Fitness girl :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

Здравейте, на всички сладури :) .. Казвам се Вероника, на 18 години съм (почти де) . Цял живот съм си пухкава, и точно това е една от мечтата ми да отслабна . Толкова много го искам,искам да се погледна в огледалото и да видя едно хубаво,слабо и стегнато тяло. Знам че, когато човек силно желае нещо ще го постигне,но като по малка бях по мързелива,пък и смятам че не е хубаво да се спазват диети когато растеш. Е вече съм готово да направя своята мечта реалност.
* висока съм 170см
* тежа около 68 килограма
Целта ми да сваля поне около 8/10 килограма :) Ходя на фитнес и спазвам режим. Режима не нищо особено,просто ям по по малко,лишавам се от сладко не ям след 19.00/20.00ч. Хлябът,закуските съм ги изключила. Сутринта я започвам с мюсли.
Тъй като съм нова във фитнеса а фитнес инструкторката нещо не и се занимава с мен:D бих ви помолила да ми предложите някаква тренировачна програма,която да спазвам, ще съм ви много благодарна. Като искам тренировките да включват всеки ден кардио.. да има яко потене :D ..  А и ако имате някакви препоръки за режим , може да споделите :) .. Все пак сме хора и трябва да се учим един от друг и да си помагаме :)

10.04.13
21:25

Добре дошла!
След 19:00 можеш да си хапваш, но вече след 20:00 според мен не е препоръчително :) За фитнес програма не мога ти помогна, но с домашни упражнения имам богат опит. Мога да ти предложа упражненията на Руми и доста популярната Insanity. Доста хора намерих да я практикуват. Доколкото видят те са почти и само кардио тренировки. :)

Еми ако може да ми дадеш малко повечко информация относно Insanity ще съм ти благодарна .. :)

11.04.13
15:24

Добре дошла!Препоръчвам ти да разгледаш сайта.. има страхотни програми и невероятно много информация за хранителни режими,как да се храниш и всичко останало ,което те интересува.Пожелавам ти късмет ,дано да постигнеш целите си и да подминеш очакванията си! (y)

11.04.13
17:23

казано от Мери на 10.04.13, 21:25:

Добре дошла!
След 19:00 можеш да си хапваш, но вече след 20:00 според мен не е препоръчително :)

Недейте да заблуждавате хората с митове за късното хранене.Ако беше написала 1-2 часа преди лягане пак щеше да е по-близо до истината.
Ако човек си ляга в 2-3 през нощта и не яде след 20:00ч се зафорямят едни 12-13 часа глад.

Най-добрият начин за изграждане на атлетично и добре изглеждащо тяло е като се повиши дела на мускулатурата в тялото,защото мускулите горят калории в спокойно състояние на тялото.
Като подлагаме тялото на глад за дълги периоди го принуждаваме да се храни от мускулната маса и отслабването става един мит и непостежима цел.

11.04.13
17:50

Не е задължително тялото да гори мускулна тъкан при глад, зависи от доста фактори. :)

btw, Biad теб не съм те засичал активно като че ли от 2 години във форума, даже те бях забравил :D

Мнението беше редактирано от lordinario на 11.04.13 17:51.

11.04.13
21:07

казано от Biad__ на 11.04.13, 17:23:

казано от Мери на 10.04.13, 21:25:

Добре дошла!
След 19:00 можеш да си хапваш, но вече след 20:00 според мен не е препоръчително :)

Недейте да заблуждавате хората с митове за късното хранене.Ако беше написала 1-2 часа преди лягане пак щеше да е по-близо до истината.
Ако човек си ляга в 2-3 през нощта и не яде след 20:00ч се зафорямят едни 12-13 часа глад.

Най-добрият начин за изграждане на атлетично и добре изглеждащо тяло е като се повиши дела на мускулатурата в тялото,защото мускулите горят калории в спокойно състояние на тялото.
Като подлагаме тялото на глад за дълги периоди го принуждаваме да се храни от мускулната маса и отслабването става един мит и непостежима цел.

Съжалявам, може би говоря за себе си тъй като си лягам в 22:00 :) Грешката е моя.

11.04.13
21:19

Аз даже си се храня и преди лягане и пак дори не мога да кача.В крайна сметка адски много всичко зависи от гена.
А и дори да изключим гена и характеристиките на съответния човек при добри тренировки и качествена храна дори да се храниш 1 час преди лягане не мисля, че е никакъв проблем.

Да,много сте прави за гена. Аз като ям малко повече веднага качвам килограми,докато имам приятелки които ядът страшно много и са слаби. Забравих да спомена,че имам тежък кокъл,и повечето хора не ми дават 68 килограма, но се вижда че съм малко пълничка :) Бихте ли ме посъветвали,какво да ям след тренировка ? и някакви витамини или не знам нещо от сорта да пия за да подсиля имуната си система и в същото време да спомагат за отслабването :) Благодаря на всички за коментарите :)

11.04.13
23:03

АЛА + АЛКАР /алфа липоева киселина + ацетил - Л-карнитин - 1-2гр от първото, 2-3 от второто/
Хубаво, разнообразно ядене, витамин Е, Омега 3 /антиоксиданти за инсулиновата чувствителност са всичко това/, ако толерираш мляко, пий обезмаслено /това също помага при отслабването/ 0.5-1L на ден. Кофеинът помага, стига да не прекаляваш. Повече сън, повече смях, по - малко стрес и без продължително гладуване. Ако ти се гладува, прави 1-2 дни на глад седмично и добро ядене в другите дни, по - добре е от продължително ядене на по един плод на ден.

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 11.04.13 23:03.

Благодаря на г-н Томов за препоръките .. Сега ще ви опиша как се храня всеки ден и искам да ме посъветвате защото м/у вечерята ми и обяда ми имам много малко време се минават около 2 часа а мисля че не е добре ? искам мнения :)
- Закуската си ми е в 6.30 като ям мюсли,а преди това чава гореща вода
- После хапвам в училище някакъв плод
Тренирам и свършвам каде 14.30
После ям каде 15.30/16.00 това се води за мен като обяд,
и после вечерята ми е каде 18/19.00 часа като на вечеря ям изключително малко
Попринцип не се чуствам гладна като доиде време за вечеря но ям малко,защото не искам да я пропускам.
Как мислите дали е правилно както се храня .. и дали като не съм гладна трябва да пропусна вечерята? Просто няма как да ям по ранно на обяд,зашото съм на училище до 12.30 понякога и до 1.15 и веднага отивам на фитнес :)

11.04.13
23:44

Пробвай протеинов шейк преди тренировка и хубав обяд след, най-добре според мен е храните да са белтъчно преобладаващи. Не пропускай вечерята!! Нахрани се хубаво към 7 и после си направи лека закуска 1 час преди лягане :)

А кардиото не е нужно да е всеки ден. Ако правиш всичко както трябва 3-4 пъти седмично са достатъчни. За тренировка прегледай 3-дневния сплит в сайта

Мнението беше редактирано от ans на 11.04.13 23:46.

12.04.13
00:08

казано от Lachezar Tomov на 11.04.13, 23:03:

АЛА + АЛКАР /алфа липоева киселина + ацетил - Л-карнитин - 1-2гр от първото, 2-3 от второто/
Хубаво, разнообразно ядене, витамин Е, Омега 3 /антиоксиданти за инсулиновата чувствителност са всичко това/, ако толерираш мляко, пий обезмаслено /това също помага при отслабването/ 0.5-1L на ден. Кофеинът помага, стига да не прекаляваш. Повече сън, повече смях, по - малко стрес и без продължително гладуване. Ако ти се гладува, прави 1-2 дни на глад седмично и добро ядене в другите дни, по - добре е от продължително ядене на по един плод на ден.

Обезмаслено?!? И без това е голяма химия млякото пък обезмасленото съвсем.

12.04.13
00:57

казано от A.W.E.I.T на 11.04.13, 17:50:

Не е задължително тялото да гори мускулна тъкан при глад, зависи от доста фактори. :)

btw, Biad теб не съм те засичал активно като че ли от 2 години във форума, даже те бях забравил :D

Дам,малко го бях позарязал форума,а напоследък и тренировките.
При липса на хранене от 10-12 часа,много е вероятно и до горене на мускул да се стигне.При всички случаи не трябва да се рискува с такива големи периоди.

Ако някой има желание да опита истинско кисело мляко в София.
На пазара в Младост 1 до метрото,има една сергия на която продават хора от един манастир.Продват краве и смес кисело мляко,което освен че има всички характеристики на био е и истинско КИСЕЛО мялко(предупреждавам че наистина е кисело),но точно такъв е вкуса на истинското мляко.Цената е малко по-висока от марките по-магазините,но е под био млякото.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 12.04.13 00:59.

12.04.13
01:07

казано от Biad__ на 12.04.13, 00:57:

казано от A.W.E.I.T на 11.04.13, 17:50:

Дам,малко го бях позарязал форума,а напоследък и тренировките.
При липса на хранене от 10-12 часа,много е вероятно и до горене на мускул да се стигне.При всички случаи не трябва да се рискува с такива големи периоди.

Ако някой има желание да опита истинско кисело мляко в София.
На пазара в Младост 1 до метрото,има една сергия на която продават хора от един манастир.Продват краве и смес кисело мляко,което освен че има всички характеристики на био е и истинско КИСЕЛО мялко(предупреждавам че наистина е кисело),но точно такъв е вкуса на истинското мляко.Цената е малко по-висока от марките по-магазините,но е под био млякото.

Да от там и аз съм взимала няколко пъти и много ми хареса.

12.04.13
12:45

Извинявам се за офф топика. Но и аз много се интересувам от кисело мляко.  Не съм много запознат с района на младост . Може ли до обясниш къде точно да ги намеря , евентуално как се казват и от колко до колко часа са там?

Благодаря на всички за коментарите и съветите на мацката за протеиновия шеик. От понеделник ще почна да пия л-карнитин? Какво мислите за това и колко пъти трябва да го пия в седмицата ? :) И да се похфаля за 5 дни упорита работа съм минус - 1 кг. Продължавам напред с пълни сили :3 и още нещичко да попитам тренирам от понеделник до петък колко пъти да правя кардио ( какво да включва кардиото смисал пътека ли само) и по колко минути да се прави.. От понеделник ще е втората ми седмица и искам да променя тренировките,защото до сега бях на кръгови :)

13.04.13
22:36

Ако още не си решила какъв л-карнитин да си вземеш ти препоръчвам Scitec Carni-X- най-добре ми действа от всичко, което съм пила досега. Пие се 30 мин преди тренировка. Браво за напредъка :) на какъв кантар се мериш- обикновен или електронен? не е лошо и да си вземеш боди калипер http://www.accumeasurefitness.com/images/acimage1.jpg за да измерваш и пресмяташ процента мазнини, защото може и свалените кг да не са подкожна мазнина, а мускул като при сестра ми. Можеш да го намериш в продавалник, ибей и т.н. :)
Тренировките ти е хубаво да са през ден, т.е. 4 пъти в седмицата, защото на организма му е нужно време да се възстанови- от 48 до 72 часа. На мен пътеката ми е най-приятна от всички кардио уреди, но и скачането на въже е подценявано упражнение :д Можеш да ги редуваш. Когато вече можеш да издържаш да бягаш по-дълго време, пробвай интервално кардио на пътеката. Като за начало ти препоръчвам кардио програмата C25K http://www.c25k.com/
прегледай тези програми http://www.bb-team.org/workout/2786_otslabni-s-1-2-3-4 http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti http://www.bb-team.org/workout/2793_chetiridneven-plan-za-izgaryane-na-maznini-s-mashini http://www.bb-team.org/workout/1323_split-programa-za-otslabvashti-dami , ако държиш дните да са пет http://www.bb-team.org/workout/1388_lesna-programa-za-otslabvashti-dami

Меря се на обикновен кантар , кантара във фитнеса =) А л-карнитина не знам какъв е защото ще го пия във фитнеса, няма да си го купувам отделно :) 1 левче е една чаша,пада се като доза не знам.. утре като ида на фитнес ще кажа какъв е по точно :П Относно програмите аз ги бях гледала преди.. Искам 5 дни да са в седмицата,за по-бърз резултат,затова си харесах тренировачната програма с 5те дни :) Ако може да кажеш някоя хитринка за по-бързо отслабване ще съм благодарна :П

14.04.13
20:01

казано от Вероника Зорова на 12.04.13, 17:33:

Благодаря на всички за коментарите и съветите на мацката за протеиновия шеик. От понеделник ще почна да пия л-карнитин? Какво мислите за това и колко пъти трябва да го пия в седмицата ? :) И да се похфаля за 5 дни упорита работа съм минус - 1 кг. Продължавам напред с пълни сили :3 и още нещичко да попитам тренирам от понеделник до петък колко пъти да правя кардио ( какво да включва кардиото смисал пътека ли само) и по колко минути да се прави.. От понеделник ще е втората ми седмица и искам да променя тренировките,защото до сега бях на кръгови :)

1. Л-карнитин - пари за глупости.Сега схемата е такава: Ако имаш воля и упоритост без л-карнитин и с хубави тренировки и храна ще направиш много повече отколкото с тоя л-карнитин.Ако директно прибягваш до л-карнитин значи искаш всичко да стане много лесно - няма да стане!Трябва воля и старание пък по-добре си харчи парите за други глупости.

2. Плюс минус 1-2 кг не е нищо.Дори тялото на човек варира според различни критерии всеки ден.И ако това е от тренировки най-вероятно е вода плюс някой други работи.Затова кантара трябва да го забравиш!!! Най-добрия критерии е огледалото.Ако ти харесва какво виждаш значи си на прав път.

3.Кардио - защо не го правиш навън на стадиона или в парка.По този начин ще можеш и по-лесно да правиш интервално бягане - примерно 20секунди максимално усилие , 10секунди спокойно тичане.Това за около 5-10 минути ако издържиш е най-доброто и за топене и за мускулите и всичко.

Та всичко зависи от теб.Както има едно известно мото The power is in your hand. Стига да имаш воля и упоритост разбира се

Модерация: писането на кирилица е задължително.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 16.04.13 09:27.

15.04.13
21:06

казано от Petq Pavlova на 12.04.13, 00:08:

Домашно мляко, обезмаслено, чрез многократно нагряване и охлаждане, с обиране на сметаната или с ръчно биене с дървена бухалка

15.04.13
21:08

казано от Lachezar Tomov на 15.04.13, 21:06:

казано от Petq Pavlova на 12.04.13, 00:08:

Домашно мляко, обезмаслено, чрез многократно нагряване и охлаждане, с обиране на сметаната или с ръчно биене с дървена бухалка

Едва ли ще тръгне да си прави такова мляко.

16.04.13
00:43

казано от Boris Angelov на 12.04.13, 12:45:

Извинявам се за офф топика. Но и аз много се интересувам от кисело мляко.  Не съм много запознат с района на младост . Може ли до обясниш къде точно да ги намеря , евентуално как се казват и от колко до колко часа са там?

Спирка на метрото Младост 1,пазара е от дясната страна като излезеш.Тяхната сергия се намира  в краят на пазара от страната на Младост  2.Преполагам че са там до към 5-6ч след обед поне.Ако обиколиш пазара няма как да не го видиш имат си табела.
Цената е 1.3 лв за кофичка краве и 1.5 лв за смесено.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 16.04.13 00:44.

Здравейте отново сладурчета :) днес е прекрасен слънчев ден за разходки и тичане навън :P Обаче искам да ви попитам от две седмици вече ходя на фитнес тренирам си нормално .. даже в повече бих казала над 1.30 минути.. обаче меря се аз и съм си на същите колограмите,които започнах :( Не мога да разбера тренирам усърдно.. ям нормално .. лишавам се от какво ли не и не свалям килограми,обаче виждам в огледалото,че коремчето малко е намаляло.. ? разбирам,че за две седмици не мога да очаква кой знае какви резултати,но ми се щеше поне 2 /3 кила да съм махнала,а то нищо :(

Мнението беше редактирано от Вероника Зорова на 20.04.13 16:08.

20.04.13
16:15

Изхвърли кантара и започни да се доверяваш на огледалото. : )

21.04.13
00:14

Не виждаш промяна в кантара, защото масата на мускула е по-голяма от тази на мазнините докато при обемът е точно обратното. Просто на 2 седмици се мери с сантиметър, боди калипер и кантар- това което показва сантиметърът, огледалото и размерът дрехи е по-важно от числото на кантара. :)
Например при мен 3 кг надолу обикновено означават 1-2 номера дънки по-малко :)
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/406631_373676282725594_739262613_n.jpg

Мнението беше редактирано от ans на 22.04.13 22:59.

21.04.13
00:18

А пък може и изобщо да не се мери ми да се гледа в огледалото и това е :D вместо да прави всички тия глупости

Днес отидох на кантар който е специален и ето какво изчисли той :
Тегло 67.4
Височина 173
Индекс на мазнина- 22.0%
Количество мазнина-14.8 кг
Тегло без мазнини-52.6 кг
Телесна вода 38.5 кг
              Указания:
Вашето нормално тегло е м/у 55.4-74.5 кг (което значи,че съм окай,но разбира се аз искам надолу ;д )
Вашият телесен индекс мазнина е 22.5 кг/м2 . Нормалната стойност е между 18.5 -24.9
Нормален индекс мазнина 17-24%
Норм. количество мазнина 10.8-16.6 :)
РАдвам се,че никаде не съм над желателните,новинаги може надолу

23.04.13
00:33

Тези кантари използват универсални формули,а както знаеш хората са много различни.Обикновено хората с по-атлетично телосложение,този индекси може да ги изкара с доста голям процент мазнини.
Идеята ми е че се използват стаднартни формули според ръст и тегло,а те не могат да различат какво е това тегло дали е мазнини,костна система или мускули.
Като цяло ако не спадаш към някоя от екстремните групи,би трябвало да уцели,но не може да ти даде правилна оценка за промените в пропорциите,които настъпват когато сваляш или качваш килограми.
С една дума за трениращи хора тези индекси не са верни.
Ако искаш правилно измерване на всички тези параметри,твоят уред е така нареченият калипер,с него се взимат проби от различни част на тялото и получваш доста точни индивидуални данни.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 23.04.13 00:35.

Благодаря много за съвета,но в момента нямам средства за закупуване на този уред иначе знам какво представлява :) .. Вчера реших да “поразчистя организма си” :) И Съвсем случайно попаднах на тази диета http://www.zajenata.bg/7-дневна-диета-за-пречистване-и-отслабване-5-6-кг-news4528.html .. днес ми е първи ден все още не съм съгрешила,но е трудно признавам .. Какво мислите. ? Мислите ли че е правилно да я спазвам точно тази диета сокато тренирам .. смисъл искам да се пречистя поне малко,защото имам доста в излишък.. :)

23.04.13
16:27

Никой не чете форума и сайта :(

Диета, където употребяват мерна единица “чаша” и обещават “4-5 килограма на седмица” НЕ СТАВА!
На всичкото отгоре може да се повтаря Х пъти със същия резултат. 10 пъти подобна диета - 50 кила по-малко. 20 пъти и ще имате отриццателно тегло.

23.04.13
19:35

“Диетите”, в които количествата са точни, но не се уточнява за колко килограмово момиче и с каква двигателна дейност е то, са ми любими. :D Че даже се уточнява с каква точност се отслабва - 4,5 кг! :D Не се ли подразбира, че енергоприемът трябва да е съобразен по някакъв начин с енергоразхода, най-малкото? (wasntme)

А за да преминеш само на плодове и зеленчуци, доколкото съм чувала, трябва няколко дена преди това да си спряла определени групи храни. Или поне вечер да приемаш белтъчна храна.

Мнението беше редактирано от Дани на 23.04.13 19:36.

23.04.13
20:38

казано от Дани на 23.04.13, 19:35:

“Диетите”, в които количествата са точни, но не се уточнява за колко килограмово момиче и с каква двигателна дейност е то, са ми любими. :D Че даже се уточнява с каква точност се отслабва - 4,5 кг! :D Не се ли подразбира, че енергоприемът трябва да е съобразен по някакъв начин с енергоразхода, най-малкото? (wasntme)

А за да преминеш само на плодове и зеленчуци, доколкото съм чувала, трябва няколко дена преди това да си спряла определени групи храни. Или поне вечер да приемаш белтъчна храна.

Да тези диети са много интересни особено даващи и колко кг се отслабва, поне да бяха някакви %.
Все едно човек, който е 120 кила и такъв, който е 70 ще отслабне еднакво като кг.

Вероника и наистина поне добави някаква риба или бяло месо, ако ще спазваш подобно нещо.

Прави сте за това което сте написали,за което благодаря ;) но дотолко вече съм вманиачена в отслабването,че прибягвам до драстични мерки ... Наистина ми писна да “висят” сланини от мен ;дд идва лято все пак .. искам веднъж да се почуствам и аз слаба,като се съблеча по бански да не се крия с кърпата :) Попринцип съм чула,че е хубаво човек да пречиства организма си понякога, но наистина ми е много трудна тази диета.. вече мина един ден а съм супер гладна.. и не знам как ще я издържа .. чудя се дали да я разваля и пак да си ям както преди?

23.04.13
21:58

Трябва търпение. ;) Вложила си много “усилия” да постигнеш сегашните си кг, ако можеше с лека ръка да се отървеш от тях, ехе...

Разчитай на повече горене, щом искаш бързи резултати. ;)

23.04.13
22:04

казано от Вероника Зорова на 23.04.13, 21:51:

Прави сте за това което сте написали,за което благодаря ;) но дотолко вече съм вманиачена в отслабването,че прибягвам до драстични мерки ... Наистина ми писна да “висят” сланини от мен ;дд идва лято все пак .. искам веднъж да се почуствам и аз слаба,като се съблеча по бански да не се крия с кърпата :) Попринцип съм чула,че е хубаво човек да пречиства организма си понякога, но наистина ми е много трудна тази диета.. вече мина един ден а съм супер гладна.. и не знам как ще я издържа .. чудя се дали да я разваля и пак да си ям както преди?

От рибата -  мерлуза, пъстърва, треска и тн... няма да ти стане нищо независимо на какъв режим си.

23.04.13
22:42

Пречистването според мен не бива да трае повече от 2-3 дни. С НВД и добри тренировки може да постигнеш доста добри резултати, пробвай. Ето и рецепти да придобиеш горе-долу представа за храните, които трябва да консумираш :)

23.04.13
23:01

Стига простотии. Изчисли си калорийния баланс (има статия тук), извади от него 10-15% - ще сваляш. Почни някакви тренировки; 3 седмично поне - кардио,силови, каквото се сетиш. Ако можеш и двете най-добре. Ако ще си на НВД, увеличи си мазнините - масло, растителни мазнини, ядки ... мазни меса и риби.

Може и с РБД да се сваля, отново с дефицит, разбира се - напр. 20%, ако искаш по-екстремно сваляне, но и тогава има по-голям шанс да ти е твърде драстично или да забавиш след време метаболизма - затова някой друг по-обилен ден (с лек излишък или колкото ти е за поддържане калории) ще се отрази добре. И при РБД, и при НВД е хубаво белтъчната храна да преобладава. А зеленчуци просто задължително.
Тъй като вече се изтъркахме с тези меса и риби, ето още нещо протеиново - киноа. И не е лошо на вкус.

Мнението беше редактирано от white-peacock на 23.04.13 23:03.

24.04.13
00:16

Аз не мога да разбера какво става тук.Още в началото се дадоха някой точни съвети как да подходиш, какво трябва да ти е примерното меню, различни видове тренировки и т.н. После ти казваш “Да добре, прави сте” и си продължаваш пак по старому , че и добавяш някакви “прословути диети” от за жената точка ком (фейспалм)
И пак с известната идея за живот - Идва лято, хайде да смъкнем няколко килограма, че да изглеждаме добре в бански—> тук трябва да има човече което повръща, защото ми се повръща като чуя нещо подобно.А досега къде беше? Досега мързел мързел мързел и сега се сети за лятото.Ами добре ако искаш така да правиш и преди лятото да смъкваш чрез гладуване и някакви такива неща добре, но и да смъкнеш пак ще изглеждаш отпусната!И после най-вероятно ще ги върнеш тези килограми, че може и двойно и като направиш няколко пъти така и организма ти като привикне на такъв режим и после .... така и ще си остане ако ли не ще трябват адските мъки за да се върнеш към активен начин на живот веднъж щом си стигнала до едно ниво

П.С. И както казва един мой приятел - Ние можем да ти дадем съвети как да тренираш и да се храниш, но ти си единствената, която може да го направи

24.04.13
00:35

Няма нужда да си купуваш калипер,на много места се предлага измерване с този уред срещу известно заплащане.
Тая диета май има чувството да изчисти солидно количество мускули от тялото,покрай мазнините.
7 дни без пълноценна храна си е някакво безумие,защото за мен пъпешите,динята и бананите стават за между храненията само.
Все пак хората не са маймуни,а на тях това им е менюто.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1