19.06.13
11:38
Клека ти е перфектен по мое мнение. Единствено обърни внимание на това колко отварящ стъпалата (пръстите) встрани и дали има нужда. Предполагам чак горе издишаш и през другото време корема ти е максимално стегнат :)
казано от kaloyan на 19.06.13, 11:38:
Клека ти е перфектен по мое мнение. Единствено обърни внимание на това колко отварящ стъпалата (пръстите) встрани и дали има нужда. Предполагам чак горе издишаш и през другото време корема ти е максимално стегнат :)
За моята структура,ако не разтворя пръстите встрани и ако не ми е с една идея по-широк разкрача-абсурд да клекна :D ниско. Имам големи бедра като цяло и доста обем в аддукторите (dull)-това са ми главните причини да клякам така.
Дишам по следния начин-преди да тръгна надолу правя 4-5 последователни плитки вдишвания и издишвания.Като тръгна надолу вдишвам дълбоко и започвам да издишвам по пътя нагоре чак,когато мина критичната си точка :)
19.06. сряда
Да си впиша тренировката,че каквато съм разсеяна тея дни...
Тренировка,по обед,на гладно:
вертик.скрипец,подхват,раменна ширина: 10*30 10*40 5*45 5*2*50 няколко опита на 55-е,все едно с набирането-стигам до едно положение и не мога повече :)
скрипец надхват,зад врат : 2*5*45
корем на стенд 3*10
коремни на римско*3*10
лег преса 2*10*100 3*10*150 трите серии акцент върху глутеус,но всяка с различно разположени стъпала
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 откраднато от Веси и ме изтощи :D
клек 30кг
лицеви опори
Време: 8 мин и 2 сек с една пауза за вода (whew)
И малко матрял ,естествено, да се види колко съм се омазнила,надула от жегата и да напомня отново,направо да натъртя-ако почна гафове с храната да ми се карате !! Това лято не вярвам да изчистя повече от това,затова ще се постарая да задържа на тоя % колкото мога :)
Мнението беше редактирано от Juls на 19.06.13 12:48.
Продължение към днешния 19.06. сряда
Понеже тази система 10-9..-1 много ми допадна,следобед си направих вкъщи:
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
пуш-преса с лоста
пауър джъмпс
Време: 5мин и 31сек като можеше много по-добре,3 пъти спирах да си вдигам гащите :D и 1 път да изчакам малкия да мине покрай мен да не скоча на крака му (grin).... Иначе се изпотих за норматив ..
Храната:
СУРОВА:50гр стафиди 50гр тиквени сурови белени семки 50гр от ядките-овес,ръж и какво беше още,тиквичка,домати,краставици
ОБРАБОТЕНА:100гр Бонус,2 варени яйца,150гр домашен тутманик и 1 палачинка със мааалко сирене
Добавки: същите :)
Добро утро :)
Имам страхотно одървен задник от лег пресата :D . Това е най-бързата мускулна треска досега,която съм получавала.Още 4-5 часа след тренировката я усетих.
И още хора продължават да казват на мъжа ми,че още малко съм щяла да го бия (dull) и вече ми идва да се гръмна...
Е докато тренираш ще има такива подмятания,само не разбирам какво се връзваш...
Да се замисли по-скоро, да спре с мечтата за релеф и да си поддържа формата, за една жена да е много релефна не е хубаво, стегната е супер, но релефа е повече за мъжете. Аз осъзнавам, че ще й мине, все пак е на 20-се и няколко, така че има време да си сменя целите занапред.
Това си е мое мнение разбира се, всеки да си прави каквото си иска в крайна сметка. :)
20.06.13
11:25
казано от JulsaVena на 19.06.13, 12:37:
За моята структура,ако не разтворя пръстите встрани и ако не ми е с една идея по-широк разкрача-абсурд да клекна :D ниско. Имам големи бедра като цяло и доста обем в аддукторите (dull)-това са ми главните причини да клякам така.
Главната ти причина да клякаш така е, че ти липсва мобилност и че ти липсва сила в пояса. Марги ти го каза ;)
Много хора, които имат много по-големи бедра от теб клякат в пъти по-добре.
казано от James Hinks на 20.06.13, 11:25:
казано от JulsaVena на 19.06.13, 12:37:
Главната ти причина да клякаш така е, че ти липсва мобилност и че ти липсва сила в пояса. Марги ти го каза ;)
Много хора, които имат много по-големи бедра от теб клякат в пъти по-добре.
Аз продължавам с упражненията за мобилност,а ще включа и повече изометрии за корем по съвет на Марги е :) Няма къде да иде,ако не изчезне напълно бътуинка,поне ще се подобри с времето ,а и като цяло формата на клека ще се повлияе към по-добро :)
казано от Daniel Pavlov на 20.06.13, 11:25:
Да се замисли по-скоро, да спре с мечтата за релеф и да си поддържа формата, за една жена да е много релефна не е хубаво, стегната е супер, но релефа е повече за мъжете. Аз осъзнавам, че ще й мине, все пак е на 20-се и няколко, така че има време да си сменя целите занапред.
Това си е мое мнение разбира се, всеки да си прави каквото си иска в крайна сметка. :)
Това,че съм на 20 и няколко не значи,че си сменям целите през кратък период. 1050 пъти съм казвала,че тренирам и се храня,за да се чувствам здрава и полезна на себе си.Още толкова съм споменавала,че цел номер 1 е да спазвам техниката и да опазя здравето си,каквото и да правя :)
Мечти за чак такъв релеф нямам.Поне не такива,каквито ти си представяш.СЪвсем в границите на нормалното е,мисля,да искам стегнати крака,да нямам паласки и да нямам мазен трицепс :) Което само с ‘’поддържане на формата няма’’ как да стане .
И ако ми беше прочел поне малко от дневника,преди да пишеш,щеше да видиш,че ОСВЕН МЕЧТАТА ЗА РЕЛЕФ ,имам мечта и за повече ММ на някой места,но както и да е...да оставим масата и релефа,те са ‘’повече за мъжете’‘...(dull)
Цял ден се кълча ,разтягам,мачкам и гледам клипове за olympic squatting,squatting ATG,butwink и всякакви клипове за squat beyond paralell и днес се концентрирах върху тръгването с коленете максимално напред и настрани,като се стремя тазът да го включа най-накрая в самото движение.
Ето един клип,не се смейте,моля ви ..На мен ми е смешно ,защото цял ден го правя бявно и само мисля-колене напред,гръб прав и такива неща..Абе усещам,че имам нужда от повече стреч за коленете и глезените.Тях усещам дървени. Имайте също впредвид.че имам адска мускулна треска на задника и всяко клякане ми коства огромно усилие (dull) Пак има навеждане напред,но май е по-малко. (wasntme)
За гърба мисля, че е доста по-добре, но за краката няма как да се прецени така като си в профил. От това, което виждам аз - за мен са прекалено разтворени коленете навън, отстрани като те гледам ми прилича на плие. Но пак казвам (wait) това е мое мнение. Аз лично не разтварям толкова колене на вън.
казано от Веселина Иванова на 20.06.13, 14:59:
За гърба мисля, че е доста по-добре, но за краката няма как да се прецени така като си в профил. От това, което виждам аз - за мен са прекалено разтворени коленете навън, отстрани като те гледам ми прилича на плие. Но пак казвам (wait) това е мое мнение. Аз лично не разтварям толкова колене на вън.
Не е като на плие. Снимам отстрани,защото искам да се следи хубаво гърба и таза.
При коленете-вървят в една линия с пръстите на краката :)
20.06.13
15:35
Най-добрия учител за клек ти се разкарва цял ден пред очите и сигурно ти показва как да клякаш правилно поне по 100 пъти ;)
Гледай него, не гледай клипове.
На първия клип ставаш по-добре, но тръгваш за клек с коленете. Така ли тръгваш да сядаш на стол, примерно ?
Ами умишлено тръгвам с коленете (dull) защото всички това ми казват.
Ако искам да клякам до паралел-ще тръгна с таза.
Ако искам под паралела или АТГ-щше тръгна с колената-това поне 3ма човека от форума са ми го казали.
Това казват и тези инструктори-’‘инициирайте движението с коленете’‘
И аз всъщност като се опитвам така да го направя вуждам,че гърба ми е по-прав и бътуинк почти не забелязвам (wasntme)
Е,последно..да взема да скоча от терасата май е най-удачно..
20.06.13
15:41
Клека е естествено движение, казах ти - имаш пред очите си най-добрия учител, не гледай клипове и не случай форума, а гледай как кляка той !
казано от JulsaVena на 20.06.13, 15:02:
Не е като на плие. Снимам отстрани,защото искам да се следи хубаво гърба и таза.
При коленете-вървят в една линия с пръстите на краката :)
Имах предвид, че според мен са прекалено разтворени, добре де и пръстите значи ти сочат много настрани. ДЖеймс е направил хубаво сравнение със стола, не вярвам да сядаш така с разтворени крака и колена на стол. А за малкия - да, това е НАЙ-ДОБРИЯ пример за правилен клек ;)
Бегъл спомен от биологията имам- пропорциите на дължината на костите при децата и възрастните е различна.това първо. И второ-синът ми като кляка-кляка направо дупето в земята,на няма и 1 см от пода и си има бътуинк :D,но гърбът му е прав,почти перпендикулярен на пода..
20.06.13
15:45
Джулс,нищо лично, но мисля, че съвсем се вманиачи по това. Не вярвам че за 50-60 кг клекове има чак такова значение. Чудя се защо мъчиш максове на 70 кг примерно, като не си сигурна, че може да правиш спокойно 3х8/10 на 60кг да речем. Пък и клякането започва не с коленете напред, а по-скоро с гъза назад-сядането също :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 20.06.13 15:47.
казано от Miyu на 20.02.13, 12:40:
Пускай колената напред да вървят и дупето право надолу, не назад. Гърбът изправен, не се навеждай.
казано от Веселина Иванова на 20.06.13, 15:44:
казано от JulsaVena на 20.06.13, 15:02:
При коленете-вървят в една линия с пръстите на краката :)Имах предвид, че според мен са прекалено разтворени, добре де и пръстите значи ти сочат много настрани. ДЖеймс е направил хубаво сравнение със стола, не вярвам да сядаш така с разтворени крака и колена на стол. А за малкия - да, това е НАЙ-ДОБРИЯ пример за правилен клек ;)
Не са ми толкова настрани пръстите. Аз с пръсти право напред не мога да направя и полуклек-опъва ми точно на оперираното място,съжалявам :)
казано от Queen Kobra на 20.06.13, 15:45:
Джулс,нищо лично, но мисля, че съвсем се вманиачи по това. Не вярвам че за 50-60 кг клекове има чак такова значение. Чудя се защо мъчиш максове на 70 кг примерно, като не си сигурна, че може да правиш спокойно 3х8/10 на 60кг да речем. Пък и клякането започва не с коленете напред, а по-скоро с гъза назад-сядането също :)
Не се вманиачвам. Занапред смятам да клякам по-тежко,а всъщност на този етап за мен и 60 са тежки :)
При положение,че искам да клякам тежко завбъдеще,трябва да зауча правилна техника,за да бъде ефетивно и безопасно движението за мен. А и защото знам,че мога и ще го оправя тоя клек.Не съм саката,няма причина да не мога да клекна като хората.
20.06.13
15:58
Тогава продължавай да гледаш клипове и да слушаш форума, не гледай детето...
Ей ти най-правилния клек, гледай дали тръгва с коленете и къде са му насочени въобще ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.06.13 16:01.
20.06.13
15:59
Аз няма да се обаждам повече, понеже ми изниква въпросът”А какво има за оправяне???!!” Пожелавам ти само успехи.
Щом 60кг са ти тежки, защо не почнеш да клякаш серии с тях -да увеличаваш повторенията на тежките кг?
казано от James Hinks на 20.06.13, 15:58:
Тогава продължавай да гледаш клипове и да слушаш форума, не гледай детето...
Ей ти най-правилния клек, гледай дали тръгва с коленете и къде са му насочени въобще ;)
не се отваря
казано от Queen Kobra на 20.06.13, 15:59:
Аз няма да се обаждам повече, понеже ми изниква въпросът”А какво има за оправяне???!!” Пожелавам ти само успехи.
Щом 60кг са ти тежки, защо не почнеш да клякаш серии с тях -да увеличаваш повторенията на тежките кг?
Аз правя серии с тях.Като мина макса,започвам серии в низходящ ред,просто не ги вписвам в дневника.Преди няколко дена стана въпрос за тях..
20.06.13
16:10
Напиши Clarence Kennedy в гугъл и гледай клиповете
казано от James Hinks на 20.06.13, 16:10:
Напиши Clarence Kennedy в гугъл и гледай клиповете
Кларенс е бог,като малък 100% са му давали да яде някъв бульон от кости на тигри,заеби тоя клек,направо красота :@ :@ :@
напрао ми стаа тъжно кат го гледам :(
Кларънс на мен ми е малко прекален, има нужната мобилност да си го позволи да кляка така.
Ти изобщо не се пробвай, а намери твоя си начин.
Ето ти един нормален клек, с разумно разтворени колене и пръсти и използване на т.н. пружинация.
Това е задължително да хванеш - пружинацията, ако искаш да клякаш много, както си написала.
Обаче, за да разчиташ на пружинация, имай предвид, че трябва да имаш здрав коремен пояс, на когото да разчиташ...
Това е Olympic Squatting, каквото и да означава всъщност това нещо. Щангистите задължително трябва да хванат пружинацията, за да може при обръщане на тежки килограми с падането на щангата на ключиците и слизането надолу да се изстрелят като тапи нагоре.
Клякане гърди, клякане гръб - разлика няма и не трябва да има нито в разкрач, нито в техника на движение.
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.06.13 16:57.
Блажке,благодаря! :)
А вас как ви учат? С кое да тръгвате,колене или таз и някакви специфични неща ако има?
Мнението беше редактирано от Juls на 20.06.13 16:52.
20.06.13
16:56
А бе много внимание ти отделихме, клякай как си искаш...
Благодаря за вниманието и съжалявам,че съм отнела от ценното ви време.....................................................................................
казано от JulsaVena на 20.06.13, 16:51:
А вас как ви учат? С кое да тръгвате,колене или таз и някакви специфични неща ако има?
Става се с гърди, никога не ставаш с таза!!
Изправяш се с гърдите нагоре.
И не отнемаш от времето на никого, иска ми се, на мен лично, да разбереш, че НЯМА КАК да изпълняваш сложни упражнения ( сложни заради твоя опит с тежестите) , още повече с ТЕЖЕСТ, учейки се от форум. Трябва си треньор или човек, който малко от малко разбира, да ти покаже и да те коригора в движение.
Не можеш да искаш да клякаш с по 70-80 кила при положение, че не можеш да клякаш изобщо и няма и как да се научиш, докато някой не ТИ Покаже нагледно, най-малките детайли в кьопавата техника се виждат нагледно, наживо, не на клипче.
Мен ми показа как да клякак първо Марина преди около 2 години и доста неща научих от нея, когато ми идваше на гости и когато сме се виждали да тренираме заедно.
Пример: имаше доста ентусиасти във форума, които искаха да дигат щанги, без треньор с гледане на клипове 24/7.
Сега тези хора не пишат поради контузии и ред причини.
Запомни - Кекавата техника и слабите места могат да бъдат видяни само от страничен наблюдател със съответния опит. При големи килограми тези слабости ще ти докарат такава контузия, че ще започнеш да пишеш в раздел: Травми и контузии.
И най-вероятния отговор ще е - Върви на лекар.
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.06.13 17:12.
казано от Наталья Заболотная на 20.06.13, 17:05:
А вас как ви учат? С кое да тръгвате,колене или таз и някакви специфични неща ако има?Става се с гърди, никога не ставаш с таза!!
Изправяш се с гърдите нагоре.
Добре,а надолу като пускаш?
20.06.13
17:16
казано от JulsaVena на 20.06.13, 16:52:
Ето тук,преден и заден,тръгвам с таза :) и въобще не ми се получава (dull)
Е, кой ти каза, че клякаш не правилно! Всичко си е ок!
А вас как ви учат? С кое да тръгвате,колене или таз и някакви специфични неща ако има?Става се с гърди, никога не ставаш с таза!!
Изправяш се с гърдите нагоре.И не отнемаш от времето на никого, иска ми се, на мен лично, да разбереш, че НЯМА КАК да изпълняваш сложни упражнения ( сложни заради твоя опит с тежестите) , още повече с ТЕЖЕСТ, учейки се от форум. Трябва си треньор или човек, който малко от малко разбира, да ти покаже и да те коригора в движение.
Не можеш да искаш да клякаш с по 70-80 кила при положение, че не можеш да клякаш изобщо и няма и как да се научиш, докато някой не ТИ Покаже нагледно, най-малките детайли в кьопавата техника се виждат нагледно, наживо, не на клипче.
Мен ми показа как да клякак първо Марина преди около 2 години и доста неща научих от нея, когато ми идваше на гости и когато сме се виждали да тренираме заедно.Пример: имаше доста ентусиасти във форума, които искаха да дигат щанги, без треньор с гледане на клипове 24/7.
Сега тези хора не пишат поради контузии и ред причини.
Запомни - Кекавата техника и слабите места могат да бъдат видяни само от страничен наблюдател със съответния опит. При големи килограми тези слабости ще ти докарат такава контузия, че ще започнеш да пишеш в раздел: Травми и контузии.
И най-вероятния отговор ще е - Върви на лекар.
Това ми прозвуча малко като покана да ти дойда на гости :D :D
Айде стига с тоя клек,че стана феноменален вече.Ще си карам по програмата за мобилност и сила в пояса и ще се случат нещата :)
казано от JulsaVena на 20.06.13, 17:11:
Изправяш се с гърдите нагоре.Добре,а надолу като пускаш?
Бааавно пускаш удряш гъз в бедра и се изправяш. Но пак казвам - малките грешки се виждат от опитен човек в зала нагледно.
Както казва тренера - Това, че ги дигаш, не значи че правилно си ги дигнал ;)
Търсех клип, дето ми тежи, не че тук ми тежи особено, ама нямам друг :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.06.13 17:19.