Как е по-добре да се тренира корем - веднъж седмично или всеки път след другите групи

13.06.13
17:32

Здравейте, аз съм на 24г., 6 месеца стаж в залата, 184 см, 83кг, ръка - 38см и тренирам 3 пъти седмично. Нямам кой знае какъв тумбак :D, но искам да го намаля малко и оформя. Мисля да си поразместя тренировъчната програма скоро и имам въпрос за тренировката на корем: Как е по-добре да се тренира - 1 път в седмицата като другите мускулни групи - с 2,3 или 4 упражнения по няколко серии или всеки път “след тренировка” с по 1-2 упражнения (да речем след гърди и трицепс да направя 4 серии коремни преси и малко вдигане на крака от вис)? Какво ще кажете, колеги?

13.06.13
17:48

Тренирай го като всеки мускул.

13.06.13
19:42

предпочитам да тренирам корема като всеки друг мускул веднъж седмично с 3 упражнения и с тежест,която ми позволява да направя около 10 повторения

13.06.13
20:23

Е за корема по принцип се правят 15-30 повторения по желание.Иначе по 1 път на седмица , а ако много ти изостава можеш и по 2 ама да има 72 часа разлика между тях

казано от Луд за връзване на 13.06.13, 20:23:

Е за корема по принцип се правят 15-30 повторения по желание.

Ммммм... що? Винаги съм си мислил, че коремната мускулатура не е принципно различна от останалата по тялото, ама... може и да съм в грешка.

Личното ми мнение е - натоварване 2 пъти седмично, тежко и разнообразно (включително изометрично).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.06.13 01:21.

14.06.13
08:06

Явно съм в някакво заблуждение, просто съм виждал познати да тренират така корема - при всяко ходене в залата и съм останал с впечатление, че се прави по-различно. Аз също го тренирах по 3 дни в седмицата и честно казано малко ми идваше в повече и за това пуснах темата, явно наистина съм си претренирал. Благодаря за отговорите, почвам вече по 1 път в седмицата, но тежко. :)

14.06.13
19:49

Аз си правя коремни преси почти всеки път след тренировка, стига да не ме домързи. Но аз го тренирам просто защото искам да се изпотя повече, само заради това. Никога не съм се прихласвал по плочките.

16.06.13
00:53

Аз го тренирам всеки път с вдигане крака от вис и на римско столче. Правя го повече от 3 години и смятам, че това е една от причните пресата ми е в доволна форма предвид мизериите, които ям.

16.06.13
01:15

казано от Луд за връзване на 13.06.13, 20:23:

Е за корема по принцип се правят 15-30 повторения по желание.Иначе по 1 път на седмица , а ако много ти изостава можеш и по 2 ама да има 72 часа разлика между тях

А не може ли да се тренира с 3-5 повторения на тежък преден клек или с минута планк???

16.06.13
01:19

Aз въобще не го  тренирам директно. Ако случайно реша да правя нещо са планкове с тежест. И изкарването на преса няма много общо с тренировката му.

Мнението беше редактирано от Петър на 16.06.13 01:20.

16.06.13
05:12

Да ти кажа честно само един горе долу верен отговор имаше тука, за преса трябва и тежка диета или режим. Попринцип 2 до 3 пъти седмично (не повече) я натоварвай с повече повторения за изчистване, хвърли око на кросфит тренировката и “Weider Iso-Tension” принципа т.е. със по-задържана контракция за няколко секунди ;) и прави тренировките за корем задължително СЛЕД силовата тренировка защото първите 30 мин от тренировката тялото изгаря гликогена в  мускулите и дроба (гликогена е въглехидрат) и чак след тогава почва термогенезата т.е. да гориш мазнини. И все пак плочките се правят в кухнята ;)

Мнението беше редактирано от Alexander Yovchev на 16.06.13 05:13.

16.06.13
07:15

Нито се чисти с повече повторения, нито чрез самите тренировки като цяло. Както си го написал излиза, че каквото изгориш при тази “термогенеза” по време на тренировка, това ще ти е, докато всъщност дали ще си релефен зависи от това какво се случва през цялото денонощие под кожата ти - дали трупаш калориите като подкожни мазнини или ги използваш за енергия. Последното зависи от хранителния режим и донякъде от вида тренировки, но дотолкова, доколкото биват повлияни дадени хормони, а не като директно средство за горене на калории.

Може би тренировките все пак донякъде оказват непосредствено влияние като един вид “отдушник”, където с две думи се изгарят част от приеманите с храната въглехидрати, вместо да се трупат под кожата. В този смисъл чрез тренировките обаче по-скоро се намалява степента на дебелеене или съвсем се спира, ако се уцели някакъв баланс.

16.06.13
20:55

казано от Alexander Yovchev на 16.06.13, 05:12:

Да ти кажа честно само един горе долу верен отговор имаше тука...

А аз да ти кажа честно доста глупости си изръсил тука.
Викаш с тежки кръгове на многоставни движения в 3-5 повторения без почивка между упражненията не мое се чисти, а???

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 16.06.13 21:29.

17.06.13
03:55

Весо замълчи по-добре, че сигурно една литература нямаш прочетена по биология да не говорим, че сигурно се учиш от белчо белчев и мускули.стаменов ако изобщо четеш нещо и да си изграждаш мнение от тоз и оня които слагат абстрактни простотии в едно изречение изградили си го според техния начин на мислене а не от биологичните процеси на организма :)
Желязото - не съм искал да кажа, че само при термогенезата се махат мазнините

Йовчев, ето ти и ти да почетеш за прословутото “изчерпване” на гликогена :

http://www.bb-team.org/articles/4560_mitove-v-bodibildinga-glikogenovi-rezervi-i-izcherpvane :D

А иначе, сигурен съм че ти на 17 имаш повече прочетена литература от Весо и много добре знаеш биологичните процеси :D Като гледам колко си добре с българския, направо ме е страх да си помисля как си с биологията :D :D :D

Също така, вероятно трябва да прави тренировките за корем СЛЕД силовата, защото като е “изчерпал гликогена”, термогенезата почва от коремните мазнини, нали? :D :D :D

Имам предложение - отиди и сам се цитирай в бисерите ;)

17.06.13
05:31

Aко на мен ми правиш забележка с българския направо върви се застреляй :D , че като гледам имаш доста пропуснати пунктуации ;) На мен тръгнал да ми прави  забележка с правописа дето пиша на кирилица и нямам една правописна грешка смешник :)
bodytime.bg/колко-често-трябва-да-тренирате-коремните-си-мускули/
http://www.mma-bulgaria.com/statii/trenirovki-i-uprazhnenia/7-saveta-za-po-izrazeni-koremni-muskuli
чети мойто момче, че такива многознайковци където не знаят нищо като теб съм срещал доооооооооста ;)

17.06.13
05:35

Жалко за пича по-горе, че няма да получи помощ и отговор на въпроса и на всичкото отгоре ще го объркате още повече ма то все пак във форумите е така ;) - много мнения без аргумент :D . Все едно да се учиш да чукаш от teenproblem където точно девствени келеши на 15 години дават мнения и препоръки (rofl)

казано от Alexander Yovchev на 17.06.13, 05:31:

Aко на мен ми правиш забележка с българския, направо върви се застреляй :D , че като гледам имаш доста пропуснати пунктуации ;) На мен тръгнал да ми прави  забележка с правописа, дето пиша на кирилица и нямам една правописна грешка, смешник :)
bodytime.bg/колко-често-трябва-да-тренирате-коремните-си-мускули/
http://www.mma-bulgaria.com/statii/trenirovki-i-uprazhnenia/7-saveta-za-po-izrazeni-koremni-muskuli
Чети мойто момче, че такива многознайковци, където не знаят нищо като теб съм срещал доооооооооста ;)

Първият урок е безплатен, пак заповядай ;)

Едит : А съветите на “Weider research group” са наистина “най-компетентните” в сферата на тренирането :D

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 17.06.13 07:52.

17.06.13
08:12

Корема се възстановява бързо, трудно се претренира, може и през ден да го тренираш, въпрос на избор. 2 пъти е идеалната среда според мен.

Alexander Yovchev, теорията на Weider е ясна, но практиката на много хора тук показва нещо различно. Не е лошо да погледнеш отвъд митологията на кварталните фитнес зали. Да говориш за правопис е доста странно и напълно неуместно.

17.06.13
11:35

Най-добрия начин да направите добър корем е диета, съобразена с нуждите ви и да го тренирате. Просто го тренирайте. Разнообразието му е майката, особено при корема.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1