24.02.13
23:07
Още от както дъщеря ми беше мъничка на 4 - 5 г има много пъпки по лицето сега е на 12 и още има горе долу толкова пъпки колкото в началото , но сега някои изглеждат по тъмни и големи но не изпъкнали сякаш са в кожата и и когато се пипнат там е малко по изпъкнало не като по нормалните пъпки. Сега мажа я с zenerit преди това я мажех с най различни кремове но нищо не се променя . Какво да направя за да махна поне част от пъпките но да не бъде много скъпо ?
Темата беше редактирана от мария иванова на 24.02.13 23:08.
Не мисля, че това е фитнес проблем. Но все пак ще отговоря: консултация с дерматолог няма да навреди. Като продукти, които са ми премахвали пъпките препоръчвам акне аут лосион и крем.
Мнението беше редактирано от Viks на 24.02.13 23:16.
акне аут/далацин+триакнеал(на ларош)+измиващ гел. Но идете на дерматолог,може да изпише и антибиотик.
Това е много грешна посока, да се търси решение с козметични продукти, мазила и дори антибиотични такива за проблем, който дори не е козметичен. За съжаление дори и дерматолозите макар и много добре да знаят, че проблема се дължи на някаква патология вътре в организмът и причините могат да са страшно много, те игнорират това и изписват разни мазила, витамини, а някои от тях дори те вкарват в една схема и изписват рецепти на лосиони, които те ги изготвят и които ти ги забъркват в дадена аптека посочена от лекаря.
Отделно трябва да ходиш през 3-4 седмици за да смени рецептата, тъй като тялото привиква с едни и същи съставки и няма да действат, тези посещения обаче също се заплащат (при някои лекари не е така, но при някои по алчни и особено с доцентска титла е задължително)
Всеизвестно е, че кожата е огледало на вътрешното здраве на човек, за това трябва да потърсите специалисти, които да направят обстоен преглед да се открие проблема. Категорично не е добра идея да се дават предложения за разни мазила без да е асно за какво става на въпрос.
Детето има кожен проблем и то от 4-5 годишна възраст, но в темата вече се предлага козметика за акне, а това дори може да не е акне, пъпки не винаги = акне, може да е съвсем друг дерматологичен проблем, дори алергия.
Аз съм много озадачен, как може досега да не е потърсена помощ от специалист, поне щом се задава тук въпрос предполагам, че не е правена консултация с лекар и не мога да го повярвам това, а проблема е от дълги години. Също така да се прилагат лосиони, като Зинерит, който е с антибиотик без консултация, направо нямам думи !
Много е важно да изберете най добрият специалист, за съжаление има голяма разлика в това отношение, не всички са на едно ниво, а някои дори повече мислят за себе си отколкото за пациентите. Много държа ако посетите лекар да напишете тук във темата, какво е казал на прегледа !
в токуда дерматологията е много добра. ако посетите лекар, пишете за резултатите.
Препоръчвам ти горещо КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ плюс цикли детоксикация на организма.Проблемът е вътрешен.Според хомеопатията ,обривът е опит на организмът да се изчисти от нещо.Не е необходимо да има други симптоми.Антибиотик е тотално излишен,всякакви други мазила също-само ще поттиснат проблема и ще притъпят проявлението,но не и проблемът в неговата същина.
03.03.13
19:31
казано от JulsaVena на 25.02.13, 23:15:
Препоръчвам ти горещо КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ плюс цикли детоксикация на организма.Проблемът е вътрешен.Според хомеопатията ,обривът е опит на организмът да се изчисти от нещо.Не е необходимо да има други симптоми.Антибиотик е тотално излишен,всякакви други мазила също-само ще поттиснат проблема и ще притъпят проявлението,но не и проблемът в неговата същина.
Хомеопатията е пунта. Могат да идат със същия успех и на шаман, църква или секта - там в каквото вярват хората.
Тази тема няма смисъл да я дискутираме за хомеопатията.Мнение като твоето може да изкаже само човек,който не уважава чуждото разбиране и е като кон с капаци. По твоята логика-нека да пием антибиотици на лягане и на ставане,за щяло и нещяло,пък да се молим на Господа или на някоя секта да доживеем до 45 години.И защото явно според теб традиционна медицина е изключително добра алернатива,затова все нови и нови болести се появяват,средната възраст на смъртните случа продължава да пада и все неизлечими болести ни връхлитат.И може би всички лекарства не са един милиарден бизнес,който никой не може да сломи.Вековно промиване на мозъци на тая планета...и овчи манталитет...
казано от Angel Gyaurov на 03.03.13, 19:31:
казано от JulsaVena на 25.02.13, 23:15:
Хомеопатията е пунта. Могат да идат със същия успех и на шаман, църква или секта - там в каквото вярват хората.
Не си прав. Има голям ефект. Само трябва да отидеш при специалист, който ти прави интервю (много време отива- моето беше 3-4 часа).
03.03.13
20:42
Казвали са ми че за 3-4 часа при специалист и резбата мога да обърна, но аз съм кон с капаци и не ходя.
Интересно ми е също дали в последните 50 години детската смъртност е намаляла 10 пъти заради медицината или хомеопатията?!? Гледате 5 филма като зетгейст и ставате правилно мислещи.
Относно пъпките - една позната ги получава, защото има алергия от акари. Доста е неадекватно да зададеш този въпрос тук.
Тука говорим от опит,а не някой ни е казал.ти какъв опит може да споделиш? Редно е да уважаваш и чуждото мнение.
казано от мария иванова на 24.02.13, 23:07:
Още от както дъщеря ми беше мъничка на 4 - 5 г има много пъпки по лицето сега е на 12 и още има горе долу толкова пъпки колкото в началото , но сега някои изглеждат по тъмни и големи но не изпъкнали сякаш са в кожата и и когато се пипнат там е малко по изпъкнало не като по нормалните пъпки. Сега мажа я с zenerit преди това я мажех с най различни кремове но нищо не се променя . Какво да направя за да махна поне част от пъпките но да не бъде много скъпо ?
Започни да я храниш с чиста и качествена храна и да я извеждаш на чист въздух.
В зависимост от това в коя част на лицето и са разположени пъпките и вида им, може да се определи в кой от вътешните органи да се търси проблема - за това обаче трябва консултация със специалист (какъвто е трудно да се намери). Във всеки случай обаче, мазилата за външно прилагане могат да облекчат проблема със същия успех, с който би помоглала и употребата на фон дьо тен. Проблема е вътрешен и трябва да се третира отвътре навън - пъпките са само външното му проявление, както вече ти е писал Христо.
Мнението беше редактирано от Margi на 04.03.13 10:08.
04.03.13
10:34
Моят опит казва, че хомеопатията е плацебо. Плацебото има ефект ако вярваш. То няма да намали пъпките на момиченцето, но ще накара майката да се чувства по-добре, защото е опитала и така да помогне... Разбира се ако вярва в тая пунта - затова предлагам да пробва това или нещо друго от гореизброените според в каквото вярва.
А антибиотиците са вредни ама без тях отдавна да съм умрял. Така че ще те помоля да ги уважаваш :)
Как ще обясниш плацебото при сина ми ,който е на година и 3 месеца?
И как ще обясниш гърча,който направи сестра ми от анитбиотик?
И операцията на двата крака след 10 години мускулно антибиотици,след която няма пълно възстановяване на засегната мускулна тъкан?
И астмата ми,пак доказана вследствие на антибиотици?
И това,че на два пъти бях между живота и смъртта след прием на антибиотици?
Всеки сам решава за себе си и здравето си.Аз не пия лекарства от 7 години,не съм болдеувала,не съм умряла.
04.03.13
11:03
С такива доводи можеш да пишеш в бгмама. Тук можеш да дадеш някакви научни, че точно хомеопатията е помогнала на сина ти.
Когато ти докажеш,че без АБ си щял да умреш.Лек ден,мисля че само спамим и тази дискусия е безмислена.Аз не искам никого в нищо да убеждавам,аз съм здрава,вие се оправяйте.
04.03.13
11:34
Точно че си здрава. Направи една хубава бронхопневмония и иди при някой шарлатанин да те лекува със змийско масло.
казано от Angel Gyaurov на 04.03.13, 11:34:
Точно че си здрава. Направи една хубава бронхопневмония и иди при някой шарлатанин да те лекува със змийско масло.
Въпросът е да се храниш и да живееш така, че имунната ти система да не допуска подобни заболявания. ;)
04.03.13
11:59
казано от Маргарита Манева на 04.03.13, 11:36:
Въпросът е да се храниш и да живееш така, че имунната ти система да не допуска подобни заболявания. ;)
Съгласен съм. Просто първият съвет не беше “Живей добре”, а “иди на хомеопат” - което малко се различава от моите представи за качествен живот.
04.03.13
12:06
Хм, по цял свят търсят обяснение за причините за астмата, за да могат да я лекуват, а на теб ти дали диагноза от антибиотиците (wave)
Да си алергична към тях е нещо доста по-различно, и ако лекар ти е предписвал антибиотици без да установи алергията - проблемът е в лекаря, не в антибиотиците.
казано от Angel Gyaurov на 04.03.13, 11:59:
казано от Маргарита Манева на 04.03.13, 11:36:
Съгласен съм. Просто първият съвет не беше “Живей добре”, а “иди на хомеопат” - което малко се различава от моите представи за качествен живот.
Всеки си носи глава на раменете и може сам да прецени.Жената иска алтернатива.Аз предлагам,тя решава.
Едно време са казвали,че Земята е плоска,че по-малко от атома няма и т.н.И всичко това е било въз основа на ‘научни изследвания’. Както и СЗО постоянно променя принципите си и указанията,които дава как да живеем и да отглеждаме децата си. След 10 години ще ни кажат,че досега за нещо сме грешали и ние ще повярваме....докато все повече хора не започнат да мислят с главите и да използват повече от 2% от мозъчния си капацитет,който умишлено се поттиска напоследък по всякакви начини..Както и да живее човек,важното е да вярва,че това е правилния начин ЗА НЕГО,а не за всички.