09.12.11
00:32
От къде си купувате ядките (орехи, бадеми, лешници..) понеже все като видя са печени със сол, а пък са ми на привършване орехите които събрах от село.
Наскоро видях в Кауфланд орехи с черупката по 6 лв/кг. Замислих се за вариант, когато моите селски свършат.
В по-големите хранителни вериги има пакетирани и сурови ядки: бадеми, лешници, кашу...ама са скъпички, но те и печени пак са скъпи.
09.12.11
11:16
Аз си ги набавям от магазинчета за зеленчуци.Последно време започнах да купувам орехи с черупки.
Причината е финансова.Цената им е от 4 до 6 лв.От 2кг ми излизат приблизително 800гр,но губя приблизително час и половина
за отделянето от черупките.Дано някой даде по-изгоден вариант,че така си е мъка.
В големите хипермаркети има всякакъв вид сурови ядки. Има и един по-евтин вариант за по-голямо количество, но трябва да си намериш борса за зеленчуци и такива разни.
09.12.11
18:29
1 съветче.Ако ходиш на зеленчукова борса гледай да е сутринта.Скоро ходих на нашата(в Бургас) към 2 часа следобед,но слабо.
Имаше само 2-3 работещи сергии но нямаха ядки.Казаха ми да ходя преди 10ч.
казано от Plamen Popov на 09.12.11, 18:29:
1 съветче.Ако ходиш на зеленчукова борса гледай да е сутринта.Скоро ходих на нашата(в Бургас) към 2 часа следобед,но слабо.
Имаше само 2-3 работещи сергии но нямаха ядки.Казаха ми да ходя преди 10ч.
Полезен съвет ще е от полза не само на мен :)
Ако си от София- Женския пазар. Намерих преди няколко седмици орехи без черупки за 7 лева, бадеми за 10 и други- има и по-скъпи въпрос на една обиколка е да видиш къде те устройва съотношението цена/качество
казано от Скота на 09.12.11, 18:51:
Ако си от София- Женския пазар. Намерих преди няколко седмици орехи без черупки за 7 лева, бадеми за 10 и други- има и по-скъпи въпрос на една обиколка е да видиш къде те устройва съотношението цена/качество
Не от Горна Оряховица съм :/
09.12.11
22:13
От книжарницата.
Пазара на Борово. 15-16лв мисля че бяха. Вероятно на повечето пазари ще има някоя сергия/павилионче за ядки.
Ако живеех в София със сигурност щях да пазарувам от тези момчета - http://nuts-bg.com/.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 07.04.13 15:04.
казано от Strelok91 на 07.04.13, 15:04:
Ако живеех в София със сигурност щях да пазарувам от тези момчета - http://nuts-bg.com/.
Защо трябва да живееш в София, за да пазаруваш от елетронен магазин?
И второ, това направи ли ти впечатление?? -
ВНИМАНИЕ:
• Цените на стоките в магазина са за поръчки “на едро”.
• При поръчки под 50 лв. цените се завишават с 20%.
• Куриерската услуга е платена по тарифи на куриерската фирма и включва опаковка, доставка и наложен платеж. Доставката е за сметка на клиента.
• Доставката за гр. София е 4.80 лв.
Малко дибелшко идва.
С по 2-3 лева са им по-високи цените от на женския пазар. А дали все още в София могат да се намерят бадеми по 12 лв/кг? Най-евтините, които съм виждал тук, са за по 14 (натрошена ядка).
Мнението беше редактирано от Петър на 07.04.13 15:14.
Дружба около кауфланд има борса за ядки. От там по-евтино ме съмнява да се намери. Не работят през уикенда.
Кажи някакви цени, ако може и на по-евтините като белен слънчоглед, лен и фъстък.
Мнението беше редактирано от Петър на 07.04.13 15:58.
Не съм пазарувал от там повече от 2 години, но преди си спомням бадемите бяха по 12лв. Потърсете в гугъл “борса ядки Слатина” или Дружба.
Ето тема: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32674
Мнението беше редактирано от adutev на 07.04.13 15:28.
казано от Sarfaa на 07.04.13, 15:25:
Не съм пазарувал от там повече от 2 години, но преди си спомням бадемите бяха по 10-12лв. Потърсете в гугъл “борса ядки Слатина” или Дружба.
ХАХАХАХА и мислиш , че цените ще са си все още същите като от преди 2 години : )
казано от Стоян на 07.04.13, 15:28:
ХАХАХАХА и мислиш , че цените ще са си все още същите като от преди 2 години : )
Не съм казвал нищо такова! Добре е да знаеш обаче, че цените на селскостопанските продукти могат да варират силно според добив, дъмпинг и такива нещица. Щом на женския мога да си купя за по 14лв защо да не може на едро да са 12?
Всъщност какво ли се занимавам...
казано от FaceOff на 07.04.13, 15:11:
Защо трябва да живееш в София, за да пазаруваш от елетронен магазин?
И второ, това направи ли ти впечатление?? -ВНИМАНИЕ:
• Цените на стоките в магазина са за поръчки “на едро”.
• При поръчки под 50 лв. цените се завишават с 20%.
• Куриерската услуга е платена по тарифи на куриерската фирма и включва опаковка, доставка и наложен платеж. Доставката е за сметка на клиента.
• Доставката за гр. София е 4.80 лв.Малко дибелшко идва.
Имат склад. Може да се отиде на място. Към момента живея във Варна и такива ме устройват напълно, защото тук няма откъде да си намеря на такива. Относно 50-те лева не ме бъркат, когато си пазарувам.
Здраствуйте! Искам да ви попитам дали има някое затънтено местенце из София, където мога да намеря сурови ядки на сметка? Гледам в хипермаркетите “бадеми 1кг - 25 лв”... Не може да няма някъде по-евтини... може и на едро...
29.09.15
16:14
Модерация: Непозволено съдържание!
Моля, спазвайте правилата на форума!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.09.15 16:23.
21.11.17
07:37
Аз най- често купувам от едно малко магазинче за ядки, което е до нас.. Но за жалост рано сутрин, като излизам за работа или през уикенда не е отворено и ако съм забравила да си взема и съм в офиса поръчвам от тук.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.11.17 09:20.