Мюсли с кисело мляко

Прескочи до:
АЧ

19.03.13
15:58

Целта ми е покачване на мускулна маса. В една купичка от кисело мляко колко супени лъжици се добавя мюсли ? Един приятел каза, че 500гр мюсли му стига за 10 дена... то излиза, че на ден по-малко от 100гр трябва да слага.. мнения ?

19.03.13
16:28

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/42883

Мнението беше редактирано от dani на 19.03.13 16:28.

Колкото си решиш/колкото поеме млякото. Така и така мускулите няма да пораснат точно от него, а и повечето мюслита имат доволно количество захар и всякакви боклуци в тях. Най-добре изобщо не го яж или го замести с овесени ядки. Ако не друго, поне ще е сигурно, че си набавил бавен въглехидрат от по-добро качество.

19.03.13
16:39

Ачо, моята рецепта за мюсли е следната - в една купичка сипвам едно кисело мляко и 4-5 лъжици овес и 2 лъжици натрошени орехи и бадеми, разбърквам ги и ги оставям настрани жена ми да си ги яде, понеже и тя като теб не може да разбере, че овеса(мюсли още по зле) е за конете. Ако изобщо закусвам, бих си направил 2-3 принцеси с повечко каймЪ! ;)

19.03.13
16:39

А една пържола колко грама трябва да е?А домата колко да е голям?...На пакета си има калорийно съдържание на 100гр мюсли, прецени си колко искаш да си сложиш и колко мляко да добавиш, всичко е въпрос на вкус, калории и малко сметки.То и аз ям 500гр мюсли за 7-10 дена, ама това не значи, че качвам маса.Изобщо “Колко мюсли да си сложа в киселото мляко?” е толкова безсмислен въпрос, че се чудя що го задаваш изобщо :D

19.03.13
18:50

казано от FaceOff на 19.03.13, 16:39:

Ачо, моята рецепта за мюсли е следната - в една купичка сипвам едно кисело мляко и 4-5 лъжици овес и 2 лъжици натрошени орехи и бадеми, разбърквам ги и ги оставям настрани жена ми да си ги яде, понеже и тя като теб не може да разбере, че овеса(мюсли още по зле) е за конете. Ако изобщо закусвам, бих си направил 2-3 принцеси с повечко каймЪ! ;)

Ами това, че не закусваш може да ти бъде само в минус и жена ти явно разбира повече от теб колко важна е закуската за организма.

Ачо, махни го това мюсли и си вземи овесени ядки така поне ще избегнеш излишните Е-та и захар който му добавят, като искаш маса слагай повече недей да бройш черпаците...

АЧ

19.03.13
19:58

Е вече си взех мюслито ще пробвам няколко дена. Четох, че при редовна консумация сме по-енергични и атлетични.. а дано. Защото от 7:30 до 13:00 да издържам на лекции.

19.03.13
20:09

Преди, като закусвах с мюсли, 1 кг. го изяждах на 4-5 пъти.

19.03.13
20:33

Най-добре си вземи овесени ядки и ги объркай с каквото ти душа сака.Може да добавиш ядки сушени плодове или нещо друго по твой вкус. Аз например съм ги мешал с орехи, със суров слънчоглед и банан и ставаше доста вкусно.

АЧ

19.03.13
20:49

Другия път може да пробвам овесени ядки.

Странен въпрос наистина..според това колко калории си решил да приемаш на закуска,колко въглехидрати приемаш дневно и т.н. си решаваш и колко да е.Например аз половин килограм овески ги изяждам за 3 дни..

ЛВ

20.03.13
01:37

И аз съм за овесени ядки на 100 процента.
Дават доста енергия,лятото закусвах овесени ядки само със вода,но едва ли са много мазохистите като мен,след това ги пасирах със грозде,ето това е вече енергиина бомба!Ако искаш опитай.
За количеството,аз изяждах по 200гр.на ден.

АЧ

20.03.13
07:16

Никога май не съм ял овесени ядки... и съм чул че са... безвкусни ??

АЧ

20.03.13
07:25

Мюслито пише, че около 30 мин да се разтваря във вода.. предполагам става да пропусна това и да престои около 30 мин направо в киселото мляко ?

20.03.13
10:11

казано от LOSER_X на 19.03.13, 18:50:

Ами това, че не закусваш може да ти бъде само в минус и жена ти явно разбира повече от теб колко важна е закуската за организма.

Не думай... :D :D :D

Мнението беше редактирано от Old Timer на 20.03.13 10:11.

20.03.13
14:46

Олд поне избивай комплексите си извън форума, вътре всеки може, и евала за смисления коментар помогна на всички :)

20.03.13
16:24

Този пък “Загубения”, комплекси съм бил избивал... :D Добре де, кажи защо е толкова важна закуската, че да взема да закусвам всяка сутрин, току виж съм качил някое кило мускул или сила. :D И как очакваш смислен коментар в очевидно безсмислена тема? ;)

20.03.13
16:32

казано от FaceOff на 19.03.13, 16:39:

Заеби, плачете за Хънтъра. Най-яките и най-брутално трениращите в тоя Форум не закусват ;)

20.03.13
16:36

Момчето просто пита, кфо толкова лошо има някой да пита във форум, нали е за това ? Или очакваш само професионални въпроси ?

20.03.13
16:37

Аз ли съм единствения, дето от овес повдига само чаршафите? Толкова газове колкото от комбинацията овес с мляко нищо друго не е в състояние да ми образува.
От овес само конете стават яки.

То е ясно, че форумът е за да питаме и да обсъждаме.
В случая, обаче, няма как да се даде смислен отговор. Ясно е защо.

20.03.13
16:44

казано от CarnalK на 20.03.13, 16:37:

Аз ли съм единствения, дето от овес повдига само чаршафите? Толкова газове колкото от комбинацията овес с мляко нищо друго не е в състояние да ми образува.

Не си само ти, разбира се. Най-безсмислената закуска, която практикувах близо две години. Но няма грешки - има уроци :)

20.03.13
16:51

казано от LOSER_X на 20.03.13, 16:36:

Момчето просто пита, кфо толкова лошо има някой да пита във форум, нали е за това ? Или очакваш само професионални въпроси ?

Момчето пита, ама ти даваш наклон на почерка на човек, който е тренирал доста по-дълго от теб.
Освен това Ачо освен да пита глупави въпрси, рядко прави нещо друго ;) Нали бе Ачка, тебе и да те засърби малкия пръст ще питаш с коя ръка да го почешеш :)

20.03.13
16:51

казано от perseverance на 20.03.13, 16:44:

казано от CarnalK на 20.03.13, 16:37:

Не си само ти, разбира се. Най-безсмислената закуска, която практикувах близо две години. Но няма грешки - има уроци :)

Защо тогава всеки я препоръчва ?

Мнението беше редактирано от Castilo на 20.03.13 16:52.

20.03.13
16:52

Не споря, че има по голям опит от мен, но поне са ме научлили като нямам какво да кажа да си мълча :)

20.03.13
16:53

Виж сега, на мен примерно овесените ядки са ми супер вкусни и ми понясат много добре - масло, сирене, бекон и овесени ядки. Супер вкусно и хранително, но те са малка част от цялата комбинация ;)

20.03.13
16:53

казано от LOSER_X на 20.03.13, 16:52:

Не споря, че има по голям опит от мен, но поне са ме научлили като нямам какво да кажа да си мълча :)

И като са те научили защо го забравяш ? ;)

20.03.13
16:57

казано от Иван Митин на 20.03.13, 16:51:

Защо тогава всеки я препоръчва ?

Много хора я препоръчват.
Както и много хора препоръчват да правиш сплит, да не клякаш дълбоко и тн.

На които са му вкусни - да си яде. Хранителни стойности на овесените ядки ги пише на 100 места в нета, на пакета сигурно също. Както и на мюслито.
Колко да си сложиш в купата трябва да си в състояние сам да си сметнеш.

На мен като ми препоръчват овесени ядки и мюсли - отказвам, защото ме надуват и ми създават дискомфорт.

20.03.13
17:05

казано от Old Timer на 20.03.13, 10:11:

Не думай... :D :D :D

Чак така не го забравям, но както и да е. Не видях нищо лошо в това в сайт за здравословен начин на живот и фитнес да се пита колко мюсли да ядял Ачо, всеки му помогна с каквото може, колкото и глупав да е въпроса и ако не беше излишния коментар на таймера нямаше да се стигне до този излишен спор, който и без това не трябваше да започвам. :)

АЧ

20.03.13
17:56

Да ще питам, защото всичко в тоя живот се постига чрез питане. Като незнаеш питаш ! Аман вече,.. та нали тоя форум е за това - търсиш, ако не намериш питаш.Кво толко лошо има че питам... За първи път ям такава храна, нормално е да питам за най-удачен прием.

20.03.13
21:22

Да и понеже каймата е нали най-доброто просто и ти дава всичко. То да ядеш смлени копита кости сухожилия и тук там месо си е направо супер.Ама нали всички тука сте специалисти та щом сте казали така е закон

казано от Ачо на 20.03.13, 17:56:

Да ще питам, защото всичко в тоя живот се постига чрез питане. Като незнаеш питаш ! Аман вече,.. та нали тоя форум е за това - търсиш, ако не намериш питаш.Кво толко лошо има че питам... За първи път ям такава храна, нормално е да питам за най-удачен прием.

Ачо, питай. Няма нищо лошо в задаването на въпроси, наистина... но помисли преди това. Питаш ни колко мюсли да сложиш в купата сутрин за закуска. Хайде сега да видим можем ли да ти отговорим смислено. Знаем ли каква е стратегията, която следваш в храненето (ВВД, РБД, НВД, друго)? Знаем ли каква и колко е общо храната ти за деня? Знаем ли какви са нуждите ти, как е организиран деня спрямо тренировката и т.н.? Как да ти отговорим така, че да ти бъдем полезни? При така зададен въпрос отговорът е само един - яж толкова мюсли на закуска, от колкото имаш нужда. Затова получаваш странни отговори. Прав ли съм или греша?

казано от Boris Angelov на 20.03.13, 21:22:

То да ядеш смлени копита кости сухожилия и тук там месо си е направо супер.Ама нали всички тука сте специалисти та щом сте казали така е закон

Хммм, интересно... Понякога си правя кайма в къщи, а друг път в магазина посочвам мръвката, която да ми смелят пред мен. Чудно ми е тогава от къде идват копитата, костите и сухожилията в каймата ми... А има ли нужда да мислим преди да ръсим щедро сарказъм? Поздрави от един специалист.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.03.13 22:54.

АЧ

20.03.13
23:08

Да прав си :) Стратегията е такава че искам ММ, но не спазвам точно определен хранителен режим. Всеки ден ям различно, но се старая да ям правилно.

21.03.13
00:12

казано от Кольо Пияндето на 20.03.13, 22:53:

Хммм, интересно... Понякога си правя кайма в къщи, а друг път в магазина посочвам мръвката, която да ми смелят пред мен. Чудно ми е тогава от къде идват копитата, костите и сухожилията в каймата ми... А има ли нужда да мислим преди да ръсим щедро сарказъм? Поздрави от един специалист.

И като си я правиш вкъщи става вълшебна ли?И като си я правиш вкъщи животното, от което е месото магически се премахват всякакви антибиотици и стимуланти, които са давани на това животно само и само да стане по-голямо ли? Не ми се струва! А и забравяш, че много хора си купуват готова кайма и няма как просто производителите да не се възползват и да направят производството и по-евтино - сещаш се по какви начини.Изобщо ако тръгнем да говорим за храна и за качеството и ще се затворим в един омагьосан кръг и накрая ще стигнеш до извода, че трябва да живееш на село! И затова ти казвам да по-добре да се мисли преди да се говори

И нещо не видях “титлата” специалист , така че ще се размина с това обръщение засега ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.03.13 01:33.

казано от Boris Angelov на 21.03.13, 00:12:

И като си я правиш вкъщи става вълшебна ли?

Не, но е с качество, което може да се гарантира в много по-висока степен спрямо готовата кайма, продавана в магазините. Ще спорим ли на тази тема? Готов съм, но преди това внимателно прочети какво всъщност твърдя.

А и забравяш, че много хора си купуват готова кайма и няма как просто производителите да не се възползват и да направят производството и по-евтино - сещаш се по какви начини.

Не забравям какво купуват хората.
Помня и какво купуват хората, които се стараят (според възможностите си) да се хранят по-качествено.

И затова ти казвам да по-добре да се мисли преди да се говори

Правилно си ми казал... но беше хубаво да го направиш при публикуването на предишното си мнение. В каймата имало копита и кости... ами не е задължително, защото кайма може да бъде приготвена от различни изходни продукти. Сигурен ли си, че FaceOff е имал предвид кайма с рога, нокти и зъби в нея? Просто се надявах да се усетиш, че когато говориш едри приказки е много вероятно да попаднеш в неловка ситуация. Е, щом продължаваш да настояваш, явно не си усетил...

21.03.13
08:36

казано от Кольо Пияндето на 21.03.13, 01:48:

И като си я правиш вкъщи става вълшебна ли?

Не, но е с качество, което може да се гарантира в много по-висока степен спрямо готовата кайма, продавана в магазините. Ще спорим ли на тази тема? Готов съм, но преди това внимателно прочети какво всъщност твърдя.

А и забравяш, че много хора си купуват готова кайма и няма как просто производителите да не се възползват и да направят производството и по-евтино - сещаш се по какви начини.

Не забравям какво купуват хората.
Помня и какво купуват хората, които се стараят (според възможностите си) да се хранят по-качествено.

И затова ти казвам да по-добре да се мисли преди да се говори

Правилно си ми казал... но беше хубаво да го направиш при публикуването на предишното си мнение. В каймата имало копита и кости... ами не е задължително, защото кайма може да бъде приготвена от различни изходни продукти. Сигурен ли си, че FaceOff е имал предвид кайма с рога, нокти и зъби в нея? Просто се надявах да се усетиш, че когато говориш едри приказки е много вероятно да попаднеш в неловка ситуация. Е, щом продължаваш да настояваш, явно не си усетил...

Явно и ти не си усетил щом продължаваш да твърдиш това.И само не разбирам да не би да си му личен готвач, че да си сигурен той каква кайма си купува и яде.Знаеш ли дали пък някой път не го е домързяло и е отишъл до супермаркет и си е взел готова кайма за неговите прословути принцески? НЕ не знаеш! Както и ти казах, че дори да е така както и аз също го правя, това ама по никакъв начин не ти гарантира, че животното не са го “стимулирали” че даде колкото се може повече.Та за качество на храната ... казах ти това е омагьосан кръг.Перфектна храна няма има супер храни но перфектна храна няма освен ако сам не си я “произвеждаш” - тогава може и да е вярно това, което казваш, но едва ли има много хора, които да си отглеждат кокошки, крави и свине и др у тях си

казано от Boris Angelov на 21.03.13, 08:36:

Явно и ти не си усетил щом продължаваш да твърдиш това.

Сигурен бях, че няма да вникнеш в това, което написах.
Имах предвид следното - когато човек си купи месо от магазина (за да си приготви кайма в къщи) или сам избере в магазина месото, което там да му бъде смляно на кайма, може да получи кайма със значително по-високо качество. Причината? Може да се избере качествено месо, без прекалено много тлъстини и каймата няма да съдържа отпадъчни продукти. Когато се купува готова кайма наистина трудно може да се разчита, че тя съдържа само и единствено месо - за съжаление действителността в нашите магазини е такава. Разбира се, по този начин няма как да се избегнат евентуалните нежелани примеси в месото (вода, подобрители, остатъци от медикаменти и т.н.). Учудвам се, че е наложително да обяснявам това.

Никъде не съм сравнявал храна, купена от магазин с такава лично производство. Дори не съм споменавал храна, произведена в личното стопанство (естествено, тя е нещо различно). Просто твърдя, че когато в магазина сам си избереш месото за кайма можеш да разчиташ в много по-голяма степен на нейното качество като храна. Толкова. Трети път го пиша, явно е несмилаемо за теб. Продължавай спокойно да лаеш на общо основание какво знам и какво не.

В такива ситуации рязко губя желание да дискутирам каквото и да е... с радиото не обичам да говоря.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.03.13 09:22.

21.03.13
13:21

А аз не мога да разбера защо изобщо е нужно да обясняваш, че като си избереш сам месото и ти го смелят пред теб то ще е с по-добро качество.?! Мисля че това е ясно на всеки който поне малко се е поинтересувал.Но темата изобщо не беше такава и почвам да мисля, че пишеш някакви неща които иначе са верни но просто не са по темата самохза да се намираш на писане.

21.03.13
13:25

казано от Boris Angelov на 21.03.13, 13:21:

А аз не мога да разбера защо изобщо е нужно да обясняваш, че като си избереш сам месото и ти го смелят пред теб то ще е с по-добро качество.?!

Много просто - защото няма да има добавени соев протеин и мас.
Айде не приказвай и ти за хранене и отглеждане на ССЖ и последствия от това за качествата на месото, щото не ти е ясно нищо по въпроса ;)

21.03.13
18:55

казано от James Hinks на 21.03.13, 13:25:

казано от Boris Angelov на 21.03.13, 13:21:

А аз не мога да разбера защо изобщо е нужно да обясняваш, че като си избереш сам месото и ти го смелят пред теб то ще е с по-добро качество.?!

Много просто - защото няма да има добавени соев протеин и мас.
Айде не приказвай и ти за хранене и отглеждане на ССЖ и последствия от това за качествата на месото, щото не ти е ясно нищо по въпроса ;)

На такива глупави заяждания като от детската градина просто няма смисъл да се отговаря.Има една приказка “остави на простака възможност за изява и той сам ще се изложи.
По-добре замълчи или поне кажи нещо смислено иначе само да се джафкаме като децата ае нема нугда
И със здраве

21.03.13
19:03

казано от Кольо Пияндето на 20.03.13, 22:53:

И като си я правиш вкъщи става вълшебна ли?И като си я правиш вкъщи животното, от което е месото магически се премахват всякакви антибиотици и стимуланти, които са давани на това животно само и само да стане по-голямо ли? Не ми се струва! А и забравяш, че много хора си купуват готова кайма и няма как просто производителите да не се възползват и да направят производството и по-евтино - сещаш се по какви начини.Изобщо ако тръгнем да говорим за храна и за качеството и ще се затворим в един омагьосан кръг и накрая ще стигнеш до извода, че трябва да живееш на село! И затова ти казвам да по-добре да се мисли преди да се говори

И нещо не видях “титлата” специалист , така че ще се размина с това обръщение засега ;)

Борисе, да ти кажа чесно знае доста повече от теб, също и от мен и му правя евала, че се опитва да ти обясни без да използва груб или неоважителен тон, рядко ще срещнеш такива хора в днешно време.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1