Маса в раменете и по-широки гърди.

01.03.13
17:33

Здравейте и честита Баба Марта на всички, имам следните въпроси.
1. Гърдите ми са доста тесни и се чудя има ли упражнение което ги прави по-широки или това си е ген.
2. Трябва да кача мускулна маса в раменете тъй като доста ми изостават тренирам ги в четвъртък със бицепс и преса. Програмата ми е следната:
- раменна преса с дъмбели 2 серии с леки килограми 12,5-15кг за загрявка, след което правя 1 серия със 17,5кг 10-12 повторения и след това 2 серии със 20кг по 8 повторения. За край на упражнението правя и една серия с повечко повторения и по-леки килограми.
- Раменна преса с лост по същия начин 2 серии леки кг и постепенно увеличавам и за последна серия леки килограми.
- Вземам един диск 15кг и си вдигам ръцете до 90градуса задържам леко и пак пускам правя 4 серии по 10 повторения
- Разтваряне на ръцете в страни 4 серии по 12 повторения
- Задно рамо на пек-дек машина 4 серии по 8-10 повторения
- Разгъване на ръцете за задно рамо 4 серии по 12 повторения
Приемам всякакви критики относно нея, лично моя си е и добре натоварва рамената но не растат...

01.03.13
18:04

Аз правих Полуроувър и останах доволен и на мен гръдния кош ми беше тесен.
Я кажи колко си висок колко кг си и така информативно колко големи са ти ръцете? Че ми е интерестно

Мнението беше редактирано от krNbarca на 01.03.13 18:06.

01.03.13
18:05

Мисля че 20+ серии за раменете са доста и от там идва проблема.

01.03.13
18:16

Правиш 20 серии за рамене, които са малка мускулна група - много е. Освен това си само на 15.

казано от krNbarca на 01.03.13, 18:04:

Аз правих Полуроувър и останах доволен и на мен гръдния кош ми беше тесен.
Я кажи колко си висок колко кг си и така информативно колко големи са ти ръцете? Че ми е интерестно

Ами гръдния ми кош не е никак тесен доста е широк самите гърди са ми тесни. Ще пробвам с пулоувър-а надявам се да има разултати. Висок съм 160см, 55кг, 34см са ми ръцете.

Значи да си пооправя програмата като намаля сериите? А и това че съм на 15 какво общо има?

Пуловър, като целиш стриктно изпълнение с пълна амплитуда (вкараи го това упражнение като последно упражнение в тренировката за гърди). Кофичките също помагат доста! Намали си серийте за раменете... цели стриктно изпълнение на упражненията, храни се добре и гледай да почиваш.

казано от ScarSymmetry на 01.03.13, 18:39:

Пуловър, като целиш стриктно изпълнение с пълна амплитуда (вкараи го това упражнение като последно упражнение в тренировката за гърди). Кофичките също помагат доста! Намали си серийте за раменете... цели стриктно изпълнение на упражненията, храни се добре и гледай да почиваш.

Кофите кога да ги правя? Аз по принцип започвам с тях и ги правя с тежести по 8 повторения, като пускам до долу и не заключвам лактите в края. Не мисля, че храненето ми е проблема, доста добре се храня явно ги претренирам. Ще си променя програмата и пак ще пиша дали има резултат. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1