Понеделник, 25.03
Движение:
уддияна и наули крия
загрявка на китки, глезени, таз
Ащанга 1 + малко от 3…към час и половина отиде всичко, но съм доволна
от онзи ден ме мъчи мускулна треска на низходящата част на трапеца и раменете...от висенето, но вече е поносима
Добавки:
сутринта - Б1 , Б6 , Б9
през деня - селен, вит. Е, Д3
след храна - хром
преди лягане - МСМ+Ц, Б3, магнезий
Храната - после.
Храната:
08.30 - лъжица тахан* с какаови зърна*, лен*, мед*, лимон
13.00 - крем от орехи*, какаови зърна*, годжи бери*, малко мед*
18.30 - з.салата с краставица, пресен лук, сл.кълнове*, шарлан*, м.оцет; доста маслини; 4 ръжени сухара с гуакамоле*; 5 обикн.бисквити със сладко от сливи*; 3 редчета шоколад, хапка брауни*
вкъщи: малко висене на 1 ръка; няколко почти (но все още не) цели набирания на халки
Мнението беше редактирано от Margi на 26.03.13 08:36.
Вторник, 26.03
Движение:
загрявката на Вик @12кг
в 3 кръга:
висене на 1 ръка - 10 сек лява, 10 сек дясна
стойка на 1 ръка - лява, дясна - по усещане - пак около 10 секунди някъде
пистолети на TRX х 5 на крак
в 4 кръга:
ходещ напад х 5 на крак @ 2 х 8.5; 10.5; 10.5; 12.5кг
ренегадско гребане х 5 на ръка @същата тежест както на нападите
dive bombers x 10
3 кръга:
коремни преси от наклон с 10кг диск над глава х 10
push up+crab turnover+kick х10 (5 на страна) ...на предпоследното така бързах да приключа, че за малко да се нокаутирам с ритник по челото
няколко негативни набирания + 1 почти цяло
Добавки:
сутринта - Б1 , Б6 , Б9
след храна - хром
Мнението беше редактирано от Margi на 26.03.13 11:55.
Храна:
08.30 - зелен чай* с мед*
11.30 - крем от орехи*, какаови зърна*, джинджифил; мед*
15.30 - шейк от спирулина*, мента*, лимон*, малко мед*
17.15 - з.салата с репички, сл.кълнове*, пресен лук, шарлан*; 3 варени яйца*, обилно поръсени с куркума; 4-5 ръжени сухара със сладко ор вишни*; 80-тина гр халва; чаша вино
50 минутна йога - поздрави А+Б; виняса пози от стоеж; омразните наклони назад; техника на изправяне в стойка на ръце от кучешко протягане
Сряда, 27.03
Движение:
загрявката на Марги, повсеместна :)
Ащанга 1 - към 70 минути с малко екстри
после с 3 килограмови тежести на всеки глезен:
стойка на ръце + пренасяне на тежестта на ляво и дясно (не успях да застана на 1 ръка с тежестите, но бях и изморена)
3х10 сек висене на 1 ръка, на 2 ръце, 3-4 непълни набирания с акцент върху негативната част, пак с тежестите
Добавки:
сутринта - Б1 , Б6 , Б9
след храна - хром
Аз от там ги взех...освен да зпочна дисковете да си закачам, но не знам дали тръбата в банята ще издържи... ;)
Значи спокойно мога да си добавя още 60 кг и да вися... :D
Мнението беше редактирано от Margi на 27.03.13 12:15.
казано от slavko на 27.03.13, 16:01:
Твои или допълнителна тежест...:))))
Допълнителни бе, ако някога стана 110 кг, ти разрешавам да ме убиеш с дървения чук, с който чупим орехи... :D
Храна:
08.30 - крем от орехи*, какаови зърна*, годжи бери*, мед*, жен шен*, джинджифил
13.30 - басмати с куркума и магданозен сос*
18.00 - салата от ч.цвекло, сл.кълнове*; маслини; 5-6 ръжени сухара със суров хумус*; 3 обикн.бисквити “РК” със сладко от сливи*; 3 редчета шоколад; чаша вино
...и нещо, което ме мъчеше месеци наред (party) Не изглежда особено трудно, но голяма борба падна докато изнеса тежестта напред без да падна по нос и да прехвърля краката зад ръцете. (whew)
Аз няколко пъти паднах на брада :@ даже единия път имах ужасна цицина....По нос е по-дбрия вариант (grin)
казано от JulsaVena на 27.03.13, 22:05:
Аз няколко пъти паднах на брада :@ даже единия път имах ужасна цицина....По нос е по-дбрия вариант (grin)
Как така се опитваш да правиш неща, които човек със стаж 10+ години има в йогата и тренировките и е написала, че с много мъки едва сега е успяла да го направи.
Все едно да хванеш да обръщаш 80 кг. без да си държала щанга до сега.
Малко си преосмисли целите, опита и възможностите. Не се хвърляй на всичко сляпо. За всичко си иска време, постоянство и желание.
Аз не се опитвам отсега,нито се хвърлям на нещо невъзможно.:P Това,че не съм го споделяля преди,не означава ,че тепърва ми е хрумнало и съм се нахвърлила веднага да го правя. Аз имах предвид изнасянето на тежестта напред-при мои опити за crow pose,което всъщност не е толкова трудно и реално човек може за месец да се научи,стига да се престраши и да намери баланса и центъра на тежестта в съответната поза.
Знам си възможностите.:) А и специално тази поза не е голямо предизвикателство.
Мнението беше редактирано от Juls на 27.03.13 23:06.
Супер, виж, никой не те напада и ли се съмнява, както се снимаш на преден клек, така се снимай и в тази поза, лично на мен би ми било доста интересно и мотивиращо да видя, че можеш да го правиш.
Аз не съм казала,че някой ме напада :*. Сигурна съм,че коментарът е написан за мое добро- да не се контузя,да си поставям реални цели,да не се самонадценявам и т.н. Просто в първия си пост явно не се изразих достатъчно ясно.А именно,че точно тази поза,която е на снимката не съм я пробвала никога.А друга,която е подобна, и при опитите за изнасяне на тежестта напред,съм падала на брада.
За това време във форума разбрах,че има хора,чийто изказ просто е такъв-рязък,но е добронамерен. Но тъй като общуването е виртуално и ние не с епознаваме лично-винаги има голям шанс да бъдем недоразбрани.
По принцип съм много обстоятелствена.Хората около мен се дразнят от това,защото почвам да говоря за едно,преминавам на друго,забравям първоначалната тема и ...ужас. Напоследък,от 2-3 месеца,се опитвам да променя това нещо в себе си.Та така...(wasntme)
27.03.13
23:39
казано от Маргарита Манева на 27.03.13, 21:38:
... Не изглежда особено трудно, но голяма борба падна докато изнеса тежестта напред без да падна по нос и да прехвърля краката зад ръцете. (whew)
На мен пък ми изглежда доста трудно. Като се имат предвид вчерашните ми жалки опити с упражненията за ставите на китките. И все пак - вдъхновяваща както винаги (sun)
Браво на Марги за успеха ! (bow)
А, впрочем... мисля, че всеки разполага със свои възможности, някои хора са надарени с повече гъвкавост, други с повече сила. Трети ги придобиват, като работят много усилено. Аз например цял живот съм можела (и мога) да правя шпагати (и двата вида) без проблем, без болка, без да съм тренирала каквото и да било, развиващо гъвкавостта. За сметка на това пък клековете (дори без допълнителна тежест) ми се явяват проблем и имам чувството, че коленете ми ще се откачат.
Peace \/ (nmob)
Мнението беше редактирано от Kath на 28.03.13 08:15.
Принципно позата наистина не е от трудните, просто на мен ми беше “странно” позиционирането на центъра на тежестта и не ми достигаше сила в китките, за да могат да се огънат достатъчно и едновременно да останат стабилно на земята. Но, това че аз не съм я правила 10+ години не я прави толкова сложна. Просто често съм сепоследователна в личната си практика и явно се получават някои пропуски. :)
Позата не е гарван. Сrow pose е най-простия баланс на ръце, с него се започва работата по баланса.
За справка, по-късно днес ще снимам двете пози, за сравнение. :)
Аз си поставям книга под краката,по която като се опитвам да вдигна тазът нагоре,пръстите ми сами да се хлъзгат плавно и в един момент да усетя центъра на тежестта и да задържа. Не знам колко е правилно,но ми помага .Всеки път се чувствам по-уверена с себе си.И на мен ми е странно къде е центъра на тежестта и някакси ме е страх сама да отлепя от земята.Одеало пред главата и книгата под пръстите ми помагат да се доверя на себе си лека полека :D
казано от Kath на 28.03.13, 08:15:
Браво на Марги за успеха ! (bow)
А, впрочем... мисля, че всеки разполага със свои възможности, някои хора са надарени с повече гъвкавост, други с повече сила. Трети ги придобиват, като работят много усилено. Аз например цял живот съм можела (и мога) да правя шпагати (и двата вида) без проблем, без болка, без да съм тренирала каквото и да било, развиващо гъвкавостта. За сметка на това пък клековете (дори без допълнителна тежест) ми се явяват проблем и имам чувството, че коленете ми ще се откачат.
Peace \/ (nmob)
Кат, да ти кажа честно не съм надарена природно със сила, нито с някаква необикновена гъвлавост. И за двете рботя всеки ден, затова има дни в които всичко ми е лесно, а има и такива, в които някои движения сякаш не съм ги правила никога досега.
За мое огромно съжаление през последните 4-5 години не съм намерила никой, който да ме напътства в това което съм се заела да правя и да го разбира в най-малките детайли. Всичко постигнато ми е на принципа проба-грешка. На моменти се получават доста грешки, на моменти просто аз не “поемам” че така както съм решила че трябва да стане просто не става.
Изключително дълго време отказвах да приема, че клековете, тягите и всички тежки упражнения, ангажиращи долната част на тялото ме “вдървяват”...не отведнъж, но малко по малко геометрията на тялото ми се е влошила. Сега съм се заела да я “изправям” наново. И пак налучквам, но поне е ясно, че с лег, клек и тяга няма да стигна до четвърта серия в Ащанга.
Мнението беше редактирано от Margi на 28.03.13 12:10.
Четвъртък, 28.03
Движение:
тренировката, която бях планувала не се получи, на нейно място се състоя следното мероприятие:
загрявката на Вик @12кг
2 пъти х 20 ДУ; 5 мен мейкъра с двете пудовки...въжето се оплиташе, а пудовките тежаха...(dull)
5 х ТГУ @12кг; раменно-лакетен планк на Марги ;) - 10, 15, 18, 15, 10 секунди
3 х 5 ТТБ; 5 (на крак) БГ клек - без тежест, максимална дълбочина със задържане и разтягане на хип флексори
разтяжки за таз, висящи шпагати (по случай новия лост за набиране в залата (party) )
лакетно раменни ротации
вкъщи - 35 минути йога - загрявка на китки, глезени, таз; поздрави А + Б; баланси на ръце и отскок от кучешко протягане в гарван
Добавки:
сутринта - Б1 , Б6 , Б9
след храна - хром
Мнението беше редактирано от Margi на 28.03.13 14:09.
Уточнение по повод на разговора по-горе:
1. Гарван - лесен вариант
2. Гарван - вариант 2
3. Бхуджапидасана - Ащанга вариант
4 и 5 Други баланси на ръце, за които рядко се сещам :)
Мнението беше редактирано от Margi на 28.03.13 14:39.
Марги - перфекция си. Нямам търпение да забременееш и да гледам бременлийските ти йога снимки :) .
Мнението беше редактирано от maria на 28.03.13 14:41.
Другата част от днешната йога беше това: (леко дървено, но за сега-толкова) ...повторено десетки пъти.
Мнението беше редактирано от Margi на 28.03.13 21:29.
Храната:
08.30 - шоко чай* с мед*
12.00 - домашен шоколад*, шепа кашу
18.00 - чаша вино*; з.салата с репички, шарлан*; салата от ч.цвекло, сл. кълнове*, шарлан*; 4 ръжени сухара със суров хумус*; 4 р.сухара със сладко от диви ягоди*; 4 редчета шоколад
Днес цял ден гледам клипове и чета Eating for beauty на Д. Улф...уникален автор, специалист...няма дори една излишна дума в това, което казва и пише - изключително рядко срещано е това, особено при американсият начин на представяне на информацията. Респект. (bow)
Мнението беше редактирано от Margi на 28.03.13 19:27.
казано от maria nikiforova на 28.03.13, 14:41:
Марги - перфекция си. Нямам търпение да забременееш и да гледам бременлийските ти йога снимки :) .
Това май трябва в друг дневник да го напишеш ;)
казано от Kirilov на 28.03.13, 21:16:
казано от maria nikiforova на 28.03.13, 14:41:
Това май трябва в друг дневник да го напишеш ;)
Писано е където трябва, не го мисли.
Петък, 29.03
Движение:
уддияна и наули крия, колелце - те са си ежедневие, но често забравям да ги пиша
Виняса - 75 минути с всички екстри...различно е когато друг ти казва какво да правиш и ти се наложи да излезеш от комфортната зона ;) ...+10-тина минути релаксация
После още малко подскоци от кучешко протягане към гарван, стойки на глава, лотуси, всичко в дълга виняса
Добавки:
сутринта - Б1 , Б6 , Б9
след храна - хром
Мнението беше редактирано от Margi на 29.03.13 12:40.
Добавям:
около час бейсик Виняса
Храна:
08.00 - крем от орехи*, какаови зърна*, жен шен, джинджифил, мед*
12.30 - домашен шоколад*, шепа орехи*
15.30 - шейк от спирулина*, мента*, мед*, лимон
19.00 - 2 варени яйца*; няколко листа з.салата, връзка магданоз; крем от кокос*, какаови зърна*, мед*, лен*
по-късно - чаша вино
Само с две натискания на бутона “игнорирай” четенето из форума става много по-приятно. :)
И ето, сега ще ти пиша тук, за да те накарам да си излезеш от профила и да го видиш :D
Събота, 30.03
Движение:
уддияна и наули крия
колелце 3х8, огъване на гръбнака помежду
висене на една ръка - 3х15 сек на всяка
стойка на една ръка - 3х10 сек на всяка, в почивките - по 1 мин ценртален планк
wrist rehab, мачкане на ролера
...останалата част от деня - почивка.
Добавки:
сутринта - Б1 , Б6 , Б9
след храна - хром
преди лягане - МСМ+Ц, Б3
ПП: Хората тук се сърдят, че някой нещо не разбрал от коментарите им, а в Азия война обявяват заради грешка в превода и става международен проблем...Както и да е, има много по-сериозни проблеми от това кой как и дали прави планк...пак от новините: пчелите измират, а ние продължаваме да поставяме антени за мобилни телефони, wi-fi, мултиплекси и какво ли още не, и в крайна сметка се опитваме да произвеждаме пчели-роботи, защото няма кой да ни опрашва растенията...звучи налудничаво и смешно, но е един от най-сериозните проблеми пред които сме изправени. С горното, колкото и налудничаво да звучи, се опитвам да загатна, че се държим изключително дребнаво и понякога ставаме наистина “малки хора”, когато имаме много по-важни неща пред нас.
ПП2: “The Earth revolves around the Sun, but ask more humans, they’ll say it revolves around them.” (3rd rock from the sun)
Мнението беше редактирано от Margi на 30.03.13 13:03.
Храна:
09.00 - домашен баунти крем*
13.00 - спирулинов шейк*
15.00 - шепа бадеми
18.00 - з.салата с краставица, шарлан*; 3 варени яйца*; 7-8 маслини; домашен баунти крем*, 4 фурми; 2 сушени смокини; чаша вино*
Неделя, 31.03
Движение:
колелце + огъване на гръбнака на ролер
5-10 минзагряване на китки, глезени, таз
70 мин Пауър виняса
Добавки:
сутринта - Б1 , Б6 , Б9
след храна - хром
преди лягане - МСМ+Ц, милгама
ПП: Кълновете от елда се получиха, но не в буркан, както предварително смятах, а върху марля. След първите 24 часа във вода се оказа че са от слузообразуващите култури и се наложи да ги извадя навън. За справка - ей това се получи:
Мнението беше редактирано от Margi на 31.03.13 12:27.