09.06.13
16:16
Здравей, здравеняшки народе! :)
Първо да се представя...казвам се Дани и съм на 24, от София съм. Имам проблеми с теглото откакто се помня и те винаги са ми били проблем в доста отношения.
Спортните ми занимания се свеждат до малко народни танци и карате в детските години и от по-ново време малко каране на велоергуметър и кростренажор и бягане, както и малко занимания с дъмбели.
Реални добри резултати съм постигал веднъж, като беше 2009-2010г. някъде;
Та, тези добри резултати се изразяваха в смъкване на 15-20кг тегло, от 105кг до към 85кг, в кратък период от време някъде около 3-4 месеца. Постигнатото беше плод на тотална промяна в храненето и физическата активност, един ден просто си казах, че не може да продължава така, гладувах ден и половина(нещо, което дотогава не бях правил) и смених начина си на живот.
Започнах да се храня с много мюсли с прясно мляко, малко плодове, качамак(това ми е основния спомен от менюто), започнах да тичам всяка сутрин на стадиона до нас(разгрявах с клипчетата на Jack Lalanne :) ), от нулата достигнах до 2x10 обиколки(когато започнах не можех да направя и една обиколка, без почивка), научих се да дишам правилно чрез тичането, прекарвах по 90 минути на стадиона минимум. Отделно катерех стълби вкъщи като упражнение.
Имах свободата да ползвам доста време за себе си и го правих, но по някакъв начин нещата пак влязоха в предишните си измерения.
Не спортувах, отново се присъединих на трапезата вкъщи(която е еднообразна и калорична, състой се основно от: месо, картофи, хляб, ориз, газирани напитки, сладко, тежки сметанови сосове; плодове, зеленчуци, ядки почти не присъстват);
Преживях една жестока депресия(за която причина не открих), крачех в стаята си и си мислех какво защо, слънцето залязва(с изложение на запад бях) и се чудех за купища неща.
Сега тези години положението не се промени, и така до април 2013;
Пак имам проблясък, пак си давам истинска сметка, че пагубно битувам и пак тръгвам по миналата пътечка, с малко нови методи и малко различен светоглед. Започнах отново да спортувам системно, всяка сутрин тичам на стадиона, тренирам си спокойно 45 минути(като все още не тренирам през цялото време, защото нямам енергията) и се прибирам, събота тичам в Южния парк на едно организирано бягане от 5км(което за моя радост успявам да изтичам и всеки следващ път с все по-малко трудности и спирания за поемане на дъх). Отделно занапред ще се стремя да правя вечерта по 30-40 минутки на велоергуметъра или тренажора и малко занимания с дъмбелите, лост(без тежести е 7-10кг, а ако желая ползвам тежестите от дъмбела). Храня се отново без да седя на семейната вредна трапеза, мисля да си разнообразявам менюто - хапвам салати със сирене, мюсли с мляко, кисело мляко, на данон разните фантазии и активия, взел съм си ядки - кашу, лешници, бадеми, хапвам сушени боровинки, риба от консерва, малко пилешко, това е като за начало;
Мисля спокойно, живея спокойно, теглото ми в момента е към 110-115кг, висок съм 188см и по всички критерии имам да свалям 25-30кг, целта ми е да стигна 85 или 80кг, поне първоначално, тъй като не знам реално на какви килограми ще се чувствам най-добре, та не ги фиксирам точно;
Основната ми цел е да имам тонус, да имам хубаво тяло(стегнато, не търся плочки и големи релефи), да бъда по-привлекателен и енергичен и желан и т.н.
Когато се храня не ползвам грамажи, везни, вманиачаване до крайна степен, просто виждам с какво разполагам и преценявам много ли е, малко ли е, може да си взема да хапна нещо в допълнение, не мога да крекаля, не си го позволявам.
Не си смятам калориите, не гледам да съчетавам протейни, въглехидрати, мазнини, което не е лошо, но никога не съм го правил, може би ще се науча за в бъдеще.
Засега това е от мен, надявам се да Ви е било интересно да прочетете този синтез на моя лайфстайл. :)
Ще пиша тук занапред, в тази форма, която виждате сега, няма да прецизирам и да гледам кантара, а ще казвам дали се чувствам и виждам по-добре и по-щастлив в огледалото и в живота. :)
Поздрави!
Дани
Темата беше редактирана от Danny||| на 28.11.14 19:55.
Айде да започна да си документирам менюто:
08.00 Закуска:
1 купа мляко с мюсли и една ч.л. какао(не чисто, а от сорта на Нескуик)
няколко броя лешници и бадеми
12.30 Обяд:
1 кофичка кисело мляко На баба 3.6% с домашно сладко от ягоди
19.30 Вечеря:
2 домата
1/2 краставица
1/2 глава червен лук
1 плочка сирене
1 парченце пица(с незначителен размер)
малко месо и печени картофи(с незначителен размер)
Спорта за днес:
Сутринта от 07.00 до 07.40 тичане на стадиона, всичко на всичко 6 обиколки, 3 пъти x 2 обиколки;
17.00 малко загряване и работа с дъмбели, за тонус;
казано от Daniel Pavlov на 09.06.13, 16:16:
Мисля спокойно, живея спокойно, теглото ми в момента е към 110-115кг, висок съм 188см и по всички критерии имам да свалям 25-30кг, целта ми е да стигна 85 или 80кг, поне първоначално, тъй като не знам реално на какви килограми ще се чувствам най-добре, та не ги фиксирам точно;
Аз съм 20 см. по-нисък и съм 80 кг.
Концентрирай се върху това как изглеждаш и какви са ти физическите възможности, а не върху това колко кила тежиш.
Не е зле да включиш и силови тренировки, щото само с бягане тяло не се прави.
Благодаря ти за съвета, ще се възползвам от него. :)
Ето и малко от мен за днес:
Ставане 06.00, туткане до 06.20, тренировка 50 минути(разгрявка, гимнастика - колело, тичане на място, катерене на стълби, клякания има няма 30-40 на серии по 10, малко дъмбел, като смених от най-малките тежести 1.25 до 2.50 и усещам разликата, занапред ще се опитвам да правя и набирания, сегашната ми бройка е 1-2 броя, нямам сила да си вдигам килограмите, а и наистина не съм тренирал силово, а само аеробно и с тежестите за тонус с малки тежести, повечко повторения и серии)
25 минути велоергометър - основно 3-та степен(минимално натоварване), 3 серии по 1-2 минути на 7-ма степен(от 10) и силно въртене, за да се поуморя малко. Уреда е стар, но стабилен, маховика е малък някъде 7-8 кила, не знам точно колко се водиха масово.
8.30 Закуска:
2 чаши прясно мляко На баба(идват към 500мл), може с какао, може и без(никаква добавена захар от мен);
Около половин пакетче най-обикновени бисквити Житен дар, пакетчето е 130гр - значи 75гр максимум;
2 твърдо сварени яйца
- за разкош една препечена филия хляб(ама това е в процес на обмисляне) устояваме на изкушението
13.00 Обяд:
5 броя нахутени топчета от дюнер Изток(вероятно със сос ще са)
1 Активия с киви и драконов плод май беше другото
15.00 до 16.00 Следобедно хранене:
2-3 гризини на Чипи
сезонни плодове - череши 200-300 грама, имаме промяна - черешите бяха заменени с една грамадна ябълка от Полша;
19.00 Вечеря
Качамак с сирене Маджаров в кутия(краве сирене в саламура), включва заливка от запържено масло и червен пипер;
Салата - 1 домат, 1/2 краставица и половин глава воден лук; - тази част я пропуснах, като пих малко кола
В допълнение на мнението ще кажа, че взимам от 3-4 дена витамини Крюгер(24 витамини и минерали се водят), просто смятам, че имам нужда, защото предишната ми храна беше под всякаква критика и може да имам липси;
Също така в момента не се ръководя от никакви диети, а от това, което смятам, че ще е добре да хапвам, полезно е или не е вредно и имам огромното желание да се храня разнообразно, основно със сурови плодове и зеленчуци и прости манджи, печено на скара или фурна месо, яйца, сирене, за нахута мисля да започна да го ползвам, да си правя нещо, печени на скара зеленчуци като тиквички и патладжан, чушки с извара или сирене, за междинни хранения солети, обикновени бисквити и гризини(естествено по-малко, а не по цяло пакетче на хранене).
В този смисъл приемам съвети за хранене, рецепти с по-малко готвене, за да остават хранителните вещества в храната, но примерно не бих могъл да ям както видях, че яде едно момче, всеки ден по 10 яйца, и едно и също, просто това ми е омръзнало и само съм страдал, когато е било практика :D
Ще редактирам, ако нещо в менюто се промени и да си кажа за вечерната активност, което ще я бъде. :)
Приятен ден на всички!
Вечерната активност се състоеше от 30 минути велоергометър и малко хамалска работа, не знам как ще се чувствам утре, но вероятно ще мина с доста леко натоварване, може би само велоергометър.
Мнението беше редактирано от Danny||| на 10.06.13 22:30.
Днес ще е лежерно, както казах вчера...
Ставане 06.00, туткане до 06.30, малко разгряване с Джак Лалейн, и 30 минути велоергометър, тренировката ще се повтори с леки изменения вечерта;
Усеща се натоварването от вчерашната работа и няма да се напъвам особено днес, но като цяло се чувствам добре, храната и спорта си оказват благотворното влияние, чувствам се по-приятно в кожата си, корема ми се е прибрал малко(по принцип е разширен), тъй като не хапвам много и тежка храна както преди. :)
8.30 Закуска:
1 чаша чай Добро утро, без захар
Около половин пакетче най-обикновени бисквити Житен дар, пакетчето е 130гр - значи 75гр максимум;
1 твърдо сварено яйце
За разкош малко бадеми, лешници и сушена червена боровинка
13.00 Обяд:
Салата - 2 домата, 1/2 краставица и половин глава воден лук с плочка сирене - без сиренето;
1 хамбургер от чичо Мак се появи изневиделица, за което съжалявам. - стана няколко хамбургера и не съжалявам, днес няма да има вечеря, тъй като хамбургерите бяха до 17.00
2-3 гризини на Чипи - имаше
сезонни плодове - череши 200-300 грама, 1 банан или ябълка; - не
19.00 Вечеря - отива за утре вечер
Чисто пилешко месо около 150 грама, мариновано с подправки и соев сос(соевия сос го прави по-крехко, може да пробвате);
Тиквички на колелца, изпечени на скара със сос от кисело мляко, копър и чесън;
Редакция вечерта с ново инфо в същия пост= :)
Лек ден на всички!
Мнението беше редактирано от Danny||| на 11.06.13 17:38.
Днес въпреки сандвичите съм ок, имаме още 30 минути велоергометър;
За утре плана е ходене до стадиона сутринта - 40-45 минути сумарно, тичане с почивки(лека подготовка за събота 5км); - 2 пъти х 3 обиколки, имам малко болка в краката, като да я мускулна треска, а и ми бяха достатъчни обиколките;
Вечерта малко гимнастика, катерене на стълби - 40-50 минути, с леко темпо;
8.30 Закуска:
1 Данон Фантазия с череши; - с вишни се оказа, но най-добрия вариант е с ягоди
Остатъка от пакетчето най-обикновени бисквити Житен дар(5-6 броя);
1 твърдо сварено яйце;
За разкош малко бадеми, лешници и сушена червена боровинка и може би малко годжи бери за сефте;
* 1 таблетка витамини на Крюгер, защото ги забравям последните два дни;
13.00 Обяд:
Салата - 2 домата, 1/2 краставица и половин глава воден лук с плочка сирене;
(Може и един плод от тези, които са в следобедното хранене, въпреки че не знам дали няма да ми стане кофти, да хапвам зеленчуци, сирене и плодове без да има стабилен интервал) - без плод
2-3 гризини на Чипи
череши, банан или ябълка - ябълка ще е
19.00 Вечеря
Чисто пилешко месо около 200 грама, мариновано с подправки и соев сос(соевия сос го прави по-крехко, може да пробвате); - пилето е задминато малко преди вечерята от една пъстърва
Тиквички на колелца, изпечени на скара със сос от кисело мляко, копър и чесън;
Мнението беше редактирано от Danny||| на 12.06.13 14:57.
Равносметката за днес е, че денят постави своите ограничения и не можах да изпълня второто си раздвижване(вечерното) тъй като нямах време и за вечеря и за него, от сутрешното съм доволен, защото се успах малко и можеше и то да увисне.
Тиквичките станаха приятни, като нямаше заливка с мляко, а дресинг от олио, лимонов сок, копър, чесън и малко сол, обаче трябва да се режат на много финни кръгчета, за да се изпекат добре на скарата, поне аз така предпочитам храната - суха и изпечена добре, не признавам алангле и сурово.
Хранителния режим върви добре, няма криви пътища, попрочетох няколко теми и няколко дневника и се образовах малко за правилните неща за хапване, на които ще се осланям в целта си да смъкна тегло, а не мускули и респективно да имам стегнато тяло, а не някакви желета по себе си.
Моите планове са едно здравословно отслабване, което да носи само ползи и да бъде плавно и приятно, а резултата от него един нов живот и режим на хранене, който да следвам.
Смятам, че съм на прав път, в по-голямата си част активностите ми не са свръх интензивни, ще работя постепенно с велоергометър, кростренажор, гребен тренажор, тичане, дъмбел и лост с тежести до 20кила(ако изпитам нужда от силови тренировки ще правя такива 4-5 пъти в месеца във фитнес, или с наличните ресурси), имам лост за набирания и други подобни, лицеви, катерене на стълби, като ще редувам и ще спортувам почти всеки ден, без да се претоварвам, тъй като търся резултат в дълъг период от време.
Храната ми ще е разнообразна, ще има от всичко по малко - яйца, месо, сирене, мляко, ядки, зеленчуци, плодове(вкл. сушени), варива, мазнини - тахан, фъстъчено, краве масло, когато се готви;
С плодовете няма да прекалявам, но няма да ги анатемосвам, същото и със соковете(истински изцеден от цитруси например 2-3 пъти месечно);
Основните бурени, който ще контролирам особено жестоко са картофи, хляб и тесто и бял ориз и газировките и сладкото; - те са били за мен най-жестокия бич.
Утре ще измислим менюто сутринта и ще посрещнем слънцето! :)
Приятна вечер на всички желая!
А ето и един поздрав:
Мнението беше редактирано от Danny||| на 12.06.13 22:56.
Дойде и утрото, въпреки че не успях да видя слънцето! :D
Днес старта беше със малко тренировки с дъмбел - 7.5кг някъде или малко по-малко.
Първо лека разгрявка - 5 минути
4x10 - Свиване за бицепс със завъртане в китката
3x10 - Трицепс екстензии зад глава
3x5 - Вдигане на дъмбел пред тяло, на нивото на раменете(не му знам името на упражнението, а вероятно има)
2x5 - Вдигане на дъмбел встрани от тяло, на нивото на раменете(не му знам името на упражнението, а вероятно има)
10 лицеви, като може и повече, но пода не е удобен, следователно ще ги правя само когато съм на двора. :)
Края дойде с малко от упражненията за разгряване;
Днес се очертава да съм по-свободен и да правя повече неща за себе си;
8.30 Закуска:
1/2 кофичка кисело мляко На баба с малко сушени плодове - кайсия, смокиня, годжи бери и малко червена боровинка
1 твърдо сварено яйце;
За разкош малко бадеми, лешници и кашу;
* 1 таблетка витамини на Крюгер;
13.00 Обяд:
200гр пилешко месо
1 глава воден лук запечен на скара и леко маринован
1 домат и няколко броя маслини
2-3 гризини на Чипи
1 банан
1/2 кофичка кисело мляко, върви с банана :)
19.00 Вечеря
Качамак със сирене, запържено масло с червен пипер или супа/яхния от зелен фасул
Менюто го измислихме(ммм, добро е!), сега остава и да се издаде и изпълни плана за хапването му. :)
Усещам добре деня, ще бъде приятен и ползотворен, ще се опитам повече да се движа и да направя една малка разходка на въздух, която ще ми се отрази добре, стига да се е наваляло за днес.
Имам няколко забележки към себе си, които ще впиша тук, за да ги помня и да не се бавя с тяхното изпълнение:
- нуждая се от някакъв прост и стабилен стол, за да правя част от упражненията, тъй като тавана е доста нисък и не мога да правя упражнения над глава, също изпъване на гръбнака и дърпане на въже(тва е малко от гимнастиката, не е фитнес в чист вид);
- ще правя повече разгрявка и упражнения за рамо, тъй като рамената му пукат и са ми били проблемни преди време(боляло ме е рамо като тичам);
- ще оправя велосипеда и ще го ползвам като една по-приятна и по-пълноценна тренировка и прекарано време от велоергометъра;
13.06.13
13:03
казано от Daniel Pavlov на 13.06.13, 08:18:
- ще оправя велосипеда и ще го ползвам като една по-приятна и по-пълноценна тренировка и прекарано време от велоергометъра;
Подкрепям с две ръце.Това е най-благоприятният вариант.
Успех за напред с целите. : )
Благодарности за подкрепата, Алекс!
Хубав дневник имаш, поне на мен ми е интересен и го следя, за което поздрав! :)
Днес деня мина приятно. Разходката, която исках да направя не се състоя, но няма да си трия излишно сол на главата, защото този пропуск може при свободно време да се поправи винаги. Режима е строен и спазването му не е никакъв проблем(хапваше ми се преди да дойде обяда, но имаше 20 минути докато дойде и си спазих времето), единствената промяна в него е че вечерята ще бъде яхния от зрял фасул, а не от зелен такъв, което е малко като преразход при положение, че са различни видове въглехидрати(поне така си мисля), но е ок.
Вечерната тренировка се състоеше от 35 минути вътрене на велоергометъра. 5 минути на слаба степен и 5 минути ниска степен с нормално темпо на въртене, не интензивно.
Основен проблем пред мен в този момент е какво да е менюто за утре, вероятно ще променя закуската и ще сменя мястото на обяда и вечерята като ги облагородя малко...и ще вкарам едно зелено Корни в следобедното хранене, че ми се мотае тук. :D
И музикален поздрав за днес е една супер песен, която сега като повод и аз ще послушам :)
Мнението беше редактирано от Danny||| на 13.06.13 19:27.
Браво,че си решил да направиш нещо добро за себе си.Бъди дисциплиниран,надъхан и упорит и резултатите няма да закъснеят.А и гледай да ограничиш всичкия тоя JUNK FOOD минимум,замени мюслито с овес , яж само нискомаслено мляко и пий по 4л вода на ден.Ако ти е трудно да спреш всички тея дюнери и пици от раз прави,като мен в началото.В седмица от 7дена 3 примерно си позволявай по малко и така с течение на времето намалявай cheat дните докато накрая не ги спреш напълно.
Успех ! Надявам се да съм ти помогнал.
Добро утро!
Благодаря ти за коментара Хълк!
За мен всяка подкрепа е важна, вкъщи е основно саботаж, само аз съм на режим, всичко друго си е по старо му!
Хубавото при мен сега е, че вече пипето ми не иска резултат за няколко месеца и после проблеми, че организма е преживял свръх стрес, четох тук, разбрах, че глада не е средството, а правилната храна и движението, така че мисля, че ще мога да се справя и да си оправя формата и да се чувствам и живея в пъти по-добре.
За мюслито, още предпочитам да го хапвам, тъй като има повечко неща, а и не е чак такъв бич за тялото, мислил съм за нискомаслените млека и ще започна да си взимам от тях, а за водата няма да имам точни граници, ще си следя според цвета на урината и жаждата, да приемам колкото организма иска. Ходих при една шарлатани, дето искаха да ми пробутат Хербалайф и да отслабвам, като пия само него и ям един път на ден освен това, че и евтино било да се пие хербата, а не да се хапва и ми казаха да пия и 6-7 литра вода, за моето тегло толкова трябвало :D
Единственото ми залитане е с хамбургерите, които отказах, но баща ми донесе и аз ги хапнах, но не изпитвам голяма нужда да ги хапвам.
А корнито ще е единичен случай, понякога сутрин ще си позволявам черен шоколад, с повечко какао, мед и плодове през деня, не мисля, че е проблем, естествено няма да прекалявам.
Днес слънцето се показа, тъй като го чаках в засада, докато си правих гимнастиката, която ми се отрази супер, ще продължавам и с нея ще се разчупя много, помня един такъв период, беше много готино, скачах навсякъде, много енергия, гъвкавост. :)
Днес плана е да има велоергометър и гребен тренажор, а сетне, ще се опитам да поправя кростренажора, да не скърчоти, защото е много гадно да се тренира така.
Манжата я измислихме, защото без манжа, за де сме?
8.30 Закуска:
2 твърдо сварени яйца,
1 плочка сирене,
1 домат
малко маслини
13.00 Обяд:
1 чиния боб чорба
15.00 до 17.00 Следобедно хранене:
1 зелено корни
1 ябълка
19.00 Вечеря
200гр пилешко месце
1 тиквичка печена на скара и маринована, 1 глава лук, също като тиквичката
50-100 грама извара
:) Едно поздравче, сутрешно, за всички влюбени гълъбчета от Survivor:
Мина си деня и това е! - Спор няма!
Всичко беше супер, храна и тя, спорта не беше загърбен...на гребния тренажор беше приятно да се кача малко, ще го ползвам по-редовно.
Усещане за глад имаше леко на моменти, но това е и може би защото стоях при склада с храната(имам такъв :D) и й хвърлях по някоя поглед, обаче не съм си позволявал волности. :)
Утре е един малък тест с тичането 5км(09.00) и ще видим как ще ми се отрази и дали ще мога да го мина по-бързо или без да спирам за почивка.
Вечерта ще има активност с дъмбели, няма да се запускам.
За целта ще променя маниера си утре.
06.20 Закуска
1 банан
1-2 ч.л. тахан с мед
10.00 - 11.00 Следкуска:
2-3 гризини
няколко броя лешници и бадеми
13.00 Обяд:
1 яйце
риба от консерва
1 ябълка
19.00 Вечеря
1 кофичка кисело мляко с малко домашно сладко
Ето и един поздрав от Себастиан Бах, баладка, която отдавна не съм слушал и аз:
Хопала! :)
Денят беше чудесен, плана за храненето е изпълнен на 100%, тичането мина супер, без почивки и без болка в черния дроб, че и с нов личен рекорд. :)
Остават дъмбелите и вечерята, като съм си намислил храненето за утре...
08.30 Закуска
Прясно мляко с мюсли
1-2 ч.л. тахан с мед
13.00 Обяд:
2-3 яйца на очи с масло
/Салата
1-2 домата, 1/2 краставица, лук
1 плочка сирене
/ на мястото на салатата 2-3 варени картофа с масло и сирене;
малко черен шоколад
19.00 Вечеря
200 гр пилешко месо
Салата - 1 домат, 1/2 краставица, лук
100-200 грама извара;
Проклет да съм, когато не пиша витамина не го и взимам, значи винаги ще го пиша, да се подсещам и да го взимам!
Имате поща...а, не бе това беше друго имате поздрав и за днес(Пол Гилбърт - Не съм пристрастен):
Мнението беше редактирано от Danny||| на 15.06.13 20:39.
Днес имаме 2 пъти велоергометър и малко облагородяващ селски труд, който реално си ме измори и е повечe от тренировка;
Проблеми с хранителния режим - никакви, със спортния - също!
08.30 Закуска
1 банан
малко бадеми и лешници
малко сушена червена боровинка
13.00 Обяд:
чушки с кайма и ориз и кисело мляко
1 ябълка
19.00 Вечеря
качамак със сирене
Менюто за утре ми е малко под въпрос за някои хранения, но така е, важното е да го има и съм го наумил какво да е. :)
Спорта утре ще е тичане и дъмбели или гимнастика - вечерта;
Мнението беше редактирано от Danny||| на 17.06.13 19:30.
Мина, мина и днешния ден, пак съм спазил всичко, няма ексцесии и това си е вече една тенденция, което само може да ме радва.
08.30 Закуска
1 кофичка кисело мляко с мюсли
1-2 ч.л. тахан с мед
малко бадеми и лешници
13.00 Обяд:
5 броя фалафелчета
2 праскови
19.00 Вечеря
2 варени яйца
салата - домат, краставица, сирене
Спорта утре е велоергометър и гимнастика или може би в обратен ред... :)
Днес беше хубав ден, имаше само една тренировка, но доста се уморих следобяд и е нормално.
Храната си беше ок. :)
А, сега меню ми трябва, меню!
08.30 Закуска
1 кофичка кисело мляко с мюсли
1-2 ч.л. тахан с мед -не
малко бадеми и лешници
10.00 - банан
13.00 Обяд:
2 варени яйца
извара
пресен лук
люта чушка
1 ябълка
гризини
19.00 Вечеря
пикантно пиле, с доматен сос
Спорт сутринта тичане. - Много добре ми дойде мисля, че влизам в някаква форма. :)
Вечерта велоергометър или гимнастика, ако няма селска работа, която ще мине за тренировка.
Няма да има вечерна тренировка, тъй като имаше селски труд и ми е достатъчен с тичането за днес. :)
Мнението беше редактирано от Danny||| на 20.06.13 07:14.
Добре, ако можеш да ми предложиш нещо съм отворен за инфо, не знам дали си чел темата от начало, затова ще кажа, че идеята е бавно сваляне на килограми и стягане и тонус на цялото тяло. :)
Не прочетох всичко, но както ти е казал Петко- почни силови тренировки. Иначе за храненето ти си избираш, но от днешното видях малко извара, ядки, плодове и мляко. Аз например ям много мазнини (основно сланина, яйца, масло, мас и ядки), месо и зеленчуци. Има много статии и дневници, най-добре виж по-подробно някои, за да направиш промени.
П.С.- иначе последната песен няма грешка (rock)
Мнението беше редактирано от Петър на 22.06.13 10:26.
Ще се информирам за същността на силовите тренировки, а относно храненето се опитвам да има всичко в него - месо, риба, яйца, сирене, млечни, зеленчуци, ядки, мазнини - тахан, фъстъчено масло, краве масло; всичко друго ограничавам, но не стигам до крайности. :)
Благодаря ти за включването! :)
Добро утро!
Вчера всичко много беше много хубаво, но ето че и днешния ден дойде...началото е 30 минути велоергометър, а вечерта смятам да направя някаква лека силова тренировка - кофички, набирания, лицеви и други упражнения, които не са претенциозни, за да искат фитнес зала. :)
Кардио сутринта е най-приятния вариант за старт на деня, а и аз го правя всеки ден, умерено и мисля, че добре ми се отразява, редувам тичане и уреди, защото тичането освен, че е на открито ми и помага за състезанието в събота, а аз искам да подобрявам здравето си и класирането си. :)
08.30 Закуска
Прясно мляко с мюсли
1-2 ч.л. тахан с мед
малко бадеми и лешници
малко сушена червена боровинка и годжи бери
11.00
банан
малко черен шоколад
13.00 Обяд:
тиквички с ориз и малко наденица
не
19.00 Вечеря
пилешко месо и лук
Теглото ми е около 110кг(19.06.2013г.), измерих се само като ориентир.
:)
Мнението беше редактирано от Danny||| на 20.06.13 20:33.
Меню за утре:
08.30 Закуска
половин кофичка кисело мляко
2 яйца - едно
люта чушка - не
1-2 ч.л. тахан с мед(супер яко! :) )
малко бадеми и лешници(по няколко броя)
малко сушена червена боровинка и годжи бери(малко ще рече една-две щипки)
13.00 Обяд:
свинска пържола и малко печени картофи
малко черен шоколад
малко обикновени бисквити Житен дар - не
19.00 Вечеря
Пилешко месо на скара, люта чушка, чушка, лук, сирене
Сутринта спорта беше под формата на ходене няколко обиколки на стадиона и 2 обиколки, за тонус и като подготовка за изпитанието утре. :)
Ще има облагородяващ селски труд и ще направя малко гимнастика и ще се опитам да направя няколко серии лицеви опори, защото вчера направих няколко както трябва като почти докосвах земята с брадичка и комер и сега усещам малко стягане в гърдите, защото явно не съм на ниво за да правя серии и да правя упражнения със собствено тегло, но ще се опитвам всеки ден по-малко да постигам по-добри и постоянни резултати, няма да прекалявам естествено. :)
Мнението беше редактирано от Danny||| на 21.06.13 18:40.
Готов съм за утре, отсега се точа! :D
А съм си намислил и менюто даже:
08.30 Закуска
1 кофа кисело мляко с мюсли - не
малко обикновени бисквити Житен дар - не
вероятна е промяна, включване на касис на мястото на нещо от закуската
1 яйце
касис
1-2 ч.л. тахан с мед
малко бадеми и лешници
10.00-11.00
подкрепа след спорта
утре
кроасан с крем брюле
изотонична напитка
13.00 Обяд:
зелен фасул яхния
малко черен шоколад - не
гризини - не
19.00 Вечеря
Тиквички пържени, със сос от кисело мляко; - не
Днес както и вчера няма да има вечерна тренировка, може малко вело, ако има желание, защото тая селска работа ми влиза доста добре и достатъчно се уморявам.
Мнението беше редактирано от Danny||| на 22.06.13 19:41.
Днес имаше малко отклонение от курса с храните(кроасан - след бягането, изотонична напитка - пак там, която ми се стори съмнителна като вкус и един сладолед - следобяд), не съм се тъпкал стабилно да каже човек. :)
Сега пропускам тиквичките;
08.30 Закуска
1 кофа кисело мляко с мюсли - не, утре
касис - не, утре
1-2 ч.л. тахан с мед
малко бадеми и лешници
13.00 Обяд:
зелен фасул яхния
15.00 до 19.00 Следобедно хранене и вечеря:
3 яйца на очи с масло и пилешка пържола, салата
малко черен шоколад
гризини
19.00 Вечеря
пържени тиквички със сос кисело мляко
Днес ще е голям зоб на известно количество ягоди, 500-600 грама, като видях хранителната им стойност в сайта мисля, че няма да ме съборят, ще ги ям през по-голямата част от деня, та докогато стигнат
Поздрав за всички хубави хора:
Мнението беше редактирано от Danny||| на 23.06.13 10:07.
8.30 Закуска
Данон Фантазия с ягоди
1-2 ч.л. тахан с мед
малко бадеми и лешници
13.00 Обяд:
5 броя фалафел
15.00 до 19.00 Следобедно хранене и вечеря:
фурми 2 броя
гризини
лешници
19.00 Вечеря
омлет от 2-3 яйца и вероятно някаква салата
Днес денят беше ок, имаше две тренировки, храната беше тип-топ.
Може би утре ще се пльосна някакви снимки, за да имам спомен какво е било едно време :D
8.30 Закуска
кисело мляко
червен касис - не
1-2 ч.л. тахан с мед
малко бадеми и лешници
13.00 Обяд:
пъстърва, салата
15.00 до 17.00 Следобедно хранене и вечеря:
1 ябълка
малко черен шоколад
19.00 Вечеря
Качамак със сирене, масло и червен пипер
Утре старта е тичане, като ще се стремя да подобрявам постигнатото, тъй като на съботното бягане постигнах слаб резултат напук на добрия резултат от по-миналата седмица и това не ми харесва особено, тъй като идеята е всеки път да подобрявам с мъничко постижението си и това, че се влачихме като народна песен не трябва да ме успокоява и удовлетворява, а обратното трябва да ми вдъхва желание за по-добри резултати всяка седмица.
А ето и днешното поздравче:
Мнението беше редактирано от Danny||| на 25.06.13 19:46.
Изпълнихме плановете за днес с увереност вървим напред, а дойде и време за плановете за утре:
8.30 Закуска
кисело мляко
купичка малини
1-2 ч.л. тахан с мед
малко бадеми и лешници
13.00 Обяд:
пъстърва, салата
прясно мляко
малко черен шоколад
ябълка, гризини
19.00 Вечеря
Пилешки дробчета с лук, гъби, моркови
2 варени яйца малко сирене
Утре мисля старта да е пак тичане, като вечерта ще разнообразя с нещо друго. :)
Като забележка мога да си направя, за движението през деня - то трябва да бъде увеличено с една разходка от 40 минути или 2x20 минути, ей така за тонус, нещо което ми е доста важно и се стремя към него.
Поздрава е много зверски, за glam metal фенове:
Мнението беше редактирано от Danny||| на 26.06.13 19:51.
Добър вечер, здравеняшки народе!
Днес беше що-годе ден, защото имах само една тренировка и то преди малко, но беше доста добра, състоеше се в 40 мин. интеревално вело(в мой ритъм, не нещо много тежко), повече ми се спеше, тъй като сутринта нямах движение и откъде да се сети тялото, че е ден :D
Хамкане-хумкане за утре:
8.30 Закуска
3 палачинки с мед
малко обикновен локум
малко бадеми и лешници
11.00
ябълка
13.00 Обяд:
шкембе чорба
малко кашкавал
филия хляб
малко гума - калмар туба, пълнена с разни работи
малко черен шоколад
тахан с мед
19.00 Вечеря
пъстърва, няколко лешника за оправяне на вкуса :D
Направих си снимки и са в профила ми, тук няма да ги публикувам нарочно, на който му е интересно може да кликне някой екстра бутон, да предупредя, че ми е налична малко козинка и това е една от причините да не ги публикувам тук, а и не се харесвам дебел, да се гледам...-> :D
Искате поздрави, вярвам го искренно:
Коледна баладка, че гледах филмче и се сетих за нея сега.
Мнението беше редактирано от Danny||| на 27.06.13 20:00.
Тумба-тулумба е на линия!
Днес беше хубав ден, менюто претърпя колосални промени, но нямаше грешки и проблеми. Имаше две тренировки - вело и вечерта малко тежести, лицеви и раздвижване - та хубаво беше, за търчане не ставаше тъй като валеше;
За утре менюто ще е нещо като:
8.30 Закуска
2 кифтета, кашкавал, колбас, картофи от всичко по малко
малко бадеми и кашу
тахан с мед
13.00 Обяд:
омлет от 3 яйца и сирене
кашкавал, някакъв колбас и салата зеле
касис
малко черен шоколад
19.00 Вечеря
пилешка пържола, зеленчуци и малко картофи
Измислихме го, ще видим и как ще се получи и как ще се промени, че знам, че ще се промени, няма да е баш по план, но това не е нещо лошо.
Утре е важен ден, защото идва събота и трябва да съм в кондиция, а не да се влачим пак като народна песен. :D
Ето го и днешния поздрав, който е един проект на James LaBrie, вокала на Dream Theather:
Мнението беше редактирано от Danny||| на 28.06.13 20:57.
Меню на тумба-тулумба за ярън:
06.30-07.30 Закуска
извара, подправена със марината от люти чушлета - така придобива вкус и става за ядене;
сладолед
* 1 таблетка витамини на Крюгер; - забравен
10.00-11.00
2 кроасана, гризини
малко бадеми и кашу
13.00 Обяд:
пилешки дробчета
малко черен шоколад
19.00 Вечеря
агнешко, картофи и ориз - имаме повод
Ще направя експеримент със сутрешното хранене, за да видя как ще се отрази на бягането. Когато бягам на стадиона не бих могъл да търча 5 км по никакъв начин, но реално тренирам 30-40 минути след ставане, защото нямам времето и желанието да се събудя пък да хапвам, пък да чакам обмяната на веществата и то станало 10.00 - 11.00, тоест по принцип тренирам на гладно - пия само вода преди това, но в събота закусвам преди бягането, тъй като имам времето да го направя и реално ми помага да финиширам. А по принцип когато съм бил в топ форма и търчах яко пак не закусвах, като даже не хапвах храна след 18.00 и имах енергията да направя сутринта 20 обиколки, което скоро не мисля, че ще мога да постигна отново.
Виждам, че доста хора папат извара преди сън, това ще ми донесе ли някаква полза за сутрешно тичане, аз вярвам, че по-скоро ще ми е кофти на съня или тежко на сутринта, метаболизма не е доста муден докато спим(че моя и без това е бавен)?
Само класики:
Мнението беше редактирано от Danny||| на 29.06.13 17:58.
Здравеняшки народе! :)
Днес имаме поводи за празнуване, както вкъщи, така и заради бягането - време 29:43 за 5 км, което ми е нов личен рекорд, ще се опитвам да задържа това време, като подобрявам издръжливостта си, този процес ще трае някъде към 2 месеца, така на прима виста, ще ми влезе в употреба хронометъра на телефона, за правене на някакъв анализ и статистика. :)
Та утре ще е старта бягане, ще се опитвам да имам 2 тренировъчни дни бягане - един почивен с нещо друго като старт на деня, мисля, че ще има резултат.
08.30 Закуска
2 бананови палачинки - 4 яйца, 2 банана и може би малко фин овес - с мед и тахан, тва го казахме вече(че даже го и изтрихме);
* 1 таблетка витамини на Крюгер; - забравен
10.00-11.00
касис
13.00 Обяд:
утре
малко черен шоколад
19.00 Вечеря
извара
утре
поздрав след малко...изтече малкото:
Мнението беше редактирано от Danny||| на 29.06.13 20:30.
29.06.13
18:41
Здрасти,
Още ли целиш сваляне не теглото? Прави впечатление, че в менюто ти присъстват доста въглехидрати, както и други калорични храни. Като средство към целта защо не включиш и тренировки с тежести?
Да целта ми е сваляне и стягане, вярно е че храните не ги съчетавам по най-добрия начин, което ще гладя в течение на времето и ще си правя менюта, но в момента гледам да се разнообразявам с храната, много добре ми действа, а въглехидратите не са чак толкова много, тъй като количествата които приемам от някои неща са символични(например - годжито и боровинката са всяка сутрин но са 1-2 щипки, не са повече от 4-6 грама, шоколада е 1 парченце, не ред и не цял шоколад, касиса не е половин кило, а 200 грама), та сега основно целя разнообразие в храната и с времето ще науча какво и кога да ям, че и по колко, сега знам какво да ям, но не и кога е най-правилно, най-важното ми постижение е спирането на хляба, безалкохолните и картофите, а тренировки с тежести има, малко са, нямам и достатъчно тежести за целта но имам желание да правя набирания, кофи, лицеви и те ще са ми цел, общо взето всичко ще дойде с времето си, засега целя тонус и сваляне, а усещам, че ще има резултат и ще има сваляне с това ми меню в този вид.
Благодаря ти за съвета, ще се възползвам от него! :)
Опиля...
Утре:
08.30 Закуска
касис
пъпеш
тахан с мед
13.00 Обяд:
2 тиквички с ориз и кайма
нищо
19.00 Вечеря
извара, 2 малки домата и няколко гъбки с масло и сол
Поздрав от бай Дани:
Мнението беше редактирано от Danny||| на 01.07.13 20:04.
За днес приключваме, само сутринта имах раздвижване, а по-късно мога да врътна малко вело за тонус, не и за тренировка, защото вечерята мина, а аз нямам намерение да ям в късните часове, не знам как ще ми се отрази, може да пробвам някога, но в момента не го обмислям;
Утре:
08.30 Закуска
касис
пъпеш
фъстъчено масло и мед
13.00 Обяд:
5 броя фалафел
малини, кайсия
19.00 Вечеря
4 броя кебапчета :D
извара, малко кашкавал, чушка, домат, краставица
Утре ще се нагажда менюто, а целта е да има 2 тренировки или раздвижвания. :)
Мнението беше редактирано от Danny||| на 02.07.13 20:38.
Опаля...
Хубав ден се получи, потренирах малко, похапнах малко :D
Сутринта тичане, вечерта подобие на силова тренировка дъмбел и лицеви опори;
Утре:
08.30 Закуска
банан
фъстъчено масло и мед
бадеми и кашу
13.00 Обяд:
5 броя фалафел
кисело мляко
19.00 Вечеря
пилешка пържола
21.00 Афтър парти
прясно мляко
Мнението беше редактирано от Danny||| на 03.07.13 19:04.
Утре:
08.30 Закуска
кроасан, банан
фъстъчено масло и мед
бадеми и кашу
половината ден хапвах по няколко кайсии и малко сладко, не съм се тъпкал
13.00 Обяд:
този път беше като междинно хранене
5 броя фалафел, като този път беше по-натурален без сос
19.00 Вечеря
омлет - 3 яйца, сирене и масло, краставица
22.00 - 23.00
прясно мляко - добре ми идва на изпроводяк, а нямам проблем с млечните продукти
Хубав ден беше, но мисля да тренирам вече само сутрин, когато нямам свободно време за да тренирам и вечерта...
В сайта са публикували една статия за тичането и реших да се пробвам в runbg.net trail series, знам че ще го мина, но въпросът е по какъв начин. Общо взето за мен тичането е спорта фаворит, защото е на открито, тонизира цялото тяло и не е необходимо да се екипираш като луд за да можеш да го практикуваш и затова търся такива инициативи, за да подобрявам постиженията си и да влизам в някаква форма(сам правя много слаби постижения).
Ето и една песен, която си заслужава...
Мнението беше редактирано от Danny||| на 04.07.13 17:58.
Днес сме малко разпускане, нямам тренировка все още, като ще направя нещо с дъмбелите и лицевите, преди да вечерям.
Сутринта станах и пак си легнах, после като станах още имаше време за тичане, но усетих, че крака ме боли и това е още от вчера сутринта, а и ме мързеше и не отидох, за сметка на това си хапнах един кроасан и един банан, просто ми се ядеше, знаех, че ги има и добре ми дойдоха.
Отделно през целия ден хапнах кайсии и малко сладки, но не съм прекалил, а равномерно и по малко си хапвах и съм ок.
Утре мисля, че ще се тича, в крайна сметка е петък и ще се подготвя малко за събота, където целта ми е да съм под 30 минути, но нямам цел да си подобрявам времето, просто искам една стабилност на резултата и след извесно време ще се подобряваме...
Чета една хубави книжчица, която е много богата на информация, поне на пръв поглед, има и рецепти, до които не съм стигнал, но и това време ще дойде...
Стига ви толкоз днешни страсти и за утре да помислим!
Утре:
08.30 Закуска
банан
фъстъчено масло и мед
орехи и кашу
11.00
прясно мляко с овесени трици
13.00 Обяд:
пилешка пържола в доматен сос със салата или
пилешки хамбургер, купен, но без сосове и картофи(не мога цял живот да ям фалафели, а още не съм започнал да си нося храна на работа - това в бъдеще) - омлет
200-250гр малини
19.00 Вечеря
кашкавал и сирене пане с малко орехи и мед или сладко от ягоди(класика) и салата - пържола с мариновани чушки, вероятно и един домат
22.00 - 23.00
прясно мляко(ще пия няколко дена и после няколко дена почивка)
Зяпащи очи от Bonfire, малко хард-рок от немците:
Мнението беше редактирано от Danny||| на 05.07.13 19:11.
Rpcj,wu. - rpjc,uw. - или на български казано: “изтъркул, изтъркул” и днешния ден;
Имахме една тренировка, преди малко се проведе, вело, лицеви и стълби, не беше зле и утре е големия ден, днес не бягах защото още усещам малко дискомфорт в баджака, но утре няма мърдане :D
Утре ще е видим какъв резултат ще даде бат ви ДанкоСи :P
Утре:
08.30 Закуска
кисело мляко с мюсли и отделно 2-3 сушени плода - кайсия и смокиня;
3 парченца локум
фъстъчено масло и мед
орехи и кашу
10.00-11.00
банан - не
гризини - не
баничка и боза(ще си го простя някакси :D)
13.00 Обяд:
пилешка пържола в доматен сос със салата - салата нямаше, но хапнах и 2 филии хляб, че соса трябваше да се топи
касис или малини - не
малко черен шоколад
малко червена боровинка
2-3 бисквитки купешки
19.00 Вечеря
кашкавал и сирене пане с малко орехи и мед или сладко от ягоди(класика) и салата
22.00 - 23.00
прясно мляко(ще пия няколко дена и после няколко дена почивка)
Ей ви на и едни батковци, дето свирят хубавото:
Мнението беше редактирано от Danny||| на 06.07.13 18:44.
Айде и за моя дневен отчет дойде време...
Днес беше супер яко търчането, пак се поизплезих и не минах дистанцията на един дъх, но това ще дойде с времето, добре се представих, но не си знам резултата, защото времето ми е отчетено със закъснението, което беше в рамките на 7-9 минути от другите участници, но който закъснява си понася последиците, а и гоненето на групата ми беше стимул да се представя добре и се оказа, че съм успял да мина няколко учасника и не съм напълно последен, което си е хубаво, за четкане на самочувствието. :D
Редактирах си храната в горния пост, менюто беше малко с повечко траш, но когато ми се яде го правя, без да прекалявам, а и след като по принцип си мисля, че съм в калориен дефицит, не е проблем да си хапна и някаква простотия, ако ми се ще.
Утре идеята е пак да има тичане, но може и да се разминем с него, ако Слънчо не ме подкани нежно с изгрева, щото с тоя дъжд дето се сипе и мисълта, че ще е влажно и малко съм скептичен.
Да измислюваме менюто, около което ще се въртим:
08.30 Закуска
прясно мляко с овесени ядки и малко какао
3 парченца локум
фъстъчено масло и мед
орехи и кашу
10.00-11.00
касис, малини или банан
13.00 Обяд:
качамак със сирене, масло, червен пипер
малко черен шоколад
малко червена боровинка
някакъв плод
19.00 Вечеря
ще я измисля утре
22.00 - 23.00
прясно мляко
Ще се видим утре, вероятно по същото време :D, за ся туй е от мен, а Вие чуйте Dream на Firehouse: