20.02.13
22:00
Здравейте! Казвам се Димитрина и изключително много харесвам сайта и хората в него!
Висока съм 160 ,тежа 50 килограма. Лятото бях 44,но пия хормонални хапчета от които станах 50. Моята цел не е като на повечето момичета да свалям.. Аз се харесвам така,както съм сега -50 килограма! Слаба съм,но единственото нещо,което ме тормози е коремът !
Имам излишни мазнини на него и това не ми харесва! Гледам да пазя НВД ,но чат пат излизам от релси.. Даже да си призная не знам дали я пазя както трябва! И да си призная,никога не си смятам калориите! И не искам да го правя..
Целта ми е да спортувам активно и що-годе да пазя режим на хранене. Затова и реших да си направя дневник,защото не знам дали го правя правилно. Виждам,че разбирате и от спорт и от хранене ,затова и очаквам да ме държите изкъсо ,понеже залитам по отношение на храната .. хаха
Тренирам от малка ( с баща спортист,няма начин.. натискаше ме) с изключение на последните 5 години,които пропуших и зарязах спорта.. Сега от 2 месеца на пуша и спортувам активно,отново! Ще пиша тренировките си и това,което ям,за да ме напътствате занапред! Ето и как мина моят ден :
Закуска- едно голямо чисто кафе + 4 ,5 бадема
Фитнес - Един час (кръгова тренировка)
Около 10 часа - един банан+мляко
12часа - ориз със кокошка
15:30 - хляб ‘’вита’’ с масло ‘’Президент’’ и извара
16:00 - чай с мед
18:30 - 3 яйца с малко броколи и моцарела
И тук прегреших с 50грама ракийка + сок от касис.
Пускам и снимчица как изглеждам сега,а целта ми е да направя повече мускули и преса на корема (кой не я иска тая преса.. ) :Д
20.02.13
22:34
Успех с целите! Ще ти следя дневничето! :)
Здрасти :)
Първо ти желая много успех и не се отказвай от дневника, полезно е ;) И второ - ракията, ориза, меда, банана, сока от касис и хляба “Вита” не се вписват в НВД - никак даже. Е, така или иначе, ако нямаш за цел да слабееш - за какво ти е НВД? Мазнини можеш да чистиш и с някои други, по-щадящи режими и с правилни тренировки :)
21.02.13
08:39
Благодаря,че ми отговорихте момичета! Kath,чесно да си призная без никакъв хляб и без мед не мога. Ориз не бях яла от месец,а ракия пия доста рядко..(И защото не мога да я пия чиста взех сок,иначе сокове не пия) Просто вчера не ми беше ден и консумирах тия неща.. (добре,че поне бяха в малко количество)
Можеш ли да ми препоръчаш друг режим за чистене на мазнини? Радвам се,че ми отговори,понеже страшно ми допада визията ти! :)
Ще се вслушвам и в други мнения! По-късно ще пиша как е минал денят ми :)
21.02.13
10:23
Честит дневник!
Имам един въпрос, който ще ни помогне да ти даваме по-правилни съвети. Защо пи хормоналните хапчета? СПКЯ, ... някакъв друг проблем? Това е важно да се знае , защото тренировките и режима на хранене зависят от него.
21.02.13
10:32
казано от инж. Марин Маринов на 21.02.13, 10:23:
Честит дневник!
Имам един въпрос, който ще ни помогне да ти даваме по-правилни съвети. Защо пи хормоналните хапчета? СПКЯ, ... някакъв друг проблем? Това е важно да се знае , защото тренировките и режима на хранене зависят от него.
Здрасти! Пия хапчета заради кисти на яйчниците.. Не знаех,че това има връзка със спорта и храненето.. (Трябва да почета още доста..) Ще се радвам да ми дадете мнения! Благодаря за отзивчивостта!
Ще почетеш, ще почетеш.
А, то трябваше първо да те поздравя и да ти честитя дневника май :)
Моят съвет е да не се вманиачаваш в конкретен хранителен режим, но да прочетеш за всеки един от тях.
Не се плаши да ги комбинираш и да опитваш различни неща, докато намериш оптималния вариант за поддържане на теглото (доколкото разбрах) и изчистване на мазнини в същото време.
Хубаво ще да е да си споделяш и тренировките, ако не ти представлява трудност. Все си мисля, че и за тях можеш да получиш дорби съвети в този форум.
Според мен храната ти от ония ден не е лоша, с малки изключения, още повече, че и при НВД, за да си здрава е редно да приемаш окло 40 гр. въглехидрати на ден при твоето тегло. Медът е може би единственото полезно сладко, така че не се отказвай от него.
И Кат, моля те, ракията в никакъв случай не пречи на НВД или на който и да е друг хранителен режим - та тя е течност, за Бога :)))))
21.02.13
11:57
Маданеца,благодаря ти за отговора! Мисля и така да направя.. да пробвам някои от режимите и да видя кой е най-добрият за мен!
Направих си дневник най-вече,защото залитам много с храната.. Дори когато бях 44кг и всички ме наричаха ‘’клечка’’ аз ядях като луда.. Просто ям всичко. И като видя някои да яде... :Д :Д знаете какво следва.. :Д Тренировките ще ги описвам. Не знаех как се наричат повечето упражнения(правила съм ги,но не им знаех наименованията),но с ровене почти по цял ден от 2 месеца в този сайт мисля,че понаучих някои неща (имам още доста да се уча). За спорта мога да кажа,че въобще не съм от мързеливите и мога да се бъхтя по много и всеки ден ! :)
21.02.13
12:03
Ето такова тяло искам да направя!! <3 Обещавам си много,много да се потя! Хах
21.02.13
12:20
21.02.13
12:33
Просто така се изразих.. :) Естествено,че ще си почивам 1,2 пъти седмично,няма да живея в залата.. Но ще се постарая да имам такова тяло! Знам,че ще го постигна бавно,но няма да се отказвам. Хванала съм се на хорото и ще го играя ;)
Маданеца, течност е...и какво от това? С цялото си сърце ти се извинявам, но думите ти “течност е” представляват най-нелепия аргумент, на който съм попадала...
Алкохола е богат на въглехидрати, това го прави неподходящ при НВД.
Мнението беше редактирано от Kath на 21.02.13 13:35.
казано от Kath на 21.02.13, 13:31:
Маданеца, течност е...и какво от това? С цялото си сърце ти се извинявам, но думите ти “течност е” представляват най-нелепия аргумент, на който съм попадала...
Алкохола е богат на въглехидрати, това го прави неподходящ при НВД.
Шегувам се бе, душици златни, затова има и няколко усмивки след изказването ми :)
Разбира се, шега е само след тирето.
А колкото до въглехидратите в алкохола, ще се наложи да те поправя - в алкохола има много калории, но съдържанието на въглехидрати при истинския алкохол е равно на нула ;)
Мнението беше редактирано от Маданеца на 21.02.13 14:24.
21.02.13
14:41
Не спорете,обещавам да не пия повече..,’‘хлъц’’ :Д Шегувам се,естествено,но ще гледам да е рядко и да е малко(Звуча като алкохоличка..хаха) :)
Та аз разбрах,че не съм на НВД,а само така съм си мислила.. :Д Всъщност си ям всичко без пържено,тестено,сладко (като изключим меда и черния шоколад) Наблягам на яйца,извари,сирена,меса,млека,плодове и зеленчуци :) Виждам промяна в корема си и това ме мотивира! :)
21.02.13
16:11
Ето и как премина за сега денят ми:
8:30- половин кофичка кисело мляко с 3 лъжици мюсли ,
9:00-чисто кафе
12:00 - две филии ‘’Вита’’ с масло,моцарела и едно парченце филе от пуешки гърди.
14:00 - 5 блокчета черен шоколад и една зелена ябълка
Понеделник,вторник и сряда бях на фитнес,днес бях решила да почивам,но направих някои упражнения вкъщи :
- Едностранно разтягане на задните раменни глави от стоеж
- Разтягане на квадрицепсите от седеж върху пети
- Гръбно обратно извиване, Супермен 3x10
- V-преса 2x10
- ‘’Янда’’ коремни сгъвания 2x20
- Махало 2x10
- Вакуумки
- Предна опора 3x 15 секунди
-Задна опора 3x 15 секунди
- Глутеус ритник 2x10
- Лицеви опори 2x10
- Кофички на пейка (полукофички) 2x10
След един час мисля да хапна малко кисело мляко с 2 парченца кашкавал,а в 19:30 планирам 3 яйца с кашкавал в гювече на фурната +моцарела :)
21.02.13
16:15
Забравих течностите - 3 чаши вода ( в едната от която си разтворих витаминче) + един чай на обяд с мед и лимон :)
Зле съм с водата.. май ми трябва повечко.. :)
21.02.13
18:53
Прегреших... вместо да хапна малко парченца кашкавал и кисело мляко ,аз изядох 5,6 бисквити ‘’Роден край’’ с прясно мляко :(
Вечерята ще гледам да е по-малко ..
казано от Маданеца на 21.02.13, 14:23:
казано от Kath на 21.02.13, 13:31:
Алкохола е богат на въглехидрати, това го прави неподходящ при НВД.Шегувам се бе, душици златни, затова има и няколко усмивки след изказването ми :)
Разбира се, шега е само след тирето.
А колкото до въглехидратите в алкохола, ще се наложи да те поправя - в алкохола има много калории, но съдържанието на въглехидрати при истинския алкохол е равно на нула ;)
Разбирам. И подкрепям. Въпросът е там, че определени видове алкохол (ракията, виното, ликьорите и т.н.) се получават при ферментация на плодове (фруктоза=въглехидрат), а често производителите добавят захар. Това ги прави изключително неподходящи при НВД, а това беше и цялостната ми идея. А иначе, алкохола, като цяло не е подходящ, за която и да е диета - ако е в нездравословни количества и с несигурен произход.
П.П. Мисля, че спор няма, просто дискусия...
казано от Димитрина Атанасова на 21.02.13, 18:53:
Прегреших... вместо да хапна малко парченца кашкавал и кисело мляко ,аз изядох 5,6 бисквити ‘’Роден край’’ с прясно мляко :(
Вечерята ще гледам да е по-малко ..
Голям грях.. :D Не го мисли толкова! :)
21.02.13
20:54
Замислих се,че не съм яла зеленчуци от много време .. Утре след фитнес ще мина през пазара да си купя някоя чушка,краставица ,домат и лук :)
А как обичам зелена чушка вътре с изварка или сиренце .. ммм :) Май се досещам какво ще си похапна утре.. хих
И утре няма да се омажа! :)
21.02.13
22:04
По-добре си купи сезонни зеленчуци. Махни ги тези пластмасови домати и бели краставици.. Иначе и аз много обичам зелена чушка с извара (inlove)
По-горе видях, че пиеш много малко вода. Опитай се поне по 1.5-2л на ден да ги правиш :)
Успех!
21.02.13
22:23
Мерси,Дани! Наистина водата ми е малко и точно затова гледам да си правя по 2 чая на ден и да пия по един разтворим витамин,за да имам повече течности.
Предложете ми някаква вкусна рецепта със зеленчуци. Искам да опитам и някаква различна салалатка. :)
Cobb Salad:
1. Маруля
2. Така нареченият Spring mix, има го във Фантастико, общо взето зеленина;
3. Малко зеле
4. Нарязани домати на кубчета
5. Малко салатен лук
6. Нарязано пилешко филе, опечено на скара примерно (?);
7. Малко синьо сирене
8. Сушени череши
9. Едно сварено яйце
Бъркаш и ядеш (със зехтин!).
21.02.13
22:33
Може да си направиш салатка от цвекло и морков със сок от лимон и зехтин
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 21.02.13 22:33.
21.02.13
22:46
Благодаря ви! Само ще махна смрадливото сирене.. просто се пробвах веднъж да го ям.. и не искате да знаете какво се получи.. :D
Не ям само него и сланина. Всичко друго ям и въобще не съм капризна!
Мерси отново за готините идеи,няма да съм против за още .. (колко съм нахална само.тцт :D )
казано от Danniii :) на 21.02.13, 22:33:
Може да си направиш салатка от цвекло и морков със сок от лимон и зехтин
Аз добавям и една зелена ябълка (пак настъргана).
Друга идея за салата за наяждане: домат, краставица, пипер, авокадо, сурови печурки (или от буркан), шунка на кубчета, сирене на кубчета, отгоре настъргани сварени яйца и настърган кашкавал.
Зеленчуци: тази рецепта е интересна.
А маслото Президент е много яко наистина, няма нужда да се отказваш от него. 30 гр на ден съвсем няма да развалят режима, а напротив: ще го допълнят.
22.02.13
19:27
Здравейте! Днес ми е ужасен ден! Не съм спала,станах в 5.. Проблеми вкъщи + неразположеност + настинка,отпадналост!
Просто-УЖАС! Единственото хубаво нещо е,че си направих хубава тренировка (на която от ‘’лег пресата’’ си ударих много лошо коляното и сега се изду и куцам леко.. ) И храната не е добра,но утре се прибирам на Благоевград ,ще си ям зеленчуците,без да ме изкушават бабините манджи..
Закуска 7:30- 2 блокчета черен шоколад и голяма чаша кафе (нямах много време,бързах за фитнес)
ТРЕНИРОВКА :
(Май я правя доста разбъркано,кажете ако е така)
- Едностранно разтягане на задните раменни глави от стоеж
- Разтягане на квадрицепсите от седеж върху пети
-Разгъване на трицепс над глава с дъмбел (3кг) 4х5
-Напади с дъмбели (по 5 кг.) 4x10
- Бицепсово сгъване с дъмбели(5 кг) от стоеж 4х10
- Повдигане на ръце встрани с дъмбели(по 3 кг.) 3х10
-Лег преса (20кг) 4х10
- Придърпане на вертикален скрипец (20кг) 4х10
-Кофички на пейка (полукофички) 3x10
- Плие (Клек с дъмбел от разкрачен стоеж) (5кг) 4х10
-Разтваряне на Абдуктор машина с акцент върху бедрата (20кг) 4х10
-Лицеви опори 2х10
- Предна опора 3x 15 секунди
-Задна опора 3x 15 секунди
-15 мин. пътека (Редуване на бързо ходене и тичане)
-Вертикално повдигане на краката от стенд 4х10
-Коремни преси 2х20
10:00 - един банан +чаша прясно мляко с 4 лъжици овесени ядки
12:00- дробсърма + малко кисело мляко
18:30- мусака + кисело мляко
десерт -3 малки бисквитки!
За водата няма да коментирам-трагедия!
Много,ама много ужасен ден за мен :( Само гадни неща ми се случиха,а и хапчетата и прахчетата,които изпих ме скапаха още повече.. Надявам се утре да съм по-добре!
Поздрави :)
Мнението беше редактирано от Димитрина Атанасова на 22.02.13 19:30.
23.02.13
17:28
Здравейте! Моята настинка се превърна в ангина и сега пия антибиотици.. :(
Не исках цял ден да лежа,че ще ми стане по-зле и реших,че щом нямам сили за тренировка ще изчистя къщата и измия баните :D
Добра работа свърших!
Храната пак не е кой знае колко добре.. ама..
9:30 - половин банан
11:00 - препечена филийка с масло и моцарела
15:00 -2 яйца с една лъжица извара, половин черен шоколад
Пих един чай с мед,стоплих си една чаша кока кола (слушала съм,че маха налепите от гърлото)
Мисля после да ям една ябълка и една филийка със сирене или кашкавал за вечеря.
Понеже съм болна и имам друг проблем сигурно няма да спортувам 5 дни.. Но ще гледам да компенсирам! :)
23.02.13
17:57
За греяна ракия с мед ли говориш? :)
23.02.13
21:41
Колко време ти продължава тренировката ?
24.02.13
10:07
Час.. Някой път до час и 15 ,20 мин. най-много :)
24.02.13
11:12
И как се чувстваш след тренировката, не ти ли е много ? Колко пъти седмично тренираш ? :)
24.02.13
12:04
Чувствам се добре,като изключим последния път (но е било,защото съм се разболявала) 4,5 пъти :)
24.02.13
17:20
Здравейте! Все така болна съм си .. Надявам се да се оправя до вторник,че лекции ме чакат..
(Вчера си хапнх няколко желирани бонбона) :D
Днес :
7:30 -филия черен хляб с лютеница +кафе
10:30 - купичка овесени ядки с прясно мляко
15:00 - купичка макарони със сирене и 2 лъжици лютеница
14:00 -кафе с мед +чай с мед
Поради бедния избор на храна в квартирата ще вечерям филия хляб с крем за мазане +2 парченца кашкавал и може би едно десертче с мюсли .. :)
Хубава вечер от мен ! :)
25.02.13
18:04
Да се отчета и за днешния ден.. :) Доста си поспах,станах в 11 ! Днес се чувствам много-по-добре. Антибиотиците са си свършили работата.. хах
12:00 - 2 малки филийки хляб с масло,домашна лютеница,2 парченца кашкавал + кафенце + малко десертче с мюсли
16:00 - кофичка кисело мляко + 4 лъжици овесени ядни и една лъжица мед
Планирам в 20:00 да си направя 3 варени яйца с бучка сирене и да изпия един чай с мед.
Водата както винаги -недостатъчна! (Опитвам се да пия повече,надявам се ,че ще свикна)
Спокойна и усмихната вечер от мен! :)
Мнението беше редактирано от Димитрина Атанасова на 25.02.13 18:36.
25.02.13
19:43
Тия дни все срещам момичета,дето казват,че ако станат 50 кила ще се гръмнат,че са дебели ако станат толкова понеже не били високи,около 158,160,163!
А самата аз съм 50 кила и съм 160 висока! Трябва ли да се чувствам дебела,е*аси ?!?!
И явно аз съм сбъркана щом си мисля,че килограмите нямат значение.
Може да си 47 кг и отпусната и ‘’висяща’‘,може и да си 57-58 килограма и да имаш страхотно тяло.
Единствената цел заради която искам да сваля още 1-2 кг е заради здравето ми.
За мене кг никога не са играли някаква важна роля в това как се възприемам,не кантара ми показва как съм,а огледалото :)
25.02.13
20:24
Така е! И за мен е важно човек как се харесва и как се чувства добре,а не това колко показва кантара!
Ама като ги гледам повечето момичета се чудя аз ли съм сбъркана и не гледам реално ,или те!