Аз до миналата година си гледах чери домати, краставици, чушки и картофи на терасата на шестия етаж :D Много е забавно и приятно! Тази година нещо изпуснах момента, та ще видим дали ще има реколта 2013 :D
02.05.13
15:28
казано от Atom на 01.05.13, 11:35:
Ами ако искам да хвана двете с една ръка? Или просто да взема да ида на зала, не да изпускам пудовки по пода :Д
E, как така двете пудовки с една ръка ??? То верно, че си заякнала, но все пак...(giggle)
Двете с една ръка става за преса. Едната с дъното нагоре и другата отгоре - и буташ. Пол Чек съм виждал да го прави, ама иска бая здрав хват и баланс :) че и сила да ги избуташ.
Много хубави коментари! Към зеленийките по терасите може да се добави и някоя козичка, мисля аз :Д
Сашо, не съм изобщо заякнала, нещо много му отпуснах края :( Само си тичам и си мятам леките пудовки, не ми се напъва...
КарналК - това ми звучи като много оригинален начин да си премажеш някой пръст хихи :) Ще пробвам.. ама с две пудовки от по 4 кг например : )) Или със залепени с някакво много здраво лепило :)
Мнението беше редактирано от Atom на 03.05.13 09:56.
Пробвай първо с една с дъното нагоре. Ако тръгне да се извърта не е толкова страшно.
Като на шега (по кецове и дънки) с Олег покорихме връх Мара Гидик :) 6 часа - за отиване и връщане, от кв. Острец (Априлци)
Стръмно, каменисто на места, и много красиво отгоре... Не си взехме храна, та после наваксахме с кило сач, половин кило ребърца, бирички и почивка.
Една снимка от началото на прехода, и една от върха.
Мнението беше редактирано от Atom на 10.05.13 20:21.
Пиша си тренировките в тетрадка...
Общо взето положението е нормално;
Стоя си едни и същи кг, но като че ли съм загубила малко мускулна маса (плочките не се виждат вече особено ясно); загуби има и по кръста (еректорите) и раменете, в следствие на което работата по цял ден на стол ме мъчи и криви повече от преди. Придобих вреден навик да заспивам като пън на една страна, и забелязвам че си смачквам и сплесквам рамото, та и от това ме боли през деня...
Сериозно обмислям да почна някакъв билдърски сплит и да си джъткам с повечко повторения и изолирани упражнения :)
Ся си допивам бирата и отивам да тичам и да повися по лостовете, нищо друго не ми се прави. Ако после ми дойде някакъв ентусиазъм, ще го употребя за раменни преси с пудовките, супер ми идват :)
Започвам да не мога да се справям с ежедневието... Твърде много ми идва нервното напрежение и натрупаната умора, стрес на работа...
Нямам проблеми със съня, но не успявам да си отпочина дори и с 8 часа на нощ :(
Четох малко за добавки, които да ми помогнат и “възстановят” и имам нужда от съвет :)
Някой пробвал ли е ГАБА; евентуално - в комбинация с нещо?
03.06.13
14:23
Аз пия ГАБА, поради същите проблеми.
Комбинирам го с 5-htp 100 мг и Цинк, вечер. По-добре ми влияе от мелатонина, при който сутринта се събужадам много мудно.
Ще правя експеримент с Bacopa и ще видя какво ще се получи.
Аз ти препоръчвам ГАБА пред мелатонина.
Иначе сейм шит и при мен...
Мнението беше редактирано от Мила на 03.06.13 14:24.
Благодаря ти, Мила! Ами мелатонин съм пробвала, събаря ме ужасно гадно. А и аз наистина си спя дълбоко и дълго, просто гадното е когато съм будна :Д
Значи габа ще взема максимално скоро :)
А какви добавки пиеш сега?
Може би е добра идея да приемаш малко повечко минерали (в случай че не го правиш)
При всички случаи обаче, една отпуска ще поопрабви положението...да кажем...август месец. ;)
03.06.13
14:36
Родиола
03.06.13
14:44
Аз искам само да кажа, че вероятно съм единствения не доволен потребител от Родиолата, за това не я и препоръчах. Пила съм я в дози от 1 гр до 1.5 гр.
Иначе сигурно се води топа на адаптогените.
03.06.13
14:48
То от родиолата няма да усети “задоволяване”, но със сигурност помага в стресови ситуации...Щом и на кучета действа добре, смятай какъв адаптоген е ;)
03.06.13
14:53
Според мен е прехвалена Родиолата, наистина го смятам това. Както и да е аз бих пробвала с някоя гъба, ама трябва да отделя повече пари, че излиза доста за един добър прием.
А и първо ще пробвам с ГАБА, АЛА + Хром, Винпо и Бакупа.:)))))))))))))))))))))))
Мнението беше редактирано от Мила на 03.06.13 14:58.
03.06.13
14:59
Въобще не е прехвалена, но ти чакаш от нея ефект, които тя няма. Особено като гледам композицията на стимуланти за ЦНС ;)
03.06.13
15:11
Сашооооо, искам нещо, което да ме дигне :Д
Вероятно си прав, вероятно очаквам нещо, което няма как да получа.
И все пак за да бъда искрена и откровена не вярвам, че всички 10-ма или колкото са, които са подкрепили поста ти в който ти предлагаш Родиола са останали доволни при положение, че са я използвали при стресови ситуация, както е по описание на продукта...
И не искам да се правя на разбирач, не съм, но за да съм откровена си изказвам мнението.
Иначе, Сашо, млъквам и по-скоро приемам, че наистина имаш право за това, което казваш ;)
Мнението беше редактирано от Мила на 03.06.13 15:18.
Мерси мнооого :) Ще ги комбинирам (предполагам не е проблем) и ще дам отзиви...
А иначе, в момента пия калциев цитрат и пробиотик; много рядко - Вигантол и един детски течен витамин от шишето (но за тях се сещам рядко, защото съм смотана)
Отпуска - чак края на юли :(
03.06.13
15:20
казано от Мила на 03.06.13, 15:11:
Сашооооо, искам нещо, което да ме дигне :Д
Вероятно си прав, вероятно очаквам нещо, което няма как да получа.
Ето де, за това ти говоря ;)
От родиолата няма да се взривиш в залата защото си суперконцентрирана или пък да летиш вместо да ходиш защото си айляк и не те притеснява нищо. А ти търсиш тези ефекти, които на всичкото отгоре са и противоположни :)
казано от Atom на 03.06.13, 15:13:
А иначе, в момента пия калциев цитрат и пробиотик; много рядко - Вигантол и един детски течен витамин от шишето (но за тях се сещам рядко, защото съм смотана)
Малко по-различен поглед вурху калция.
Иначе и аз съм твърдо “ЗА” родиолата.
Д3-то ти е задължително по ред причини.
казано от Маргарита Манева на 03.06.13, 15:24:
Видеото е повече от час :(... Има ли някъде резюмирано в писмен вид за какво става въпрос?
03.06.13
16:38
Има няколко интересни изследвания, при които се тества ефективността на отделни елементи за заздравяване на костите. Калцият като добавка и млякото като храна не бяха от най-добрите, като при единия от източниците дори се бяха увеличи фрактурите. С най-добри показатели са витамин D и магнезият.
казано от Vic на 03.06.13, 16:23:
казано от Маргарита Манева на 03.06.13, 15:24:
Видеото е повече от час :(... Има ли някъде резюмирано в писмен вид за какво става въпрос?
В общи линии потвърждава това, което пише Десо, плюс още интересни и не-широко разпространени факти за калциевите отлагания в тялото. Споменава се биологичната трансмутация и факта, че директния прием на калций не е препоръчителен за сметка на силиций и магнезий. :)
Много ви благодаря за отговорите и информацията :) Чакам да ми преведат заплата и взимам нещата (все още се чудя дали да поръчвам от айхърб, или направо да поръчвам от някой български магазин)
Безформеното нещо на снимката е ръката ми (исках да споделя едно много героично (sun) ожулване в следствие на гоблет клек, но някакси по-хубава снимка не се получи :Д И на всичкото отгоре отокът не се вижда :Д)
Ходи ми се в някоя гора... и ми се спи на палатка. Ама... няма ... засега :)
Днес разглеждах магнезий на различни марки - има много различни форми: сулфат, оксид, карбонат.. Коя е за препоръчване, знаете ли?
Най-добре усвояемите форми са- глицинат, цитрат от тия дето се намират лесно. Чел съм за таурат и малат също и орортат, но не съм срещал продукти/не че толкова съм и търсил/. Оксидните форми не се препоръчват, защото не се знае колко се усвояват.
Мнението беше редактирано от Бойко на 11.06.13 12:38.
11.06.13
12:39
Цитрат и аспартат!
11.06.13
12:58
Le God has spoken :D
Цитратът е евтин и с добра усвояемост, но е адското очистително ако не уцелиш дозировката. Срещал съм добри отзиви за малата и смятам да го пробвам в бъдеще, макар че е по-скъп.
Мерси за отговорите! Направо ще отида да си напазарувам от le god, струва ми се най-правилното решение :) И последното, което търся, е разхлабващ ефект :D Ша внимавам с дозата :Д
Днес правих флоор преса (откакто Сашо ме посъветва да не правя - я бях изключила, но ми се правеше нещо като лежанка и ме мързеше да ходя до залата, та...)
Очаквано, двете пудовки по 12 кг ми тежаха доста повече от лост 20-25 кг :) 9 повторения/45,5кг лично тегло в момента/може би най-зле откъм сила и кондиция от много време насам...
Най-после е топло :) Предимно (но не много редовно) тренировки на открито - тичам, ходещи напади, набирания и пръсти към лост.
Едно кантарче за измерване на мазнини ме показа 32,5%, после 12% :Д Уж се измерих ориентировъчно /щото знам, че са неточни/ - то пък така ме ориентира, че нямам думи :)
Пихме биричка с Мила ония ден (sun) надявам се да се превърне в традиция и да посъберем още трениращи за разтоварващи разговори в обедната почивка :)
23.06.13
10:10
казано от Atom на 22.06.13, 19:46:
Пихме биричка с Мила ония ден (sun) надявам се да се превърне в традиция и да посъберем още трениращи за разтоварващи разговори в обедната почивка :)
Подкрепям за повече подобни срещи в обедната почивка (sun)
Едно чудесно допълнение би била топла и ароматна шкембе чорба, но за момента се въздържам... Не мога да се настройвам толкова скоростно на ЧАК такъв айляк :D който ще свърши бързо ;(
Мнението беше редактирано от Atom на 23.06.13 21:14.
В неделя си джъткахме по къси гащи из Витоша, днес установих че съм изгоряла а-ла-чорап :D
Имаше някакъв малоумен “фест” във връзка с Еньовден, язък за хубавия празник. За щастие бяха попреминали нещата и тълпата се беше разкарала (в антисоциално настроение съм (sun) )
Успях да снимам малко трицепси и природа (wasntme)
Малко впечатления от днешния ден :Д
Та, преди време писах за прорязваща болка ниско в корема по време на тяга. Онзи ден пак ми се случи /пак по време на тяга/, и ден след това ми се спука кистичка на яйчника. Явно заради такива неща ме прерязва понякога...
Боли си, но ако чакаш да те прегледат в “спешното” отделение адекватно - значи все още си наивен, прекрасен човечец, който чинно си плаща здравните вноски :Д А после си плаща и спешните прегледи :Д
Както и да е, отмина, даже болнични отказах.
Снощи пак ме заболя - явих се при гинеколожката ми днес /почаках между 3 часа и половин ден, добре че търпя на неразположения :Д/ - бам дуфастон в конски дози и си заминавай :)
Обясних, че пия достинекс и не съм много наясно дали е адекватно да пия И хормони... Уж нямало проблем. Както и да е, взех си болничния тоя път и си заминах. Дуфастон е ясно, че НЯМА да пия...
На мен лично в момента ми е ясно, че цикълът ми ще си дойде по нормален път (толкова съм нервна и зла, че няма как да сбъркам :) ) обаче... как може след 3 мин преглед да се изписва хормонален препарат... (dull) (dull) (dull)
Не може това да е решението. Но пък не искам да се смахвам и да ставам като тия ненормалници с “алтернативните” източници на лечение и помощ от звездите.
Сега ще готвя и ще търся баланса... (giggle)
Много се изнервих... освен да ям и сникърс :Д Просто в момента - това не съм аз :ДДД
Той е търпелив човек.. добър човек :) Яде всичко, тренира тежко и пие бира. Нямам какво да добавя :D
Ако се долавя нотка на състрадание към Олег, това е защото Слави има понатрупан опит с ПМС кривотии и резки промени на настроенията, и може да си представи положението. ;)
ПП: Добре, че са търпеливи, че понякога аз не мога да се изтърпя, не знам за други. :x
Мнението беше редактирано от Margi на 25.06.13 16:41.