аз така бутам тесен хват. Също по-добре го усещам в трицепса. :)

20.02.13
01:44

казано от gotcha на 19.02.13, 19:18:

Аз имам друго изискване, нищо общо с описаните от теб Боби, искам да пробваш да буташ с отворени очи :)

Да бе, да вземе да му влезе щанга в окото. :D

20.02.13
08:31

казано от Old Timer на 19.02.13, 18:48:

Абе то си личи, кой си е баш легаджия. :) (muscle)

:D Легаджия... Това ако го прочете Владо Петков, ще ни се смее и на двамата. :)

казано от gotcha на 19.02.13, 19:18:

Това е като с жените в леглото, само че с килограми. Стискаш очи и си представяш 40 кила на лоста. :)

казано от A.W.E.I.T на 19.02.13, 22:07:

Ей така някой като си сложи ръцете на лоста и ми помогне направо откачам. Стероиден гняв ме обхваща. Да ми попречи на грайндъра , повторението дето е най-важното и по-полезно от цялата серия преди това е мега аматьорското.

Аз си имам трима - четирима предпочитани “пазачи”, които знаят какво правят. Иначе наистина не е приятно, но е разбираемо - някои хора се притесняват повече за безопасността ти, отколкото за повторението. :)

20.02.13
09:36

Боби, преди да викаш някой да те пази, го питай, дали тягата му е колкото твоята лежанка или по -малко (giggle)

И ДАЛИ ИЗОБЩО ПРАВИ ТЯГА!!!

20.02.13
09:40

Специално този младеж прави тяга и клек - постиженията му са колкото моите, ама аз не ходя да пазя Боби (giggle)

е аз с криви 210кг тряя го опазя жив и здрав пък после да ме черпи една немска бира виждам, че много ги обича 8-) 1,2,3 колкото реши гостоприемството му (giggle) (wasntme)

20.02.13
10:15

Чакайте сега, не се предполага човекът на лежанката дотолкова да изпусне контрола, че на този горе да му се налага да вдига цялата тежест. :) Ако си знаеш възможностите, два пръста в последното повторение, които да облекчат 3-4 кила, са достатъчни. Дори да си се надценил сериозно, пак едно бицепсово сгъване с 20-30 кила би трябвало да е необходимият максимум. :)

Блажке, не съм те викал да ми пазиш, защото не се е налагало. :) Иначе не страдам от никакви скрупули на тема пол в залата. Щом си там, щом имаш представа какво да правиш, значи ставаш за пазаене. ;) Е, винаги има риск някой да го изтълкува погрешно това, но какво да се прави...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.02.13 10:21.

20.02.13
13:05

Абе и да се затиснеш си подготвен с неслагането на щипки и ще я излашкаш наляво надясно, голямо чудо станало :D

А, ти пък си ги бил сложил, ами ще я подметнеш на някъде и така

Мнението беше редактирано от Madboy на 20.02.13 13:11.

20.02.13
16:50

20.02.2013 г. (тренировъчен ден 2, седмица 18)

Тренировка - рамо, трапец

Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 10х20, 10х40, 8х40 кг.

Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 4х70 кг.

Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 4х90, 4х90, 3x90 кг.
2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 7х42, 8х42 кг.
3. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 7х30, 6х30 кг.
4. Повдигане на дъмбели настрани и назад от седеж - 6х40, 6х40 кг.
5. Повдигане на рамене на машина за тяга (за трапец) - 10x150, 8х200, 8х240, 8х240, 7х240, 6х240 кг.

Обобщение за тренировката:
Много добре днес! :) На раменната преса две четворки на 90 не бях правил, а станаха толкова леко, че за малко на първата серия да добутам и пето повторение.

Добавки:
2. На обяд - 1000 мг Tribestan на Now, 1 капсула Sida Cordifolia (350 мг).
3. Към 16 - 2 гр. екстракт от зелен чай,1000 мг Tribestan на Now,  1 капсула Sida Cordifolia (350 мг).
4. Преди тренировката - 10 грама (1 доза) Modern BCAA на USP Labs.
5. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
6. Преди лягане (план) - 3 капсули ZMA на Now, 3 грама рибено масло.

Свършиха ми витамините. Временно минавам на ефервесцентни боклуци от аптеката, които няма да описвам.

Храна:
1. Обяд - пилешка супа, овчарска салата, пилешко филе с моцарела и домат.
3. Вечеря (план) - много е рано все още.

През деня - около 500 мл прясно мляко.

Обобщение за деня:
Всички знаят какво е събитието на деня. Нямам намерение да го коментирам, поне не и тук.
За сметка на това следобед ни спря интернета в офиса, затова тренирах по-рано и сега се прибирам да си доработвам.

Мисля да спра малко с клипчетата с моята скромна особа в главната роля, затова ще ви черпя с нещо класическо на едни други тежкари:

добре е човек как на една пилешка супа се вдига 90кг раменна преса... :)

20.02.13
17:11

Ти 50кг няма ли да вдигнеш на една супа? Щото толкова е разликата.

е ще вдигна... ама 50 не са 90 деееее.а

20.02.13
17:17

Е ама и не тежиш 110-115 колкото е Бобенци. Той ако беше ял харно 100 серия отиваше .

Мнението беше редактирано от lordinario на 20.02.13 17:17.

20.02.13
17:17

казано от kristiancho на 20.02.13, 17:01:

добре е човек как на една пилешка супа се вдига 90кг раменна преса... :)

Ами около пилешката супа има още 112 кила свинско. :) А и 90 кила раменна преса не е впечатляващо при 160 лежанка за същия брой повторения. Даже напротив.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.02.13 17:17.

20.02.13
17:25

112 ли си бе, ба имаш много маса. Аз си мечтая да съм 112кг. :D

20.02.13
19:43

казано от Boby_ на 20.02.13, 08:31:

казано от A.W.E.I.T на 19.02.13, 22:07:

Аз си имам трима - четирима предпочитани “пазачи”, които знаят какво правят. Иначе наистина не е приятно, но е разбираемо - някои хора се притесняват повече за безопасността ти, отколкото за повторението. :)

Ето как трябва всяка една серия на лежанката да завършва - 0:45!!! Всеки да го види и да види себе си после. Ако така завървша - респект! Ако ли не...

Мнението беше редактирано от lordinario на 20.02.13 19:44.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1