Как да си махна пъпките

24.02.13
23:07

Още от както дъщеря ми беше мъничка на 4 - 5 г има много пъпки по лицето сега е на 12 и още има горе долу толкова пъпки колкото в началото , но сега някои изглеждат по тъмни и големи но не изпъкнали сякаш са в кожата и и когато се пипнат там е малко по изпъкнало не като по нормалните пъпки. Сега мажа я с zenerit преди това я мажех с най различни кремове но нищо не се променя . Какво да направя за да махна поне част от пъпките но да не бъде много скъпо ?

Темата беше редактирана от мария иванова на 24.02.13 23:08.

24.02.13
23:15

Не мисля, че това е фитнес проблем. Но все пак ще отговоря: консултация с дерматолог няма да навреди. Като продукти, които са ми премахвали пъпките препоръчвам акне аут лосион и крем.

Мнението беше редактирано от Viks на 24.02.13 23:16.

24.02.13
23:17

Имаше един крем акне аут за който знам че помага

25.02.13
16:53

акне аут/далацин+триакнеал(на ларош)+измиващ гел. Но идете на дерматолог,може да изпише и антибиотик.

25.02.13
18:49

Това е много грешна посока, да се търси решение с козметични продукти, мазила и дори антибиотични такива за проблем, който дори не е козметичен. За съжаление дори и дерматолозите макар и много добре да знаят, че проблема се дължи на някаква патология вътре в организмът и причините могат да са страшно много, те игнорират това и изписват разни мазила, витамини, а някои от тях дори те вкарват в една схема и изписват рецепти на лосиони, които те ги изготвят и които ти ги забъркват в дадена аптека посочена от лекаря.

Отделно трябва да ходиш през 3-4 седмици за да смени рецептата, тъй като тялото привиква с едни и същи съставки и няма да действат, тези посещения обаче също се заплащат (при някои лекари не е така, но при някои по алчни и особено с доцентска титла е задължително)

Всеизвестно е, че кожата е огледало на вътрешното здраве на човек, за това трябва да потърсите специалисти, които да направят обстоен преглед да се открие проблема. Категорично не е добра идея да се дават предложения за разни мазила без да е асно за какво става на въпрос.

Детето има кожен проблем и то от 4-5 годишна възраст, но в темата вече се предлага козметика за акне, а това дори може да не е акне, пъпки не винаги = акне, може да е съвсем друг дерматологичен проблем, дори алергия.

Аз съм много озадачен, как може досега да не е потърсена помощ от специалист, поне щом се задава тук въпрос предполагам, че не е правена консултация с лекар и не мога да го повярвам това, а проблема е от дълги години. Също така да се прилагат лосиони, като Зинерит, който е с антибиотик без консултация, направо нямам думи !

Много е важно да изберете най добрият специалист, за съжаление има голяма разлика в това отношение, не всички са на едно ниво, а някои дори повече мислят за себе си отколкото за пациентите. Много държа ако посетите лекар да напишете тук във темата, какво е казал на прегледа !

25.02.13
23:10

в токуда дерматологията е много добра. ако посетите лекар, пишете за резултатите.

25.02.13
23:15

Препоръчвам ти горещо КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ плюс цикли детоксикация на организма.Проблемът е вътрешен.Според хомеопатията ,обривът е опит на организмът да се изчисти от нещо.Не е необходимо да има други симптоми.Антибиотик е тотално излишен,всякакви други мазила също-само ще поттиснат проблема и ще притъпят проявлението,но не и проблемът в неговата същина.

AG

03.03.13
19:31

казано от JulsaVena на 25.02.13, 23:15:

Препоръчвам ти горещо КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ плюс цикли детоксикация на организма.Проблемът е вътрешен.Според хомеопатията ,обривът е опит на организмът да се изчисти от нещо.Не е необходимо да има други симптоми.Антибиотик е тотално излишен,всякакви други мазила също-само ще поттиснат проблема и ще притъпят проявлението,но не и проблемът в неговата същина.

Хомеопатията е пунта. Могат да идат със същия успех и на шаман, църква или секта - там в каквото вярват хората.

03.03.13
19:37

Тази тема няма смисъл да я дискутираме за хомеопатията.Мнение като твоето може да изкаже само човек,който не уважава чуждото разбиране и е като кон с капаци. По твоята логика-нека да пием антибиотици на лягане и на ставане,за щяло и нещяло,пък да се молим на Господа или на някоя секта да доживеем до 45 години.И защото явно според теб традиционна медицина е изключително добра алернатива,затова все нови и нови болести се появяват,средната възраст на смъртните случа продължава да пада и все неизлечими болести ни връхлитат.И може би всички лекарства не са един милиарден бизнес,който никой не може да сломи.Вековно промиване на мозъци на тая планета...и овчи манталитет...

03.03.13
19:38

казано от Angel Gyaurov на 03.03.13, 19:31:

казано от JulsaVena на 25.02.13, 23:15:

Хомеопатията е пунта. Могат да идат със същия успех и на шаман, църква или секта - там в каквото вярват хората.

Не си прав. Има голям ефект. Само трябва да отидеш при специалист, който ти прави интервю (много време отива- моето беше 3-4 часа).

AG

03.03.13
20:42

Казвали са ми че за 3-4 часа при специалист и резбата мога да обърна, но аз съм кон с капаци и не ходя.

Интересно ми е също дали в последните 50 години детската смъртност е намаляла 10 пъти заради медицината или хомеопатията?!? Гледате 5 филма като зетгейст и ставате правилно мислещи.

Относно пъпките - една позната ги получава, защото има алергия от акари. Доста е неадекватно да зададеш този въпрос тук.

04.03.13
09:53

Тука говорим от опит,а не някой ни е казал.ти какъв опит може да споделиш? Редно е да уважаваш и чуждото мнение.

04.03.13
10:07

казано от мария иванова на 24.02.13, 23:07:

Още от както дъщеря ми беше мъничка на 4 - 5 г има много пъпки по лицето сега е на 12 и още има горе долу толкова пъпки колкото в началото , но сега някои изглеждат по тъмни и големи но не изпъкнали сякаш са в кожата и и когато се пипнат там е малко по изпъкнало не като по нормалните пъпки. Сега мажа я с zenerit преди това я мажех с най различни кремове но нищо не се променя . Какво да направя за да махна поне част от пъпките но да не бъде много скъпо ?

Започни да я храниш с чиста и качествена храна и да я извеждаш на чист въздух.
В зависимост от това в коя част на лицето и са разположени пъпките и вида им, може да се определи в кой от вътешните органи да се търси проблема - за това обаче трябва консултация със специалист (какъвто е трудно да се намери). Във всеки случай обаче, мазилата за външно прилагане могат да облекчат проблема със същия успех, с който би помоглала и употребата на фон дьо тен. Проблема е вътрешен и трябва да се третира отвътре навън - пъпките са само външното му проявление, както вече ти е писал Христо.

Мнението беше редактирано от Margi на 04.03.13 10:08.

AG

04.03.13
10:34

Моят опит казва, че хомеопатията е плацебо. Плацебото има ефект ако вярваш. То няма да намали пъпките на момиченцето, но ще накара майката да се чувства по-добре, защото е опитала и така да помогне... Разбира се ако вярва в тая пунта - затова предлагам да пробва това или нещо друго от гореизброените според в каквото вярва.

А антибиотиците са вредни ама без тях отдавна да съм умрял. Така че ще те помоля да ги уважаваш :)

04.03.13
10:39

Как ще обясниш плацебото при сина ми ,който е на година и 3 месеца?
И как ще обясниш гърча,който направи сестра ми от анитбиотик?
И операцията на двата крака след 10 години мускулно антибиотици,след която няма пълно възстановяване на засегната мускулна тъкан?
И астмата ми,пак доказана вследствие на антибиотици?
И това,че на два пъти бях между живота и смъртта след прием на антибиотици?
Всеки сам решава за себе си и здравето си.Аз не пия лекарства от 7 години,не съм болдеувала,не съм умряла.

AG

04.03.13
11:03

С такива доводи можеш да пишеш в бгмама. Тук можеш да дадеш някакви научни, че точно хомеопатията е помогнала на сина ти.

04.03.13
11:10

Когато ти докажеш,че без АБ си щял да умреш.Лек ден,мисля че само спамим и тази дискусия е безмислена.Аз не искам никого в нищо да убеждавам,аз съм здрава,вие се оправяйте.

AG

04.03.13
11:34

Точно че си здрава. Направи една хубава бронхопневмония и иди при някой шарлатанин да те лекува със змийско масло.

04.03.13
11:36

казано от Angel Gyaurov на 04.03.13, 11:34:

Точно че си здрава. Направи една хубава бронхопневмония и иди при някой шарлатанин да те лекува със змийско масло.

Въпросът е да се храниш и да живееш така, че имунната ти система да не допуска подобни заболявания. ;)

AG

04.03.13
11:59

казано от Маргарита Манева на 04.03.13, 11:36:

Въпросът е да се храниш и да живееш така, че имунната ти система да не допуска подобни заболявания. ;)

Съгласен съм. Просто първият съвет не беше “Живей добре”, а “иди на хомеопат” - което малко се различава от моите представи за качествен живот.

04.03.13
12:06

Хм, по цял свят търсят обяснение за причините за астмата, за да могат да я лекуват, а на теб ти дали диагноза от антибиотиците (wave)

Да си алергична към тях е нещо доста по-различно, и ако лекар ти е предписвал антибиотици без да установи алергията - проблемът е в лекаря, не в антибиотиците.

04.03.13
12:08

казано от Angel Gyaurov на 04.03.13, 11:59:

казано от Маргарита Манева на 04.03.13, 11:36:

Съгласен съм. Просто първият съвет не беше “Живей добре”, а “иди на хомеопат” - което малко се различава от моите представи за качествен живот.

Всеки си носи глава на раменете и може сам да прецени.Жената иска алтернатива.Аз предлагам,тя решава.

04.03.13
12:10

От едни пъпки направихте библейски въпрос! :D

04.03.13
12:19

Едно време са казвали,че Земята е плоска,че по-малко от атома няма и т.н.И всичко това е било въз основа на ‘научни изследвания’. Както и СЗО постоянно променя принципите си и указанията,които дава как да живеем и да отглеждаме децата си. След 10 години ще ни кажат,че досега за нещо сме грешали и ние ще повярваме....докато все повече хора не започнат да мислят с главите и да използват повече от 2% от мозъчния си капацитет,който умишлено се поттиска напоследък по всякакви начини..Както и да живее човек,важното е да вярва,че това е правилния начин ЗА НЕГО,а не за всички.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1