02. март 2013
Ден 3 от 95—круз фаза /още известна като сеир в югоизточната ни съседка/—със зеленчуци!!
Закускоoбяд:
—пица с риба тон (2 л. овесени трици,1 л. пшенични трици, обезмасл. извара, 3 яйца, сол, пипер, голяма глава лук, подправки, доматен сос, риба тон в собствен сос, кисели краставички)
—десерт: крем “круша” (обезмасл. кисело мляко, обезмаслена извара, подлсадител, зелена сладкарса боя, аромат круша)
15.00
—една порция матча магдалени ( 3 л. овесени трици, 1 л. нишесте, 1 яйце, 1 л. обезмасл. извара, матча, лимонова кора, малко есенция портокал, сода, подсладител)
—шепа сушени боровинки (wasntme)
—квадратче черен шоколад
Вечеря:
—пълнени камби с кайма и запечени с кашкавал (нискомаслен), снежанка от обезмасл. извара с краставица и копър
—кафе лате с бейлис
Едит:
Днес ми е нагости приятелка—тя не е на диета, но с удоволствие хапна пицата и после един обезмаслен десерт с овкусители. :D Тя си избра коко пилада :) По-късно ще съм на разходка, а после ще гледаме Django Unchained. Някой гледал ли го е? Чувам хубави неща за този филм, все пак си е Тарантино.
Не можахме да се вредим за филма. Чакахме на опашка и накрая нямаше места. Пихме по едно кафе с бейлис и си ходихме. :(
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 02.03.13 22:08.
казано от Anelia на 02.03.13, 01:01:
и членЪТ (beer)
Членът ли? Къс или дълг трябва да е, ама то нали дължината няма значение? Кво точно имаш предвид?
02.03.13
10:07
Дълъг е членът,когато имаме подлог насреща - сиреч , да извършва действието,да можеш да замениш думата с “Той” ..if you feel me :D
Също може да е съгласувано определение - “Краткият член не представляваше особен интерес за Ариел.”
Важи за случаите : обръщение (Ей,членът в дъното,к’о ста’а???) ; в заглавия,употребен самостоятелно (”Пълният член”),когато се употребява с глагола “съм” - Ти си най-големият член,който познавам :@ !
И т.н. , и т.н. :)
02.03.13
10:13
казано от Т. Тодорова на 02.03.13, 10:07:
Дълъг е членът,когато имаме подлог насреща - сиреч , да извършва действието,да можеш да замениш думата с “Той” ..if you feel me :D
Също може да е съгласувано определение - “Краткият член не представляваше особен интерес за Ариел.”
Важи за случаите : обръщение (Ей,членът в дъното,к’о ста’а???) ; в заглавия,употребен самостоятелно (”Пълният член”),когато се употребява с глагола “съм” - Ти си най-големият член,който познавам :@ !
И т.н. , и т.н. :)
Членът може да е дълъг и в страдателен залог, когато е обект, а не субект на действието, даже най - често тогава го скъсяват непредумишлено
Няма да го обсъждам члена, просто несполучлива ирония...и твърде съвестни хора (Т. и Лъчезар :) )
Нека вметна още, че “къс” и “дълъг” определителен член няма—има само непълен и пълен такъв. От там идеше да се схване намекът, ама явно не ме бива.
Както вече писах—нарочно написах “eлфовете”—“елфове” като дума няма, има “елфи” , което също беше непретенциозен намек за една примерно неугледно озаглавена тема—ама явно съм се престарала. :)
Membaris, добре дошла, драга :)—в светът на Елфовете :)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 02.03.13 10:57.
казано от Ариел малката русалка на 02.03.13, 10:47:
И тролите :D
п.п. Тоя чай Матча защо се пие с есенции?
п.п.2 Или може би есенциите не са за чая...(козе сирене?!)
И аз съм зле днес :D
Мнението беше редактирано от Atom на 02.03.13 11:31.
02.03.13
11:31
Няма да го обсъждам члена, просто несполучлива ирония...и твърде съвестни хора (Т. и Лъчезар :) )
Нека вметна още, че “къс” и “дълъг” определителен член няма—има само непълен и пълен такъв. От там идеше да се схване намекът, ама явно не ме бива.
Много добре ти схванах намека,ама явно мен не ме бива,когато ми се спи :D
И пак си се престарала в заглавието - много членове,много чудо :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.03.13 11:31.
Е, мерси, мерси, Ариел! Аз като един виден хобит се чувствам като у дома си. И все пак, елфОВЕТЕ да внимават :D :D :D
казано от Т. Тодорова на 02.03.13, 11:31:
Нека вметна още, че “къс” и “дълъг” определителен член няма—има само непълен и пълен такъв. От там идеше да се схване намекът, ама явно не ме бива.Много добре ти схванах намека,ама явно мен не ме бива,когато ми се спи :D
И пак си се престарала в заглавието - много членове,много чудо :D
Оф, и на мен ми се спеше Т.—твоят хумор от научна гледа точка ме подсеща за разните там вицове—какво казал математикът, к’во казал лингвистът и к’во казал икономистът, но във вицове не ме бива, освен, ако не са толкова лоши, че чак да ти стане смешно.
казано от Atom на 02.03.13, 11:29:
И тролите :D
п.п. Тоя чай Матча защо се пие с есенции?
п.п.2 Или може би есенциите не са за чая...(козе сирене?!)
И аз съм зле днес :D
Миличките троли и лошите елфове :)
Не, не се пие с есенции—мачата си е добре така сама за себе си. Но понеже Дюкан продава есенции и аз си закупих такива, идеята ми допадна—а именно, комбинацията матча с лимонова есенция.
Иначе есенцията за козе сирене е да се слага на обезмаслена извара, за да мирише на пръч.(giggle)
Магдалените не съм ги правила още, защото не са пристигнали формичките—аз си ги купих спонтанно онлайн—но като дойдат и почвам магдалените с матча и лимон :) Ще се похваля :)
Едит: всъщност формите току що пристигнаха (party)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 02.03.13 13:22.
02.03.13
15:41
...Имам страхотна мания към “домашни потреби”,особено форми за печене,хартиики за мъфини,инструменти за декорация и т.н.
Честито за туко-що пристигналите формички.
Мнението беше редактирано от Kuroi Kenshi на 02.03.13 15:42.
казано от Lucifer на 02.03.13, 15:41:
...Имам страхотна мания към “домашни потреби”,особено форми за печене,хартиики за мъфини,инструменти за декорация и т.н.
Честито за туко-що пристигналите формички.
Мерси!!!!!! Току що опекох магдалените и две розички! Страхотно добре се отлепиха от формичките! (inlove)
Ще поста снимка с телефон по-късно :)
Няма да постна, щото докато чаках за телефон да ги снимат, изядох магдалените (giggle)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 02.03.13 17:37.
03. 03. 2013
4-ти ден от 95
фаза “Круз”—чисти протеини
Закуска:
—йогурт с годжи бери и аромат “гофрет” :D
—кафе с аромат “лешник” 8-)
—1 порция шоколадови розички
Обяд:
—пилешко със соев сос, лук и подправки (без допълнителна мазнина)
—извара с череши (wasntme) (wasntme)
Вечеря:
—2 кофи кисело мляко 1.5 % (dull)
—мляко с какао и есенция “гофрет” :P
—голям галет с овесени трици
—още кисело мляко с череши
—нискомасл. кашкавал
—пилешко със соев сос, лук и подправки (без допълнителна мазнина)
Преди лягане:
—пет тричени ореховки (nlove2)
Забележка: годжи беритата са позволени и препоръчани във всички фази на Дюкан; казва, че са много полезна храна. Но има уловка—само една лъжица на ден. (wait)
Рецепта шоколадови розички
Продукти:
1 яйце
1 л. нишесте
3 л. овесени трици
1 л. извара
подсладител
аромат шоколад
аромат лешник
1 л. какао
1 ч. л. сода
Висчко се пече във форма за розички :)
Рецептата за шокопудинг и сметана на Дюкан (подходящ за 1-ва фаза):
Продукти за 2 порции:
За шокопудинга:
—1 л. нишесте
—250 мл. обезмасл. мляко
—1 л. какао
—1 капка аромат на тъмен шоколад
—1/2 л. подсладител
За сметаната:
—1 белтък
—1 кафеа лъжичка подсладител
—2 капки аромат наванилия
—120 гр. обезмаслена извара
—какао на прах за поръсване
1. Разтворете нишестето с малко (студено) мляко, добавете какаото и разбъркайте :)
2. Останалото мляко сложете да заври заедно с шоколадовия аромат и подсладителя. После добавете нишестяната смес от 1.
Разбъркайте всичко добре и затоплете отново, но на средна мощност на котлона, докато заври. Разбърквайте с бъркалка в продължение на 5 минути, докато кремът се сгъсти.
3. Разпределете шококрема в две чаши, покрийте с фолио и оставете за 1 час в хладилника.
4. Сметаната се приготвя непосредствено преди сервиране. Белтъкът се разбива на сняг с подсладителя. Внимателно добавете изварата и ванилията към белтъка.
5. За по-красиво шприцирайте сметаната отгоре на крема и поръсете с какао.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 04.03.13 10:26.
Днеска беше ден със зеленчуци—май доста ядох, че и магдалени правих, ядох сушени боровинки, че и накрая лате с бейлис, ама карай—що годе, става. За утре плана съм го писала по-горе. Всички рецепти са от книгата на Дюкан. Не съм се отказала от тренировките, но последние три седмици пътувам от ранни зори до късни доби и имам нужда малко от почивка през уикенда.
Това е! Пожелавам си успех!
Хю! Ай лав ю!!! (nmuchfun)(nlove2) (inlove) (nlove10)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 03.03.13 00:46.
Днес ще има и една тренировчица, която ще опиша по-късно.:*
Малко ми е кофти понякога без плод—имам един буркан компот от череши и си хапнах с изварата днес.
Дано Дюкан ми прости (blush)
Много ми е неприятно, че във втора фаза на Дюкан плодовете са забранени, но ще си изям компота от черешите, пък каквото ще да става (nrespect)
Мисля също да зарежа млякото от 0 процента и да се преасоча към това от 1,5% за прясното и 3,5% за киселото, защото обезмаслените ми са едни такива много сладки на вкус ...:(
За утре съм планирала джим, както и да се притегля (giggle)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 03.03.13 14:58.
Днес съм много отчаяна, но няма що, утре продължавам с диетата. |-)
За утре си направих тричави орехови бисквити по Дюкан. (party)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 03.03.13 22:03.
04. 03. 2013
Фаза “Круз”
Ден 5 от 95—ПЗ (протеини и зеленчуци)
Претеглих се.
От 62 съм отслабнала 1.5 кг—> 60.5
за изминалата общо една седмица Дюкан.
Закуска:
—ореховка, кафе
—малка кофичка кисело мляко (3.5 %) с две лъжици гъст сироп от череши
—айрян
—еспресо с мляко (1.5%)
(Ореховките си направих от пшенични и овесени трици, мляко, яйце, сода, нишесте, подсладител, какао и аромати орех, шоколад и гофрет)
Обяд:
—пилешки хапки
—салата зеле и оцет
—кола лайт с лимон
Следобяд:
—плодово кисело мляко 0.1 %
Вечеря:
—пилешка пържола на грил
—зеленчуци
—55 гр. шоколирана соя
—дюкански сладолед от кисело мляко
—шепа грозде
Мисля да вкарам някои неща още в диетата, като например да има повече плодове и зеленчуци, да речем. Да си има протеини, но и някои бавни въглехидрати, за да мога да комбинирам с тренировки, защото, както каза ЮлсаВена, май само някакви бабки-слоници правят Дюкан и после са доволни. (dull)
Ще има модификации.
И утре си пожелавам да ида на фитнес.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 04.03.13 22:21.
05.03.13
11:57
Не е ли много за седмица 1,5кг? Или в зависимост от това колко имаш излишно? Аз докато бях на 90ДД свалях по 0,500 до 1кг макс на седмица,събраха ми се по 1 и малко кг или 2кг на седмици, което уж беше нормално грубо казано. Вярвам, че съм сваляла нормално кг-си, защото освен да се чувствам по-добре и тонизирана , отрицателни действия нямаше. По груба сметка излизат около 4-5кг на месец (през първия ми цикъл, после вече бяха по-малко или хич ги нямаше свалени) Успех Кико макар, че за Дюкан нищо положително не съм чула. Голяма част от дамите, които бяха на 90ДД са минали през Дюкан и доста се оплакваха за влошено здраве след нея и последици с години. Моя съвет е да внимаваш,макар че сега едва ли ще усетиш дали си вредиш или не те последствията излизат след време.
Здравей Ивче,
мерси много за включването. Много си права.
Всъщност, аз пак премерих и съм -2, не -1.5 за седмицата.
От днес ще има обаче промени, както се казва в един филм.
Ясно, че не трябва да се ядат много въглехидрати, ама и мен
малко ми е непривично това само ядене на месо, четох, че се хващало
от това подагра даже, ще го адаптирам дядоти Дюкан за моите цели...
Няма да има фитнес днес, не се чувтсвам добре.
05. 03. 2013
Фаза “Круз”
Ден 6 от 95—ПП (чисти протеини) (dull)
Закуска:
—ябълка
Обяд:
—недюканско хлебче с раклет и нетлъсто свинско (макар и забранено от Дюкански, но на будката в месарницата ги позволяват) (clap)
—недюканско “Ласи” с вкус на ягода и сметана (защото Дюканският тип има вкус на г**) (puke)
Следобяд:
—кафе
—айрян
—60 гр. бисквити с шоколад
Вечеря:
—варено яйце
—нискомаслен вурст
—йогурт Optiwell, обезмасл. , с подсл.
—една шепа грозде (Дюкан ще ме прощава)
—малко печена и солена соя + малка филия пълнозърнест хляб с тиквено семе
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 06.03.13 12:10.
06.03. 2013
Фаза “Круз”
Ден 7 от 95—ПЗ (Протеини и зеленчуци)
Закуска:
—ябълка
—препечена филия пълнозърнест хляб с тиквено семе
—филия нискомаслен кашкавал
—нескафе
Обяд:
—риба на грил
—моцарела
—две-три хапки огретен картофи
—салата зеле с анасон
—маслини
Следобяд:
—плодово кисело мляко “Оптиуел”
Вечеря:
—телешки кюфтета
—маслини
—макарони
—броколи
—моркови
—доматен сос
—пармезан
—60 гр. шок. бисквити
—една шепа грозде
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 06.03.13 22:04.
05.03.13
21:13
казано от Кико Сан на 04.03.13, 10:25:
04. 03. 2013
май само някакви бабки-слоници правят Дюкан и после са доволни. (dull)
Малииииии, е те на такова описание за собствената ми персона не бях попадала! :D :D :D
казано от Златина Цонева на 05.03.13, 21:13:
казано от Кико Сан на 04.03.13, 10:25:
04. 03. 2013
май само някакви бабки-слоници правят Дюкан и после са доволни. (dull)Малииииии, е те на такова описание за собствената ми персона не бях попадала! :D :D :D
Ти си недостижимо изключение, с генна надареност, с чиято персона не мога и да се сравнявам и да искам. :D
Ама кретам де, сега ям соя и утре ще е ПЗ, както си му е редът. (punch)
Днес хапнах добре, около 1500 калории, без спорт—няма време.
Тоя Дюкан не зная какво ще го правим.
Следващите две седмици плътно из път—няма време да готвя кутии. Не знам къде ще ям, а за спорт—абсурд.
Освен, ако разнасянето по влакове не е спорт—доста е изморително де.
Мислех си все като бях студентка, че като порасна (giggle) няма да имам да пиша домашни и да уча за изпити и без стрес ще си диетувам и песничка ш’си пея, ама уви, като студент имах много повече време (headbang) (fubar) (swear)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 06.03.13 22:15.
Снощи се прибирам към 00 часа и право към градинката отзад да си събера прането от простора.
Същисвам се при вида на празния простор.
Много ясно, бях си окачила костюма и явно наистина атрактивни дрехи за крадене.
Стоя сащисана 5-6 минути. Тия дрехи ми трябват за утре, затова нали съм ги изпрала.
Най-накрая се прибирам. Ключът заяжда в бравата. Само по липсващата наклонена дъска,
по която котката да се разхожда нагоре и надолу по стената, забелязвам, че
съм в парелелна градина, на паралелна къща, пред паралелна врата в
паралелна действителност. Нагазвам една къща по-надолу и само след
10 минути светът се усмихва—в една реалност, в която ключът отключва,
прането ми е там и дъската на котката—също. (clap)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 06.03.13 22:37.
06.03.13
23:01
Този Дюкан, какво ли не прави (wasntme) (giggle) магии, магии :D
казано от Danniii :) на 06.03.13, 23:01:
Този Дюкан, какво ли не прави (wasntme) (giggle) магии, магии :D
Да, ужасен е (dull)
Хвърлих си всички аромати, както и подлсдителя.
Четох, че са супер вредни, а особено тези ма МАСЛО и СИРЕНЕ.
Царевични пръчки и пуканки с аромати на масло са супер вредни също.
Кола лайт е супер вредно.
Дюкан е супер извратен и диетата е само за болно-дебели хора без
никаква дисциплина, които трябва
да избират между натравяне и смърт от свръхтегло.
Плодовете са забранени, защото става въпрос за пациенти без
каквато и да е дисциплина, както писах по-горе.
Гледах и едно видео, където клиенти празнуват с Дюкан годишнина от диетата.
Всички са дърти, дебели, изглеждат ужасно и въпреки това, казват, че са
отслабнали много благодарение на Дюкан.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 07.03.13 01:54.
07.03.13
07:43
Радвам се, че си се отказала от тази глупост :) Браво (clap)
Здравейте!
Честит 8-ми март! (F)
Благодаря на всички за коментарите.
Значи, зарязвам Дюкан, но наистина действа, ако човек зареже повечето въглехидрати и си забрани плодовете—после яде плодове с удоволствие.
Е, да днес тежа повече килограми, не спазвах Дюкан—ядох плодове. Не числото на кантара е най-важното.
Днес цял ден пътувах, но се срещнах с приятелка. Гледахме “Нощен влак до Лисабон”—хареса ми.
Без тренировка, доста ходене пеша.
Храна:
06:00
—кроасан с шоко-нуга
—кафе
08:00
—малък фреш от пъпеш, папая и кокос
09:00
—малко чай лате в МакДоналдс—почти целия го излях на пода
—миниатурно шоколадче, което ми дадоха с чая
15:00
—голяма порция пиле и зеленчуци в една китайска закусвалня (без ориз)
—минерална вода
16:00
—малка топка сладолед канела и сладко от смокини (много вкусен)
17:00
—доста крекери от спелта и тиквени семки преди филма (които крекери закупих)
20:30
—голяма чаша плодове (пъпеш, ананас, грозде, физалис, ягода, киви)
—малко салата без подправки (нещо като шопска, но с две-три маслини)
—доста картофи уж не пържени, ама мазни (уж малка порция)
—обикн. кисело мляко с две лъжици плодов сос
—ябълка
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 08.03.13 01:58.
казано от Кико Сан на 07.03.13, 01:54:
отслабнали много благодарение на Дюкан.
И аз като видя Емилова и клиентите й така си викам: ако работеше този начин, нямаше всички да са толкова дебели отново, че и тя не лъже самата.
казано от Anelia на 08.03.13, 06:58:
И аз като видя Емилова и клиентите й така си викам: ако работеше този начин, нямаше всички да са толкова дебели отново, че и тя не лъже самата.
Ами, ако след програмата и, хората не се връщаха към безобразното си хранене, можеше и да проработи. Според мен това би трябвало да е само началото на един съвсем нов подход към храненето и здравето като цяло, не само кратка и гладна ваканция на море.
казано от Anelia на 08.03.13, 06:58:
казано от Кико Сан на 07.03.13, 01:54:
отслабнали много благодарение на Дюкан.И аз като видя Емилова и клиентите й така си викам: ако работеше този начин, нямаше всички да са толкова дебели отново, че и тя не лъже самата.
Глей са, к’ъв пост ще напиша чак аз няма да повярвам.
Дюкан...идеята му е супер, с леки модификации си се получава едно много удачно решение за дебелаци.
Та, за дебелаците...слушай сега, не знам ти колко хора познаваш и си виждала и т.н., но аз съм си говорил(с мейли) с Емилова, две нейни “клиентки” са ми много близки приятелки...те са ми говорили също какво и как им е обяснявала докторката. Сега, много ясно, че го прави за да печели. Ако можех и аз да си организирам така нещата и аз искам да печеля така, даже си мисля че постройката която аз бих направил за тия две седмици, ще даде и по-добри резултати от нейните.
Добре си им обяснява за лечебния глад, за фазите, периодите на гладуване...захранването, физическата активност, разтягането, спането и т.н. Има много опит, доста човешки съдби са минали пред очите. Тя ти показва пътя, един алтернативен начин(доказал се със стотици години практика) за хранене и подход към физическото и психическото. Някои се били измъчвали, че не им давала достатъчно храна...абе дебелано сладка, ти си отишла там 110-115кг., ще мрънкаш, изпадала в абстиненции...за храна, смятай до какви трагични положения се докарват хората. Да бе, ЗНАМ, не съм жена, не ми играят хормоните...особено тия на свинския апетит и безумното хранене.
Такаааааа...принципите на цикличното хранене или на лечебното гладуване и разликата между тях няма да обяснявам...информация и изследвания в нета...БОЛ. Тези неща работят, харесва Ви се или не...това е, просто трябва да прецениш имаш ли нужда от това, готов(а) ли си да опиташ...
Клиентите на Емилова, или айде в по-голямата си част постигат резултати...свалят доста, изглеждат по-енергични, изчистват им се подутите очи, раздвижват се...притъпява им се свинщината.
ИДЕАЛНО...НО!!! После си се прибират при масата блееща и тя почва...ма малеее....ама как няма да ядеш, ама как само вода, ама я ела да се напращим с пица, ама я ела да се напием и да поядем сладичко...И на един “аха-променящ” се организъм и метаболизъм му се връщата старата песен и познайте...той си свръхкомпенсира, защото си казва УХААА...айде наш’то пак си почва и си отива в комфортната зона и айде пак на въртележката, хапчета...и Емилова е шарлатанка...
Или, баси якото, как Милко я насра по ТВ7…дето лекувал шебеци със сланина и луканка...дето е помагал на такива като на Емилова клиентките, колкото аз съм помагал да падне режима в Мали...
Следиш ли ми мисълта...защото каквото и който да напише навъпреки на Славко в този случай...ще сгреши...
Казах:)
p.s. честит празник момиче:)
Мнението беше редактирано от slavko на 08.03.13 10:17.
Славко, нищо “на въпреки” няма да ти кажа, защото принципно си прав. :)
Единственото, което искам да вметна, е, че съм се засичал с Емилова и групата й в един хотел в Боровец. Не знам дали тя самата практикува това, което пропагандира, но нейният собствен задник не отстъпва с много по размери от тези на пациентите й. :)
Слагам си ръка на сърцето и признавам, че никога не съм я виждал наживо.
Аз казах, че методите й търпят усъвършенстване от моя гледна точка...сигурно от нейна, не е така...не знам.
Ако някой, някога ми гласува подобно доверие, дори като експеримент, мисля че ще се справя не по-зле от нея:)
Просто тя зае една ниша много отдавна и си я разви...до някаква степен.