Програма за качване на маса - ефективна или неефективна?

03.03.13
23:09

Тази програма ще свърши ли работа за качване на маса? Съжалявам, че не мога да Ви опиша точно упражненията, тъй като не знам наименованията им.

Понеделник - гърди + корем

- упражнение за горна част гърди - 5 х 9 (60 кг) (
- второ упражнение - 5 х 10 (60 кг) - Избутване на машина за гръдни мускули
- трето упражнение - 5 х 15 (40 кг) - Пек-дек

Вторник - ръце

- вдигане на гирички - 3 х 10
- вдигане на гирички в седнало положение - 3 х 10
- вдигане на изправен лост - 2 пъти
- трицепс - 3 х 8

Срядя - почивка

Четвъртък - Гръб + корем

- първо упражнение - 5 Х 9 (60 кг) - Придърпване на вертикален скрипец с раменен и широк хват
- второ упражнение - 5 Х 9 (60 кг) - гребане за гръб през долен скрипец
- набирания - 2 х 8

Петък - рамо, трапец, корем

- упражнение за рамо - 5 х 9 (65 кг)
- упражнение за трапец - 3 х 15 (30 кг) -

Събота и неделя - почивка

Темата беше редактирана от Иван Георгиев на 03.03.13 23:36.

Не, не мисля.
1. Краката защо ги няма никаде... това ти е половината част от тялото.
2. Без да знаем какви са упражненията нз дали са в подходящ ред наместени.
3. Мускулна маса се качва 15% във фитнеса и 85% с храна и почивка.

Прочети малко статий в изданието и се самообразовай.

Редактирах горния ми пост, добавих наименованията на някои от упражненията. Нямам отговор на въпроса относно краката. Просто не съм сметнал за нужно да оформям краката си.

Краката са възможно една от най-важните мускулни групи в човешкото тяло. Тях трябва възможно най-мн да ги тренираш!

Гърди - Мисля ченямаш достатъчно стаж за толкова мн серий за гърди (освен ако 2 от тях са ти разгряващи)/ Замаса ти препоръчвам да наблегнеш на базовите упражнения. Лег преса, флайс, пуловър по 3 серий са ти напълно достатъчни.
Раце - Трицепса е по-голяма мускулна група от бицепса, а ти само 1 упражнение си му сложил. Френско и кофи на пейка са ти напулно достатъчни за момента за трицепса + бицепсово сгъване и концентрично сгъване за бицепса.
Гръб - Махаш машините и правиш - Набирания, мъртва тяга и гребания с дъмбел!
Рамо - Военна преса, повдигане на дъмбели настрани от седеж.
КРАКА - Клек, бедрена преса, Напади, повдигане юна пръсти за прасци.

4 упражнения за голяма мускулна група, 3 за малка. И следиш за правилната им форма! ХРАНА  и ПОЧИВКА и прогресираш, а четеш форума, статиите. Бързо резултатите не идват, иска се постоянство.

04.03.13
13:59

Като цяло цялата тази програма издиша. Много са ти тея серии и повторения. Примерно прави 3 или 4 серии по 6-8 повторения (3х8 или 4х8).
Виж в сайта има и програма 5х5. Тя си е много добра за повишаване на силата и за качване на мускулна маса.
И аз не мога да разбера защо трицепса, който е голям мускул не го натоварваш повече, тоест да правиш повече упражнения за него, а не само едно. Както са ти казали по- горе- за големи мускули се правят по 4 вида упражнения, за малки може по 3.
Примерно големите ти мускулни групи са- гръб, трицепс и крака. Ако искаш наистина да покачиш маса наблегни на базовите упражнения- лежанка, мъртва тяга и клекове с щанга.
Голяма грешка правиш, че не тренираш крака. Все пак не искаш да си “плажен” нали? Чрез клековете тялото ти се развива допълнително, не ти се развиват само краката но и цялото тяло.
Не е зле да напишеш на колко си години, дали си се занимавал преди със спорт и разни такива неща.
Поразрови се в интернет за наименованието на самите уреди, за да кажеш точно на каква машина какво правиш и тн.

04.03.13
14:11

Да, трицепса е от най-големите :D
Хвани някоя програма за начинаещ, с основни упражнения за цялото тяло. Рано ти е за 4 дневни сплитове.

04.03.13
14:33

И работи целенасочено за повишаване на работните тежести при спазване на добра форма на упражненията. Да си сложиш фиксирана тежест в програмата маха аспекта програмиране от нея

казано от avitohol avitohol на 04.03.13, 13:59:

Не е зле да напишеш на колко си години, дали си се занимавал преди със спорт и разни такива неща.
Поразрови се в интернет за наименованието на самите уреди, за да кажеш точно на каква машина какво правиш и тн.

На 22 години съм, висок съм 1.87, тежа 76 кг.
Ходя на фитнес от три месеца. Преди това не съм се занимавал активно със спорт. От време на време играех футбол на аматьорско ниво. Благодаря за съветите, ще ги взема под внимание!

Искам до лятото да стане поне 80 кг, откакто тренирам качих 6 кг.

04.03.13
22:33

Най-просто бих дал следните съвети:намаляваш сериите и повторенията;увеличаваш тежестите;правиш основно многоставни упражнения;варираш и с килограмите и с различните упражнения.Относно краката почти 3 години и аз не ги бях тренирал и мисля,че като цяло беше грешка от моя страна,но всеки има различни разбирания

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1