Трениране снощи.
Набирания 3-4 серии по 7-8 броя (асистирано)
Кофички 3 серии до отказ , по 5-6 броя но бавни.
Тръстъри 4 серии по 3 броя с 45 кг. (с два дъмбела)
Малко ОХС и една серия бенч преса от земя с дъмбели до отказ. От стойка като за хип тръстер.
Малко е, ама след 15 часов активен ден... тренирах към 23 часа вечерта, тогава намерих свободно време.
За набиранията, монтирах лост в коридора и срам не срам започнах набирания като опирам краката в стена срещу мен.
Старая се да свалям лоста до под раменете, сигурен съм , че не вкарвам гърба хубаво и се опитвам да го променя.
„В края на живота си боксьорът Джо Луис казва: Направих най-доброто, което можах, с това, което имах. Точно това бих казал и аз...“ - Филип Рот
Колко от нас могат да кажат същото ? :-))
Тренировка снощи.
Мобилизиране - суинг с двупудовка 12-14 броя
Само с пудовка.
Снач 40 броя ( по 20 на ръка, така е и надолу)
Гребане 40 броя ( много наведен напред, с изпънат назад крак от активната страна, свободната ръка държи глезена на другия , тендения да се опирам с нея на пода)
Изтласкване от рамо 40 броя ( тук на серии по 10)
Хай пул 40 броя.
Клек 40 броя ( 20 с пудовката, 20 без, че не стигнаха сили)
Общо 200 повторения без прекъсване, като починах малко чак преди последната серия клек.
След това направих 2 серии нещо като преса , обаче със силно наклонен назад гръб и на практика се получава избутване с гърди. Там влиза директно.
Ще потърся видео, трявба да го има.
Мнението беше редактирано от StefanR на 17.05.13 12:52.
17.05.13
12:23
Това с каква пудовка?
казано от Gogo на 17.05.13, 12:23:
Това с каква пудовка?
Е, строго погледнато пудовката е само една - 16 кг :-) Другото са разни кратни или бройни.
Затова и не го пиша специално ако не е друго тегло.
17.05.13
12:47
Нали имаше 32ка? .. или ще я споменаваш, като двупудовка, когато я докосваш? :)
Мнението беше редактирано от Gogo на 17.05.13 12:47.
казано от Gogo на 17.05.13, 12:47:
Нали имаше 32ка? .. или ще я споменаваш, като двупудовка, когато я докосваш? :)
Така и правя :-) Което ми напомня, че правих и суинг с нея вчера.
17.05.13
15:49
Тая 16-ка, пудовката, е за жена ти, за тебе - 32-ка, двупудовка е минималния като тежест мъжки уред ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 17.05.13 15:50.
казано от James Hinks на 17.05.13, 15:49:
Тая 16-ка, пудовката, е за жена ти, за тебе - 32-ка, двупудовка е минималния като тежест мъжки уред ;)
В Пловдивската школа може и да е така:-) По мой сметки ако не мога да я размятам 5-6 минути(поне) без да я оставям- тежка ми е. Да не кажа , че понастоящем и 16 ми е трудна. До есента ще съм минал на 24-ка. 32 надали някога ще стигна по такъв начин. Аз, не ти :-)
17.05.13
16:13
В плодвиската школа се делим на “мъже” и “жени”, кой къде иска да е - сам си преценява :) Ако иска айляк - айляк, само да не пречи на останалите, ако иска да тренира - с “мъжете” ;)
Пак дежурния пример с начинаещия ми, ама той оня ден за сефте прави суингове с една ръка с двупудовката, след тренировка и направи по 12 на ръка без проблеми, след тежка гнойна ангина и 5 дни с 40 градуса температура. Ти махай там 1000 суинга с 16-ката ;)
p.s.
За хубаво ти говоря, не се подценявай и притеснявай да се напъваш.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 17.05.13 16:17.
17.05.13
16:19
Сашо, ще уморите човека, не виждаш ли, че е на години! :D
казано от James Hinks на 17.05.13, 16:13:
В плодвиската щола се делим на “мъже” и “жени”, кой къде иска да е - сам си преценява :) Ако иска айляк - айляк, само да не пречи на останалите, ако иска да тренира - с “мъжете” ;)
Пак дежурния пример с начинаещия ми, ама той оня ден за сефте прави суингове с една ръка с двупудовката, след тренировка и направи по 12 на ръка без проблеми, след тежка гнойна ангина и 5 дни с 40 градуса температура. Ти махай там 1000 суинга с 16-ката ;)
p.s.
За хубаво ти говоря, не се подценявай и притеснявай да се напъваш.
Вярвам ти. Въпросът е друг. Ако тръгна на фитнес бързо ще дигна доста сила. И много, ама много апетит. Опитвах се и по-горе да кажа - тренировка с 16 кг и лицеви ми е по-трудна от тренировка с 32 и лег. И по-полезна, така я чувствам.
17.05.13
16:24
казано от StefanR на 17.05.13, 16:05:
казано от James Hinks на 17.05.13, 15:49:
В Пловдивската школа може и да е така:-) По мой сметки ако не мога да я размятам 5-6 минути(поне) без да я оставям- тежка ми е. Да не кажа , че понастоящем и 16 ми е трудна. До есента ще съм минал на 24-ка. 32 надали някога ще стигна по такъв начин. Аз, не ти :-)
Съдейки по бройките от последната тренировка с 16ката трябва да минеш на 24ката още следващата тренировка (muscle)
казано от Владимир Караиванов на 17.05.13, 16:19:
Владо , ти отслабна ли като тренираш “тежко” ? Не ти ли се иска ? Не подмени ли целите заради изкушението да дигнеш по-тежко?
Минавал съл го това, вярно, по млад, но съм го минавал.
17.05.13
16:34
казано от StefanR на 17.05.13, 16:25:
Владо , ти отслабна ли като тренираш “тежко” ? Не ти ли се иска ? Не подмени ли целите заради изкушението да дигнеш по-тежко?
От 20 януари досега - 14 килограма на кантара, повече по мерки на стари дрехи. Пия, не броя калории, не спазвам определен хранителен режим, а и не тренирам особено тежко и редовно, а само се опитвам!
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 17.05.13 16:35.
17.05.13
16:37
Винаги съм вдигал тежко, даже и в периодите когато ме е вълнувал предимно външния вид и съм тренирал по билдърски схеми ;). Промених целите, когато сложих егото си в джоба и реших, че е по-добре да тренирам функционално, а не да доставям визуално удоволствие на жените.
казано от Von Suthaus на 17.05.13, 16:34:
Минавал съл го това, вярно, по млад, но съм го минавал.От 20 януари досега - 14 килограма на кантара, повече по мерки на стари дрехи. Пия, не броя калории, не спазвам определен хранителен режим, а и не тренирам особено тежко и редовно, а само се опитвам!
По мой стандарти си тренираш тежко :-) И още ще свалиш, сигурен съм.
17.05.13
16:47
По мой стандарти си тренираш тежко :-) И още ще свалиш, сигурен съм.
Надявам се :). Ако целта ти е сваляне: по-добре (в сравнение с това, което правиш сега) 7-8 часови разходки из планината за темпо, или футбол, баскетбол, но и там ще трябва да се понапънеш ;)
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 17.05.13 16:49.
казано от Von Suthaus на 17.05.13, 16:47:
7-8 часови разходки из планината за темпо, или футбол, баскетбол, но и там ще трябва да се понапънеш ;)
7-8 часови разходки в планината ? :-)))))) Наесен по-може ама сега...
p.s. Издържливост е първата ми цел.
Мнението беше редактирано от StefanR на 17.05.13 22:24.
Тренировка тази вечер.
Мобилизиране - суинг с двупудовка 20 броя.
Кратка почивка за въздух :-)
Само с пудовка.
Снач 40 броя
Изтласкване от рамо 40 броя ( тук на серии по 10)
Гребане 40 броя
Хай пул 40 броя.
Без никаква почивка или оставяне пудовката на земята.
160 бройки за 8 минути. Доста се изпотих.
После за разпускане обръщане 40 броя и по няколко бройки за бицепс.
Бележка* Трябва да помисля за храната.
Вчера изтласках за пръв път двупудовката. 3 пъти с дясната (единички) и един с лявата. Доволен съм.
Най малкото, видях, че като е неуспешен опита не пада назад и на пода.
Снощи.
Лицеви упори - 40. Някаква зверска мускулна треска в гърдите. Мисля, от суинга с двупудовка.
Гребане с двупудовка - 3, 5, 5 , 7 на ръка. Седем е макса на този етап. Ама бавно и хубаво издърпване с гърба.
Тяга с прави крака, на един крак. Няколко серии (7-8) с различни варианти, само двупудовка, двупудовка +пудовка и с дъмбели 45 кг.
Тягата с прав крак ми е лесна, обаче двупудовката е много висока и дърпането почва от много нагоре. С дъмбелите юмрука ми е на 4-5 пръста от земята. Но пък равновесието с двупудовка и пудовка е по лесно.
21.05.13
12:01
С голям упор те е застреляла тази двупудовка, щом зверска мускулна треска в гърдите от суинг :)
казано от Gogo на 21.05.13, 12:01:
С голям упор те е застреляла тази двупудовка, щом зверска мускулна треска в гърдите от суинг :)
Смисълът на коментара ти ще го подмина :-) ) Ако някой има идея, как се получава мускулна на гърдите от суинг - да каже.
Още с дъмбел като го правех имах такива наблюдения.
Другаря Цацулин съветва да се започва с по-слабата ръка дадено упражнение.
Примерно: първо сначове с лявата, после с дясната.
казано от Дилян на 21.05.13, 14:27:
ь
Напълно съгласна съм с другаря. Инстинктивно обаче го правя наобратно всеки път. :D
21.05.13
14:43
казано от StefanR на 21.05.13, 13:23:
казано от Gogo на 21.05.13, 12:01:
Смисълът на коментара ти ще го подмина :-) ) Ако някой има идея, как се получава мускулна на гърдите от суинг - да каже.
Имам две идеи :)
21.05.13
14:43
казано от StefanR на 21.05.13, 13:23:
Още с дъмбел като го правех имах такива наблюдения.
Нямаше как да не го напиша, при вида на неволно допуснатата грешка в лицевите упори.
А за другото, имам чувството, че го правиш неправилно, само където, не мога да си го възпроизведа, как точно. :)
Може и да не е от суинга. Пишеш, че не оставяш пудовката по 5-6 мин, може някакво напрежение в гърдите да генерираш именно от това.
казано от Дилян на 21.05.13, 14:27:
Когато навремето четях разни билдерски списания, там някой се беше изказал, че трябва да се почва с по-силната ръка, защото се засилвало кръвообръщението и после било по-добре за по-слабата.
казано от Gogo на 21.05.13, 14:43:
Нямаше как да не го напиша, при вида на неволно допуснатата грешка в лицевите упори.
Дам, той другаря Фройд го е разгласил за скрития смисъл на лапсусите. Упорстват гадовете, истина е :-))
казано от James Hinks на 21.05.13, 14:43:
По соца имаше градска легенда за човек пуснал обява.
“Мога да преподавам уроци по латински, математика, фехтовка и пиано. Обаче, не искам” :-))))
@Gogo, не знам за билдърите, но при мен нещата драстично се промениха като започнах със слабата ръка първо и за месец се изравниха по бройки и издържливост и двете ми ръце.
Другаря Цацулин също съветва ако ви е много голям дисбаланса в силата: слаба, силна, после пак 2-3 със слабата.
21.05.13
15:07
казано от StefanR на 21.05.13, 15:00:
казано от James Hinks на 21.05.13, 14:43:
По соца имаше градска легенда за човек пуснал обява.
“Мога да преподавам уроци по латински, математика, фехтовка и пиано. Обаче, не искам” :-))))
Без да видя - само предполагам :)
А и ме мързи...
http://knigolandia.info/book-review/kapanite-na-farmacevtikata/
Малко реклама на книга която още не съм чел.
Тренировка снощи. Само с пудовка.
Снач 2х20
Изтласкване 2х20
Гребане 2х20
Хай пул 2х20
Общо 160 “удара” за 7 минути, без никаква почивка или оставяне пудовката от ръце.
След това клякане 20 броя и сгъване за бицепс 2х10 , за разпускане, трябваше да са в кръга (клякане 40) ама нЕма сили.
Изпотих се много сериозно. Друго важно, вечерях само половин ананас и телешка пъстърма и не ме е мъчил глад после.
22.05.13
10:40
Ама как те мързиии.....
казано от Gogo на 22.05.13, 10:40:
Ама как те мързиии.....
Лош Гого :-) Довечера вземи една 24 пудовка, или даже 32, щото си по-як (това без ирония) и по не те мързи и направи горното.
След това ела да докладваш, ако не си се затруднил изобщо- няма и смисъл да дискутираме, нивата са ни твърде раздалечени.
Ако се измориш добре - смирението е твоята печалба :-))
22.05.13
11:28
Аз не казвам, че си слаб, а че те мързи. Разлика голяма. :)
Измери си другия път пулса за 10 сек. след този кръг. След 3 мин. в покой пак го измери. Сподели резултатите.
Сигурен съм, че можеш да продължиш тренировката след тези 7 мин. с нещо по-тежко, в по-малко повторения. Дай да качваме силата вече. :)
Иначе ти сметнах времето на изпълнение за всяко движение, средно по 2,6 сек. Не лъжеш във времето и пускането на пудовката :)))
казано от Gogo на 22.05.13, 11:28:
Аз не казвам, че си слаб, а че те мързи. Разлика голяма. :)
Измери си другия път пулса за 10 сек. след този кръг. След 3 мин. в покой пак го измери. Сподели резултатите.
Сигурен съм, че можеш да продължиш тренировката след тези 7 мин. с нещо по-тежко, в по-малко повторения. Дай да качваме силата вече. :)
Иначе ти сметнах времето на изпълнение за всяко движение, средно по 2,6 сек. Не лъжеш във времето и пускането на пудовката :)))
Пулсът го мерих, ама след някакво време, може би минута. около 130 беше. Наследствено ми е нисък, 140 килограмовия ми 72 годишен баща рядко качва над 60 в покой.
Хубаво ще е да се ориентирам колко е редно да пада, за какво време. Мисля, това е важния показател.
И по нагоре писах, има време за сила (и маса) няма да избягат, издържливост ми трябва.
А засичането не е много обективно, почти половината време отива у сначовете, гребането е супер кратко, не са с еднаква скорост, искам да кажа.
Мнението беше редактирано от StefanR на 22.05.13 11:53.
Тренировка снощи.
Тип силова ( -;) ) , с двупудовка.
Раздвижване - по 5 броя обръщане на ръка (2+3)
Обръщане + избутване по 5 броя на ръка , единични.
Обръщане - по 10 броя на ръка, цяла серия.
Високо вдигане от земя - мисля, че е това упражнение- по 3 броя , цяла серия.
Суинг - по 10 броя на ръка , цяла серия.
Клек по 3 броя на крак, за завършване.
Почивки меджу всички серии, само суинга веднага ръка след ръка.
Мерих пулс след него, 130, след 2 минути 100, след още 2 минути 80 (каквото и да значи това)
Накрая - по една серия на ръка снач с пудовка - по 25 броя.
Наблюдения: “Силачите” ще нарекат тази тренировка по-смислена от предишната ( 180 “удара” с пудовка без почивка) и вероятно са прави, но след предишната бях много по-размазан. Да се има предвид, че беше след 14 часов активен ден и не повече от 6 часа сън, обаче.
23.05.13
10:47
казано от StefanR на 23.05.13, 10:34:
Наблюдения: “Силачите” ще нарекат тази тренировка по-смислена от предишната ( 180 “удара” с пудовка без почивка) и вероятно са прави, но след предишната бях много по-размазан.
Не, защото не е структурирана въобще.
Нищо не пречи да градиш издръжливост и сила едновременно, дори и в домашни условия, дори и само с една двупудовка, но точно там идва момента със структурирането на тренировката - кое къде, как и защо.
казано от James Hinks на 23.05.13, 10:47:
казано от StefanR на 23.05.13, 10:34:
Наблюдения: “Силачите” ще нарекат тази тренировка по-смислена от предишната ( 180 “удара” с пудовка без почивка) и вероятно са прави, но след предишната бях много по-размазан.
Не, защото не е структурирана въобще.
Нищо не пречи да градиш издръжливост и сила едновременно, дори и в домашни условия, дори и само с една двупудовка, но точно там идва момента със структурирането на тренировката - кое къде, как и защо.
Като ремонтирам мотора, ще се разходя до Пловдив( с един Джокер в раницата) да проведем един разговор :-))
P.S. Не беше мислено като тренирвока, все пак, а само за трениране избутването, след по 5 броя, реших да не стигам до негативни опити и дойдоха другите неща.
Мнението беше редактирано от StefanR на 23.05.13 11:29.