27.04.13
12:40
Аз не съм карала курсове, а съм чела малко любителска литература и така... а иначе и съдебен зъболекар исках да съм, ама в България са 2ма или 3ма и май няма голямо търсене :D
Иначе за клипа: да, еднакви клипове сме постнали (nod)
27.04.13
14:35
казано от Anelia на 27.04.13, 10:39:
Дава грешка нещо в твоя клип. Ето от мен за палео-то :)
Гледах до някъде и ще кажа, че по-голяма глупост скоро не съм виждал. :) Ще го изгледам до края за да се посмея.
27.04.13
15:14
баси халвата, чух че имало нов биг брадър; не съм го гледала, ама 100% е по-голяма глупост (nod)
27.04.13
15:35
казано от Radost_nezemnA на 27.04.13, 15:14:
баси халвата, чух че имало нов биг брадър; не съм го гледала, ама 100% е по-голяма глупост (nod)
Еми аз не го гледам. :) Затова казах, че “не съм виждал”, не че няма. ;)
27.04.13
15:43
Ааа на мен пък ми заприлича на човек, който би гледал.. изказа си мнението без никакво основание, даже на наполовина видяна/чута гледна точка. Извинявай, явно аз съм се объркала.
27.04.13
15:55
Изгледах го до края, но в случая и половината беше достатъчно за да преценя качеството на видеото. Повечето критика е или невярна или няма нищо общо с темата. Например ако тя беше прочела малко повече за палеото, щеше да разбере, че то не включва банани и почти всички препоръчват да се яде дивеч вместо домашно-отгледани животни. Също така палеото включва и органи, което тя също не знаеше.
27.04.13
16:12
Това което казваш е така, но не е ли по-важно че храната тогава не е била същата като храната сега, независимо дали става дума за дреболии или банани.
27.04.13
16:28
Да, по-различни са били и какво от това? Пак съвременния морков е много по-близко до моркова от преди 100 000 години, сравнено с вафлата или чипса. Никой не е казал, че съвременното палео трябва да е 1:1 с това, което са яли хората преди. Просто целта е да се доближим максимално много до техните хранителни навици, докато се възползваме от съвременното разнообразие в храната и сравнително лесното ѝ намиране.
27.04.13
17:01
Подкрепям казаното от теб, като искам да добавя че еволюцията е засегнала не само хората, а и морковите :D , така че ние си ядем храната, която съответства на нуждите от хранителни вещества за нашите съвременни тела. Най-важното е да използваме храната умно и да ядем най-вече според енергоразхода си.
27.04.13
17:02
казано от Radost_nezemnA на 27.04.13, 17:01:
Подкрепям казаното от теб, като искам да добавя че еволюцията е засегнала не само хората, а и морковите :D , така че ние си ядем храната, която съответства на нуждите от хранителни вещества за нашите съвременни тела. Най-важното е да използваме храната умно и да ядем най-вече според енергоразхода си.
Добре казано. :)
казано от basi halvata на 27.04.13, 16:28:
Да, по-различни са били и какво от това? Пак съвременния морков е много по-близко до моркова от преди 100 000 години, сравнено с вафлата или чипса. Никой не е казал, че съвременното палео трябва да е 1:1 с това, което са яли хората преди. Просто целта е да се доближим максимално много до техните хранителни навици, докато се възползваме от съвременното разнообразие в храната и сравнително лесното ѝ намиране.
Не мога да не обърна внимание на перфектната пунктуация на тоз пост (wait) (clap) и то от потребител с име доста непредпоставящо за нея.:D (nmob) Сори за спама ама ...
28.04.13
21:11
28.04.2013
Страхотен страхотен ден!!
Много емоции, слънце, приятели, запознанства, щастие и любов (sun)
Първо да кажа, че не съм последна. Станах 6та, а времето си ще науча утре, но минах доста мъже + очевидно останалите жени в категорията “Начинаещи”. Йеее
В момента съм толкова уморена, сякаш цял ден съм карала, а всъщност ми се събират не повече от 2 часа. Хаха, ама пиковете от адреналин + силното слънце и резултата е “поглед в една точка” :D
Второ: Моята гордост, любимият мъж, се представи страхотно: неговото време ще излезе също утре но е около топ 10, а в неговата категория имаше наистина много силни участници! Браво на моето момче (muscle)
Трето: запознах се с Анелия която е толкова лъчезарна и сладка (не че съм имала друго впечатление де) и естествено тя затвърди шампионската си титла! Браво още веднъж! (F)
Ето малко снимки. Храна не ми се описва, ама е много; а бисквитките станха хубави, но не стигнаха до снимка :D
*на първата снимка съм се настанила на едно дърво да гледам как пускат профитата
*на втората снимка съм с Ани
*третата снимка е от финала на половинът
Снимки от моето участие - утре като ми ги пратят :D
28.04.13
22:16
Много си сладка!:) Браво за успеха, Радост!
Хихи, вярно беше кацнала на едно дърво и колкото и да си гледах пред мен да не се пребия, те съзрях на дървото :D
Най-сетне се запознахме и си изкарахме един горещ варненски ден. Адреналин имаше в достатъчни количества за всички, а варненският клуб Устрем, освен за състезанието, се бяха погрижили за забавленията на публиката. То не бяха кокили, стрелби с лък, а моят син се наигра на джаги за година напред :D Много хубав ден с две думи :)
Поздравления за първото ти състезание! Много е вълнуващо всеки път. Пожелавам ти още на много състезания да ходиш! Километрите и трудността и нивото се вдигат бавно, но няма как...и момчетата и момичетата в този форум не вдигат директно 200 кг на тяга.
Поздрави и сте много готини с приятеля, хубаво е да споделяте едно и също хоби.
До нови срещи!
29.04.13
09:07
Много благодарности и комплименти се изсипаха тези дни и почва да става твърде захаросано за моя вкус, затова само искам да кажа че съм щастлива че ви познавам всички, независимо дали виртуално или реално. (hug)
Ето малко снимки:
Устрем велофест 2013
и още една 8-)
30.04.13
00:43
29/04/2013
Много храна и без тренировка - възстановявам демек (giggle)
-тахан със слънчоглед,годжита, стафиди
-варено яйце и бадеми
-2 големи ябълки
-порция картофи соте и 1/2 пърленка (абе мазнините са ми по-вкусни май; поне от картофите със сигурност!)
-зелена салата с пиле
уф (swear)
Утре - пак така (blush) А от 1ви май пак влизам в строя!
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 30.04.13 09:25.
30.04.13
01:01
Радостче, страхотно преживяване си имала. Справила си се достойно :) Много сте хубави с Анелия :) Хубави са срещите извън форума :P
30.04.13
20:39
30.04.2013
Днес мислех пак да почивам, но още сутринта подхванах буркана с тахо-мед и до два часа бях омела над 150гр, благодарение на златната комбинация: ПМС, умора от предните дни и моят нестихващ апетит с елементи на лакомия. Нямаше начин : ако бях останала вкъщи, с тея темпове на ядене незнам докъде щях да стигна(добре че държа много малко храна вкъщи). И така реших да се метна на колелото и резултата е 32км за 2ч и нещо: 2/3 по черно (цялото качване и малко равно), останалото (пускането) - по шосе. Ходихме до някакво лозе да събираме съчки - много неблагодарна работа е селскостопанският труд. Там изкарахме около час и си набрах лалета и люляк (F) Срещнахме и котката Любо (нарекохме го така защото беше много дружеЛюбен :) ) заснех го, но като имам достъп до компютър ще ви го покажа.
Останалата храна:
Някакво варено яйце, банан и половина по време на карането, още тахан с мед и малко бадеми (blush) нещо днес не ми е до салати-незнам защо :( а знам че не е хубаво да набивам толкова мазно и въглехидрат без никаква зеленина. За днес мисля че приключих с яденето, но утре ще си направя някоя свжа салатка.
Весел петък :P
01.05.13
09:39
Снимки с телефонно качество (wasntme)
01.05.13
10:02
Добре си си хапнала. Пък и решението ти да не останеш вкъщи и само да ядеш, а и да се раздвижиш, е повече от похвално :)
О, ароматен букет от любимите ми цветя, а котьо наистина е голям сладур! (sun)
03.05.13
17:30
1 май и 2 май - почивка, ама от най-висок клас - пълен мързел с елементи на преяждане. Хаха. Е имаше малко разходки, но и месих козунаци (без захар) и такива весели неща.
3 май (днес) скромна тренировка: 1 час колело и 3 серии по 15 на някакъв скрипец, част от новият стрийт фитнес в Морската градина (giggle)
Не знам как се казва точно, но натоварваше гърди и рамо. За мен бяха някакви половинчати лицеви опори. Иначе имаше и едно дето симулираше набиране - сядаш на столче и чрез ръкохватки се вдигаш. То ми се видя по-полезно. Ако тренирам в Морската, бих спирала за 2-3 серии на него.
Храната не е за описване много - висококачествена, както винаги и висококоличествена (пак както винаги) ама ще се стягам, че на нищо не прилича това мойто. Днес за сравнение с преди един месец съм си подобрила времето с 15 сек на един много стръмен и “рошав” баир, а ако поотслабна направо ще литна... А това го говоря от 2 месеца вече и нищо не правя и почвам и на себе си да се ядосвам. Днешният отчет стана малко като страница от дневника на някоя тийнейджърка: мисли, чувства, излияния... Затуй - окончателно от днес съм на НВД, че да посваля някое килце.
А и да се похваля имам си очила за каране 8-)
Сутринта: 1 белтък, няколко годжи берита
Обяд: 1 пилешко краче със зеле, домат, краставица, 7-8 маслини; шепа ягоди
След тренировката: 3 лъжици слънчогледов тахан (не ми хареса особено) и 2 ябълки
Вечеря: ...
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 03.05.13 18:22.
06.05.13
01:09
4 и 5 май
Храната е доста прилична като количество, но включва няколко филии козунак. Иначе яйца, салати, пиле и малко картофи. Без тахан :)
Тренировка само днес. За вчера някакви разходки.
Два часа колело покрай морето. Опити за отборно каране :D
От утре влиза в сила нов график за тренировки: 4 колело + 1 горна част + 1 бягане по стълби
Със сигурност бягането ще е в неделя, защото е с организирана група от 4-5 човека, която се събра, след като миналото лято двамата с половинката тичахме три пъти седмично на стълбите на Паметника на БСД (варненските кросфитъри ги знаят; а и момчета от отбора на Анелия съм виждала да тичат там). Вече времето е много яко и той от един месец ги поднови, сега се включвам и аз.
Тренировката за горна част ще е със собствено тегло и смешни дъмбели. Ааа и стрийт фитнес скрипците от предният ми пост, от които имах два дни мускулна треска :О Днес направих още 3 по 15
Четири тренировки колело: сега разглеждахме картата за трасето на маратона Витоша 100 км и се оказва че той е доста равен - нещо като трасето за предното състезание, ама 100 пъти по-дълго :D ще трябва доста да се кара 8-)
А този месец всичко ми е навреме - йей!
Миналата година и аз се изненадах колко е равна Обиколката, наистина. Но все пак не е за подценяване, защото са си много километри. Има особено един много дълъг криволичещ сингъл трак, страхотно е да се кара по него, но трябва и да се внимава, защото вдясно си е дере. Тази година вече познавам трасето и се питам дали ще мога да сляза под 5 часа. Това си е доста оптимистично, при условие, че е с около 15 минути по-малко от миналата година. Ще трябва много добра стратегия да вкарам.
Най-важното там е да се хапва и пийва на точните места. Например в този сингъл трак като се влезе, е абсурд да хапнеш нещо, защото трябва максимална концентрация. А до там е само баир нагоре и едно малко спускане в началото, където още не са се разпокъсали хората и миналата година видях доста хора се изпотрепаха от бързане. Това винаги ми е много странно защо не се внимава при повече хора: няма да спечелиш състезанието за 500 метра спускане, при условие, че имаш цели 100 км отпред, а се юрват безразсъдно да изпреварват. Направо ми беше настръхнал косъма там не заради собствените ми умения, а от това да не се натреса на някой. Към края има също доста тесни пътечки, които пък са обсипани с туристи+пешеходците от Обиколката и трябва да ги пазиш.
Абе интересно преживяване е.
06.05.13
11:05
Оо! Аз в никакъв случай не мисля да подценявам такова мащабно събитие. Смятам да карам много, а и трябва да си подобря карането по равно (освен всичко останало :D ) защото и там съм си бавна.
Разцъквах си компа на велосипеда, ама май няма обороти - ще трябва сама да си ги броя. Гледах те на състезанието - ами нито за миг не ти пада оборота! Много съм отчайваща аз в това отношение :(
Планът е да карам по равно на високи предавки, за да ми е по-лесно после. Има ли смисъл това според теб?
06 май 2013
Храна за днес:
10.30 - слънчоглед, ябълка, яйце
Тренировка: ...
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 06.05.13 11:05.
Карането на високи предавки на равно се ползва, за да си почине сърцето. Т.е. на изкачването си вдигнала пулс, който на равното трябва да поспадне леко и там идват тежките предавки. Обаче! В обиколката на Витоша такива равни участъци има много и рискуваш да измориш мускула, който няма да се възстанови, за разлика от сърцето. По-добре да разцъкваш високия оборот и да не измаряш мускулите на краката. Недей да броиш каданс на състезанието, това ще те затормози, но недей да използваш и много тежките предавки, направо ще се прецакаш с тях. От време на време можеш да използваш ставане на педал, за да раздвижиш стойката. Всичко останало: на ситен каданс.
06.05.13
19:47
Аз по-скоро се чудех дали да не тренирам на високи предавки, за да трупам мускулна сила (дали?!), а иначе на състезанието ще гледам да е по-пестеливо, че... 100 километра са си голям зор ;)
Днешната тренировка беше пак около ТБ кулата, пуснах баира за напреднали. Е, пуснах е силно казано - на спирачки, на бутане, на много стръмното даже оставях колелото и слизах пеш, а Петър (приятелят ми) го пускаше до долу. Хаха - голяма съм пъзла. Обаче пък другата част от тренировката беше прилична. Общо: час и половина.
Храна:
-голяма салата със свежи зеленчуци и малко царевица
-порция пилешки дробчета
-малко плосък турски хляб
Това ще да е за днес...
казано от Radost_nezemnA на 06.05.13, 19:47:
Аз по-скоро се чудех дали да не тренирам на високи предавки, за да трупам мускулна сила (дали?!)
Ако е на асфалт, веднъж седмично за 3 пъти по 10 минути максимум. Иначе по черно така или иначе не стигат предавките на стръмното и си става тренировка за сила без да искаш :D
07.05.13
00:45
Хаха добре. Това ще ми е карането до стълбите и обратно (giggle)
Аз днес съм доволна, че успях да изкарам целият баир (който включва този от голямото трасе плюс още толкова (muscle) ). До сега все на някое място бутах - я от инат, я от мързел, понякога и от умора... Ама с времето все по-малко го мразя :D
07.05.13
22:46
07 май 2013
Тренировка:
общо 1.5 ч колело в Морската градина - нищо особено; по-скоро за разтоварване и защото ме мързи да излизам без колелото.
Храна:
сутринта: 1 ябълка, 2 белтъка и крайче козунак (домашен и без захар)
след тренировката: пилешки крак, 3-4 картофчета, крастивици, 5-6 маслини
доста тиквен тахан + слънчоглед (тиквения тахан е най-якия от всички :D )
сусамка с фруктоза (tmi)
3 кръга пресен ананас
Уфф пак голямо ядене :( 1480 kal без сусамката
Мисля да спра с яйцата, защото (както прочетох и в други дневници) или от предозиране с тях, или от топлото или от всичко заедно почнаха да ми се появяват много ситни пъпчици. Спряла съм млякото, яйцата, месото го ям на сила... Ще карам на плодове, салати и конопено семе цяло лято :D
казано от Radost_nezemnA на 07.05.13, 22:46:
07 май 2013
общо 1.5 ч колело в Морската градина - нищо особено; по-скоро за разтоварване и защото ме мързи да излизам без колелото.
Миналото лято толкова бях свикнала да се придвижвам с колелото, че като ми се наложеше да ходя пеш ме мързеше и адски се изнервях. :D
07.05.13
23:12
Същото и при мен :D Мисълта да се понеса пеш по жегите почти ме депресира.
08.05.13
12:21
08 май 2013
Тренировка: без или час колело в Морската вечерта - според зависи; по принцип е почивен ден (nod)
Храна:
10.00 - 1 ябълка
12.00 - 1 пълна лъжица тиквен тахан, 1 л. слънчоглед, 1 л. сусам, няколко годжита, 2 какаови зърна, 10тина стафиди (натурални), 1 л. конопено семе
15.00 - филе, краставица, маслини, 2 белтъка
18.30 - 2 белтъка и 1/2 жълтък, малко сусам, шепа стафиди
Отдавна се каня и все забравям да кажа за МСМ: от около месец го пия разтворен във вода и въобще не се усеща горчивият му вкус. Прочетох този съвет в една книга; там се казва, че това е един от най-добрите начини за приемането му: един вид той би трябвало да е естествена съставка на питейната вода.
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 08.05.13 19:21.
09.05.13
19:49
09 май 2013
Тренировка: 30км в горите над Варна.
http://www.sports-tracker.com/#/workout/RadosvetaGeorgieva/at4cmj5nsfgauq42
Много готино покарахме - прилично се поизморихме; скоро пак ще правим този маршрут, защото този път беше опознавателно и имаше няколко места на които изгубих(ме) маркировката, пообъркахме се тук-там. Следващият път - по-добра скорост и по-стегнатичко (y)
Храна:
сутринта: 1 1/2 ябълка, 3 белтъка
преди тръгване: шепа стафиди
по време на каране: 1 банан и половин сусамка с фруктоза (dull)
Нямахме нищо за ядене вкъщи и седнахме да ядем в заведение:
салата от домати, чушка, патладжан и 1 свински шницел (паниран) 1 резенче пица Маргарита
1 голяма лъжица тиквен тахан със семенца
Б*си глада, б*си чудото :D Дано ми понесе туй пърженото, че не съм яла от години.
10.05.13
21:10
10 май 2013
Час и половина колело - трябваше да има и тренировка за горна част, обаче не ми остана време. Пак. Уф.
Много комари има вече - изядоха ме днес пак. Като спра да почивам след някой баир и ме хапват по краката през клина - явно много съм въртяла и там съм се загряла. Хаха :D
Храната и водата - много прилично днес (whew)
11.05.13
17:13
11 май 2013
Тренировка: маршрута от четвъртък, но доста по-бързо и смело докато на 10км от Варна на едно спускане не се пребих брутално - лявата ми ръка е много охлузена, лявото ми око е синьо, а за краката и гърдите няма да говоря - не е много страшно :) Нямам нищо счупено, само ще съм в бокса 1 седмица, но ще ходя да бягам.
Знам защо паднах - направих комбинация от най-тъпите грешки: гледах опасностите, а не там откъдето исках да мина + несъобразена с моите умения скорост. Тъпооо (dull)
Храна: за закуска стафиди с тиквен тахан
По време на карането: 1 банан
Сега готвя миш-маш без сирене и смятам да изям две порции-заслужавам си ги :)))
Изядох 1 порция с 1 филия и половина хляб
2 чàса по-късно 10тина ягоди и 2-3 вилици домашен тахан от небелен сусам, малко орехи, тиквено семе и слънчòглед - доста се разлиàва със смесите по магазините. Мисля да се преориентирам към домашният (wasntme)
На 2-3 чàса Арника :D
Друго не се сещам за днес :P
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 11.05.13 21:02.
12.05.13
17:06
12 май 2013
Наложителна почивка: ръката ми е по-добре; кървенето спря, само че трябва да я държа в покой - сменям превръзки и чакам :) Окото е супер, само дето изглеждам като бита. Такъв извод си правя, тъй като като ходих да гласувам сваляйки си слънчевите очила, членовете на комисията ми хвърлиха съчувствени погледи. А аз уж съм се позамазала с грим. Хаха. Никой не ме е бил... все още :D
Много ми е тъпо задето се налага да преустановя тренировките за неизвестен период от време - направо ще се пръсна от яд. Мисля да клякам поне... не знам какво да правя. Идеи?
Взех си болничен в понеделник и половината вторник - съвсем ще изтрещя и без тренировка :(
Храната днес:
закуска: 2 малки тънки палачинки с по 1 лъжица тахан с мед
обедо-вечеря: 3 бъркани яйца с малко кокосово масло, 2 домата и 2 краставици.
Даже нямам апетит...
3 по 60 сек wall-sit с почивка по 60 сек м/у кръговете. Предизвиквам се да направя 60 минути уол сит докато се върна в играта (muscle) Ще скъсявам почивки и ще добавя ластици.
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 12.05.13 19:16.
13.05.13
11:09
13 май 2013
11.00 - 80гр смес от тахани и малко стафиди
5 по 1 мин wall-sit с 30 сек почивка м/у рундовете
15.00 - 5-6 ягоди, 1 банан и половин доза протеин на шейк
5 по 1 мин wall-sit с 30 сек почивки (остават 47 мин)
Ръката ми е все по-добре, но окото ми е много червено - довечера ще трябва да съм с някакъв брутален грим. (makeup)
Времето е солидарно с мен: (rain) не става за каране/бягане днес (и утре :P )
Почнах антибиотик-ръката е много зле
Солидарното време ми изгърмя двата лап топа
Чакам светлината в тунела...
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 14.05.13 00:37.