* ден 27 *
31.03.2013: ~ 17 часа фаст
3х5 вакуумки
07;00 - кафе
12;30 - 18;40 - ~500гр от макароните, малко ^лютеница, маслини, 100гр кисело мляко 4,5%, 1 гювече, няколко резена пушено свинско.
16;40- Тренировка
Добавки - 1x Plant Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Magnesium, 3x Water Control, 1x Melatonin, 1x Pure Nutrition Daily Vits, 15гр протеин.
Тренировка :
Гърди и гръб
1. Лицеви опори ( акцент гърди ) 3х12,10 повторения
2. Лицеви опори ( акцент горна част )- 3х10,8,6 повторения
3. Флайс с дъмбелите - 3х12,10,8 повторения @5кг
4. Гребане с щанга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
5. Сумо мъртва тяга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
6. Добро утро - 3х 10,8,6 повторения
7. Набирания надхват - 4х4 повторения (почти положителни)
табата 20/10
1) клек без тежест
2) mountain climbers
3) V-преса
4) Chinese Abs.
Храна - нещо май прекалих последните 2 дни. Хапвам стабилно, ама какво да се прави, гладна съм си.. Проблема ми е само, че корема стърчи вече 2 метра напред (dull)
Обаче макароните наистина са много вкусни. Ще взема да ги правя по-често (grin)
А фастът беше по-кратък днес, но вчера късно стана яденето.. :)
Размисли - нормален ден, нищо особено. Спах много малко.. Забравих че местим часовника един час напред и така се случи, че си легнах в 1, а то всъщност беше 2 (dull)
Тренировката мина прилично, и при нея нищо особено. Беше ми малко тежко след макароните.
И поне едно хубаво нещо - баба ми е пратила 4 буркана домашно кисело мляко (sun) И баща ми е взел от някъде домашна извара. Поне млечните няма да са толкова големи боклуци :)
* ден 28 *
01.04.2013: ~ 20 часа фаст
3х5 вакуумки
04;30 - кафе
14;30 - 18;50 - сока от 1 лимон, питчица (20гр овесени ядки, 20гр пшеничени трици, 1 ^яйце, канела, 1ч.л. ленено семе, 5гр червени боровинки), 200гр ^кисело мляко, ориз със спанак и пиле, 1 кюфте, 2 ^яйца, обезмаслен Котидж, ^лютеница, 8 маслини, 2 резена свински пушен бекон.
Добавки - 1x Plant Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Magnesium,3x Water Control, 1x Melatonin, 1x Pure Nutrition Daily Vits.
Тренировка :
Кръгова:
1. Гребане с щанга - 10 повторения
2. Лицеви опори акцент гърдите - 10 повторения
3. Изнасяне на дъмбели пред тяло - 10 повторения
4. Сгъване на дъмбели - 10 повторения на ръка
5. Разгъване на дъмбел зад глава - 10 повторения
6. V-ups - 10 повторения
7 кръга от всичко!
Храна - добре хапнах. Оризът не беше много малко, но може да се каже, че пилешкото преобладаваше.
А домашното кисело мляко е.... (nlove5)
Размисли - смотан ден. Нещо ми е много напрегнато, ядосано, уморено.. Цял ден съм нервна и гладна и яко нагъвам (dull)
При тренировката не съм си давала много зор, че главата направо ми се пръскаше от болка, но пак мина добре.
Няма какво повече да пиша, че само ще се оплаквам.
Нямам търпение да дойде края на седмицата, та да разпусна малко |-)
За млечните.Вместо да чакаш баба да прати,защото не винаги ще има възмоност ;),може сама да си квасиш поне млякото.Аз квася от 3-4 години и не знам какво е купешко мляко :). Всъщност е много лесно,има някои тънкости,които се овладяват за 3-4 квасения.Резултатът е вкусно и гъсто млекце (inlove)
02.04.13
13:44
То до колкото знам, дори някои купешки млека не могат да се квасят.
Мнението беше редактирано от By the way на 02.04.13 13:44.
От много време се замислям за варианта да си правя сама кисело мляко, понеже имам възможност да взимам качествено домашно прясно, но все ми се струва, че е много сложно и няма да се справя. Мислех и да си взема уреда на тефал, в който само слагаш млякото и той си прави всичко, даже и цедено може да прави, но не знам дали има смисъл :D
казано от Дани на 02.04.13, 12:57:
Ако правиш кисело мляко от купешко прясно, не е ли все тая?
Аз го правя от домашно ;)
Купешко мляко не купувам,ако ще и пари да ми дават.
казано от Petya на 02.04.13, 18:09:
От много време се замислям за варианта да си правя сама кисело мляко, понеже имам възможност да взимам качествено домашно прясно, но все ми се струва, че е много сложно и няма да се справя. Мислех и да си взема уреда на тефал, в който само слагаш млякото и той си прави всичко, даже и цедено може да прави, но не знам дали има смисъл :D
Всъщност е много лесно и приятно.Мога да ти споделя моята технология при интерес.ДОсега провал не съм имала.
В здравословните магазини има био закваска. Купуваш си прясно мляко от сигурен източник, което знаеш, че е истинско и с тази закваска става много вкусно и лесно :)
@JulsaVena, ще се радвам да споделиш :)
А относно закваската, в момента имам още 3 буркана домашно кисело мляко, така че ако се реша да пробвам сама да си правя, ще си оставя малко за да заквася директно с него. Така мисля, че ще е най-добре. :)
Подварявам млякото.Това означава млякото да започне да ври.Първи чалъм-колкото по-дълго ври млякото,толкова по-гъсто става после.10 мин са напълно достатъчни.Следи се да не изкипи и да не изгори.След това млякото се оставя да изстине малко,за да не се пукнат бурканите,когато се налее.Наливането в бурканите става от колкото се може по-високо,да се чува шуртене и да прави пяна.Втори чалъм-колкото по-голяма пяна,толкова по-гъсто ще стане млякото.
Сега чакаме да изстине до близка до телесната температура.Допираш буркана до бузата си и броиш бавно до 17,ако пари,чакаш още.Лактобацилите се развиват при средно 37 градуса,но не много по-висока.След време кожата ти си създава памет и ще можеш и без да броиш да усетиш дали е готово.Трети чалъм-колкото е хем по-студено,но в същото време близко до телесната,толкова по-гъсто ще стане. Като усетиш тази температура слагаш във всеки буркан по половин супена лъжица закваска,разбъркваш и веднага затваряш бурканите и ги слагаш на топло.завити отвсякъде,като малко бебе.Точно на четвъртия час ги отвиваш и слагаш в хладилника.Ако всичко е направено както трябва,като ги отвиеш вече са се заквасили и в хладилника ще се стегнат още.С това пухване в хладилника пресичаш процеса,иначе рискуваш млякото да стане много кисело на вкус.Лятото стават и за три часа.
Няколко съвета.Винаги прецеждай млякото преди да го сложиш да ври.Винаги го подварявай веднага след като си го взела от млекаря.УСпех!(sun)
Ейй, страшна си, много благодаря! (sun) Говорих с майка ми тази вечер и се разбрахме скоро да пробваме да направим нещо :)
* ден 29 *
02.04.2013: ~ 21 часа фаст
3х5 вакуумки
04;20 - кафе
14;35 - Тренировка
10;00 - 18;50 - ~600гр мусака, 1 ^яйце, 40гр ^лютеница, 40гр обезмаслен Котидж, 6 маслини, 300гр ^кисело мляко, 2 резена пушено свинско филе, 5гр желатин, 1 ябълка.
Добавки - 1x Plant Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Magnesium, 2x Water Control, 1x Melatonin, 1x Pure Nutrition Daily Vits, 20гр протеин.
Тренировка :
Крака и корем:
1. Клек - 12, 10, 8, 6 повторения
2. Български клек - 12, 10, 8, 6 повторения на крак
3. Плие - 3х12,10,8
4. Римска тяга - 3х10,8,6 повторения
5. Глутеус ритник - 24, 20, 16 повторения
6. Планк - 3х40 секунди
7. Коремни преси - 3х30 повторения
8. mountain climbers - 3x25 повторения на крак
9. Извивания встрани с дъмбели - 3х30 повторения
10. Fifer Scissors - 3х15 повторения
11. Вдигане на крака (свити в коленете) от вис - 3х10 повторения
12. Superman - 5х5 секунди
13. Табата 20/10 : Steam engine.
Храна - обожавам мусака.. (nlove5) по порцията ще си проличи :D
Размисли - нормален ден. Пак се събраха малко повече нерви от обикновеното, но от утре се надявам да започнат да се оправят нещата. Доста съм изморена, за пореден ден ме цепи главата. А по принцип много рядко ме боли (dull)
Днес при първата серия на клека усетих доста режеща болка на бедрото отпред. Чудих се дали да продължа и реших да го направя. Добре че при втората серия вече всичко беше наред и си направих супер тренировка. Много съм доволна. :)
Ето снимки и на мусаката (inlove)
Оффф, искам да се оплача..
Нещо ми се случва напоследък, такъв апетит ме гони, че направо не мога да спра да ям. Днес например легнах да поспя за 1 час и като станах бях озверяла и нагънах 4 филии хляб с някакви мазила.. То да беше някаква качествена храна, ОК, ама не е нещо супер здравословно. Е, поне не е джънк, но това не ме успокоява.
Може ли да е от смяната на времето, или нещо такова? Направо не знам вече (dull)
Може да е от всичко :D. И аз имам такива периоди,главно преди цикъл :@,иначе успявам по принцип да ги овладея. Ако ми се дояде нещо сладко,мажа си филия/бисквита с мен.Ако са домашни-хем не е джънк,хем медът е полезен.Или ям стафиди.
Допреди 6-7 години ядях по два шоколада на ден,така че за мен това е голям напредък (giggle).
Не го мисли толкова.Ако през по-голямата част от времето си стриктна с храната,един ден омазване с не-джънкови нережимности в храната, няма какво да стане.
То и аз имам страшен напредък от 2-3 години насам, тогава бях типична тинейджърка :D
Реално погледнато, калориите, дори и в зареждащите дни, едва ли са повече от 1600-1700, но в следващите дни съм страшно подута и това ме дразни. Ето например в събота и неделя си хапнах макарони и до ден днешен още не може да ми спадне корема (dull)
Нито ензими помагат, нито water out..
Затова всеки ден си казвам, че ще хапвам по-калорични, но не толкова обемисти храни, за да може малко да се свие корема, ама хапна ли, оставам си гладна. И после цял ден се чудя какво още да ям |-)
03.04.13
20:32
Петя, не си единствена.. от 2-3 дни и аз чувствам някакъв страшен глад, а не е като да не съм яла.. И не е апетит за още нещо моето или лакомия, а си е глад :D След като искаш да намалиш обема на храната, а да увеличиш калориите наблегни на мазнините. Хапвай сусамов тахан, ядки, кокос.. на мен доста добре ме засищат.
На мен зеления чай в промишлени количества ми помага за водната задръжка.Пия по 800-1000мл на ден.
След като искаш да намалиш обема на храната, а да увеличиш калориите наблегни на мазнините. Хапвай сусамов тахан, ядки, кокос.. на мен доста добре ме засищат.
Искам, ама въпроса е, че мен не ме засищат мазнините. Мога да ям мазнини колкото въглехидрати, ама лошото е че те са 2-3 пъти по-калорични. :D
Не знам, трябва да вкарам малко повече воля, че иначе няма да я бъде :)
Щом зеленият чай помага за водната задръжка, супер. Имам страшно вкусен и още утре ще си направя 1-2кг :)
03.04.13
21:24
Със зеления чай само внимавай как ти действа... Не на всеки му понася да си пие по литър зелен чай. На следващия ден аз, например, няма да имам възможността да изляза от вкъщи..... Ако разбираш какво имам предвид :D
03.04.13
21:48
Явно не съм единствената с апетит по тези дни.. Учудва ме огромното желание в мен да ям и се храня с огромен апетит и удоволствие. И колкото повече хапвам, толкова по-сладко ми става и повече ми се хапва. Пете, аз също бих те посветвала да пиеш повече вода, или чай (както казаха и преди мен), за да ти се напълва стомаха.. или пък изяш порцията на 2-3 пъти, за да усетиш кога си сита, ама това е малко трудно когато ти е вкусно.. И на мен ми е ужасно трудно да се контролирам по тези дни, добре че един приятел се опитва да ме ограничи. Но въпреки това си хапвам доста големи количества и съм подута, ама.. Дано този период скоро ни отмине :D
ПП: може да те гони глад ако не си се наспала достатъчно.
Между другото,извинявам се за спама,но сега се сетих,аз като ям често и съм постоянно гладна.Сега карам на две хранения и е по-добре.Като се натъпча натъпча,че чак да ми се доспи,ме държи сита по-дълго.А и нямам време по принцип да мисля за храна.
И аз не съм забелязала да имам проблеми със зеления чай. Винаги когато си правя чай, какъвто и да е той, пия по над 2 литра и то доста лесно. :)
@By the way, малки порции не мога да ям вече. Преди ядох по 5-6 пъти на ден на малки порции, но сега хапвам ли малко, още повече огладнявам :(
Иначе вода пия по доста напоследък. Преди едва докарвах до 1,5 литра, а сега минавам 2 и малко :)
А ако има възможност да ме гони по-голям глад от недоспиване, сигурно ще е това. Не помня от кога не съм се наспивала качествено за 2 поредни дни (giggle)
* ден 30 *
03.04.2013: ~ 19 часа фаст
3х5 вакуумки
04;00 - кафе
14;00- 18;50 - ~кофичка и ½ кисело мляко, 10гр желатин, ябълка, 2фпх, 1 бял земел, почти цяло бурканче ^лютеница, сирене, 2 ^яйца, няколко резена пушено свинско филе, 6 маслини, малко вредни ядки.
Добавки - 1x Plant Enzymes, 1x Papaya Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Magnesium, 3x Water Control, 1x Melatonin, 1x Pure Nutrition Daily Vits, 20гр протеин.
Тренировка : почивка.
Храна - смятах да не споделям този ден, ама хайде, нека се изложа пак :)
Както казах, вчера имах страшен апетит и то нестихващ.. здраве да е :)
Размисли - нормален ден. Странно, но главата не спира да ме боли (dull)
Надявам се при днешната тренировка да разкарам всички болежки и неразположения (whew)
* ден 31 *
04.04.2013: ~ 20 часа фаст
3х5 вакуумки
05;30 - кафе
14;50 - 18;40 - 600гр боб яхния с вурстчета, 60гр сирене, 1фпх, 2 ^яйца, 120гр ^кисело мляко, ^лютеница, 6 маслини, 3 резена свинско филе, няколко лъжички мусака.
Добавки - 1х Plant Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Magnesium, 2x Water Control, 1x Melatonin, 1x Pure Nutrition Daily Vits, 20гр протеин.
Тренировка :
Кръгова:
7 кръга от всичко!
Ab Ripper X2
8 минути за корем
Храна - хапнах си. От една седмица карам майка ми да ми направи боб - толкова го обичам (inlove)
Може да е малко повече от необходимото, но поне има и някакво количество протеин, не е чисти въглехидрати. :)
Размисли - готин ден. Беше спокойно в училище, пък и нямах много за учене, така че почивах :)
Тренировката мина много добре, доволна съм (sun)
Ето и две снимки на вкусотията (giggle)
Мнението беше редактирано от Petya на 04.04.13 22:04.
Това е вурстче, не че има разлика де :D
И на мен не ми е много кеф да ги ям, особено като знам от какво се правят, ама само с тях боба става толкова неземно вкусен (blush)
П. П. Забравих да кажа, че вчера изпих около 4,5 литра течности - около 4 литра зелен чай и останалото вода. Герой съм :D
Тежко ни на тези, които “fast”-ваме и преглеждаме твоя дневник в 11 сутринта :D
05.04.13
14:24
Абе голяма работа 1 вурст, даже всеки ден по 1 вурст не е голяма работа.
Аз имам друг въпрос, не смяташ ли, че от както се храниш спрямо принципите на ЦХ, имаш повече дни в които казваш, че си прекалила с храната, спрямо предишния ти начин на хранене?
Мила, да, вероятно е така. Но според мен причината се крие в друго нещо - във волята ми. Когато се хранех нормално (по 4-5-6 пъти на ден) просто бях по-сериозна, по-мотивирана.. Може и да се заблуждавам, но мисля че цикличното ми пасва най-добре от всички режими, които съм пробвала до сега. Реално погледнато, храната не е толкова много. Може би, когато ям всичко на 2 пъти и ми се струва, че прекалявам.
Не знам и аз какво да мисля, нещо ми е объркано.. |-)
05.04.13
15:09
Тогава спри да се обвиняваш, че прекаляваш с храна. Спри да се обвиняваш, че си изяла едно степче (всъщност изяде ли го, така и не разбрах :D) Ще ти е по-леко, ще се чувстваш удовлетворена и резултатите ще ги виждаш.
Мнението беше редактирано от Мила на 05.04.13 15:10.
Слушам и изпълнявам! Даже още утре смятам да изям една баничка (grin)
Има си причина де, малко по надолу ще разберете защо :D
* ден 32 *
05.04.2013: ~ 19 часа фаст
3х5 вакуумки
05;00 - кафе
1350- Тренировка
16;00 - ....... - мусака, 1 кюфте, ^лютеница, маслини, кръчма.....
Добавки - 1х Papaya Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Magnesium, 3x Water Control, 1x Melatonin, 1x Pure Nutrition Daily Vits.
Тренировка :
Рамене и ръце
1.Раменни преси с дъмбелите - 3х12,10,8 повторения
2.Вертолет - 2х8,6 повторения
3.Повдигане на ръце встрани с дъмбелите - 2х8,6 повторения
4.Сгъване на щанга от стоеж - 2х8,6 повторения
5.Сгъване на дъмбели - 2х10,8 на ръка
6. Лицеви опори ( акцент трицепс ) - 2х8,6 повторения
7. Разгъване зад глава с дъмбел - 2х 10,8 повторения
Храна - :)
Размисли - най-накрая дойде краят на седмицата. След малко заминавам за Велинград - едно от любимите ми места (sun) Малко релакс и отпускане на нервите :)
Смятам да си дам почивка от режими за днес вечерта и утре.. Това имах предвид с баничката :D
Надявам се времето да бъде хубаво, да си прекарам готино и да си почина стабилно, че после пак почва мъката в училище (wasntme)
П.П. слагам край на предизвикателството. Мисля, че се справих успешно.
Какъв хубав ден (sun)
Поздрави от Цигов Чарк (sun)
Да ама нещо не се получава със снимката, довечера ще видите поздрава :D
Мнението беше редактирано от Petya на 06.04.13 12:54.
Ето я и обещаната снимка (sun) Не знам какво стана, но не успях да я кача от телефона.. (shake)
Всичко е чудееесно, но за съжаление след малко трябва да тръгваме :(
Отчет - утре, както и по-качествени снимки (тази е от телефона и е зле) . А на вас ви пожелавам приятна съботна вечер (sun)
Такаа, ето ме и мен :)
Накратко за петък и събота - чудесни дни. Времето беше прекрасно, както и всичко останало. Имаше много разходки, хапване, пийване - всичко на корем. Имаше и сладичко - една баничка, кифла, 1 палачинка.. Останалата храна беше главно месо и някакви панирани вкусотии - най-вече кашкавал. Имаше и 2-3 бири :)
Психически си починах доста качествено, но физически не. Сънят беше малко, но предпочитах другите занимания (grin)
И така, забравям прегрешенията и продължавам смело напред.
Ето и две снимки, че ме мързи да качвам другите - по-натам ще бъде :D
07.04.2013: ~ 23 часа фаст
3х5 вакуумки
08;30 - кафе
15;00 - 18;30 - 200гр ^кисело мляко, 5гр желатин, 1 ябълка, канела, 1фпх със сладко от диви ягоди, 100гр извара, 50гр ^лютеница, 100гр пилешки гърди, 7-8 маслинки, резен кашкавал.
13;50- Тренировка
Добавки - 1x Plant Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Magnesium, 3x Water Control, 1x Melatonin, 1x Pure Nutrition Daily Vits.
Тренировка :
Гърди и гръб
1. Лицеви опори ( акцент гърди ) 3х12,10 повторения
2. Лицеви опори ( акцент горна част )- 3х10,8,6 повторения
3. Флайс с дъмбелите - 3х12,10,8 повторения @5кг
4. Гребане с щанга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
5. Сумо мъртва тяга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
6. Добро утро - 3х 10,8,6 повторения
7. Набирания надхват - 4х4 повторения (почти положителни)
табата 20/10
1) клек без тежест
2) mountain climbers
3) V-преса
4) Chinese Abs.
Храна - сравнително добра. Гледах да го карам по-леко днес, че предните 2 дни бяха пир.
От Велинград си взехме сладко от диви ягоди и нямаше как да не пробвам малко - вкусотийка :)
Изпих и 4 литра зелен чай. Колко по-лесно е да пия чай, отколкото вода..
Размисли - нормален ден - много учене и нерви (dull) Колкото и да уча, нищо не става....
Тренировката поне мина добре. Нямаше умора никъде, за пръв път от мнооого време :)
От утре и аз започвам предизвикателството, което Тодорова е публикувала. Забавно е да правиш предизвикателства. :D
08.04.2013: ~ 20 часа фаст
3х5 вакуумки
04;30 - кафе
13;40- Тренировка
14;40 - 18;40 - питчица (20гр овесени ядки, 20гр пшеничени трици, 1 ^яйце, канела, 1ч.л. ленено семе, 5гр червени боровинки), 200гр ^кисело мляко, ~300-350гр ^картофи със свинско, 85гр пилешки гърди, 70гр обезмаслен Котидж, 70гр ^лютеница, 40гр кашкавал, 8 маслинки, 2фпх със сладко от диви ягоди и сирене.
Добавки - 1x Plant Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Magnesium, 3x Water Control, 1x Melatonin, 1x Pure Nutrition Daily Vits.
Тренировка :
Кръгова:
6. V-ups - 10 повторения
7 кръга от всичко!
+ 50 squats
Храна - сравнително добра. :)
Тази вечер се изкуших - признавам си. Тъкмо приключвах с яденето и брат ми седна на масата, носейки сладкото от диви ягоди и сирене. Ангелите ми се оказаха слаби, та ометох 2 филии :D
Размисли - приличен ден. Имах лека мускулна треска на гърба - найс :)
Тренировката мина добре, прилично натоварване.
Започнах и предизвикателството с 50 клека, утре повече (grin)
Ох, някой може ли да ми препоръча нещо против целулита? Писна ми вече от него :D