Мнения за Pure Nutrition?

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.02.13
21:54

казано от karfi4ka на 28.02.13, 21:32:

казано от Filip Stoyanov на 28.02.13, 15:49:

казано от karfi4ka на 28.02.13, 15:32:

Обаче как тънко подклажда и води “търга” с “..иначе не ми се занимава” и “..защо да го правя” (не цитирам дословно) :D :D :D

Женска му работа.

Женска, женска, ама с мен са съгласни шестима мъже, така, че едва ли опира до пол :D :D :D

Ей верно ли има толкова много съгласни с теб... ами аз освен да се съглася и аз, че знаеш по-добре какво правя.
Има толкова мнения, които са 10 пъти по информативни и интересни от твоята закачка, а нямат толкова поддържници.
Оставям те на теб да си вадиш изводите ;)

01.03.13
14:35

става все по-интересно ... http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=139435013&page=1

——-> http://nucare.com/

01.03.13
17:19

казано от karlo на 01.03.13, 14:35:

става все по-интересно ... http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=139435013&page=1

Браво пич и аз си мислех за подобна тема.

ЕВАЛА ! Искам да те черпя 1 голямо уиски или някоя добавчица :)

Като цяло имай на впредвид, че коментара ти е в “разрез” с правилата защото нямаш право да петниш световно известния бранд без доказателства ;)

Хубаво е да знаеш, че на новите кутии доколкото съм виждал пише “Made in EU”

01.03.13
17:25

То и в България можеш да си поръчаш етикети и кутии и със сигурност е по евтино, защото ще внасяш чували, а не единични опаковки и оскъпяването ще е много по малко, а също данъчните такси.
Нашите брандове нарочно слагат етикет - американски продукт, защото така хората биха имали повече доверие. Те могат да внасят насипно добавки от САЩ или другаде, тука ги опаковат и ги дозират. Няма никакво значение всъщност от къде внасят суровините, защото най важен е контрола, а в случая в българските фирми няма такъв, има само вътрешно фирмен контрол. А дори и да има държавен контрол и да се изследват продуктите, то е най вече за опасни съставки, а не за аминопрофил.
Нищо не мога да кажа за тази марка, не искам да ги слагам всички български под общ знаменател, но като цяло споровете са ви безсмислени, защото освен вкуса нищо друго не може да коментирате, всичко останало без лабораторни изследвания е чесане на езиците и предположения ! По принцип заради лошото реноме на други български фирми, хората имат право да се съмняват по дефоут дори, но със сигурност поне тази ще е доста над останалите наши фирми, които си предлагат едни и същи неща от как се помня :D

Преди време, в частен разговор вносителят на Pure Nutrition беше предложил да се вземат проби от най-популярните протеини на пазара (включително Pure Whey), като това да се направи пред известни и уважавани членове на форума и фитнес обществото. След това същите проби щяха да се пратят в немска лаборатория и цялото съдържание да излезе наяве. Не знам дали е актуално, но би хвърлило светлина върху качеството на продуктите, което е още по-нужно поради тенденцията топ марките да развалят собствените си протеини.

Относно самата марка, доволните засега са повече от недоволните. И на мен не ми харесаха някои продукти, но други бях сред най-добрите в категорията си. И досега BCAA Blast е най-добрият възстановителен продукт, който съм пробвал. Протеинът също ми харесва, като проблемите с газове и разстройство може би се причиняват от сгъстителя ксантан гъм.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 01.03.13 19:37.

EP

02.03.13
12:52

казано от Десо на 01.03.13, 19:33:

Преди време, в частен разговор вносителят на Pure Nutrition беше предложил да се вземат проби от най-популярните протеини на пазара (включително Pure Whey), като това да се направи пред известни и уважавани членове на форума и фитнес обществото. След това същите проби щяха да се пратят в немска лаборатория и цялото съдържание да излезе наяве. Не знам дали е актуално, но би хвърлило светлина върху качеството на продуктите, което е още по-нужно поради тенденцията топ марките да развалят собствените си протеини.

Относно самата марка, доволните засега са повече от недоволните. И на мен не ми харесаха някои продукти, но други бях сред най-добрите в категорията си. И досега BCAA Blast е най-добрият възстановителен продукт, който съм пробвал. Протеинът също ми харесва, като проблемите с газове и разстройство може би се причиняват от сгъстителя ксантан гъм.

Пробвал ли си Xtend, за да дадеш сравнение с BCAA Blast ?

02.03.13
13:16

Ако си беше направил труда да прочетеш дискусиите тук във форума за въпросната марка, щеше да разполагаш с тази информация без да е необходимо да пускаш тема в BB.com. Преди доста време се разбра, че става въпрос за Prvate label, но не получихме отговор на въпроса, защо потребителя бива лъган и заблуждаван по този гнусен начин, подчертавам! - тук не става въпрос за качеството на въпросните добавки(никога не съм пробвал марката, нямам намерение да го направя някога, дори отказах предложението на вносителя да ми  бъде изпратен безвъзмездно продукт по мой избор.), негативното ми отношение спрямо въпросния ала-бала Българо-Американски бранд е заради нелоялното представяне и подвеждащата информация, нещо което продължава с пълна пара. Няма да забравя как ни бяха представени PureNutrition , като гига-мега-хипер известна в Щатите марка. :D :D :D И да, ще продължават да го правят и препоръчват в същия дух, печалбите от продажбата на кутия протеин за пример, вероятно са в пъти по-високи от продажбата на същото количество протеин на някоя известна марка.

ПП Всъщност Karlo, извинявай, сега обърнах внимание от кога е темата в bb.com.

Мнението беше редактирано от Valdis на 02.03.13 13:19.

02.03.13
13:47

Абсолютно подкрепям Валдис и точно затова съм отвратен и ненавиждамм марката ! Щом ме заблуждават и лъжат как да имам доверие и симпатии към продуктите им ? Няма как да стане това.

Взе да ми писва, честно...
Когато от форума се отстранява информация, уронваща престижа на някоя от многото знайни и незнайни търгуващи със суплементи фирми - всичко е спокойно, има мир и любов. Като стане въпрос за HealthStore и Pure Nutrition - изведнъж ставате онеправдани жертви на модераторски произвол и срещу вас неизменно се действа на лична основа чрез злоупотреба с власт. Та... хайде да намалите остротата на думичките - за пореден път ви предлагам. Мога да бъда язвителен и арогантен, но няма да ви направя подобно удоволствие и да сляза на това ниво. Никой няма полза от подобно нещо.

Единствен Valdis изказва мнението си като зрял човек.
Адмирации към него, разграничавам го от това свое мнение

казано от Evtim Petrov на 02.03.13, 12:52:

И досега BCAA Blast е най-добрият възстановителен продукт, който съм пробвал.

Този въпрос е неуместен точно спрямо Десо.
Един от най-опитните и знаещи хора по тези въпроси във форума.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.03.13 12:18.

03.03.13
17:11

Така, Кольо, темата наистина е изчерпана и дъвкана предостатъчно, но! - има неща, които определено дразнят! За Десо, не отричам познанията му, но когато изказва подобно мнение е редно да спомене и какво работи (за незнаещите, Десо е служител на въпросния вносител на Pure Nutrition - HealthStore или поне преди време беше такъв, ако не ми изневерява паметта). И така, Деско, защо не споменеш на каква цена ти се възползваш от въпросните добавки? Сигурен съм, че няма да ми отговориш на последния въпрос, както и аз съм сигурен, че цената на която ти “пазаруваш” Pure Nutrition, е съвсем различна от пазарната цена към краен потребител? Айде сега ми кажи как да считам мнението ти за меродавно? При цена различаваща се в пъти и аз бих бил склонен на компромиси, но за съжаление твоята пристрастност не свършва до тук, като един лоялен служител на HealthStore и виден член на този форум се получава  ситуация при, която няма как да взимам на сериозно думите ти по отношение на, който и да е продукт от гамата на HealthStore. В крайна сметка какво се получава, все по масово срещам потребители да се оплакват от продуктите на Pure Nutrition, двамата основни защитници на марката са Десо, и Кольо, за Десо казахме нещата в прав текст, преди време обвиних Кольо, че има връзка с HealthStore, нещо което той отрече и аз се извиних за думите си както бях обещал преди това, така че за Кольо, донякъде мога да приема, че се е превърнал по някаква причина във фен на марката. И в крайна сметка какво се получава? Да вярвам на двама души или на десетки други със сходни оплаквания?

ПП Надявам се, че неколкократното споменаване на HealthStore не е в нарушение с правилата на форума и мнението ми няма да бъде модерирано. :D :D :D Поне аз съм останал с такова впечатление, въпреки че си направих труда да препрочета правилата и там това не беше описано.

казано от Кольо Пияндето на 03.03.13, 12:07:

Един от най-опитните и знаещи хора по тези въпроси във форума.

Колеее, добър опит, но още съм зает :* :* :*

казано от Valdis на 03.03.13, 17:11:

За Десо, не отричам познанията му, но когато изказва подобно мнение е редно да спомене и какво работи...

В момента Десо е украшение и играе ролятa на домашна секс робиня :D Деско от много време не работи в тази фирма и няма никакви връзки или ангажименти с или към нея.

И така, Деско, защо не споменеш на каква цена ти се възползваш от въпросните добавки?

Прав си, не мога да ти кажа, но цената не се различава в сравнение с която и да е друга марка. Дори пазарувам по-често от Bulk Powders, отколкото от България. Излиза ми по-евтино, но не говоря за Bulk Powders, защото никой няма съмнения и продуктите им са чудесни. А и в момента говорим за Pure.

Навремето приятелката ми обожаваше да ме нарича Деско и се радваше, че беше единствена. А сега толкова много хора го използват, че вече виждам гнева в очите й :D :D :D

...преди време обвиних Кольо, че има връзка с HealthStore…

Връзката му с Healthstore се изчепрва с факта, че Кольо ми е приятел и се е консултирал с мен относно специфичната суплементация за неговия спорт. Нещо, което са правили и още една дузина потребители от форума, които нямат нищо общо с въпросната фирма. Но това, доколкото разбирам, сте го уточнили.

И в крайна сметка какво се получава? Да вярвам на двама души или на десетки други със сходни оплаквания?

Десетки са оплакващите се от която и да е топ марка. Аз пък виждам нещата от друга гледна точка. Доволните от продуктите на марката са в пъти повече от недоволните. А съм имал пряк досег с много от потребителите.

Имам доста богат опит с този клас добавки - три големи кутии Xtend, 2 големи кутии Purple Wraath, 1 кутия Purple Intrain, 10-тина кутии BCAA Blast, около кило чист левцин, голямо количество дози ON Amino Energy (които правят почти цяла кутия) и неовкусено бцаа на NOW. От тези мога да кажа, че съм най-доволен от BCAA Blast, бцаа-то на НАУ и чистия левцин. Най-старият Екстенд беше чудесен продукт, но впоследствие го развалиха напълно.

Засега съм набелязал един по-нов продукт. Казва се Aminocore на All Max и изглежда обещаващо, въпреки високата цена. Скоро ще споделя отзиви и за него.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 03.03.13 17:50.

03.03.13
18:00

Деско беше за да не излезе, че се заяждам и да придам по приятелска атмосфера на последващата дискусия. :D Ако не друго, то неможеш да отречеш, че все пак си се възползвал от отстъпки а и нема начин да не е останал поне някакъв % такива. ;)

казано от Десо на 03.03.13, 17:44:

Дори пазарувам по-често от Bulk Powders, отколкото от България. Излиза ми по-евтино, но не говоря за Bulk Powders, защото никой няма съмнения и продуктите им са чудесни.

Аз имам и затова все по-често пазарувам от друго място, но ми втръсна да ви отварям очите. :D

казано от Десо на 03.03.13, 17:44:

Връзката му с Healthstore се изчепрва с факта, че Кольо ми е приятел и се е консултирал с мен относно специфичната суплементация за неговия спорт.  Но това, доколкото разбирам, сте го уточнили.

Не точно, защото ако си спомням правилно той отрече каквато и да е била връзка, но казаното от теб ми беше напълно ясно.

Както и да е каквото има го казахме, останалата част от темата нека бъде за доволните и недоволните от конкретни продукти на марката.

казано от AgBOKATA на 01.03.13, 17:19:

Браво пич и аз си мислех за подобна тема.

ЕВАЛА ! Искам да те черпя 1 голямо уиски или някоя добавчица :)

Като цяло имай на впредвид, че коментара ти е в “разрез” с правилата защото нямаш право да петниш световно известния бранд без доказателства ;)

Хубаво е да знаеш, че на новите кутии доколкото съм виждал пише “Made in EU”

Като цяло, освен че хейтиш, друго не правиш. Защо пък да не те модерират?

Аз съм пробвал (старата формула) - почти 2 цели кутии, около 1/4 от втората подарих. Към края на въпросната си взех и 1вата кутия бласт. Следва да отбележа, че реших да направя и сравнение, вероятно не е особено меродавно, защото става дума за извадка от само 1 човек, но пък колко му е :

Две абсолютно аналогични тренировки клек:

Тренировка 1 - с Xtend - после не можех да ходя, възстановяване...бавно. Два дни не можех да ставам от седнало/легнало положение без чужда помощ.
Тренировка 2 - с БЦАА бласт И 20% по-голям обем (същите серии Х същите повторения Х 20% по-голяма тежест) - пак имаше мускулна, но в рамките на нормалното.

Храненето и почивката са били абсолютно аналогични - и двете тренировки бяха след 4 дни пълна почивка от физическо натоварване. Тук някой ще каже, че е имало адаптация - възможно е, но се съмнявам. В този момент аз лично почнах да ползвам БЦАА Бласт и оттогава съм имал точно 2 пъти проблем с възстановяването (мускулна треска и т.н.), а пия въпросните БЦАА повече от година.

Както казах - статистически не е особено важно мнението ми, но понеже пита за сравнение с Xtend ;)

П.П. И аз не съм особено доволен от гъстотата на протеина на пюр, но това да му е кахъра...

Поздрави!

казано от Valdis на 03.03.13, 18:00:

Не точно, защото ако си спомням правилно той отрече каквато и да е била връзка, но казаното от теб ми беше напълно ясно.

Връзката ми с HealthStore е стандартна и същата, каквато е на много хора - тип продавач и клиент. Не съм имал, нямам, а и вероятно няма да имам трудово-правни отношения с HealthStore. В този смисъл връзката ми с тази фирма не се е променяла във времето (включително след дискусията, която имаш предвид).

Впечатленията ми от продуктите могат да бъдат прочетени в съответните теми (споделям ги и когато има директно насочен към мен или даден продукт въпрос). Не съм заплащал стойността само и единствено на продуктите, които получих във връзка с инициативата на HealthStore при презентирането на марката. Фактът, че продължавам да купувам и приемам продукти на тази марка, е достатъчно показателен и е следствие от мой личен избор, направен след съпоставка със сходни продукти. Разбира се, не купувам продуктите, които са показали качества под очакванията ми. Това, мисля, е съвсем разбираемо и важи с пълна сила за всяка друга марка.

Категорично не приемам едно единствено нещо - воденето на дискусия с хамалски тон.
Във всички такива ситуации моята реакция винаги ще е еднакво агресивна.
Това отново не важи за теб.

Останалото са казали Десо и Херцог Трън.

04.03.13
15:09

Айде сега всички се съберете и се прегърнете (виртуално), щото не върви да се карате за дреболии.

Вероятно мнението ме е по-скоро спам, защото честно казано не съм пробвал нищо на марката. За сметка на това съм пробвал доста други private label или както щете ги наречете /contractual manifacturing и т.н./ продукти. Даже и някой неща на Nucare.

Важното е, че нещата опират до компромис. Преди няколко години с няколко познати обмисляхме идеята за private label. Търсих, мерих, сравнявах, но за да изкараш нещо в най-достъпния ценови клас, трябва да се направи компромис с качеството. Има някаква златна среда в това - ако се разровите в китайските сайтове, ще видите много оферти - могат да ви забъркат каквото се сетите, и то доста тънко, дори със шипинга, най-вече ако не придиряте за използваната суровина. Има и реномирани производители, и в САЩ и ЕС, които могат да направят продукти с най-високото възможно качество, но цената е потресаваща. За да си в средния клас, че и да остане малка печалба, сами разбирате, че няма как да стане с мега-турбо качеството. Но при положение, че се спазват стандарти за качество, т.е. има контрол, на който може да се вярва, значи няма и да са ментак-китайски суровини; това е положително, защото получавате нещо по-добро от насипен концентрат от Пикко или другите алтернативи.

Оттогава цените се промениха доста, все нагоре. Сега даже не знам къде е долната граница за вносителите. И дори тези, които си спестяват ддс и мито, пак не могат да ви свалят повече от 30-35% от крайните цени.

Така че, няма как да се сърдим на някой, че се опитва да даде достъпна цена, че и да припечели. Всички потребители сме длъжни да си преценяваме сами и крайното решение е купуваш или не.

Относно протеина на Pure Nutrition:

Защо си купих протеин на ПН?
Защото във фитнеса предпаганите протеини бяха повечето на ПН и тях съм опитвал само. Друга химия не пия и затова избрах нещо, на което поне му знам вкусовите качества. Вкусът “ванилов сладолед” е просто един път.

Физични и химични характеристики:
Добре се разтваря и е много гъст, особено когато е с мляко - почти като истински сладоледен шейк.
Изпит на гладно държи ситост около час, но предполагам това го прави всеки протеин. Не знам колко ме възтановява, но смятам че имам по-малка като продължителност мускулна треска след тренировки.

Сравняване с други протеини:
Както казах, не съм пил други протеини сериозно, че да направя реална съпоставка на ефикасността. Ценатата 100лв/5lb ми се струва малко висока. На по-известната марка PhD аналогичния протеин е 96лв/5lb. Не знам колко е удачно да се продава българска не-толкова известна марка по-скъпо от вносна и позната такава.

Лично Мнение:
Вече 2 пъти си купувам този продукт. Доволен съм и нямам забележки. Не съм фитнес манияк(на лежанката не мога да вдигам над 80) и протеина го пия като хранителна добавка - в 12:00 че съм гладен вече и да мога да изтрая до обяда в 13:00, в 18:00 че съм гладен а тренировката е в 19:00, в 21:00 че пак съм гладен след тренировка, 01:00 ако съм пригладнял преди лягане. 
За мен протеиновия шейк е едно не-въглехидратно сладко, вкусно и бързо хапване. И без да рискувам с непознат за мен протеин, избрах този на ПН.

БХ

18.05.13
00:09

Модерация: форумът не е място за лични нападки и обвинения без аргументи.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 18.05.13 07:29.

ВИ

18.05.13
00:36

Получих мейла, защото съм абониран за темата и бързам да благодаря за изчерпателния отговор. Това вече е друго нещо, точно и ясно казано каква и защо е тази марка. Обясненията на вносителя дотук са просто едно усукване и увъртане, което лично мен ме издразни, но и накара още повече да се усъмня, че тази марка има нещо общо със САЩ, наложена е и т.н., както се опитаха да го изкарат.

Само 2 неща искам да вметна, като потребител, който дава над 200лв на месец за такива неща от САЩ и UK:
1. Не разбирам защо казваш по-евтини цени. Не са евтини, ама никак, напротив, често са същите цени или по-скъпи от другите известни марки, част от които си изброил. Цените на протеин и т.н., не виждам кое точно е по-евтино.
Конретния пример от първата страница на Хелтстор:
PURE WHEY - 2272 г - 105лв
100% Whey Gold Standard - 2272 г  -108лв
3 лв разлика?! Това ли е по-евтино?! Да, но в Голда има и разни екстри, т.е. кой протеин всъщност е по-скъп?

2. Монопол - не виждам как. И не виждам кой вече пазарува от тук, поне сериозно, да дава едни 2500лв на година и ще стават все по-малко тези хора. Пример, на Хелтстор главен вендор е Now Foods. Влизаш на iherb, 4 долара доставка, за най-лесно съм установил, че с ДДС, пощенски такси и всичко излиза около 27% отгоре.
Значи, ако купиш за 100 долара (лимит за 4 долара доставка е 80 долара), добавяш грубо 30% или 30 долара (ДДС, 4 долара доставка, пощенски такси) и си готов колко ще ти струва от САЩ до тук плюс минус някакви левчета. Аз лично пазарувам за 190 долара, под 150 евро заради митото, тогава доставката е повече, но се дели на повече поръчани неща и стъпва пак всичко 30% отгоре.
Все тая, цените на iherb + 30% отгоре. После сравняваш с Хелтсторе и оставаш изумен как надуват цените, при условие, че те пазаруват на цени на едро.
Така че на нашите фирми май едно им убягва - има Интернет и пазаруване по Интернет :) Техните абсолютно директни и преки конкуренти далеч не са power&какво_беше на стадиона, а iherb, предатора, бълковете и т.н. в САЩ и UK.

Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 18.05.13 00:55.

08.08.15
17:41

Абе не разбрахте ли, че Pure са гаражна марка с малко по-солиден маркетинг?

Въпросът за произхода на продуктите е изцяло отговорност на вносителя, но липсата на информираност не означава, че продуктите са некачествени. Напротив, практиката ми, както и тази на много съфорумци, показва точно обратното.

По същество - Pure Nutrition имат много добри попадения, като за креатин монохидрат, бета-аланин, суроватъчният изолат и BCAA Blast мога да си заложа главата, че не отстъпват на топ известни марки. Отдавна са част от суплементарния ми план и ще бъдат занапред. Качественият продукт се познава веднага, особено ако е наличен опит с разнообразна гама от продукти и марки.

Естествено мнението ми за конкретни продукти не означава, че марката не може да има и слаби попадения.

Omega-3 Fish Oil изобщо не се различава от Controlled Labs Oximega Fish Oil, а за BCAA 5000 нямам преки впечатления, но пък предимството му е, че съдържа 100% BCAA, за разлика от прахообразния вариант, при който глутаминът съставлява 20% от активните съставки.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 08.08.15 18:28.

08.08.15
18:38

Аз лично съм ползвам четири продукта на Pure. Всичките са под всякаква критика.
Суроватъчните протеини са с нишесте или някакъв желиращ агент за сгъстяване. Бета-аланинът не предизвиква парестезия и е с неприятен вкус и мирис, какъвто реномираните марки нямат. Шотовете L-Carnitine не предизвикват никакъв ефект по отношение на увеличена енергия и изпотяване при кардио-тренировка. За четвъртия не се сещам в момента, но според мен и това е предостатъчно. Не знам за какво повече да си говорим. Трябва ли да им пробвам цялата гама, за да разбера що за стока са?
Да не говорим за това, че в “страната на произход” САЩ не са и чували за тях.
Pure е чисто маркетингова инвестиция на някой нашенски вносител. Нито знам кой, нито ме интересува.
Отделно от това се позиционират в ценова категория, в която конкуренцията ги смазва по всички параметри. Now, USP, Controlled Labs, BSN - което и да хванеш, ще е по-добро в пъти от Pure. И за да е пълно щастието, “напсипните” Bulk Powders и MyProtein също са доста по-добри.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.08.15 18:43.

Здравейте! Искам да попитам какво ви е мнението за продуктите на Pure Nutrition, тъй като са сравнително нова фирма и изнасят продукти в много малко държави. По-конкретно ме интересува какво мислите относно BCAA 5000 и Omega-3 ?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1