04.03.13
18:08
Не мога да не споделя и тук моята телешка мица.
1,5 кг мляно телешко месо (плешка)
2 яйца
200 гр кашкавал
3 с.л горчица
зехтин за намазване на тавата
много подправки
царевица, грах, моркови, кисели краставички, гъби, маслини
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.03.13 18:11.
04.03.13
19:03
ожени се за мен :) и ми готви така всеки ден!
04.03.13
19:14
Всъщност сега съм в началото на краденето на занаята :D
Ама Рони се учи бързо и има добър учител :)))
08.03.13
15:05
Включвам негативни повторения в тренировъчния си план.
Схемата още не е ясна, но ще ги има:)
Във вторник правих негативни набирания с широк хват.
Вчера правих негативни повторения на лежанка, за трицепс с тесен хват от лег, и за прасец на лег преса :)
Е, няма такова усещане просто...
И по време, и след тренировка. Особено един ден СЛЕД...
Честит празник на всички дами.
Тренирайте и бъдете здрави:)
15.03.13
10:30
Тествах негативни повторения и при раменете - раменни преси с щанга.
Много добро натоварване! Мускулите работят на пълни обороти, особено, когато се подбере правилната тежест.
По принцип правя 2 повторения с 40 кг (от седеж).
За негативните сложихме 50 кг. Направих 4 и на 5-тото просто... отказах.
В понеделник възнамерявам да стресирам и краката, с лег преса. Все още не съм преценила тежестта - може би ще се разбере при загряващите серии. Някъде около 350 кг мисля, че ще са ОК.
А сега правя овесени солени мъфини. Следобед ще зареждам тавата със сладки такива :)
15.03.13
16:41
Солените станаха много добре!
Сладките ми се провалиха, защото не използвах тавата с незалепващо покритие, която си е специално направена за мъфини, а реших да купя хартиени формички..
Искаше ми се да са по-малки и повече на брой, за да правя различни варианти.
Е, сгреших - оказаха се много фалшиви хартиени форми... На вид изобщо не го докарахме и имаше загуби, но на вкус са супер:)
ПП На снимката са солените:)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 15.03.13 16:42.
15.03.13
18:51
Смилам 250 гр фини овесени ядки с топла вода, шарена сол, сол, черен пипер, 3 яйца - това е сместа.
От тази смес направих 3х2 вида мъфини.
Първи вид: слагам на дъното на формичката от сместа, отгоре слагам кайма и царевица на зърна, след което сипвам още от сместа, така че да се изравни до горе.
Втори вид: по средата маслини и настъргано сирене, след това отново от сместа и най-отгоре - настъргано сирене, да се запече
Трети вид: по средата сурови слънчогледови семки, най-отгоре същото.
А сега давам снимка и на пилето ми в морска сол.
И с това приключвам кулинарния ден. Колко е бил успешен - ще се разбере утре:)
16.03.13
09:42
вероника, кой ти гледа рецептите :) гледам здравата мацка с внушителен трапец.Просто си прекрасна-искам да виждам поне малко такива жени по улиците на провинцията. Пораснала ли си или така ми се струва? :)
16.03.13
10:38
И на мен ми се иска, защото сега ме гледат прекалено странно:)
Пораснала съм, да. Не ти се струва. Както в мускулно отношение, така и във водно. Като цяло в момента варирам между 78.5 и 79 кг (септември бях 73).
Четвърти пореден месец взимам медикаменти, които съдържат естроген. Водната задръжка е потресаваща. Стигах до момент, в който заковах 85 кг.
Влияе ми и на силата, но въпреки това имам развитие. Гърбът се е разширил, ръцете са по-плътни.
Усещам, че ако успея да изхвърля всичката вода, краката ми ще бъдат във форма, каквато не съм имала до сега, особено квадрицепс.
Ама ей на - отгоре съм покрита с един гаден слой мазнини + вода...
20.03.13
18:51
малко билдърски мат’риал
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 20.03.13 18:54.
21.03.13
09:30
вече имаш предложение от мен(макар че не мога те изхрани ) :) хубава, хубава:) виждам amazing transformartion от преди няколко години
23.03.13
09:14
Имам си нова зарибявка - закуска от овесени ядки, заляти с вряла и подсладена вода + маково семе + казеинов протеин.
Имаме на шоколад, и на бисквитки и крем.
За пръв път опитвам на тази фирма, много са готини :)
А другото, което ме изстреля в Космоса, го направи моят приятел и е: юфка (пълнозърнеста) от тези... с точените кори. 100гр в сурово състояние. След приготвянето и добави и 2 дози казеин на бисквитка и крем... Станаха прекрасни 2 порции въглехидрат + протеин :)
С храната всичко е прекрасно, а с тренировките - на моменти.
Повечето женски хормони в мен ми изяждат силицата, но понякога имам своите звездни мигове :D
23.03.13
11:12
Между другото, силата, която се генерира от мускулите по време на негативни повторения (когато се изключи позитивната част на движението чрез тренировъчен партньор) е доста по-голяма от силата по време на позитивните (до 40% по-голяма).
Но възстановяването е много трудно след такива тренировки. Поне при мен.
Забелязах, че ми е невъзможно да приложа такава методика за една и съща мускулна група в две последователни тренировки (с разстояние от 4 дни между тях). Работните тежести и повторения при втората тренировка са много по-ниски.
Също така впечатление ми направи повишението на силата в трицепсите в концентричната част, след като почнах да прилагам негативни повторения при лег с тесен хват.
Много е интересно.
Задълбавам все повече.
Кой ме би по главата да завърша моден дизайн?! :D
Имаш време да завършиш още няколко неща :) Аз не съм спирала ученето от 6-годишна, даже от 5.
Е, може да ми се отразява вече, понатрупах годинки житейски стаж, но аз не го усещам : )))) Та ако ти се учи - смело напред, знанията ще си ги ползваш и ще им се радваш следващите 70 - 80 години.
И да ти издам една тайна, ако ти се струва дълго времето за едно следване - с годините перспективата намалява и времето се изнизва неусетно, ама наистина неусетно.
Усещаш ли сериозна разлика във формата с моментния тип трениране? Не само като кондиция, но и като външно оформление. Зачудвам се и аз как да тренирам вече...
казано от veronique на 23.03.13, 11:12:
Между другото, силата, която се генерира от мускулите по време на негативни повторения (когато се изключи позитивната част на движението чрез тренировъчен партньор) е доста по-голяма от силата по време на позитивните (до 40% по-голяма).
Но възстановяването е много трудно след такива тренировки. Поне при мен.
Забелязах, че ми е невъзможно да приложа такава методика за една и съща мускулна група в две последователни тренировки (с разстояние от 4 дни между тях). Работните тежести и повторения при втората тренировка са много по-ниски.
Също така впечатление ми направи повишението на силата в трицепсите в концентричната част, след като почнах да прилагам негативни повторения при лег с тесен хват.
Много е интересно.
Задълбавам все повече.
Кой ме би по главата да завърша моден дизайн?! :D
Здравей, Вероника,
При негативни повторения, сухожилията работят много повече отколкото при позитивни такива. Това води до увеличаване на сухожилната сила, а то от своя страна води до по-голяма генерирана мускулна сила. При натоварване на сухожилията по принцип възстановяването е малко по-бавно, но с натрупване на подобни тренировки това ще се подобри :)
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 23.03.13 11:49.
23.03.13
14:04
Леле колко дълъг пост написах и пак го затрих. В рамките на два дни - два пъти. Нещо не умея да боравя :Р
Здрасти, Светослав:)
И аз на това се надявам, и продължавам - защото виждам, че има смисъл. Факт е, че възстановяването е по-трудно, мускулните трески - по-продължителни и по-болезнени.
Поли - относно методиката и това как се отразява във визията, не знам как да ги отговоря:) Надявам се след месец-два, когато по план вече трябва да съм спряла приема на естроген и би трябвало ефектите от него да са се изчистили, да ти дам такъв отговор. Усещам мускулите си по-добре оформени, по-плътни.
В последно време какво работи при мен:
Крака - по-голяма сепарираност стана с много суперсерии, почти никакви почивки, повторения в диапазон 20-30 повторения с тежести, които да позволят отказ в този диапазон. Разделих квадрицепс от задно бедро.
Гърди - редуване на тренировки с щанги, с такива с дъмбели. Внимание на техниката с дъмбели - в крайна фаза на концентричното движение се стремя да допра китките и дъмбелите са в такова положение, че не са успоредни на пода. В негативното движение - бавна скорост, пълен стречинг и изравняване на дъмбелите с пода. Много добре ми действа включването на вериги с щангата (като цяло тях ги изучавам подробно), и както вече споменах - негативните повторения. За гърдите със сигурност има промяна - по-плътни са видимо.
Гръб - дръпна след като го изместихме в отделен ден, преди го правех с гърди. Повторения 12-10-8 (или до отказ в трета серия). Негативни повторения на набиране широк хват, макар че тях правя от скоро. По-голям ефект има гребане с дъмбел и щанга. Там гледам да товаря много. Мъртва тяга напоследък почти не правя (мой минус).
Рамене - дръпнаха в обем след включването на преси с щанга зад врат (колкото и да ги отричат). При мен действат много добре и нямам оплаквания. Включвам и гигантски серии за отделните глави. Като цяло обаче, горната ми част изостава много.
Бицепс - техника с китките, винаги са пречупени. Задържане в крайна фаза на позитивно движение, бавно пускане в негативната и непълно разгъване на лакътната става.
Трицепс - лека промяна в техниката на лег с тесен хват. Щангата лежи на дланите, и то не върху целите, защото са под ъгъл. Палците са отгоре. Ръцете минават плътно покрай торса. Мисля че много добре им се отразяват негативните повторения от лега при гърдите.
Прасец - редуване на положението на стъпалата, тренировки само с един крак, редуване на тежки тренриовки с по-леки, но в суперсерии.
Като цяло гледам да има разнообразие и постоянно научавам много неща. Много съм благодарна на приятеля си, който ме пое още в началото на моето приключение Културизъм. Винаги има нещо ново, което да опиташ и хиляди варианти, които да тестваш.
Обаче аз зарязах стандартните трибойски тренировки и вече нямам цел да клекна с 200.
Факт е, че двете години, през които ежедневно правех тежки клек, лег и тяга, така ме ошлайфаха в силово отношение, че не е истина.
Та от толкова писания, идеята ми е, че трябва да ескпериментираме :)
Мерси, Верка, за подробните разяснения! Ще е хубаво, ако от време на време описваш по - подробно някоя тренировка. Тук няма мацка, която да тренира по твоя начин. А не е и имало.
Ще използвам момента и ще те питам за съвет, но в моя дневник, да не превръщам твоя в мое поле за изява :D
23.03.13
15:18
И тук да е - нямам против, нали си говорим за тренировки:)
Пък така или иначе дневникът ми не е много подреден в това отношение...
Ще описвам тренировките чат-пат, обещавам.
27.03.13
14:11
Вчера - гръб, задно бедро, корем
Гръб:
1. Придърпване на Лат-машина със широк надхват - 1х12х100 либри, 1х12х110 либри, 1х5 + 3 форсираних140 либри
2. Гребане с дъмбел при хоризонтално разположение на тялото - 1х12,10,10х18кг
3. Гребане с щанга от наклон напред, надхват 1х12х50 1х10х60 1х8х60 кг
4. Гребане на скрипец, с V-образна ръкохватка и успореден хват - 1х12х35,40 1х10х45 кг
5. Хоризонтално гребане на машина със свободни тежести 3 серии, стигах до 50 кг на ръка.
6. Хиперекстензии с диск 10 кг - 3х12-15
Задно бедро:
1. Суперсерии от
A: бедрено сгъване от седеж +
Б: мъртва тяга с прави крака (30 кг)
Сериите бяха 3, а за броя повторения - до отказ.
2. Сгъване от лицев лег с голямо задържане в края на концентричната фаза и много бавно спускане по време на негативната. Три изцеждащи серии до отказ.
Корем:
упражнения на машини + собствено тегло на лежанка
Кардио: 30 минути изкачване на стълби, интервално и редуване на всяко стъпало с изкачване през стъпало
Храната:
-80гр овесени ядки с доза и половина казеин
-пил. филе с пакет оризовки
-пил. филе с половин пакет оризовки и салата зеле и моркови
-пил.филе с половин пакет оризовки и салата зеле и моркови
-пил филе
-пил филе, моркови, краставици, сусамов тахан
Месото за деня е около 500 гр., тахан 80гр, в салатата има 40мл зехтин
Общо въглехидрати: 200 гр.
Вода: много, кафе: 1
Няма да пиша ежедневно тренировките си. Когато имам повече време.
Имайте предвид, че понякога изобщо не броя и не гледам килограми. Акцентирам на това да стигна до отказ (разбира се имам на идея какви килограми да сложа, за да си направя приблизително плануваните бройки спрямо целта си) и да е много контролирано и прецизно движението, въпреки болката.
27.03.13
14:13
Ква стана тя - и Верчето яде повече от мен :D
27.03.13
14:19
Верчето....
наистина яде:D
Имах период - 130 гр оризовки (това са ти 100гр въглехидрат) с кило мляно свинско + 200 гр сусамов тахан.
На ден:)
27.03.13
22:57
Днес: гърди, трицепси, прасци
Гърди
1. лег - загряваща серия с лоста. 1х12х20кг(лост) + 2 вериги в края, 1х10х30кг + 2 вериги в края, 1х?х35кг + 2 вериги в края /отказ и форсирани в третата серия, мисля че направих 6 сама/
2. полулег с дъмбели от 30-градусов наклон 1х12х12кг 1х12х14кг 1х?х16 кг - до отказ + форсирани. Слагам “?”, за да не ви излъжа в бройката
3. лег от обратен наклон с щанга 1х12х40 2х6х50 кг
4. избутване за гърди на машина със свободни тежести. По-тесен хват с акцент на канала между гърдите, 1х12,8,6х? кг :) + 1х4х70 кг - негативни повторения
Трицепси
1. Лег тесен хват, палец отгоре, длани под ъгъл с лоста 1х12х20 1х12х30 1х4+2(с помощ)х40 кг, негативни повторения 1х4х50 кг
2. Кик бек от стоеж, хоризонтален наклон на торса 3 серии до отказ с 3 и 4 кг (хлъц)
3. Разгъване на машина, 3 до отказ
Прасци
1. избутване на хоризонтална лег преса 3х20-15х90кг
2. повдигане от стоеж и спускане до пълен стречинг - 3х15х12 (на машина)
3. калф машина от седеж, избутване, събрани пръсти с акцент за външна част - 3 серии, около 57-60 кг, повторения между 20-15
Кардио: 30 мин качване и слизане от куб
Храна:
-80 гр овесени ядки с доза и половина казеин
-пиле на скара, 5бр оризовки със зехтин, зеле и моркови
-пиле, оризовки, салата
> тренировка
-пиле, оризовки, салата
-пиле, салата
-пиле, салата, тахан
въглехидрати 150 гр
месо - около 700 гр
зехтин - 50 мл
тахан - 3 ч.л
2 кафета, много вода
Тези дни съм на пиле вълна и малко еднообразно от към вид :) Но то като цяло рядко сменям месото в различните хранения. Ако го сменям, е ден за ден:)
28.03.13
15:27
Днес: квадрицепс, глутеус
Квадрицепс:
1. три суперсерии от
А: лег екстензия с 2 крака 25,23,20 повторения (до отказ)
+
Б: лег преса с 2 крака (хоризонтална) 2х20х100кг, а третата серия започнах със 120 кг, до отказ, след което ми махаха постепенно по един диск и на всяка нова тежест - помпам до отказ
2. две суперсерии от
В: преден клек с 40 и 45 кг (около 20-15 повт)
+
Г: хакен клек, до отказ
3. две суперсерии на крак от
Д: лег екстензия с 1 крак - около 20 повторения с 20 кг
+
Е: вертикална лег преса със същия крак - 10 повторения и умирам :)
4. ходещи напади, в суперсерия с сумо клек (глутеус)
и още за глутеус - ритници с един крак на машина, 3 серии + магарешки ритник със собствено тегло и двата крака едновременно
Кардио: 20 мин, пътека, редуване на наклон и без
Храна:
-дробчета, кис. краставички, 4 оризовки
-пиле, салата, 5 оризовки (3 от тях с тахан, около 40 гр)
>тренировка
-пиле, салата, 5 оризовки (1 от тях с тахан, 20 гр)
Следва: порция мръвка със салата и последно хранене - вероятно яйца, зеленчуци и тахан (60 гр)
зехтин за деня: 20 мл
чай, кафе, вода
29.03.13
15:35
Хайде, да напиша и 4-ти ден от тренировъчния ми сплит:) Да добиете някаква представа (за тези, които са изявили желание).
След това сигурно ще направя кратка пауза във вписванията и после пак.
Причината е, че докато тренирам рядко се опитвам да запомням брой, работни тежести и тн. Не ми стига енергията да се концентрирам и в това. Като мисля за самото движение и работещите мускули, се натоварвам по-качествено
Днес: рамо (всички глави) + бицепс
Рамене:
1. раменна преса с щанга зад врат 3х12-8х20-35 кг
2. раменни преси с дъмбели с лек наклон на облегалката - 1х12х12,14 кг Третата серия опитах с 16, но бяха много изморени и се върнах на 12 кг.
3. 3 суперсерии от:
А: повдигане на една ръка встрани и нагоре, облегната на лежанката
+
Б: повдигане на същата ръка встрани, но от обратен наклон - с другата ръка се държа за здрава опора и се накланям на срещуположната страна
4. две серии разтваряне на ръце в страни + 2 серии същото движение, но изпълнено на машина
5. за задно рамо - 3х15-12х5 кг диск в ръка
6. за задно рамо, на машина, три серии до отказ (пек-дек машина, седнала на обратно)
Бицепси:
1. сгъване с дъмбели от полулег 1х12,10,8х7,8,8 кг
2. скотово сгъване с крив лост и тесен хват - три серии, повторения около 12-15
3. сгъване от стоеж с прав лост 1х15х10 2х8х20
Кардио: 30 мин стълба / 15 интервала х 2 минути всеки и редуване на: интервал изкачване през стъпало с интервал изкачване на всяко стъпало
Храна:
-80гр овесени ядки с казеин
след това половин печено пиле, разделено на 5 хранения + салата
сусамов тахан (за вчера и днес ометох 300гр тахан)
кафета, вода, чай
първи нисковъглехидратен ден.
утре - по програма правя само кардио, но ще го пропусна, защото имам много часове по водна аеробика (4 бр) :)
31.03.13
23:23
Е, вчера и днес бих дори собствените си хранителни възможност.
Чисто се храних, но доста калорично.
Обаче толкова енергия хвърлих на тренировките покрай басейна, че на моменти ме тресеше от физически глад.
Вчера беше нисковъглехидратен ден и ядох много тахан. Определено надвиших 200 гр:)
А днес, освен че изядох около 200 гр въглехидрат, ометох 2 дози протеин и едно цяло печено пиле. Че даже и 3 лъжички тахан...
Със сигурност не усвоявам всичко, защото в момента не приемам и никакви добавки. Обаче е такъв глад, че...
Вчера за 3 часа съм изтренирала 58 човека. Едно, че през цялото време показваш упражнения, друго че психическото натоварване е голямо. Имам чувството, че точно от второто озверявам много :D
Трябва да гледаш всички, през цялото време да обикаляш с поглед хората, да вървиш около басейна, да гледаш техника. Ако има нови хора да се информираш за евентуални травми или бременност.
Съответно съобразяваш движенията спрямо тези особености.
Много, много изморена съм.
Лека ви нощ!
01.04.13
17:53
Реших го!
Първите 4 тренировъчни дни ще бъдат тежки - за всяка мускулна група ще има негативни повторения в различни движения. Пети ден - почивен/кардио, а следващите 4 - по-лекички от към натоварване, за да мога да се възстановя добре за следващите тежки.
Опитах да ги вкарвам във всяка тренировка, обаче е доста по-специфично и ще подходя по-разумно.
Трицепсите бая дръпнаха - днес разгъвах на скрипец с прав лост с 46 кг, в четвърта серия.
Многозърнести оризовки, намазани с паста от маслини = ммммммммммммммммммм :)
21.04.13
21:50
Вчера и днес след тренировките в залата влизах в басейна (вместо стандартното кардио).
Много, много добре ми се отрази :)
А схемата с 4 тежки - почивка - 4 леки тренировки работи много добре. Тъй като тежките ми тренировки включват за всяка мускулна група по едно движение, в което последната серия е с негативни повторения до отказ. Сега възстановяването е по-добро - имам достатъчно време до следващата тежка тренировка.
Имам малка промяна в хранителния режим. Въртя по следния начин:
Въглехидрати: 200 - 120 - 80 - 80 - 40 гр
Месо: 600 - 700 - 700 - 700 - 800 гр
Яйца: 2 - 3 - 4 - 4 - 4 бр
Зехтин/тахан: 40/80 - 50/100 - 60/120 - 60/120 - 60/120 мл/гр
Това са 5 дни, които се завъртат.
В тренировките няма промяна: гръб, задно бедро, корем - гърди, трицепс, прасец - квадрицепс, глутеус - рамене, бицепс - почивка или само кардио
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 21.04.13 21:50.
22.04.13
13:43
Хранителният ти режим е стабилен. Любопитно ми е защо растителният източник на мазнини е основен?
Мнението беше редактирано от Мила на 22.04.13 13:43.
22.04.13
16:12
Не е основен :)
Да не забравяме и месото - ям всякакво, включително и свинско. Доста често цялото количество за един ден е само свинско.
Включвам и мазна риба.
От яйцата също.
Просто към салатките добавям зехтин, а когато съм на по-ниски въглехидрати - включвам тахан, защото ме засища изключително много и не на последно място - вкусно ми е. А аз съм един истински любител на храната :)
Като цяло, от както минах на културистични методи на трениране, промених и диетата си. Отдавна спрях да следвам правилата на ВМ-НВД.
След много лутане и пробване, се оказа, че нещата, които правя сега работят най-добре при мен.
22.04.13
16:53
много интересно разпределение на мускулните групи-виждам нещо като “бутащи-дърпащи” със специализация на задника ?
явно това работи най-добре за теб, но ако имаш време би ли казала защо е така
имаш отделен ден за бицепс-нима смяташ, че ти изостава?
а и така и не можах да разбера- зеленчуците броиш ли ги за въглехидрати(1-2 салати биха запълнили дажбата:) )или само скорбялата?
22.04.13
18:43
Разделени са първо с приоритет на гърба - ето защо е първата мускулна група след почивния ден.
Тъй като исках още по-добра сепарация на задното бедро, го отделихме от квадрицепса. Глутеусът естествено остана при четириглавия, защото ако беше при задното бедро, нямаше да мога да го натоваря достатъчно качествено. Правилно - наблягам на него, защото генетично никакъв го няма. Трябва яко зор.
По същата причина, както с гърба - гърдите са в отделен ден. Държа да са ми развити.
Раменете и бицепсите са ми адски изоставащи, за това ги правя самостоятелно. Вярно - тренирам ги последни, но пък след краката - достатъчно време да се възстановят от упражненията, в които са били асистиращи при гръб и гърди.
Прасците са ясни - и те трябваше да са в отделен ден от краката, тъй като държа да ги доразвивам непрекъснато. Намерихме им място при гърдите и трицепса.
А бе какво да ти кажа :) понеже искам да съм яка отвсякъде, се налага повече мислене, съобразяване на храната спрямо тренировките и почивните дни и тн.
Но е много интересно.
А въглехидратите от зеленчуците грам не ги броя. Ям предимно зеле, слагам и моркови за вкус. Много рядко краставици.
Смятам си въглехидратите от овесените ядки, оризовките, пълнозърнестите изделия.
22.04.13
20:13
ако ти имаш изоставащи групи, какво да кажем ние, слабаците? я се погледни -културистка в основен период :)
бобови, млечни и ядки не ядеш, тотално ли си ги забранила?
надявам се вече не пиеш лекарства-нали уж се лекуваше с билки, не помогнаха ли?
поздрави и слагай редовно снимки и мерки ако може-обичам бицепси :) <3
22.04.13
21:05
ХАХХАХА винаги искам още!
Бобови не ям.
Млечни също, като изключим понякога кафе с мляко.
Ядки - случва се орехи, но това са епизодични моменти.
Не съм ги забранила тези храни, просто предпочитам въглехидратите да идват от други източници, заради вкуса..... :))))) Вманиачена съм по моите овесени бъркочи и оризовки.
Лекарства не пия от 2 седмици. Билките ги бях спряла, но ще започвам пак.
Сега не се харесвам и не се снимам и меря :D
Много суетна културистка в основен период съм....
казано от veronique на 22.04.13, 16:12:
След много лутане и пробване, се оказа, че нещата, които правя сега работят най-добре при мен.
За това, което искаш от визията ли работят добре или за хормоните...в смисъл всичко наред ли е вече с тях?
22.04.13
23:07
Вече всичко е наред!
Надявам се и така да остане. Последните месеци много, много упорито работих над това.
Първо билки, после по-нежелани от мен (но наложителни) неща.
Борбата със СПКЯ се оказва тежка.
27.04.13
08:14
Повали ме някакъв лош вирус и вече трети ден съм на легло.
Очевидно доста лош, защото съм силен организъм, имунната ми система беше добра и скоро не бях боледувала така.
Този път направо ме повали - започна с болки в гърлото. Взех мерки, но премина към хрема. Така ме държа от понеделник до сряда. През нощта срещу четвъртък стана страшно - запушен нос, възпалени синуси, тежест в челото. На сутринта вдигнах температура и от 6 до 10 съм се потила като луда.
Взех течен аналгин, капки за нос и мехлем за нос (който пък се оказа, че съдържа ефедрин...:D), клеева тинктура, тампони с ракия в носа, много ментов чай с лимони, сок от лимони, промивки със сребърна вода и вчера вече бях жизнена.
Днес е много добре. Отпаднало ми е, но хремата почти е изчезнала, а температура вече втори ден не съм вдигала.
Съответно без тренировки. Принудително.
Но пък храната е изчистена.
А най-стресиращото е, че за първи път от година и половина насам загубих апетит - в четвъртък чак в 15:00 огладнях, а на закуска дори ми стана лошо от любимия ми овесен бъркоч.
Но то е ясно де - тялото иска да се пребори с бацилите, вместо да се занимава с храносмилане. И аз го послушах.
Та така, надявам се в понеделник да съм обратно в играта.
И да ви кажа - да лежиш не е никак лесно. Всичко взе да ме боли :D
27.04.13
19:39
има и добра страна-имаш повод да зобиш забранени вещества -ефедринче, ала-бала:)
28.04.13
22:00
Това забранено вещество не ми действа.
Имам чувството, че рецепторите ми са блокирани за всякакви подобни стимули.
Не усещам кафето.
Не усещам синефрин.
Не усещам азотни буустери в двойни дози. И спрях с тестването :D
Днес приятелят ми има имен ден и го изненадах с домашно приготвена диетична торта. Ще ви споделя рецептата с приблизителни количества, защото я правих на око:)
За блата:
тесто от: 250 гр пасирани овесени ядки с 200 мл вода, подсладител, канела + 5 яйца + 2 с.л. сусамов тахан + 100 гр извара + бакпулвер.
Разстила се в голяма, предварително намазнена тава (аз използвах и хартия за печене), така че да се образува по-тънък слой. Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна.
За крема:
първи вид - 2 дози казеинов протеин бисквитки и крем, разбит с мляко, вода, подсладител и есенция ванилия
втори вид - 2 дози казеин шоколад, с мляко вода, подсладител и есенция ром (общо за 4-те дози има 100 мл мляко, останалото вода)
Преди да започне самото подреждане на блатовете и крема, се разтваря желатин 15гр за около 20 мин в 200 мл студена вода. После се доразтваря на водна баня и се сипва по равно в двата вида крем.
Начин на приготвяне:
Според формата на тортата нарязвате блата. Аз исках правоъгълна, а и кутията, в която щях да оставя тортата в хладилника, беше такава. Блата го нарязах на 3 парчета, всяко от които разполових и получих като краен продукт 6 блата с размер на първоначалните 3, но по-тънки.
В дълбока кутия се слага пластик, за да може да се извади по-лесно тортата. Нарежда се първия блат - слага се от единия крем, втория блат - от другия крем и т.н. По средата сложих нарязан на ситно 30 гр шоколад.
Оставих да стегне за около 2 часа в хладилник.
След това се украсява по желание - използвах кокосови стърготини за страните, а отгоре 50гр шоколад
Получи се много вкусна торта, което ме изуми, защото за първи път правя нещо подобно, а и като цяло от скоро опитвам разни неща в кухнята, повлияна от Росен (който освен, че е културист, е и професионален готвач) :D
Ако решите да пробвате - действайте смело. Жестоко е и си заслужава по-пипкавата работа:)