24.02.13
21:20
Здравеите.Забелязвам недостиг на протеини и ми е любопитно едно нещо.От къде си набавяте протеини , когато сте на работа или училище ?Не ми стига протеина въпреки , че ям 6 пъти на ден .Даите някакви идеи ,какво мога да си взема с поне 30-40 грама съдържание на протеин докъто съм на училище (щото няма как да прибягвам до нас през 2 часа и половина да ям).
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.02.13 05:43.
Че ти, ако си до обяд една стабилна закуска от 7-8 яйца и 150-200 гр месо ще те държи. Иначе аз си нося кутии с храна.
Определено ще ме издържи всеки ден по 7-8 яица и 200 грама месо , ама парите не ги събирам по улицата.А и 7-8 яица всеки ден ми се вижда доста .
Не се притеснявай от мазнините в ядките, за училище примерно - 100гр. суров бадем + ябълка и си 6, иначе както каза Петър, една стабилна закуска...
Качествената храна струва пари, да. Но месото и яйцата излизат най-евтино, също някои млечни продукти, като извара.
Ядките са скъпи и ти осигуряват малко и некачествен протеин.
Я кажи какво ядеш по цели 6 пъти на ден, и как прецени, че не ти стига протеина? Смяташ ли колко грама на ден ядеш?
П.П. И защо темата ти е в 30+ раздела?
Мнението беше редактирано от Петко К на 24.02.13 22:03.
казано от Penev на 24.02.13, 21:20:
щото няма как да прибягвам до нас през 2 часа и половина да ям
На кого му трябва подобно упражнение? 2-3 по-обилни хранения - друго не ти трябва.И само между другото - как го забелязваш тоя недостик на протеин?За да знам какви са симптомите и да разбера дали и на мен ми е малко протеина.
Темата незнам как попадна тук , просто натиснах :DАми попринцип сутрин ям сандвич със сирене с половин буркан кисело мляко,след това в училище принцеса с каима (не 1 филия ами все едно хляб разрязан по дължина , и отгоре с каима и кашкавал запечени) по-късно 1 кофичка кисело мляко купешко.Като се прибера след обяд към 2 абе каквото има , но поне 20 грама протеин приемам , след тренировка 2-3 яица + сандвич или нещо сладко и след това вечеря каквото има сготвено.Около 100 грама протеин се събира , но ми е малко , не забелязвам мускулен растеж от известно време.Сега ще кажете , че може да е от тренировките (не, не е от тренировките , не претренирам .)
Г/д и аз имам същия проблем само , че аз сам на лекции и упражнения :)) като закускя утре ще си направя 1 шейк прясно мляко банан шоколад и орехи и ще го изпия :) като хранене.
25.02.13
01:00
Можеш да си купих протеинова вафла но качествените са скъпи.По-добре си взема един протеин и си носи дозата в училище слагаш 350-400мл вода в шейка и го пиеш.
казано от Петко К на 24.02.13, 22:03:
Качествената храна струва пари, да. Но месото и яйцата излизат най-евтино, също някои млечни продукти, като извара.
Те тава е! Въпреки че протеин в порядъка на 130-150-160гр е достатъчен , според мен.
Иначе в голямото междучасие правиш 1 кросче до най-близкия супермаркет и ядеш пържоли.
Мнението беше редактирано от Абазаба на 25.02.13 08:55.
25.02.13
09:15
А бе то 100 протеин в крайна сметка за теб може да е достатъчен като цифра :))
Какво мислиш, че са нужни 200-300гр протеин за 70-80кг човек на ден? Ако си на зоб или тренираш 2-3 разово да, иначе само се набутваш и се*еш високопротеинови лайна :)
Arkan как реши , че ще е от тренировките ?Не искам 200-300 грама протеин .Искам още 20-30 отгоре да станат поне 120 на ден , но като съм на училище то отива половината ден и затова питам за някакви примерни храни , от които да си ги набавя тези протеини.
25.02.13
16:41
Ех... хайде де, 20 g белтъчини са 3-4 цели яйца (в зависимост от едрината им), толкова ли е трудно... :)
Въпроса е докъто съм на училище какво мога да си взема , не става въпрос за вкъщи (именно затова писах , че не мога да прибягвам през 2 часа до вкъщи).
Вариш си яйца вкъщи. Белиш си ги и си ги носиш в кутия. Супер лесно за приготвяне, консумиране и пренасяне. Не се цапаш - перфектно.
ДокАто си на училище може да си ги вземеш в кутия. Не е толкова трудно, само че някои се срамуват да си я вадят. Аз направо в междучасията вадя кутията и почвам. Малко ме бъзикат де, но се преживява :D.
25.02.13
20:02
не ти пречи да си ги купиш от магазина, надали ще са ти по-скъпи от принцесата
25.02.13
21:49
Яйцата, юнак, яйцата да купиш.
Със същия успех можеш да носиш и пържолка.