Дневникът на Лакто-ово вегетарианеца

Темата е заключена.
Прескочи до:

22.04.13
22:47

Тук нещата вече ми отиват към капризи...хем да е качествен продукт, хем подходящ за вегетарианци, хем пък не ме кефи. Като не те кефи, поръчвай си Голд стандарт, давай 150 кинта за 2,5 кг и ти е решен въпросът...

Първо : има вкус - отиваш на протеина, вдясно има падащо меню Flavour. Чукча читател, чукча не писател.

Второ - да подкрепя Петър - хем к*** до края, хем душата в рая. Явно те кефи да се правиш на ощипана госпожица и да си търсиш оправдания само.

Ае.

22.04.13
22:52

Само да отбележа в голд стандарт има аспартам.Чувал съм,че продукта не е  толкова добър,колкото казват че е.Аз ще си лягам,че утре съм първа смяна.

23.04.13
14:09

казано от Херцог Трън на 22.04.13, 22:50:

Първо : има вкус - отиваш на протеина, вдясно има падащо меню Flavour. Чукча читател, чукча не писател.

Второ - да подкрепя Петър - хем к*** до края, хем душата в рая. Явно те кефи да се правиш на ощипана госпожица и да си търсиш оправдания само.

Ае.

Не мога да разбера какво лошо има да търся най-добрия вариант.И за какви оправдания говориш?

Gogo

23.04.13
14:18

Това с вкуса, просто прозвуча несериозно. Трябваше да го изтриеш навреме, преди да те нахранят. :)
По принцип, ако си гладен, недей да пишеш.
Шегувах се за произхода на добавките. намери някакво оправдание за душата, и ги пий на воля.
Ти сега и ГМО-то като вкара, направо не знам какво ще ядеш..

23.04.13
14:25

У има аспартам, кой знае какво изтича при малките аварии от ядрените централи, ти за аспартама си се притеснил :Д

23.04.13
14:56

Който търси намира

Явно нашите предложения не отговарят на високия ти веги-вкус. Явно ще си търсиш.

23.04.13
18:38

Все пак благодаря за предложенията,но се спрях на Myofusion Probiotic- Banana Perfection.Би трябвало до края на седмицата да ми бъде доставен

Мнението беше редактирано от Петър Цанков на 23.04.13 19:00.

24.04.13
21:07

Днес тренирах гръб и бицепс,добре се получи.Тази тренировка взема да ми харесва все повече и повече,като се има в предвид,че преди месец-два едвам се навивах да тренирам гръб.

Тренировка:
Wide-grip lat pulldowns, or pull-ups - 12, 10, 10, 8
Bent over barbell rows - 12, 10, 10, 8 (30кг)
Dumbbell rows - 3x10
Standing barbell curls - 12, 10, 10, 8 (мисля че 15кг беше ,но не съм много сигурен,може и повече да е)
Alternating dumbbell curls - 2x10

Хранене:
10:00-2 две корнита,от зелените(само с ядки без шоколад)
14:45-Малко макарони(ръжени) с сирене и доматен сос
17:00-Тренировка
18:30-Протеинов шейк с мляко и креатин+банан
20:30-3 яйца,малко кашкавал и 2 филийки с лютеница
Нямах закуска,защото блендера беше в миялната,пък и нямах много време да си приготвям каквото и да било.Какво да се прави случват се и такива неща.

Все още изпитвам лек дискомфорт в китката.Малко по-добре е от преди няколко дни,но все пак има лика болка,особено когато правя кофички или лицеви.

Мнението беше редактирано от Петър Цанков на 24.04.13 21:08.

24.04.13
22:02

I’m not in this world to live up to your expectations and you’re not in this world to live up to mine.
Bruce Lee

Лека от мен.

25.04.13
19:51

Хубав ден с хубаво време,даже отидох до пикадили да си напазарувам някои неща.Днес ми е почивен ден,затова направих само 2x10 набирания и 2x10 чуково сгъване за бицепс.

Хранене:
6:30-Половин чаша овесени ядки,банан,една доза протеинов шейк,350мл мляко.Всичко това в миксера
10:00-Катма със сирене
14:15-Малко варени картофи и малко ориз със спанак и моркови+зелена салата+2 филии хляб
19:30-150 грама извара+солидно количество сьомга+филия с фъстъчено малко+още малко хляб+2 големи листа зелена салата.

Утре тренирам крака и рамо :)

Мнението беше редактирано от Петър Цанков на 25.04.13 19:53.

25.04.13
22:31

Лека от мене

27.04.13
21:39

Днес тренирах крака и рамо,но поради болки в китката за рамо правех само 1 упражнение.Искам да добавя това,че не пиша упражненията за корем не значи не че ги правя.Напротив,всяка тренировка правя коремни преси 3x25 и едно упражнение което не знам точно как се казва(вземаш 2 дъмбела и се накланяш на ляво после на дясно и така 3x20)

Храна:
10:00-Спагети(ръжени) с доматен сос,сирене и сьомга
15:00-300мл мляко+Myofusion probiotic 1 доза+банан+една лъжица фъстъчено масло+креаин.Всичко това в миксера
16:30-2 палачинки с сирене(ръжено брашно)
21:00-Скариди+малко картофи соте+салата с белени домати,печен пипер и малко катък
Преди лягане-Протеинов шейк

Тренировка:
Barbell squats - 12, 10, 10, 8
Leg press - 3x10
Leg extensions - 3x10
Lying leg curls - 3x10
Calf raises, on Smith machine - 12, 10, 10, 8
Dumbbell Shoulder Press - 12, 10, 10, 8

Днес се сдобих с нов телефон-Nokia lumia 920 бял.Засега върви много добре,страхотен е. :)

28.04.13
20:43

Утре гърди и трицепс.Това ще ми е единствената тренировка за идната седмица, защото от 30.04 до 4.05 ще правим походи из стара планина с баща ми.

Хранене:
8:30-3 палачинки със сирене
11:00-Ореховка
14:30-Салата цезар със калмари+солидно количество скариди в леко лют сос+малко картофи соте
20:15-3 яйца на очи+зелена салата,краставици,авокадо+150-200 грама извара
Преди лягане шейк

Мнението беше редактирано от Петър Цанков на 28.04.13 20:43.

28.04.13
22:00

Лека от мене.

29.04.13
21:23

Утре потеглям за стара планина.3 дневен поход като старта е от беклемето. Връщам се събота.

04.05.13
15:42

Най-после се върнах.Нямам много време затова ще запиша само тренировката,а другото вечерта.

Bench Press - 12, 10, 10, 8
Incline Dumbbell Press - 3x10
Dumbbell Fly - 2x12
Dips - 12, 10, 10, 8
Skull Crushers, on incline bench - 3x10

07.05.13
21:32

Още една чудесна тренировка в залата.Ако не ходя на фитнес повече от една седмица полудявам.Хубаво,че бях в планината само 4 дена.Малко прекалих с козунака и картофите по празниците,но какво да се прави,ектоморф съм така ,че може да си позволявам от време на време такива неща.

ТРЕНИРОВКА:
Barbell squats - 12, 10, 10, 8(35,35,35,40кг)
Leg press - 3x10
Leg extensions - 3x10
Lying leg curls - 3x10
Calf raises, on Smith machine - 12, 10, 10, 8
Barbell Shoulder Press - 12, 10, 10, 8
Lateral raises, with dumbbells - 3x10
Upright rows, with dumbbells - 3x10

ХРАНА:
7:30-2 малки филии с фъстъчено масло+мултивитамин
8:15-Тренировка
10:00-Протеинов шейк+креатин
12:20-Пица със салата-белени домати+печен пипер+сирене
20:30-Две филии с кашкавал,домати и сьомга
Преди лягане протеинов шейк(може би с малко фъстъчено масло)

Забравих да добавя,че към 13:30 имах първи час ФВС и бях на лостовете.Направих малко набирания и кофички

Мнението беше редактирано от Петър Цанков на 07.05.13 21:33.

Спретнах си една бърза тренировка-48 лицеви.Искам да попитам за мнението ви относно ГАБА.Действа ли,с какво ви помага....

Хубав ден,нищо особено.Утре по възможност ще отида на фитнес,но не  е сигурно,защото по биология има голям шанс да ме изпитат и трябва да уча.

Храна:

9:00-Пълнозърнести макарони със сирене
12:10-2 филии с фъстъчено масло
15:10-Сандвич със сирене,сьомга и домати
20:30-3 яйца,сирене,солидно количество сьомга ,малко хляб
Преди лягане шейк

Мнението беше редактирано от Петър Цанков на 08.05.13 22:05.

Храна:

9:30-300мл мляко+1 доза протеин+малко фъстъчено масло+1 банан.Всичко това в блендера
12:30-Половин порция ризото със зеленчуци,малко пържени картофи
15:50-Останалата част от ризотото
20:15-Парче и половина ципура със шопска салата и малко хляб
Преди лягане шейк

Мнението беше редактирано от Петър Цанков на 09.05.13 21:05.

Последните няколко дни чета разни неща относно витамините и креатина.И реших да ги спра.Почти няма мултивитамини които да не са синтетични,затова от днес ще си набавям витамини от плодове и зеленчуци(не че досега не съм,но ще започна да ям малко повече от тях).За креатина чета ,че за моята възраст:
Първо,че няма такъв голям ефект и второ-може да предизвика няколко странични ефекта.Но пък на други места пише че ако се приема само 5 грама само в тренировъчни дни, след тренировка ,нямало да има проблеми.Какво ще предложите?

10.05.13
20:23

Ще попитам как смяташ да си набавяш мастноратворимите витамини- А, Б?
Креатина работи. В дози по 5 грама на ден няма никакъв проблем. Единствено ако имаш здравословни проблеми.

ВИТАМИН А:
Витамин А се среща в особено големи количества в рибните чернодробни масла (особено моруновото), черния дроб, хайвера, млякото, кравето масло, яйчния жълтък, бъбреците и др.

Богати на бета-каротин са много от растителните масла, някои зеленчуци като моркови, домати, пиперки, спанак, магданоз и др., както и плодове като ябълки, кайсии, пъпеш, праскови и др.

Витамин Б не спада към мастноратворимите.Но се набавя от:Бобовите растения и зелени зеленчуци, заедно с някои плодове и ядки, са богати на биотин и витамин Б5, или пантотенова киселина. Богати източници на витамин Б2 или рибофлавин, включват броколите, спанакът, брюкселското зеле, гъбите, бадемите и соята. Цвеклото и фъстъците са добри източници на ниацин или витамин Б3. Цитрусовите плодове като портокали и грейпфрут съдържат значителни количества фолиева киселина. За витамин Б6, или пиридоксин, яжте спанак, моркови, боб, леща и слънчоглед.

Карнал, не че нещо, ама говориш на стената :) Няма смисъл :)

Човека пита и аз му отговорих най-добронамерено.Не виждам какъв е проблема

10.05.13
21:09

Аз знам как да ползвам гугъл.

Има голяма разлика между витамин и провитамин. Бета-каротина си е евтина боя за хранителни продукти. Между ретинол и бета-каротин разликата е огромна.

За б12 нищо не каза.

И да - мултивитамини са синтетични, а ягодовия аромат на ягодовото кисело мляко е е стествен - добива се от плесен, цвета му също е естествен - добива се от стрити на прах буболечки.

Идеята е не само да се чете, но и да се мисли. не е задължително естественото да е хубаво, а синтетичното - гадно.

Имах предвид,че според мен е по хубаво да се приемат витамини от храни а не от добавки,защото много от съставките във милтивитамините са неблагоприятни за нашето здраве.Ти ме пита от къде ще си набавям витамини ,аз потърсих и отговорих.
Особено това за ягодовото кисело мляко ме накара да се замисля,донякъде съм съгласен с теб.
Благодаря за мението

Замислям се дали да не почна да тренирам по програма 5x5.Ако някой я е пробвал да каже мнение.Иначе всичко друго си е супер,болката от китката за щастие отмина

Храна:

8:30-Шейк
13:15-Макарони със маслини,моцарела и чери домати и малко пържени картофи
15:30-Тренировка
17:00-Шейк+банан
21:15-Малко краставици и домати,150 грама големи скариди(това са 8 бройки),90 грама бял сварен ориз

Тренировка:

Wide-grip lat pulldowns, or pull-ups - 12, 10, 10, 8(35,40,40,40кг)
Bent over barbell rows - 12, 10, 10, 8
Dumbbell rows - 3x10
Standing barbell curls - 12, 10, 10, 8
Alternating dumbbell curls - 2x10

Забравих да добавя,че преди тренировка взех 3 хапчета BCAA(получих 15 като подарък когато си поръчах протеина)

Мнението беше редактирано от Петър Цанков на 10.05.13 22:33.

5x5 е много добра програма.Дава страхотна основа за по-нататъшни тренировки.Само трябва да си постоянен,защото резултатите идват при тези,които ги гонят. ;)

Вчера бях на вилата и там нямах от къде да пиша,пък и интернет нямаше.

Храна от вчера(не знам дали това беше всичко,но само него си спомням)-Шейк,макарони,пържени картофи,3 яйца,120 грама тофу,банан

Намерих тази бърза тренировка за корем.Пробвах я вчера,доста добре се получи.

Мнението беше редактирано от Петър Цанков на 12.05.13 12:42.

Мога да кажа,че се отърсих от навика да ям твърде много въглехидрати вечер.Старя се да ям колкото може повече протеин.Накратко подготовката за лятото започна.Което значи,че ще внимавам какво ям и ще тренирам по-усърдно.

Храна:

9:30-1 парче баница+банан
11:45-Тренировка
13:30-Протеинов шейк
15:00-Малко боб,малко хляб,малко кашкавал
17:00-80 грама микс от орехи и бадеми
20:00-Солидно количество скариди,100 грама извара,малко хляб и малко салата
Преди сън шейк

Тренировка:

Bench Press - 12, 10, 10, 8(30,45,50,45)
Incline Dumbbell Press - 3x10
Dumbbell Fly - 2x12
Диамантени лицеви - 3x8
Трицепсово разгъване на горен скрипец - 3x10
За корем правих упражненията от видеото по-горе

Също така скоро ще ходя да пробвам мма.Ако ми хареса може би ще се запиша

Мнението беше редактирано от Петър Цанков на 13.05.13 20:42.

Само набързо бих искал да попитам за мнения относно- PhD Pharma Whey HT и REFLEX Natural Whey

От вторник започвам тренировки по мма и мисля да ги съчетая с фитнеса ето така:2 пъти мма 3 пъти фитнес.Вечерта ще пиша за храненето през деня и тренировките

Напоследък се чувствам много енергичен и щастлив.Днес ми беше първата тренировка по ММА,много ми хареса.

Хранене:
10:00-Протеинов шейк
13:00-Малко картофи,киноа,бамя+малко извара+малко хляб
17:00-Тренировка
20:00-Протеинов шейк+банан+малко въстъчено масло+креатин.Всичко това в блендера

Утре най-вероятно ще отида до фитнеса да направя една тренировка за цяло тяло,да вляза малко във форма,че от 1 седмица не съм стъпвал в залата.

Много огладнях и хапнах малко хляб,сьомга и 150 грама извара

Дневника ще си го продължавам като свърша училище,защото сега не ми остава много време за писане.Също така ще променя името,защото сегашното не много точно,и поради факта че толкова много хора ми идват с коментарите ,,нали си вегетарианец защо ядеш млечни продукти и риба,, От сега нататък името ще е ,,Дневникът на Лакто-ово вегетарианеца,,

Мнението беше редактирано от Петър Цанков на 11.06.13 22:37.

Засега ще напиша само тренировкаката,а вечерта и храната,и разни мисли и нови неща които ми се случиха.

Тренировка:

Клекове 3-6,8 (30кг)
Наклонена лежанка 3-8,10(40кг)
Придърпване на вертикален скрипец с широк хват 3-8,10
Избутване на лег преса с акцент върху външните глави на квадрицепсите 3-8,10
Повдигане на щанга до брадата 2-10,12
Френско разгъване с щанга от лег 2-10,12
Коремни преси 3-20(с тежест),редувани с повдигане на крака от наклон 3-15,20

Мнението беше редактирано от Петър Цанков на 01.07.13 16:57.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1